magda222 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Dzisiaj zadzwoniła do mnie moja ciocia z Katowic z informacją,że w okolicach Słonecznej Pętli błąka się młoda sunia.Ma obrożę. Narazie suczką zaopiekowali się portierzy z firmy "Budrol" (na ulicy Jesionowej 9).Ma więc ciepło i jest najedzona. Ale nie może zostać tam na stałe. Większość ludzi pracująca w tej firmie bardzo zaangażowała się w opiekę nad sunią (w tym moja ciocia). Jednak nikt nie zdecydował się na zabranie jej do domu. Nie chcą też,aby trafiła do schroniska. Sunia jest zadbana,towarzyska,trochę wystraszona.Boi się mężczyzn. Może komuś zaginęła?Może ktoś jej szuka? Czy mogłybyście zawiadomić schronisko,żeby dali znać jeśli ktoś będzie pytał o nią? A może ktoś mógłby rozwiesić ogłoszenia w okolicy? Nie umię wkleić zdjęć :placz: Wyskakuje mi czerwony krzyżyk :placz: Quote
jusstyna85 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 magda222 napisał(a):Dzisiaj zadzwoniła do mnie moja ciocia z Katowic z informacją,że w okolicach Słonecznej Pętli błąka się młoda sunia.Ma obrożę. Narazie suczką zaopiekowali się portierzy z firmy "Budrol" (na ulicy Jesionowej 9).Ma więc ciepło i jest najedzona. Ale nie może zostać tam na stałe. Większość ludzi pracująca w tej firmie bardzo zaangażowała się w opiekę nad sunią (w tym moja ciocia). Jednak nikt nie zdecydował się na zabranie jej do domu. Nie chcą też,aby trafiła do schroniska. Sunia jest zadbana,towarzyska,trochę wystraszona.Boi się mężczyzn. Może komuś zaginęła?Może ktoś jej szuka? Czy mogłybyście zawiadomić schronisko,żeby dali znać jeśli ktoś będzie pytał o nią? A może ktoś mógłby rozwiesić ogłoszenia w okolicy? Nie umię wkleić zdjęć :placz: Wyskakuje mi czerwony krzyżyk :placz: Jaaga też o niej wie...dzisiaj mi mowiła...trzeba jej pomóc :( Quote
maciaszek Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Wyślij fotki na [email protected] Wkleję. W poniedziałek poinformuję schronisko, że taka sunia jest i że jest obecnie w Budrolu. Jak długo ona może tam zostać? Quote
magda222 Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Jesteście niezawodne dziewczyny :loveu: Narazie nie zapowiada się,żeby mieli ją wygnać.Wszyscy o nią dbają i nie dopuszczą,żeby trafiła do schronu.Boją się tylko reakcji dyrekcji (która jeszcze nic nie wie). Ciii..... Już wysyłam fotki. Quote
jusstyna85 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 magda222 napisał(a):Jesteście niezawodne dziewczyny :loveu: Narazie nie zapowiada się,żeby mieli ją wygnać.Wszyscy o nią dbają i nie dopuszczą,żeby trafiła do schronu.Boją się tylko reakcji dyrekcji (która jeszcze nic nie wie). Ciii..... Już wysyłam fotki. Masz pewność, że sunia śpi w cieple? Quote
magda222 Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 jusstyna85 napisał(a):Masz pewność, że sunia śpi w cieple? Na własne oczy nie widziałam,ale wierzę cioci.Ona bywa tam codziennie. Mówi,że śpi w fotelu na portierni.W ciągu dnia kiedy kręcą się pracownicy muszą ją przypinać na smycz,bo jest bardzo towarzyska i jednej pani potargała rajstopy(tak radośnie po niej skakała),a innej pobrudziła płaszcz. Nie każdemu może się to podobać,bo ludzie są rózni.Oczywiście jest wyprowadzana na spacerki.W nocy nie jest przypinana. Quote
jusstyna85 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Jaaga dała ogłoszenie płatne do gazet,bo szuka Sary,a ludzie wydzwaniają i mówią jej o wszystkich bezdomnych rudych psiakach :( tyle ich jest w Katowicach :( Sunia jest malutka,pewnie szybko znajdzie domek... Quote
magda222 Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Mam jeszcze w zanadrzu 2 fotki suni z panią portierką chyba ;) Ale nie wiem czy bez jej zgody możemy tu zamieścić :razz: Quote
maciaszek Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 magda222 napisał(a):Ale nie wiem czy bez jej zgody możemy tu zamieścić :razz:Może lepiej nie? Quote
Jaaga Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Wiem o tej suni i może nawet znalazłby sie dla niej dom :razz:. W sprawie Łatki, która niestety nie nadaje się do normalnej adopcji dzwonił miły pan z Niemiec. Mieszka z matką i szukają takiej niewielkiej suczki. Ma dzwonić w poniedziałek. Powiem mu o tej suni, bo wielkością i sylwetką jest podobna do Łatki. Muszę tylko coś o niej wiedzieć. Ile mniej wiecej ma lat i do kogo mam podać telefon temu panu? Ja sama jej nie mam mozliwości zabrać, ale przy wspólnych staraniach powinno sie udać :lol:. Quote
__Lara Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Jaaga ja myślę, że trzeba spróbować, byłoby super :) Jusstyna85 to musi być straszne, ciągle telefony odbierać, dowiadywać się, że to nie o tą suczkę chodzi i jeszcze na dodatek ta świadomość, że tyle jest bezdomnych psów :( :( :( Quote
jusstyna85 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 [quote name='__Lara'] Jaaga ja myślę, że trzeba spróbować, byłoby super :) Jusstyna85 to musi być straszne, ciągle telefony odbierać, dowiadywać się, że to nie o tą suczkę chodzi i jeszcze na dodatek ta świadomość, że tyle jest bezdomnych psów :( :( :( Na szczęście,to nie ja odbieram,bo chyba załamalabym sie...:( na Jagnie spoczywa to...:( Quote
maciaszek Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Słuchajcie, a jeśli ktoś jej szuka? Może warto by, jeszcze przed szukaniem jej domu, powiesić ogłoszenia, że została znaleziona (ot choćby na pętli Słonecznej), poinformować schron (to zrobię jutro), rozejrzeć się w okolicy czy nie wiszą jakieś ogłoszenia. Ona nie wygląda na zaniedbaną. Może komuś uciekła? Quote
jusstyna85 Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 maciaszek napisał(a):Słuchajcie, a jeśli ktoś jej szuka? Może warto by, jeszcze przed szukaniem jej domu, powiesić ogłoszenia, że została znaleziona (ot choćby na pętli Słonecznej), poinformować schron (to zrobię jutro), rozejrzeć się w okolicy czy nie wiszą jakieś ogłoszenia. Ona nie wygląda na zaniedbaną. Może komuś uciekła? Jaaga mówiła im przez telefon o powiadomieniu Schroniska, mieli to zrobić... Koło Castoramy bląka sie jeszcze 1 piesek...Jaaga o nim pisała już tutaj... Quote
__Lara Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Dokładnie, mogła komuś się zgubić, tym bardziej, że ma obrożę! więc może rzeczywiście najpierw dać ogłoszenia tam w okolicy, że została znaleziona, działać dopiero np. po tygodniu. Quote
__Lara Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 jusstyna85 napisał(a): Koło Castoramy bląka sie jeszcze 1 piesek...Jaaga o nim pisała już tutaj... :-( jemu też trzeba pomóc.... Quote
magda222 Posted December 21, 2008 Author Posted December 21, 2008 maciaszek napisał(a):Słuchajcie, a jeśli ktoś jej szuka? Może warto by, jeszcze przed szukaniem jej domu, powiesić ogłoszenia, że została znaleziona (ot choćby na pętli Słonecznej), poinformować schron (to zrobię jutro), rozejrzeć się w okolicy czy nie wiszą jakieś ogłoszenia. Ona nie wygląda na zaniedbaną. Może komuś uciekła? Też myślałam o tym,że może ktoś jej szukać. Ogłoszeń nikt nie rozwieszał niestety. Quote
diana79 Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 podnoszę sunię, może właściciel się szybko znajdzie :modla: Quote
maciaszek Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Zostawiłam dziś w schronisku zdjęcie suni z informacją gdzie się znajduje. Quote
magda222 Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 maciaszek napisał(a):Zostawiłam dziś w schronisku zdjęcie suni z informacją gdzie się znajduje. Dzięki :loveu: Quote
jusstyna85 Posted January 2, 2009 Posted January 2, 2009 Nie ma co przeciągać...trzeba zabrać sie za ogłoszenia i szukanie domu... czy to nie marznie na dworze? Quote
magda222 Posted January 2, 2009 Author Posted January 2, 2009 iwcza napisał(a):czy znalazł się już właściciel ? Niestety...Sunia dalej na portierni.Mam nadzieję,że po okresie świąteczno-noworocznym nie dostanie nakazu eksmisji i nie trafi do schronu :-( Quote
Recommended Posts