Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Błyskotka']Chyba trans to był ;)[/QUOTE]

[quote name='dOgLoV']Dzień doberek ;)

Y-y to na pewno był facet , ale wyglądał jak gej :lol:[/QUOTE]

Oj, ale macie problem ;)

[quote name='stokrotka.af']doberek wilcze plemię ;)[/QUOTE]

Witanko Rufiku :)

[quote name='Buszki']No to wszystko jasne,gej to nie facet ;).[/QUOTE]

Facet, facet :)

[quote name='unikatowydiament']hejka,mizianki ślemy:)[/QUOTE]

Dzięki.

[quote name='Asiaczek']Jedźcie osroznie i wracajcie z usmiechami na twarzy. Ja jutro mocno trzymam i za Was kciuki:)

pzdr.[/QUOTE]

Dobrze Asiu :)

Dziękujemy.

• Replies 15.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• M&S

6316

• taxelina

1209

• Asiaczek

1089

• łamAga

573

Top Posters In This Topic

Posted

[COLOR=#ff0000][SIZE=3][B]Oba chłopaki zdobyli wsio + BOB'ka![/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][SIZE=3][B]Slash zakończyl Mł.CH.PL, Aiko - CACIB do kompletu:)[/B][/SIZE][/COLOR]
:multi::loveu::klacz::smilecol::smilecol:
Gratulacje!!!!
Ale z wrażenia nie pamiętam, który co.... tzn. który BOB'ka wziął....
Czekają na finały...

Pzdr.

Posted

[COLOR=#ff0000][SIZE=3][B]Oba chłopaki zdobyli wsio + BOB'ka![/B][/SIZE][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][SIZE=3][B]Slash zakończyl Mł.CH.PL, Aiko - CACIB do kompletu:)[/B][/SIZE][/COLOR]
:multi:

To ja krótko, fiu, fiu a nawet nio, nio, jak psi ładne to i sędzia nie przeszkadza.

Posted

[quote name='Asiaczek'][COLOR=#ff0000][SIZE=3][B]Oba chłopaki zdobyli wsio + BOB'ka![/B][/SIZE][/COLOR]
Gratulacje!!!!
Czekają na finały...

Pzdr.[/QUOTE]
Wielkie gratulacje!!!!!!

[B]Przywiozłam dziś grzywacza, proszę o pomoc.
Proszę o ogłszania wątku i udostępnianie wydarzenia
Tu wątek na dogo:[/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/239494-Suwa%C5%82ki-Nejsi-suka-chi%C5%84ski-grzywacz-prosi-i-dom-i-pomoc%21?p=20383542#post20383542"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...2#post20383542[/URL]
[B]Tu wydarzenie na fb:[/B]
[URL]https://www.facebook.com/events/518223748200476/[/URL]
[B]Zdjęcie Nejsi:[/B]
[IMG]http://i216.photobucket.com/albums/cc26/Izabela124/Bobis2/DSC01262.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='dOgLoV']hejka ;)[/QUOTE]

[quote name='stokrotka.af']no to mocno kciukasy i pazurasy zaciskamy :)[/QUOTE]

[quote name='Błyskotka']Czekamy na wieści :)[/QUOTE]

Dziękujemy za kciuki, przydały się :)

[quote name='Asiaczek'][COLOR=#ff0000][SIZE=3][B]Oba chłopaki zdobyli wsio + BOB'ka![/B][/SIZE][/COLOR]
Gratulacje!!!!
Czekają na finały...

Pzdr.[/QUOTE]

Dziękuję Asiu, za wstawienie informacji :lol:

[quote name='Kaaasia']Gratulacje :multi::multi::multi:[/QUOTE]

[quote name='Buszki']Wielkie gratulacje :).[/QUOTE]

[quote name='Shilomaniak'][COLOR=#ff0000][SIZE=3][B]Oba chłopaki zdobyli wsio + BOB'ka![/B][/SIZE][/COLOR]
:multi:

To ja krótko, fiu, fiu a nawet nio, nio, jak psi ładne to i sędzia nie przeszkadza.[/QUOTE]

[quote name='Asiaczek']Pani magda Musiał jest OK. Lubi - co prawda - troche pogonic nas w ringu, ale ocenia obiektywnie:)

pzdr.[/QUOTE]

[quote name='dOgLoV'][SIZE=5][B]Gratulację !!!!!!!![/B][/SIZE][/QUOTE]

[quote name='stokrotka.af']Gratki dla naszych ;) chłopaków :)[/QUOTE]

Kochani bardzo, bardzo dziękujemy :multi:

A teraz wrażenia z wczoraj:

P. Musiał ocena bardzo spokojnie, bez pośpiechu. Widać, że paca na ringu sprawia Jej radość, co ostatnio nie często się zdarza...

Ogląda psa dokładnie, rozmawia z wystawcą. Bardzo ważny jest ruch, pobiegaliśmy sobie troszkę ;), w statyce też b. dokładnie patrzy na psy, a po stójce bieganko.

Slash nie był ani zbyt drobny, ani za gruby. Bardzo się podobał. Zresztą Slash lubi wystawy i to widać.
Aiko też sie podobał, tylko ten wyskubany ogon....I jak na Aika, który owszem nawet lubi wystawy pod warunkiem, że nie trzeba na ring wychodzić:evil_lol:, ale jak na jego wystawianie, to wczoraj prezentował się super!!! Ciekawe, czy to wpływ Slasha ;) I mimo, że Slash zauroczył Sędzinę BOBa dostał Aiko. Slash jeszcze jest trochę luźny.

Na finałach, jak zwykle wilcze nie dostały nic. Ale i tak jestem zadowolona, bo sędziowie może przypomną sobie jak wyglądają wolfy.
Młodzież wybierał P. Opara.
Grupę wybierała P. Musiał i byłam pod wrażeniem.
Na ringu przygotowawczym dokładnie oglądała psy. Te, które nie były u niej na ringu musiały pokazać się w ruchu i statyce. I to mioim zdaniej jest właściwe podejście.

Posted

[quote name='Izabela124.']Wielkie gratulacje!!!!!!

[B]Przywiozłam dziś grzywacza, proszę o pomoc.
Proszę o ogłszania wątku i udostępnianie wydarzenia
Tu wątek na dogo:[/B]
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/239494-Suwałki-Nejsi-suka-chiński-grzywacz-prosi-i-dom-i-pomoc!?p=20383542#post20383542"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...2#post20383542[/URL]
[B]Tu wydarzenie na fb:[/B]
[URL]https://www.facebook.com/events/518223748200476/[/URL]

[/QUOTE]

Dzięki Iza :)

Jak się ogarnę, to zajrzę do małej...

Posted

[quote name='Asiaczek']Ja tez juz wiem, że p. Opara wybierał Juniory i pewnie dlatego ani na wet nie spojrzał na pręgatą dziewuszkę.....
ale nic to.

Jeszcze raz gratulacje:)

pzdr.[/QUOTE]

Tak, wybrał czarnego chowka.....

Dzięki Asiu :):):)

Posted

[quote name='M&S']Niestety potwierdza się to, o czym wiele lat i wiele razy rozmawiałam ze szpicowym towarzystwem. Bezsensowne krycia, bez ładu i składu. Szczeniaki, które rozdzą się z białymi znaczeniami dostają metryki bez zastrzeżenia, że nie mogą być używane do hodowli (co świadczy o wiedzy osób odbierających mioty na przeglądach ze strony zwiazku). Świadczy to też niestety o poziomie hodowców i hodowli w Polsce ( nie mówię, że o wszystkich), ale wiekszości. Zero badań, mieszanie typów keesa z wolfem, a wiadomo, że kees ma inny genotyp i fenotyp itd. itp.
To tyle moich wniosków po wczorajszej wystawie. [/QUOTE]

Wiesz to o czym piszesz, to wszędzie tak jest. U nas w amerykanach to samo - kryje się wszystko: bezzębne, koślawe, poniżej wzorca itp. - bo sędziowie szastają ocenami i każdy pasztet robi hodowlankę w cuglach. Tylko, że w tej kwestii nikt nie chce dyskutować, każdy hodowca uważa że jego psy są super cacy, a jak powiesz że wedle wzorca coś jest niezgodnego to jesteś wróg nr 1. A potem po ringach chodzi pogłowie tak zróżnicowane, że już nie wiadomo który to prawdziwy AA (oczywiście dla przeciętnego Kowalskiego). No i potem ludzie są nabijani w butelkę, jak kupują szczeniaki. Jak patrzę sobie na ogłoszenia to nie wiem czy śmiać się czy płakać na to co ludzie wypisują.

[quote name='M&S']Suka nazywa się KIMI z Miętowej Doliny, pochodzi z Łodzi. To pierwszy miot w tej hodowli.

......[/QUOTE]

Po tym co napisałaś to dochodzę do wniosku że w o/Łódź bardzo źle się dzieje. W tym oddziale jest zarejestrowana hodowla AA, której to właściciel trzyma psy w skandalicznych warunkach (od lat) wszyscy o tym wiedzą, rozmnażał nawet sukę długowłosą (!!!!). Oczywiście nikt nic nie robi w jego sprawie, nawet film nakręcony przez fundację w tej jego rozmnażalni nie zrobił wrażenia na władzach oddziału. Dalej sobie facet wystawia, rejestruje nowe psy - koszmar.
Fundacja miała z nim zrobić porządek ale sprawa trochę przycichła, ponoć zbierają dowody i dokumentację. Odział też powinien coś zrobić - a tu nic.:shake:

[quote name='jamnicze']hej :)

Niestety, praca oddziałów zostawia wiele do życzenia. Czasami mam wrażenie, że w ZK chodzi głównie o kasę, a psy ...? To tylko psy i robią za dodatek.[/QUOTE]

Ja też tak myślę - KASA I TYLKO KASA się liczy. :mad:

Gratulacje!!!!
Czekają na finały...

Pzdr.[/QUOTE]

[B]GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B]

[quote name='Asiaczek']Pani magda Musiał jest OK. Lubi - co prawda - troche pogonic nas w ringu, ale ocenia obiektywnie:)

pzdr.[/QUOTE]

U mnie pani Musiał straciła i to bardzo, dała na wystawie suce AA długowłosej ocenę doskonałą (bo jak się wyraziła - widziała większe wady). I to była suka w/w hodoffffffffffffcy z Łodzi. :angryy: Akity am. ocenia jakby wzorzec był jej obcy, szasta ocenami doskonałymi jak oszalała - dla mnie to zły sędzia. Wystawy mają spełniać zadanie przeglądu hodowlanego, a nie tylko rozdawaniu ocen doskonałych i tytułów lekką ręką.

Miłej niedzieli :)

Pzdr

Posted

[quote name='Błyskotka']Gratulacje :)

Filmik z finałów:
[URL]http://bambuser.com/v/3342688[/URL][/QUOTE]

Dziękuję :)

Fajny filmik, nawet wyskubany ogon nie jest tak widoczny;)

[quote name='dOgLoV']dzien dobry ;)

pewnie odpoczywacie po wrażeniach wystawowych ;)[/QUOTE]

Hejka :)

Trochę odpoczywałam.

[quote name='marta.k9080']cześć mistrzowie:multi:[/QUOTE]

Cześć:):)

[quote name='stokrotka.af']doberek niedzielny :)[/QUOTE]

Witanko w poniedziałek :multi:

[quote name='bety']

[B]GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/B]

U mnie pani Musiał straciła i to bardzo, dała na wystawie suce AA długowłosej ocenę doskonałą (bo jak się wyraziła - widziała większe wady). I to była suka w/w hodoffffffffffffcy z Łodzi. :angryy: Akity am. ocenia jakby wzorzec był jej obcy, szasta ocenami doskonałymi jak oszalała - dla mnie to zły sędzia. Wystawy mają spełniać zadanie przeglądu hodowlanego, a nie tylko rozdawaniu ocen doskonałych i tytułów lekką ręką.

Miłej niedzieli :)

Pzdr[/QUOTE]

Dziękujemy :)

Jeżeli P. Sędzina tak zrobiła, to bardzo nie ładnie z jej strony....

[quote name='unikatowydiament'][COLOR=#008000][SIZE=5]serdeczne gratulacje[/SIZE][/COLOR]:laola::laola::laola:[/QUOTE]

Dziękowac, dziękować :p