Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Karuss']
Lecz lepsza jast sucha karma poniewaz ma w wiecej witaminek jedna gdyz jednak zdecydujesz sie na puszki to pies powinien pic duzo wody !! By miec duuuuuuuzo energiii!!!!!!!!!!!!!!!!!
:Dog_run::Dog_run:[/QUOTE]

Fachowość porad pozostawię bez komentarza :shake:

Posted

[QUOTE]
Lecz lepsza jast sucha karma poniewaz ma w wiecej witaminek jedna gdyz jednak zdecydujesz sie na puszki to pies powinien pic duzo wody !! By miec duuuuuuuzo energiii!!!!!!!!!!!!!!!!!

[/QUOTE]

:lol::lol::lol:

Posted

[quote name='xxxx52']agni-oczywiscie ,dlatego moje psy dozywaja do 18 lat,nie sa za grube,nie maja problemow z ukladem pokarmowym i maja ladna siersc.
co do odzywiania mojeje rodziny to nie temat we watku o psach[/quote]

Miałam wcześniej tez psy, karmiłam [B]nie [/B]według książki (sucha karma, gotowe puszki, mięcho z kaszą lub ryżem, żupki...) i dobrze wyglądały i nie chorowały :roll:
Tego mam z adopcji i nie wiem co jadł wczesniej - ale raczej nie jadł suchej karmy a chcę go do niej przekonać.

Posted

A tak wogóle ten topic mi troche pomógł :loveu: Polałam karme troszeczke olejem i pies zjadł ze smakiem. Normalnie wcina barfa, ale teraz jestem chora i niestety nie ma kto iść do sklepu i zakupić jakiegoś korpusu, ani nic :shake: Więc serdeczne dzięki za wszelkie rady ! :cool3:

Posted

Taa, sucha karma (3 kolory kulek) w których tylko [B]w jednym[/B] kolorze jest "do 4% mięsa") w pozostałych "do 4% marchwi" (lub innego warzywa)...
Wiadomo jeszcze że jest tam "do 8% popiołu" i dalej nie do końca wiadomo co stanowi resztę :diabloti: (a jeszcze jakieś witaminy w proszku ...)
No SAMO ZDROWIE :cool3:
BTW - to właśnie przy SUCHEJ karmie potrzeba dużo wody ... ;)
Warto poczytać skłąd (o ile podany... - tam gdzie NIE podany, to już może być wszystko, nawet "pies mielony razem z budą i łańcuchem" :diabloti:)