_ogonek_ Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 czyzby blekitne oko oznaczalo zero szans na dom? Quote
bico Posted August 14, 2009 Posted August 14, 2009 A&S napisał(a):czyzby blekitne oko oznaczalo zero szans na dom? wg. mnie to oko jest piękne i jest Witka wielkim atutem:cool3: Quote
_ogonek_ Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 bico, ja też, kocham wielkie piękne i niebieskie :evil_lol: Quote
wilczek007 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 musiałby sie znalezc ktos kto kocha kudłacze i jasne oczy huskich:lol: Przeciez on sie taki ufny i wesoły zrobił, wolontariuszki super pomogły WITEK SZUKA DOMUUUU, KTOS TAM WIDZIII?? Quote
bico Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 wilczek007 napisał(a):no nic...nikt nie widzi. wkurza mnie i napawa żalem, że Witek nad tkwi w tym schronie i zapuszcza korzenie:angryy::-(:angryy::-( Słuchajcie, a może zrobić mu jakąś fajną fotkę i zgłosić go do płatnego ogłoszenie w "Moim Psie" lub "Przyjacielu Psie"..???:roll: Tylko trzeba zbiórkę zrobić na to, bo zależnie od ilości znaków, takie ogłoszenie, to ok 150 zł:-( Ale to niebieskie oko, trzeba pokazac więksej ilości ludzi:cool3: Quote
wilczek007 Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 bico napisał(a):wkurza mnie i napawa żalem, że Witek nad tkwi w tym schronie i zapuszcza korzenie:angryy::-(:angryy::-( Słuchajcie, a może zrobić mu jakąś fajną fotkę i zgłosić go do płatnego ogłoszenie w "Moim Psie" lub "Przyjacielu Psie"..???:roll: Tylko trzeba zbiórkę zrobić na to, bo zależnie od ilości znaków, takie ogłoszenie, to ok 150 zł:-( Ale to niebieskie oko, trzeba pokazac więksej ilości ludzi:cool3: aaaaa:placz:...150 zł??tez myslałam zeby ogłoscic psiaka w jakims Twoim Psie czy cos, ale to taka drożyzna?...uuu..zabic sie idzie...musimy poczekac na monike55 to moze sie jakos złożymy...Ino ja moge dac ledwo 30 zł.. Quote
bico Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 wilczek007 napisał(a):aaaaa:placz:...150 zł??tez myslałam zeby ogłoscic psiaka w jakims Twoim Psie czy cos, ale to taka drożyzna?...uuu..zabic sie idzie...musimy poczekac na monike55 to moze sie jakos złożymy...Ino ja moge dac ledwo 30 zł.. zawsze to coś, nie traćmy nadziei, jakoś to uciułamy!!!!! to ta się zrobić! zadziałajmy! damy radę!!!! bazarki się wystawi, pożebrze po ciotkach:oops: ja dam 20 zł, wilczek 30, to już jest 50:lol: Jeszcze 100 zł nazbieramy! Musi się udać! Witka niebieskie oko musi ujrzeć więcej ludzi i dzięki tym gazetom jest na to szansa:cool3: Quote
Daga&Maks Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 ja Bury był ogłaszany w Przyjaciel Pies to powiedzieli że psy do adopcji ogłaszają za darmo ale jest kolejka, zresztą jak wszędzie.Ale za połowę ceny ogłoszenia dali Burego na przód kolejki.Trzeba napisać do redakcji żeby coś uzgodnić. Quote
ihabe Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Kto tam jest najbliżej schronu kochani? Naprawdę aż takie zmiany? NaszeMiasto.pl : Jastrzębie Zdrój -- Lokalne -- wiadomości z Miasta, miejskie wieści, miejski serwis informacyjny Prawie 37 tys. zł unijnego dofinansowania otrzymało Stowarzyszenie Przyjaciół Zwierząt Dużych i Małych "Cztery Łapy". W ramach dotacji organizacja przeprowadzi sterylizację i kastrację psów w schronisku oraz nauczy wolontariuszy opieki nad czworonogami. - Chcemy uwrażliwić młodzież na los bezdomnych zwierząt. Często bowiem ludzie zachowują sie wobec nich bezmyślnie, bardzo je krzywdząc. Warto więc, żeby młodzież wiedziała, jak postepować ze zwierzęciem - mówi Halina Majer, wiceprezes stowarzyszenia. - Zajęcia o tej tematyce zaczną się od września i potrwają do grudnia. Zapraszamy więc młodych ludzi, aby się zapisywali. Może w nich wziąć udział 240 osób - dodaje. Warsztaty ruszą, kiedy zbierze się minimum 20 osób. W ramach szkolenia młodzi wolontariusze dowiedzą się, jak na co dzień opiekować się zwierzętami, jak opatrywać im rany i pielęgnować po przebytych zabiegach. - Wolontariuszy będziemy też uczyć rozpoznawania objawów chorób, jakie mogą nękać psiaki. Tak, żeby mogli od razu poznać, że ze zwierzęciem jest coś nie tak i szybko mu pomóc - mówi Leszek Zieliński, opiekun schroniska. Aktualnie codziennie do schroniska przychodzi sześciu wolontariuszy, opiekują się 90 podopiecznymi. - Czeszemy psy, wyprowadzamy na spacer, bawimy się z nimi, a nawet myjemy klatki. Uwielbiam psiaki, a jednocześnie robię coś dobrego - mówi Karolina Sowa, gimnazjalistka. - Wkładają bardzo dużo serca w swoją pracę. Nie dostają przy tym wynagrodzenia. Staram się jednak, żeby zapewnić im napoje oraz inne drobiazgi. Nie mogą liczyć na zwrot kosztów dojazdu. Ale jeśli trzeba, osobiście je dowożę na miejsce - mówi Leszek Zieliński. - Chciałbym, żeby ich pracę doceniły też nasze władze przeznaczając jakieś pieniądze na podstawowe potrzeby - dodaje. Osoby, które przejdą szkolenie, będą mogły pracować w każdym schronisku w kraju. Zainteresowani mogą się zgłaszać do stowarzyszenia ( ul. Wyzwolenia 124, tel. nr 507 118 960). Quote
wilczek007 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 tak ihabe to prawda;) Dużo psów juz zostało wysterylizowanych itp.Było szkolenie wolontariuszek, nic sie nie cofie a raczej rozwija. Ogólnie to wszystko jest super gdyby znów przeciw nie było JZK i nie kombinowało!ale ja juz nie mam pojęcia gdzie sie z tym zwracac...:shake: Quote
bico Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 wilczek007 napisał(a):Ogólnie to wszystko jest super gdyby znów przeciw nie było JZK i nie kombinowało!ale ja juz nie mam pojęcia gdzie sie z tym zwracac...:shake: co to jest JZK? i co kombinuje?:roll: Quote
wilczek007 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 ech...stron by nie starczyło opisywac bo to historia dłuuuga. Na PW ci napiszę jak tylko bede miec chwilke;) Quote
ihabe Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Jastrzębski Zakład Komunalny? Chce znów wygrać przetarg? O co dokładnie chodzi? Quote
wilczek007 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Napisze tu .Poprostu podpisuja jakies umowy z gminami, zwoża psy zeby przepełnic schronisko, każą usypiac jak za dużo na co oczywiscie p.Lech w życiu sie nie zgodzi, uwazają ze w schronisku jest bałagan(hoooo, ale jak był "grabarz"to śmierdziało i psy umierały z chorób i głodu to było super wg nich!!)zapełniaja, ostatnio ukarali schronisko 400 zł za to ze pracownik nie zdołał wszystkich psów wyłapac jednej nocy(było ich jakos 4 słyszałam od Lecha), ale czy to jest cholera ciężka zawsze możliwe?Przeciez psy to nie słupy i w miejscu nie stoją.Za tym stoi głównie owy "grabarz" który miał kaske na tym schronie.A ze w tym wszystkim sa układy i układziki to ja niewiem co z tym bedzie. Kontrole robia przy byle okazji i wyłapuja każda jakąś dziure w działaniu która nawet sensu nie ma zamiast wziąć i te zardzewiałe kojce ponaprawiac!Nie!Czekaja az tam znów da sie handlowac psami!ada-jeje nam troche pomagała ale z ta swoja fundacja tez ma pełne rece roboty i nie podoła wszystko naraz. Z restą nawet nie zdążyłam jej jeszcze napisac bo sie dzis dowiedziałam:shake:...co za:angryy: Quote
bico Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 wszędzie w Polsce to samo "bagno" i ten sam syf:-(:angryy::cool1::shake: Quote
wilczek007 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 bico, nie wszędzie...Takie fajne schroniska sa w Polsce ,widziałam na necie...Ale na tym musi tez zależęc paru urzędasom a nie tylko nic nie mogącym wolontariuszom:shake: Quote
ihabe Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 niedoszła ofiara grabarza Szpicuś jest bezpieczny i najcudowniejszym szpicem na świecie. Właśnie leży u mych nóg i śpi spokojnie:loveu::loveu: Dlatego nie możemy pozwolić na to już więcej. Ale ja nadal nie rozumię za bardzo o co tam chodzi:placz: Quote
bico Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 wilczek007 napisał(a):bico, nie wszędzie...Takie fajne schroniska sa w Polsce ,widziałam na necie...Ale na tym musi tez zależęc paru urzędasom a nie tylko nic nie mogącym wolontariuszom:shake: u mnie w Lublinie, schronisko jest najnowocześniejszym obiektem w Polsce, a "układziki" i wala o stołki trwa:angryy::-( jeden zwala na drugiego, urzędasy "leją" na wszystko, a organizacje pro zwierzęce się tylko kłócą:shake: ot co!:angryy::-( Quote
wilczek007 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 bo to jest ciężko zrozumiec. Schronisko było dla prania brudnych pieniędzy. Ja wiem tyko tyle.Wiem tez ze mieli kase z nielegalnej sprzedazy psów rasowych, zabijali psy by miec lepszą frekfencje adopcji, w papierach był taaaaki bajzel ze miesiąć do ładu nie mozna było dojsc który kundelek to który.Suki były z psami. Na czym tam jezcze zarabiali to niewiem. Najlepiej wie clockwork ona tam robiła porządki, jej mama chyba kiedys pracowała w JZK. Jak ja przyszłam to usłyszałam juz tylko tyle co ty teraz odemnie. I wszyscy to potwierdzają.ale nikt nie wie jak to zmienic bo urzednicza mafia jest nie do ruszenia. a teraz podniosę WITKA bo zaraz moderatorka tu wejdzie krzyczec ze temat nie ten:evil_lol: Quote
mineralna_ Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Ja powiem tyle, że kasa na te wszystkie bajery jest, ale jaki ma sens remontowanie wszystkiego TERAZ jak grabarz może wygrać przetarg i wszystko pójdzie... Na razie trzeba się przed grudniem skupić żeby jak największej ilości psów udało się znaleźć domy... Niestety piesków przybywa raczej tyle samo co idzie do nowych domów :placz: A Wituś skoczny jest :loveu: Czemu on nadal w schronie? :( Quote
wilczek007 Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 no tak...racja mineralna.Chociaz ja raz słysze ze nie ma raz ze jest... Te durne przetargi by mogli zlikwodowac! No ja niewiem czemu ten Witek taki nie widoczny , mały przeciez nie jest:eviltong: Quote
mineralna_ Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 E tam niewidoczny :eviltong: Ostatnio jak byłam to pokazywał się chłopak w całej okazałości - skakał po klatce więc może ktoś go zauważy w końcu ;) Quote
bico Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 mineralna_ napisał(a):Ja powiem tyle, że kasa na te wszystkie bajery jest, ale jaki ma sens remontowanie wszystkiego TERAZ jak grabarz może wygrać przetarg i wszystko pójdzie... jak mi mówicie o tym "grabarzu", to mi serce ze strachu do gardła pochodzi:-? nie wiem o co chodzi, ale oby psiaki ze schronu nie wpadły w jego "łapy":look3::-( Quote
wilczek007 Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 swoją drogą jesli kasa jest a nie robią bo "grabarz"bedzie mieć to nie dziwne ze maja wąty z JZK ze zle obowązki wypełniają. Ale to ich sprawa. Nikt sie za te kraty nie wezmie ja to widze i tyle. Kto mysli ten wie. Quote
Recommended Posts