Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeśli wasz pies ma sfilcowane włosy należy zakupić grzebień z ostrzej na końcówkach co ułatwi nam rozplątywanie kołtunów. Pod żadnym pozorem nie wolno myć psa po gdy włos nasiąknie wodą bedzie bardziej nie dostepny do wycinania

Posted

[quote name='kaVvo']jeśli wasz pies ma sfilcowane włosy należy zakupić grzebień z ostrzej na końcówkach co ułatwi nam rozplątywanie kołtunów. Pod żadnym pozorem nie wolno myć psa po gdy włos nasiąknie wodą bedzie bardziej nie dostepny do wycinania[/quote]
:crazyeye:chyba żartujesz.Grzebieniem kołtuny się nie czesze:diabloti: Po czymś takim będzie mial wyszarpany wlos!

Posted

[quote name='lonka']:crazyeye:chyba żartujesz.Grzebieniem kołtuny się nie czesze:diabloti: Po czymś takim będzie mial wyszarpany wlos![/quote]

zle sie wyrazilam bo zapomnialam nazwy tego uządzenia :)

Posted

Czytam twoje porady i wlos mi się jeżhy:cool1: Podstawowy bład,shih tzu nie czecze sie na sucho!!!Do czesania kołtonów masz preparaty,swoje paluszki i szczotke persona.Oczewiście są inne,stare sposoby do czesania koltunów ale to trzeba umiec zrobic.Takie sekrety trzymaja stare hodowcy dla swoich dzieci i przyjaciól.;)

• 3 weeks later...
Guest przechyl
Posted

Lonka a skad ta teoria o nie czesaniu psa na sucho?

Posted

[quote name='przechyl']Lonka a skad ta teoria o nie czesaniu psa na sucho?[/quote]

z praktyki przechyl... z praktyki
Ale co ja tam wiem, przecież znawcy tematu mieszkają tylko w UK :lol:

Posted

przechyl z tego co mi wiadomo to nawet nie wolno rozczesywać włosów na sucho. Zawsze powinny być lekko zwilżone np. preparatem ułatwiającym rozczesywanie. W ostateczności można użyć odżywki rozcieńczonej wodą. wilgoty włos jest sliski i nie zniszczysz go tak jak przy rozczesywaniu suchych.

• 1 month later...
  • 2 months later...
Posted

[B]Lonka [/B]ma racje nie czesze się na sucho, bo to niszczy włos. Najlepiej i to też prawda użyć do czesania rozcieńczonej odżywki. No i zdecydowanie należy uzbroić się w cierpliwość żeby nie wyrywać włosa a go rozczesać.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Tylko się wtrące na chwilę: jak masz szczeniaka, to wystarczy szampon i odżywka rozcieńczona w wodą do rozczesywania. Szczeniaczkowych włosów nie ma co szprycowac specyfikami, bo można je zniszczyc. jak psiak zmieni włos na dorosły, wtedy bez odżywki do kąpieli i preparatów wspomagających pielęgnację się nie obejdzie :)

• 6 months later...
Posted

Ja generalnie staram się używać dobrych szamponów dla swojego shih-tzu. Jeśli się oszczędza na szamponie, to rozczesywanie pieska po kąpieli jest dużo prostsze. Teraz przeszliśmy na [url=http://www.e-karma.pl/product-pol-525-Naturalny-szampon-z-olejkiem-z-drzewa-herbacianego-.html ten szampon /url] i mamy dużo mniejsze problemy. Chociaż pewnie spróbujemy jeszcze z jednym rodzajem, bo jest duży wybór z tej serii. Poza tym, nie zgodzę się z przedmówcami, że najlepiej na sucho. Tzn jeśli sierść jest zadbana dobrymi odzywkami, szamponami, to można, ale nam jednak najwygodniej jest na mokro, z miękką szczotką

Posted

[quote name='DzikiAli']

Poza tym, nie zgodzę się z przedmówcami, [/QUOTE]

Poza tym, to kolejny już odgrzany przez Ciebie temat (stary), tylko po to żeby zareklamować stronę internetową e-karma :evil_lol::evil_lol:

• 2 weeks later...