Becia66 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 matko... jaka bida , serce mi się kraje....:-( Quote
lunarmermaid Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Owszem,cały czas szukam mu domu....Niestety jak sama wiesz,Spayki nie może mieszkać w domu,bo się zwyczajnie bardzo boi... A co Ty zrobiła dla niego? Nawet za przesłanie paczki dla Spayka ze smakołykami doczekałam się tylko krytyki...Ze nie ma zębów,żeby takie rzeczy jeść i inne tego typu. Ale Wy nie widzieliście,jak Spajki ze smakiem je zjada. No i oczywiście,jak bym go chciała wziąść na stałe to też go nie dostanę! lepiej,żeby odszedł w schronisku,prawda? Nie mam zamiaru więcej o tym pisać.... Quote
Neczka Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='lunarmermaid'] Nawet za przesłanie paczki dla Spayka ze smakołykami doczekałam się tylko krytyki...Ze nie ma zębów,żeby takie rzeczy jeść i inne tego typu. Ale Wy nie widzieliście,jak Spajki ze smakiem je zjada.[/quote] Inne psy zjadły ze smakiem. Spajka w schronisku nie widziałaś. Zaręczam Ci, że ostatnią rzeczą na którą ten pies ma teraz ochotę jest jedzenie Twoich wędzonych uszu, które nie wiem w jakim celu przesłałaś. Jeśli ma to być jakaś rekompensata za zabawę psimi uczuciami - nie tędy droga. [quote]No i oczywiście,jak bym go chciała wziąść na stałe to też go nie dostanę! lepiej,żeby odszedł w schronisku,prawda?[/QUOTE] Oczywiście, że go nie dostaniesz. Zgadnij dlaczego. Nie głupio Ci wogóle o tym pisać ? Tak, prawda, lepiej żeby odszedł w schronisku niż zamknięty w Twoim garażu. Przez ostatnie miesiące pobytu Spajka u Ciebie zafundowałaś mu warunki o wiele gorsze niż w orzechowskim schronisku. A co do mieszkania w domu - mógłby spokojnie. Wystarczyłoby dobre podejście, praca nad jego psychiką. Niestety Twoja praca zamiast na ustalaniu poprawnych reakcji, dodania psu pewności siebie, poprzestała na jeszcze większym jego rozchwianiu emocjonalnym. Gdyby nie ten czas, który Spajki spędził u Ciebie, może ze schroniska adoptowałby go ktoś odpowiedzialny i miałby wspaniały dom. Wstyd mi za takie człowieczeństwo... Z jednej strony "pomaga się potrzebującym psom" a z drugiej swojego własnego psa zabranego ze schroniska, po przeżyciach... wrzuca się do ciemnej, zimnej, mokrej piwnicy i zostawia samego. Gratuluję. Quote
Neczka Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Przeczytałam jeszcze raz... [quote name='lunarmermaid']cały czas szukam mu domu....Niestety jak sama wiesz,Spayki nie może mieszkać w domu[/QUOTE] Czyli szukasz mu czegoś, czego zakładasz z góry nie może mieć ? Genialna myśl. Biedny Spajky. Quote
lunarmermaid Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Nie widziałaś więc nie mów...Ja wiem i AnnaB,która przywoziła mi Spajka i u której Spajky spędził jeden dzień.Niech Ci opowie jak zachowywał się w domu. Jak tylko dam rade to wkleję tu zdjęcie Spajka z czasu gdy mieszkał w garażu (gdzie nota bene miał zapewnione co najmniej dwa spacery dziennie po okolicznych łąkach,a w schronisku siedzi w kojcu?.Ciekawe co na nie powiesz... Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować,są inne sposoby aby adoptować psa,którego się chce.I Ty i Kierownik schroniska nie jesteście nieomylni.Pamiętaj o tym. Jak tylko warunki mi na to pozwolą to mam nadzieję odzyskać Spajka. To koniec mojej dyskusji na tym wątku.Oprócz obiecanego zdjęcia. Pozdrawiam wielbicieli Spajka! Quote
Neczka Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 [quote name='lunarmermaid']Nie widziałaś więc nie mów...Ja wiem i AnnaB,która przywoziła mi Spajka i u której Spajky spędził jeden dzień.Niech Ci opowie jak zachowywał się w domu.[/quote] Uważam osobiście, że po jednym dniu znajomości z psem można o nim powiedzieć całe nic, bądź bardzo niewiele. [quote]Nie mam zamiaru z Tobą dyskutować,są inne sposoby aby adoptować psa,którego się chce.[/quote] Przypomniała mi się wet-siostra :roll: [quote] Jak tylko warunki mi na to pozwolą to mam nadzieję odzyskać Spajka.[/quote] Żenada. Nieodpowiedzialność za swoje czyny oraz brak słuchania (telefonicznie) i czytania ze zrozumieniem. A zdjęcie psa w garażu wklej sobie do albumu. My podziękujemy. Quote
__Lara Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Co proponujecie? Poza przerzucaniem sobie nawzajem piłeczki? Quote
Neczka Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Proponowałabym jakąkolwiek pomoc Spajkiemu w poszukiwaniu domu... Quote
lunarmermaid Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Neczka,przeczytaj umowę adopcyjną - to schroniska ma odebrac psa,jeżeli warunki w jakich przebywa nie podobają mu się. Przez 4 miesiące jakoś na to nie zdobyliście się.Byłas z kierownikiem w Mikołowie,nawet tu do Spajka nie zajrzeliście,nie wysłaliście nikogo na wizytę,żeby cokolwiek wiedzieć o Spajku - przez 1,5 roku,kiedy był u mnie. To według Ciebie jest w porządku? Przypominam poza tym,że jesteście organizacją gminną,finansowaną przez Urząd Miejski w Przemyślu,mam więc możliwość odwołać się,jeżeli nie będziecie chciali wydać psa do adopcji.Sądy też istnieją.I mam mnóstwo świadków,nieznanych osób,które widywały Spajka na spacerach i moga poswiadczyć o jego wyglądzie i zachowaniu. Ale na to jeszcze czas... Koniec dyskusji. Quote
Neczka Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 lunarmermaid, podpisywałaś starą umowę adopcyjną. Nie pamiętam dokładnie co w niej było, ale teraz są nowe umowy, na podstawie których adoptuje się zwierzęta. Schronisko ma prawo do wyboru właściciela dla psa. Sądem nie strasz, bo ni to śmieszne, ni poważne :roll: Nie przypominam sobie o wizycie w miejscowości Mikołów. A na śląsku byliśmy zupełnie w innej sprawie, która nota bene nie powinna Cię obchodzić. Quote
barb Posted August 27, 2011 Posted August 27, 2011 Wklejam informację ze strony Schroniska w Orzechowcach [B]27 - 28 sierpnia zapraszamy na wystawę fotograficzną wykonaną przez Młodzież z Klubu Fotograficznego Stowarzyszenia "Młodość ze sztuką" w Rynku Przemyskim. Tegoroczna wystawa przygotowana zostanie we współpracy ze Schroniskiem dla Bezdomnych Zwierząt w Orzechowcach. Fotografiami podopiecznych schroniska chcielibyśmy ukazać potrzebę odpowiedzialności za zwierzęta, ale także włączyć się do kształtowania wrażliwości na starość i chorobę zwierzaków. Starszy lub chory pies czy kot nie oznacza, że jest gorszy, a może właśnie oni potrzebują naszej miłości ? Podarujmy odrobinę serca zwierzakom, które są przez ludzi zapomniane, bo nie są młode i zdrowe... a może wtedy nasze kroki będą dla nich najpiękniejszą muzyką. Może ta chwila, gdy będą przy nas będzie najlepszym co nas może spotkać, gdyż "jeśli mnie oswoisz, będziemy się wzajemnie potrzebowali. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. Ja także będę dla Ciebie jedyny na świecie... ". Zapraszamy na Rynek i do Schroniska ![/B] Quote
barb Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Dla zainteresowanych: na stronie [url]www.schroniskoorzechowce.pl[/url] - mozna zobaczyć zdjęcia z wystawy fograficznej. Quote
Becia66 Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='barb']Dla zainteresowanych: na stronie [url]www.schroniskoorzechowce.pl[/url] - mozna zobaczyć zdjęcia z wystawy fograficznej.[/QUOTE] oglądałam i cieszę się z każdej inicjatywy bo tam kupę serca mojego zostało. Quote
barb Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 [quote name='Becia66']oglądałam i cieszę się z każdej inicjatywy bo tam kupę serca mojego zostało.[/QUOTE] Zajrzyj pilnie do Bazy Zwierząt zaginionych - chodzi o sunie Colie ! Quote
NikaEla Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 może zaglądają tu jakieś mamy? albo babcie? zapraszam na bazarek z rzeczami dla dzieci takich około 10-15 lat :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/216444[/url] bazar się kończy jutro (ale mogę powtórzyć jeśli ktoś nie zdąży) Quote
barb Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 [quote name='Nikaragua']może zaglądają tu jakieś mamy? albo babcie? zapraszam na bazarek z rzeczami dla dzieci takich około 10-15 lat :) [url]http://www.dogomania.pl/threads/216444[/url] bazar się kończy jutro (ale mogę powtórzyć jeśli ktoś nie zdąży)[/QUOTE] Nikaragua to autorka wierszyka o "orzechowskiej" Chabie . ;) Wprawdzie bazarek na ktory, zaprasza już się zakończyl ale będzie powtorzony a drugi - róznościowy jest w jej podpisie. ;) Quote
pumka1990 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Zapraszam na bazarek(książki,kosmetyki,kucyki Pony i Trolle, ubranka), z którego ewntualne pieniążki pójdą na kastrację Lutka- psiaka błąkającego się długo pomiędzy tramwajami... oraz na jedzenie dla schroniska... [FONT=Times New Roman][URL]http://www.dogomania.pl/threads/217156-Książki-kosmetyki-na-opłacenie-kastracji-dla-Lutka-i-na-schronisko.-Do-10.11.2011?p=17929083#post17929083[/URL][/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman]oraz na bazarek z ciuszkami, z którego pieniążki pójdę na opłaty hoteliku dla 13 letniego ONKA- Seniorka...[/FONT] [FONT=Times New Roman][/FONT] [FONT=Times New Roman][URL="http://www.dogomania.pl/threads/216610-Bazarek-z-ubraniami-dla-13-letniego-onka-seniorka-kt%C3%B3ry-jest-w-hotelu...?p=17868810#post17868810"]http://www.dogomania.pl/threads/216610-Bazarek-z-ubraniami-dla-13-letniego-onka-seniorka-kt%C3%B3ry-jest-w-hotelu...?p=17868810#post17868810[/URL] Dziękuję! :) [/FONT] Quote
sunia2000 Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 Zapraszam serdecznie na bazarek dla dwóch dolnośląskich bid:[url]http://www.dogomania.pl/threads/216982-Psio-ciuszkowy-dla-Viki-i-Czara-do-7.11.2011-do-godz.-20.00/page5#top[/url] Quote
barb Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 [quote name='sunia2000']Zapraszam serdecznie na bazarek dla dwóch dolnośląskich bid:[url]http://www.dogomania.pl/threads/216982-Psio-ciuszkowy-dla-Viki-i-Czara-do-7.11.2011-do-godz.-20.00/page5#top[/url][/QUOTE] Warto zajrzeć - fajne psie akcesoria. Quote
Zosia123 Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Przepraszam za offa - zapraszam na psiaczkowy bazarek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/216784-PSIACZKOWY-BAZAREK-%29-na-4-psiaki-do-11-listopada-%29[/url] Quote
barb Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='Zosia123']Przepraszam za offa - zapraszam na psiaczkowy bazarek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/216784-PSIACZKOWY-BAZAREK-%29-na-4-psiaki-do-11-listopada-%29[/url][/QUOTE] [B][COLOR="magenta"] Są pluszaki, miski szelki I obróżek wybór wielki, Więc nie czekać lecz kupować I psom domki podarować [Nikaragua, październik 2011[/COLOR][/B]] Quote
iwoniam Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 Może kogos coś zainteresuje - zapraszam - [url]http://www.dogomania.pl/threads/218167-Domowe-przytulisko-bazarek-na-psy-koty-gryzonie-cos-dla-KAZDEGO-do-15-XII[/url] Quote
Recommended Posts