anetek100 Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 juz mniej wiecej wszystko wiem.Ja sie nie dodzwonilam,ale Pani zadzwonila do mnie.Piesek rudy,niestety nie "zakwalifikowal sie"do molosowatych,wiec oni nie pomoga.Pani mowi ze jak sie uprzec to podchodzi delikatnie pod tosa inu,lapki i budowa ogolnie moze lekko doga,ale oczywiscie mniejszy jest od tych dwoch ras.Jest teraz w bardzo nieciekawej sytuacji.Jak mowilam przywiazany na krotkim lancuchu,obok belki z drewnem o ktore ciagle sie placze.Brak obrozy tylko ten lancuch,ktory ledwo mozna podobno odczepic.To jest podobno totalnie zacofana wies.Ludzie pija,nie potrafia zrozumiec,jak grochem o sciane ze pies w takich warunkach byc nie moze ... u nichppies to pies i tylko pies.Rudy jest uwiazany gdyz po jednej stronie posesji plot jest ale z tylu niestety nie.Ludzie sie zaczynaja skarzyc ze pies lata luzem.Pani ktora mi o nich powiedziala(bede mowila Pani Alicja)dokarmia psa,wieczorem zanosi mu gorace jedzonko,takze ma co zjesc,spusci z lanucha by pobiegal,a rano niestety dostaje suchy chleb i czy cos jeszcze nie wiadomo.Podobno jest bardzo mily,sympatyczny ten psiak.Wysokie lapy,biale skarpetki,biala koncowka ogonka,a zdjecie niestety nie pokazuje az tak jego wygladu.Pani zalozyla mu obroze,jutro ma kupic dluzszy lepszy ten lancuch poki co.Najlepiej by znalazl jakiekolwiek schronienie,kojec chocby u kogos na posesji,bo tam zostac nie moze jest w duzym niebiezpieczenstwie.Piesek dropiaty natomiast lepiej sie miewa.Pan u ktorego poki co jest dba o niego.Moze nie tak jakby kazdy z nas chcial ale poki oc naprawde jest dobrze.Dostaje mieso mielone,nie jest wychudzony,ma wiecej swobody.W razie czego mam numer konta wzielam wszelkie dane.Pani mowi ze jednak najlepsza pomoc to dt a najlepiej ds no ale wiadomo poki co brak:(:(:(zdjec raczej nie bedzie,bo tam nie ma internetu,rzadko kto przyjezdza,chlop jak by poprosila o wyslanie zdjecia popukal by sie w czolo takze jak widac,sytuacja tam jesli chodzi o komunikacje tez nie za dobra. aha Pani serdecznie dziekuje za zainteresowanie i pomoc - ogloszenia,allegro i w ogole.ma swoich psiakow ok.40 tez czekaja na adopcje,ale mowi ze wies totalna tam nikt nie przyjezdza pieski nie maja praktycznie szans:(:( Quote
agat21 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 anetek cudnie, że udało Ci się porozmawiać:loveu: ja miałam dziś przeklęty dzień w pracy i zero możliwości, żeby spokojnie zadzwonić rany, to trudna sytuacja z psiaczkiem :-( może zrobić maila przechodniego z dramatycznym apelem? Quote
anetek100 Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 postaram sie jutro zrobic jakis tekst,w formie wiersza i w formie zwyklej.Szkoda ze fotek nie bedzie innych ale moze z tego cos sie uda sklecic. Quote
__Lara Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 To rzeczywiście, nieciekawa sytuacja :-( gorzej, że zdjęć, więcej nie będzie :( pewnie nikt do Pani nie dzwonił w sprawie piesków? bo odwiedzających ich aukcję jest sporo, już ponad 1000 osób. Quote
mtf zalesie Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 ...................................................................... Quote
anetek100 Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 własnie rozmawialam z Pania Alicja...jej kolezanka dala ogloszenie w gazecie i zlgosily sie osoby chcace zobaczyc pieski oba.Moze ktortys sie spodoba.Zaraz wysle tym osobom link na dogo niech zobacza te cudne morduchy i w glebi duszy wierze ze w koncu znajda wspaniale domki..trzymajmy kciuki Quote
agat21 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 trzymamy mocno mocno mocno!!! :happy1::happy1::happy1: Quote
__Lara Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 anetek100 napisał(a):własnie rozmawialam z Pania Alicja...jej kolezanka dala ogloszenie w gazecie i zlgosily sie osoby chcace zobaczyc pieski oba.Moze ktortys sie spodoba.Zaraz wysle tym osobom link na dogo niech zobacza te cudne morduchy i w glebi duszy wierze ze w koncu znajda wspaniale domki..trzymajmy kciuki Mocno zaciskam kciuki! :multi::lol: Quote
anetek100 Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 niestety dostalam dopiero dzis wiadmosc zwrotna ze mail chyba nie doszedl,ale czesto jest tak ze ednak dochodza.i taka mam nadzieje,gdyz Pani Alicja nie ma internetu wiec tylko poprzez mnie przekazuje linki nie linki itp:(:(:(jej mam nadzieje ze mailik dotarl:(:(wyslalam jeszcze raz Quote
anetek100 Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 dzwonialm do pani Alicji.Ludzie ci dostali zdjecia jednak dotarly.Powiedzieli ze sa "za stare"dla ich dzieci trzeba by bylo je od nowa oswajac z nimi :(porazka...niestety dropiaty piesek teraz tez niezbyt dobrze sie ma tez pilnie szuka domku,niby bylo wszystko ok ale widac juz ze pilnie musi znalezc swoj dom:(rudegbo pieska wzial pewien chlopek roztropek(tak powiedziala pani).mowi ze ma warunki lepsze niz wczesniej,biega luzem,jest dokarmiany.Pan ma swoich pieskow chyba trzy i szukal swojego jednego u Pani Alicji ktory zaginal.Nie bylo go u tej Pani wiec zaproponowala ktoregos z tych dwoch.Wzial tego rudego na probe,a mial isc do jego stryja.Jednak po paru dniach zadzwonil ze zostawia go u siebie poki co.Pani Alicja bedzie sprawdzala warunki,ale podobno ma lepiej niz mial to na bank.Wrocic nie wroci juz w te miejsce gdzie byl uwiazany na krotkim lancuchu przy drewnie wiec pilnie szukamy domku.Potrzebna zatem by byla pomoc w kojcu,jakiejs budzie,zeby chociaz dropiaty mial gdzie spac,lub rudy bo poki co spi w drewnianym jakby pomieszczeniu przy domu.Nie ejst wiazany - taki byl warunek zabrania go chociaz na probe.Takze musimy szukac im domkow.Ogloszenia pilnie:(:(:(ja moze wpalce jakis grosik dla tych pieskow,ale to duzo nie bedzie:(:(:(jakby ktos chcial wspomoc mam dane tej Pani.pozdrawiam:( Quote
mtf zalesie Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 nie rozumiem to znaczy ze oba sa na dt ,a piszesz tak jakby rudy znalazl ds,czy psa sa u 2 roznych osob i gdzie jest potrzebna buda lub kojec i jesli to dt to czyja bedzie wlasnoscia jak pies znajdzie ds.jak chetnie doloze wiecej do budy ale jak pojade i zobacze a mam czas dopiero od 15-go. Quote
agat21 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 szkoda, że ludzie mają takie wąskie głowy.. psy za stare? a może to oni są za starzy? i nadają się tylko do przytułku, żeby tam sobie spokojnie zdechli !? przepraszamza emocje, ale jak słyszę, że jakis pies jest na cos za stary to mnie szlag trafia i od razu mówię, to, co tu napisałam :angryy: anetek, podaj mi dane pani Alicji na pw Quote
anetek100 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 [quote name='mtf zalesie']nie rozumiem to znaczy ze oba sa na dt ,a piszesz tak jakby rudy znalazl ds,czy psa sa u 2 roznych osob i gdzie jest potrzebna buda lub kojec i jesli to dt to czyja bedzie wlasnoscia jak pies znajdzie ds.jak chetnie doloze wiecej do budy ale jak pojade i zobacze a mam czas dopiero od 15-go.[/quote] wiem jest to troche moze niezrozumiale,ale piesek rudy jest "na probe" - tak powiedziala pani Alicja u pewnego chlopa,gdyz tam sa troche lepsze warunki niz u tych wczesniejszych ludzi gdzie byl na krotkim lancuchu.Pani Alicja bedzie sprawdzac domek,ale na razie trzeba ten domek traktowac jako DT.co do kojca to Pani mowi ze pieniazki na kojec dla ktoregos z tych dwoch,bo jak wroci rudy nie bedzie miala ta Pani gdzie go trzymac,lub dla dropiatego ktory tez na DT i nie jest tam tez mu najlepiej.Inaczej wytlumaczyc nie umiem,bo tyle wiem.Sytuacja niepewna,ale peinaizki sie przydadza w razie czego chocby na dokarmianie tych pieskow,bo nie dostaja za dobrego jedzenia przynajmniej dropiaty w tej chwili. takze jesli ktos chcialby dowiedziec sie wiecej prosze zadzwonic gdyz ja ostatnio naprawde mam mniej czasu,opiekuje sie chora Mama i moglam zle cos zrozumiec ale wydaje mi sie ze wlasnie w ten sposob t wyglada Quote
__Lara Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 :-( podnoszę psinki! a nikt nie dzwonił do Pani w sprawie piesków? na allegro pieski widziało już 4000 osób...nie wierzę żeby żaden z nich się nie spodobał, co za pech :( a może będziemy zbierać pieniążki na dt dla nich? Quote
anetek100 Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 niestety nikt nie dzwonił:(Pani mowila ze pieniazki by sie na pewno jakiekolwiek przydaly jest wdzieczna chociaz za ogloszenia ze w ogole ta sprawa wyszla,gdyz ona bez internetu,bez aparatu,ktory pomoglby oglosic jej pieski a ma ich ok.40 i wszystkie czekaja na dom.A w takiej sytuacji to baaardzo trudne:(:(:(podobno jest to jak to ona mowi taka typowa zacofana wies,gdzie te dt ktore teraz trzymaja peiski to typowe gospodarstwa gdzie peis to pies do pilnowania.Musiala cos z nimi zrobic,nie miala gdzie trzymac wiec poszukala najlepszych z tych c niby tam sa.jeden okazal sie niestety dosc niebezpieczny dla rudego wiec zabrala go stamtad.Teraz jest na probe u chlopa i zobaczymy co dalej.Podobno o reszte piesko swoich dba,jednego ktory zaginal nawet dosc dlugo szukal,a to fuzy plus jak na te miescine. Quote
mtf zalesie Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 pani ali wrzucono ciezarna suke przez brame i teraz pieski zeszly na dalszy plan bo pilnie zalatwiamy sterylke Quote
__Lara Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='mtf zalesie']pani ali wrzucono ciezarna suke przez brame i teraz pieski zeszly na dalszy plan bo pilnie zalatwiamy sterylke[/quote] ojejq, kolejne zmartwienie na głowie :( Quote
anetek100 Posted February 8, 2009 Author Posted February 8, 2009 rany julek...nieszczescie goni nieszczescie:(:(:( kurcze i co tu robic...moze te pieniazki co mialy by byc na kojec przydaly by sie w tym przypadku:(ja postaram sie wplacic jutro grosik... Quote
mtf zalesie Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 z rozmowy dzsiejszej z pania ala wynika ze jest pilna potrzeba dt dla rudego poniewaz chlop ktory go wzial chce sie go pozbyc w trybie pilnym.powod za malo agresywny do ludzi .poniewaz psow potrzebujacych dt jest duzo wymyslilysmy ze moze szybciej bedzie mozliwa zamiana ,pani ala moglaby wziac jakas suke stara lub nieadopcyjna a oddac rudego na dt jako dobrze rokujacego adopcyjnie.w obrebach okolic warszawy mozemy przewiezc psa.do pani ali mozna dzwonic od 9 rano ale prosze dzwonic dlugo/tel w 1-szy poscie/ bo dojscie do tel.zajmuje jej troche czasu i czesto wychodzi na podworko do psow.jesli cos pilniejszego to na pw mam tel komorkowy do jej przyjaciolki. Quote
anetek100 Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 o kurcze to ja postaram się napsiac do kilku osob,wysle ten watek i Twoj post oddzielnie jako pierwszy moze cos sie uda wykombinowac...ehh myslalam ze jednak sie uda i chlop okaze sie w porządku,ale Pani mowila ze nie jest do konca przekonana,wiec teraz pilnie ten domek,ja ogloszenia robie ale niestety do mnie nikt sie nie odzywa:( Quote
Recommended Posts