kaVvo Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 jeśli wasz pies ma sfilcowane włosy należy zakupić grzebień z ostrzej na końcówkach co ułatwi nam rozplątywanie kołtunów. Pod żadnym pozorem nie wolno myć psa po gdy włos nasiąknie wodą bedzie bardziej nie dostepny do wycinania Quote
Cockermaniaczka Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Gdy sie zapusci takiego psa to wiadomo ze sie filce robia Dlatego dlugowlose psy sie pielegnuje regularnie... Do koltunow/filcow sluza filcaki i specjalne kosmetyki.... Quote
lonka Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 [quote name='kaVvo']jeśli wasz pies ma sfilcowane włosy należy zakupić grzebień z ostrzej na końcówkach co ułatwi nam rozplątywanie kołtunów. Pod żadnym pozorem nie wolno myć psa po gdy włos nasiąknie wodą bedzie bardziej nie dostepny do wycinania[/quote] :crazyeye:chyba żartujesz.Grzebieniem kołtuny się nie czesze:diabloti: Po czymś takim będzie mial wyszarpany wlos! Quote
Cockermaniaczka Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 :evil_lol: toz to spacjalista/stka to wie lepiej hehe:evil_lol: Trymerek koltuny trymerem:diabloti::cool1: Quote
Cockermaniaczka Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 :evil_lol: toz to spacjalista/stka to wie lepiej hehe:evil_lol: Trymerem koltuny trymerem:diabloti::cool1: Quote
kaVvo Posted December 12, 2008 Author Posted December 12, 2008 [quote name='lonka']:crazyeye:chyba żartujesz.Grzebieniem kołtuny się nie czesze:diabloti: Po czymś takim będzie mial wyszarpany wlos![/quote] zle sie wyrazilam bo zapomnialam nazwy tego uządzenia :) Quote
lonka Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Czytam twoje porady i wlos mi się jeżhy:cool1: Podstawowy bład,shih tzu nie czecze sie na sucho!!!Do czesania kołtonów masz preparaty,swoje paluszki i szczotke persona.Oczewiście są inne,stare sposoby do czesania koltunów ale to trzeba umiec zrobic.Takie sekrety trzymaja stare hodowcy dla swoich dzieci i przyjaciól.;) Quote
Guest przechyl Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Lonka a skad ta teoria o nie czesaniu psa na sucho? Quote
lonka Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='przechyl']Lonka a skad ta teoria o nie czesaniu psa na sucho?[/quote] Teoria bardzo stara:cool3: jeżeli chodzi o shih tzu. Quote
*hania Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 [quote name='przechyl']Lonka a skad ta teoria o nie czesaniu psa na sucho?[/quote] z praktyki przechyl... z praktyki Ale co ja tam wiem, przecież znawcy tematu mieszkają tylko w UK :lol: Quote
malus-rita Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 przechyl z tego co mi wiadomo to nawet nie wolno rozczesywać włosów na sucho. Zawsze powinny być lekko zwilżone np. preparatem ułatwiającym rozczesywanie. W ostateczności można użyć odżywki rozcieńczonej wodą. wilgoty włos jest sliski i nie zniszczysz go tak jak przy rozczesywaniu suchych. Quote
Maleńka Posted December 31, 2008 Posted December 31, 2008 [quote name='przechyl']Lonka a skad ta teoria o nie czesaniu psa na sucho?[/quote] No to jesteś super groomerem w takim razie :razz::evil_lol::eviltong::lol: Quote
uma Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Brawo Lonka:multi: Całkowicie się z Tobą zgadzem. Pozdrawiam. Quote
Semper Amigo Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 [B]Lonka [/B]ma racje nie czesze się na sucho, bo to niszczy włos. Najlepiej i to też prawda użyć do czesania rozcieńczonej odżywki. No i zdecydowanie należy uzbroić się w cierpliwość żeby nie wyrywać włosa a go rozczesać. Quote
NatiiDzeki Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 To jak ja mam psa shih tzu ma (4 mies) to mam mu kupić jakis preparat na rozczesywanie bo rozczesują sie bardzo dobrze :) Quote
Cockermaniaczka Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Jak masz shih to musisz kupic taki preparat...Do tego porzadny szampon i odzywka.Nie mowie juz o grzebieniach bo to podstawa... Quote
NatiiDzeki Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 A znasz jakiś z "dobrych szamponów" , bo ja się nie orientuje zbytnio .... Quote
Cockermaniaczka Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 Duzo jest:p Ring,Bio groom,hery,Iv sant Bernard,All system:p Quote
Siamensis Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 LASER LITES świetny,ale trudno kupić:roll: dla mojego łobuza super!!! Quote
PapryczkaChili Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Tylko się wtrące na chwilę: jak masz szczeniaka, to wystarczy szampon i odżywka rozcieńczona w wodą do rozczesywania. Szczeniaczkowych włosów nie ma co szprycowac specyfikami, bo można je zniszczyc. jak psiak zmieni włos na dorosły, wtedy bez odżywki do kąpieli i preparatów wspomagających pielęgnację się nie obejdzie :) Quote
DzikiAli Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 Ja generalnie staram się używać dobrych szamponów dla swojego shih-tzu. Jeśli się oszczędza na szamponie, to rozczesywanie pieska po kąpieli jest dużo prostsze. Teraz przeszliśmy na [url=http://www.e-karma.pl/product-pol-525-Naturalny-szampon-z-olejkiem-z-drzewa-herbacianego-.html ten szampon /url] i mamy dużo mniejsze problemy. Chociaż pewnie spróbujemy jeszcze z jednym rodzajem, bo jest duży wybór z tej serii. Poza tym, nie zgodzę się z przedmówcami, że najlepiej na sucho. Tzn jeśli sierść jest zadbana dobrymi odzywkami, szamponami, to można, ale nam jednak najwygodniej jest na mokro, z miękką szczotką Quote
mala_czarna Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='DzikiAli'] Poza tym, nie zgodzę się z przedmówcami, [/QUOTE] Poza tym, to kolejny już odgrzany przez Ciebie temat (stary), tylko po to żeby zareklamować stronę internetową e-karma :evil_lol::evil_lol: Quote
Martens Posted December 17, 2009 Posted December 17, 2009 A myślałam, że tylko mi się to wydało dziwne ;) Quote
Recommended Posts