Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pieski znalazły już nowe domki :)))))

Szukam domów dla trzech, ślicznych 3 miesięcznych szczeniaków.
Wszystkie są z płci - psami ( już sprawdzone przez weterynarza )
Pieski będą z wyglądu nie duże, dwa kudłate po mamusi, jeden krótkowłosy. Są prześliczne: czarny z brązowymi łapkami i dwie krówki :iloveyou:
Pieski znajdują się obecnie na terenie gospodarstwa niedaleko Kępna.
Warunki mają takie jak to zwykle na wsiach bywa :roll: ... czyli nie najlepsze.
Śpią z matką w budzie na dworze :oops: ale mają podstawową opiekę ( tzn. bezpieczny teren, miseczka z jedzeniem). Zostały odrobaczone. Mamusia zostanie wysterylizowana - tego już dopilnuję, ale niestety w obecnym miejscu nie ma możliwości aby pieski zostały. Po za tym idzie zima i dobrze byłoby znaleźć pieskom ciepły kąt - nowy dom :oops:

Pochodzę z Wrocławia i głównie pomagam bezdomnym kotom ( sama mam 3 futerka w domu :loveu:)
Nie mam zbyt dużego doświadczenia z psami i z szukaniem dla nich domów.
Bardzo proszę o pomoc. Może uda znaleźć się dom dla tych szkrabów.

Warunkiem adopcji będzie zapewnienie psiakom odpowiednich warunków oraz podpisanie umowy adopcyjnej ( w tym sterylizacja psiaków w odpowiednim czasie )

Uwaga! Istnieje możliwość dowiezienia piesków do nowego domu w granicach 150 km od Kępna lub Wrocławia a może i dalej...

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jolap. napisał(a):
Podnoszę. Trzecia strona to za daleko na szukanie domku ;).

Dzięki. Forum jest dla mnie mało czytelne... właśnie próbuję zobaczyć jak tu zdjęcia wrzucić.... na miau.pl jest zdecydowanie łatwiej :roll:

Posted

Płeć będę znała za 2 tyg jak do nich pojadę, wcześniej nie mam jak :roll:
Na razie spróbuję z Allegro i GW, porozwieszam też ogłoszenia w Kępnie jak będę i standardowo wyślę maile do znajomych... póki co nie mam więcej pomysłów. Chyba jednak łatwiej znaleźć dom dla kotków :roll: Marnie to widzę... :oops:

Posted

Maluchy nie mają jeszcze żadnych ogłoszeń oprócz tego. Jutro będą miały allegro i umieszczę też ogłoszenie w Gazecie Wyborczej.

Jeśli mógłby ktoś mi pomóc w ogłoszeniach na innych portalach, byłabym wdzięczna :multi:.

Nie wiem jednak czy nie poczekać 2 tyg , do czasu jak będę znała już ich płeć :roll:

Posted

ja bym poczekałą... po co Ci setki telefonów z pytaniami: jak duże urosną? po jakich są rodzicach i jaka płeć?... skoro nie będziesz w stanie odpowiedzieć... :roll:

Posted

W zasadzie wiem wszystko oprócz płci, tzn. płeć oceniłam "na oko" ale wiadomo że u maluchów trudno, jak się nie jest wetem i nie za wiele miało się doczynienia z małymi psiakami :roll:

Poczekam z ogłoszeniami, może tylko Allegro wystawię.
Czasem ludziom nie zależy na płci, bardziej chcą miec towarzysza życia... na to liczę :oops: Ale 20.12 będę w Kępnie to zabiore maluchy do weta i potwierdzimy płeć. Dodatkowo powtórzę odrobaczenie.

Posted

ehhh nikt tu nie zagląda.... tracę nadzieję. W sobotę zobaczę psiaki, pójdę do weta , określimy płeć i odrobaczymy towarzystwo.... :razz:
Będę potrzebowała pomocy w ogłoszeniach.... może ktoś by mi pomógł?

Z dobrych wiadomości nad jednym psiakiem zastanawia się mój znajomy, jeszcze to nic pewnego ale może akurat...:roll:

Ale co z pozostałą dwójką ??? :-(