Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj zadzwoniła do mnie moja ciocia z Katowic z informacją,że w okolicach Słonecznej Pętli błąka się młoda sunia.Ma obrożę.
Narazie suczką zaopiekowali się portierzy z firmy "Budrol" (na ulicy Jesionowej 9).Ma więc ciepło i jest najedzona.
Ale nie może zostać tam na stałe.
Większość ludzi pracująca w tej firmie bardzo zaangażowała się w opiekę nad sunią (w tym moja ciocia).
Jednak nikt nie zdecydował się na zabranie jej do domu.
Nie chcą też,aby trafiła do schroniska.
Sunia jest zadbana,towarzyska,trochę wystraszona.Boi się mężczyzn.
Może komuś zaginęła?Może ktoś jej szuka?
Czy mogłybyście zawiadomić schronisko,żeby dali znać jeśli ktoś będzie pytał o nią?
A może ktoś mógłby rozwiesić ogłoszenia w okolicy?

Nie umię wkleić zdjęć :placz: Wyskakuje mi czerwony krzyżyk :placz:

Posted

magda222 napisał(a):
Dzisiaj zadzwoniła do mnie moja ciocia z Katowic z informacją,że w okolicach Słonecznej Pętli błąka się młoda sunia.Ma obrożę.
Narazie suczką zaopiekowali się portierzy z firmy "Budrol" (na ulicy Jesionowej 9).Ma więc ciepło i jest najedzona.
Ale nie może zostać tam na stałe.
Większość ludzi pracująca w tej firmie bardzo zaangażowała się w opiekę nad sunią (w tym moja ciocia).
Jednak nikt nie zdecydował się na zabranie jej do domu.
Nie chcą też,aby trafiła do schroniska.
Sunia jest zadbana,towarzyska,trochę wystraszona.Boi się mężczyzn.
Może komuś zaginęła?Może ktoś jej szuka?
Czy mogłybyście zawiadomić schronisko,żeby dali znać jeśli ktoś będzie pytał o nią?
A może ktoś mógłby rozwiesić ogłoszenia w okolicy?

Nie umię wkleić zdjęć :placz: Wyskakuje mi czerwony krzyżyk :placz:

Jaaga też o niej wie...dzisiaj mi mowiła...trzeba jej pomóc :(

Posted

Jesteście niezawodne dziewczyny :loveu:
Narazie nie zapowiada się,żeby mieli ją wygnać.Wszyscy o nią dbają i nie dopuszczą,żeby trafiła do schronu.Boją się tylko reakcji dyrekcji (która jeszcze nic nie wie). Ciii.....
Już wysyłam fotki.

Posted

magda222 napisał(a):
Jesteście niezawodne dziewczyny :loveu:
Narazie nie zapowiada się,żeby mieli ją wygnać.Wszyscy o nią dbają i nie dopuszczą,żeby trafiła do schronu.Boją się tylko reakcji dyrekcji (która jeszcze nic nie wie). Ciii.....
Już wysyłam fotki.

Masz pewność, że sunia śpi w cieple?

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Masz pewność, że sunia śpi w cieple?

Na własne oczy nie widziałam,ale wierzę cioci.Ona bywa tam codziennie.
Mówi,że śpi w fotelu na portierni.W ciągu dnia kiedy kręcą się pracownicy muszą ją przypinać na smycz,bo jest bardzo towarzyska i jednej pani potargała rajstopy(tak radośnie po niej skakała),a innej pobrudziła płaszcz.
Nie każdemu może się to podobać,bo ludzie są rózni.Oczywiście jest wyprowadzana na spacerki.W nocy nie jest przypinana.

Posted

Jaaga dała ogłoszenie płatne do gazet,bo szuka Sary,a ludzie wydzwaniają i mówią jej o wszystkich bezdomnych rudych psiakach :( tyle ich jest w Katowicach :(

Sunia jest malutka,pewnie szybko znajdzie domek...

Posted

Wiem o tej suni i może nawet znalazłby sie dla niej dom :razz:. W sprawie Łatki, która niestety nie nadaje się do normalnej adopcji dzwonił miły pan z Niemiec. Mieszka z matką i szukają takiej niewielkiej suczki. Ma dzwonić w poniedziałek. Powiem mu o tej suni, bo wielkością i sylwetką jest podobna do Łatki. Muszę tylko coś o niej wiedzieć. Ile mniej wiecej ma lat i do kogo mam podać telefon temu panu? Ja sama jej nie mam mozliwości zabrać, ale przy wspólnych staraniach powinno sie udać :lol:.

Posted

Jaaga ja myślę, że trzeba spróbować, byłoby super :)

Jusstyna85 to musi być straszne, ciągle telefony odbierać, dowiadywać się, że to nie o tą suczkę chodzi i jeszcze na dodatek ta świadomość, że tyle jest bezdomnych psów :( :( :(

Posted

[quote name='__Lara'] Jaaga ja myślę, że trzeba spróbować, byłoby super :)

Jusstyna85 to musi być straszne, ciągle telefony odbierać, dowiadywać się, że to nie o tą suczkę chodzi i jeszcze na dodatek ta świadomość, że tyle jest bezdomnych psów :( :( :(

Na szczęście,to nie ja odbieram,bo chyba załamalabym sie...:( na Jagnie spoczywa to...:(

Posted

Słuchajcie, a jeśli ktoś jej szuka?
Może warto by, jeszcze przed szukaniem jej domu, powiesić ogłoszenia, że została znaleziona (ot choćby na pętli Słonecznej), poinformować schron (to zrobię jutro), rozejrzeć się w okolicy czy nie wiszą jakieś ogłoszenia. Ona nie wygląda na zaniedbaną. Może komuś uciekła?

Posted

maciaszek napisał(a):
Może warto by, jeszcze przed szukaniem jej domu, powiesić ogłoszenia, że została znaleziona (ot choćby na pętli Słonecznej), poinformować schron (to zrobię jutro), rozejrzeć się w okolicy czy nie wiszą jakieś ogłoszenia. Ona nie wygląda na zaniedbaną. Może komuś uciekła?

Jaaga mówiła im przez telefon o powiadomieniu Schroniska, mieli to zrobić...

Koło Castoramy bląka sie jeszcze 1 piesek...Jaaga o nim pisała już tutaj...

Posted

Dokładnie, mogła komuś się zgubić, tym bardziej, że ma obrożę! więc może rzeczywiście najpierw dać ogłoszenia tam w okolicy, że została znaleziona, działać dopiero np. po tygodniu.

Posted

maciaszek napisał(a):

Też myślałam o tym,że może ktoś jej szukać.
Ogłoszeń nikt nie rozwieszał niestety.

Posted

iwcza napisał(a):
czy znalazł się już właściciel ?

Niestety...Sunia dalej na portierni.Mam nadzieję,że po okresie świąteczno-noworocznym nie dostanie nakazu eksmisji i nie trafi do schronu :-(