ElzaMilicz Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Gdzieś Reno2001 napisała, że porządków świątecznych nadszedł czas... Zobaczcie... Ma ok 1,5 roku. Czysty, za to bez obroży. Bez problemu dał sobie wywinąć fafle i zajrzeć do pyska. Nieagresywny, babeczka pogłaskała go na ulicy, bo z oczu wyzierała rozpacz... Już jej nie opuścił. Mąż stwierdził, że dwa psy w domu wystarczą, wyprowadził delikwenta za ogrodzenie. Doszedł tylko do drzwi, pies stał już za nim. :) Na zdjęciach nie widać jaki jest chudy, ostatnie żebra wywinięte. Nie ma takiej ilości jedzenia, której by nie mógł pochłonąć. :shake: Na gwałtowne gesty i ostry ton reaguje przysiadem. Pies przebywa w Miliczu. (dolnośląskie) kontakt: Elza 692438657 Quote
kosu32 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Brak mi słów że ludzi potrafią być tacy bezduszni ... Święta idą, święta - czas miłości do bliźnich - szkoda gadać ... Quote
Agata69 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Gdzie on teraz jest? U tej pani, czy gdzieś u ciebie? Quote
koss Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 ELZA -ten pies jest idetyczny jak Wielka Miłosc mojego brata-Ares(juz od lat za T.M. )-to był PIES NAD PIESAMI-mieszkałam z nim 4 lata -cudo inteligencji.Brat ma starego ,wrednego Zolera-gdyby nie to....wiem,ze pojechałby po niego ...( Aresa przyprowadziła ze smietnika 6 letnia wówczs bratanica- Martusia,takiego cielaka prowadziła za ucho) Nie umiem robic allegro -ale jezeli napiszesz mi parę inf o tym piesie-wymodze tekst -moze ktos je ( kasia,tomcug)zrobi .Tylko pytanie: teraz czy po ..swiętach, jak myślisz??? Quote
ElzaMilicz Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 Pies jest u ludzi, ale mam mało czasu na załatwienie DT- tylko 2 tygodnie. Koss, ja nie mam talentu literackiego. :shake: Jestem człowiek o umyśle ścisłym, twardo stąpający po ziemi. Nie spłodzę nic ponad to co już jest w pierwszym poście. Allegro można wystawić w Wigilię lub Pierwszy Dzień Świąt. Dziękuję dziewczyny, że się pojawiłyście. :calus: Quote
Bonsai Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Przepiękny ! ! ! :crazyeye: To ciekawe, teoretycznie święta to czas miłości i pojednania, a w rzeczywistości ludzie pokazują, że ich serca są z kamienia... Quote
Valeur248 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Jaka piękność. Jak można, tuż przed Wigilią, wyrzucić z domu żywe stworzenie.:-( Quote
Poker Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 jak w ogóle można wyrzucić żywe stworzenie ?:angryy: Quote
koss Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 ok. Elza-tekst napisze i poprosze tamcug o wytawienie ,w czsie jaki podalas...buziaki:razz: Quote
Agata69 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Przydałyby sie lepsze zdjęcia, wlesie, na spacerze. Wiesz, takie jak tylko ty umiesz zrobić... Quote
ElzaMilicz Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Koss- buziaki. :) Agata, słodzisz mi ? :razz: Pogoda u nas do kitu, dzieci nie chcą wychodzić na dwór. Sama z aparatem nic nie zdziałam. Potrzebuje ktoś transportu ? W Drugi Dzień Świąt jadę Chojnice (kujawsko-pomorskie) - Milicz (dolnośląskie). Quote
agaga21 Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 piękny pies. trzymam kciuki za szybką adopcję. Quote
Bonsai Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 A zdjęcia nie są złe, przynajmniej pokazują pewną cechę tego psa - lubi dzieci i jest łagodny, a to duży plus. :) Quote
ElzaMilicz Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Duży pies, to i duży plus. :lol: Czy piękny ? Do moich szwajcarów się nie umywa! Ha! :eviltong: Quote
Klaudus__ Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Psiaczek ma jakieś ogłoszenia? Mogę kilka zrobić :razz: Achaaa i najważniejsze - piękny jest! Zdjęcia z dzieckiem dosłownie świetne ;-) Quote
ElzaMilicz Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 [quote name='Klaudus__'] Mogę kilka zrobić :razz: Poproszę. :p Quote
Izabela124. Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Jak będą jakies ładne fotki pyszczka to zrobie bannerek ;) Quote
Klaudus__ Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Dobrze,ale późnym wieczorkiem jak będę miała chwilkę :razz: Miał już jakieś ogłoszonka robione? Jak tak to gdzie...? Aaaa i jaką miejscowość wpisywać w ogłoszeniach? [jak jest napisane to przepraszam,że przeoczyłam,ale tak mega szybko wątek 'przeleciałam':cool3:] Quote
ElzaMilicz Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 Będzie miał allegro. Innych nie ma. Przebywa w Miliczu, niedaleko Wrocławia. Quote
koss Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Jestem umówiona z :loveu:tomcug-tekst WKLEJĘ JUTRO WIECZOREM, ....zamieszczę go na portalu trójmiejskim jako wyróżnione -na dzień przed wigilia,...a dom pachnie juz miodem i wanilią???? Quote
koss Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 BOŻONARODZENIOWY CZAS PORZĄDKÓW..... Juz za moment świeta ..te najbardziej wyczekiwane i ulubione..duzymi krokami zblża sie pełna cudów NOC BETLEJEMSKA..jesze tylko ostatnie porzadki,parę RZECZY należy powyrzucać... I tak w ramach przygotowań do tych radosnych swiąt ,kiedy rodzi sie Boży Syn zostaje wyrzucony na ulice LEO-młodziutki 1,5 roczny pies. Leo musiał długo błąkać sie po światecznie przystrojonych ulicach, pogłaskany przez przechodzaca kobietę -z rozpaczą w oczach poszedł za nią do domu,.odgoniony,wyprowadzony przed furtkę -powrócił .Pies był b głodny ,wyczerpany i przerazony .Z uwagi na jego inteligencje jest przypuszczenie ,ze psa wywieziono i wyrzucono-w przeciwnym wypadku Leo potrafiłby odnależć drogę do swojego domu .Pies jest b. ładny,ślicznie umaszczony o gładkiej sierści w płowym "lwim" kolorze. To duzy i łagodnym stworzenie,dobrze wychowane,przyjacielskie do ludzi,ładnie reaguje na dzieci.Leo -moze pozostać przez najblizsze 2 tyg u osoby ,która go przygarneła -z uwagi na drugiego psa,który nie toleruje innych zwierzat w domu.Po tym czasie będzie musial być oddany do schroniska-znasz to miejsce??: " popatrz, za kratami widać wychudłe ciałka o mądrych oczach... Pytasz śpią?...Odpowiem ... tak śnią o domu, który kiedyś był, o porannych pieszczotach, o własnym panu, który przecież kiedyś mówił, że kocha, o wspólnych spacerach do lasu . Słyszysz? Słychać szczekanie, które co chwilę przecina bolesne wycie i skomlenie... Słyszysz? Co raz słychać odgłos walki toczonej na śmierć i życie. Ciężko obronić się przed ostrymi kłami... W tym mrocznym miejscu zamknięto wszystkie psie historie, z dala od ludzi, bo tak najwygodniej. Nie widzisz, więc nie ma... Sam się oszukujesz, że takie miejsce nie istnieje."(autor nieznany) W Wigilie w posprzątanym ,odswietnym domu...przełamiemy sie opłatkiem,wzruszeni, bliscy sobie, lepsi..a wsród nocnej ciszy ...bedzie mozna usłyszec ...dalekie skomlenie samotnego psa TA HISTORIA MOZE MIEC SZCZESLIWE ZAKOŃCZENIE-TO ZALEZY OD CIEBIE????? Leo przebywa w MILCZU K. WROCŁAWIA KONTAKT: ELZA: 692 438 657 Transport psa do nowego dobrego domu -MOZLIWY Quote
Klaudus__ Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Ja Go nazwałam Ben... I dodałam na początek: -eofrty.pl -4lapy.pl -adopcje.org -czworonogi.eu -PrzygarnijZwierzaka.pl -spacerek.net -zoonet.pl -ojej.pl -nasza-lista.com Później jeszcze porobię ogłoszonka _________________________________________________ A tekst piękny... Wzruszający... Quote
ElzaMilicz Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 Jestem wdzięczna za każdą pomoc. Dobrze, że choć na Was można liczyć. :calus: Dobre obyczaje zanikają w tym kraju. Nienawidzę naszej polskiej przypadłości - niedotrzymywania słowa. Gardzę takimi ludźmi ! Najpierw psiak miał dwa tygodnie czasu, dziś dostałam telefon, że mam z nim zrobić coś natychmiast ! Psiak jest uległy, bezkonfliktowy, bezproblemowy. Ale śmierdzi !!! Czym ? - zapytacie. No...sierścią... Quote
Recommended Posts