andzia69 Posted January 9, 2009 Posted January 9, 2009 Rufusowa - niedługo bedziesz tworzyć wyciskacze łez jak Majga:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
doddy Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Santa i jej allegro ::: Amstaff ka SANTA szuka prawdziwego domu ::: (527071583) - Aukcje internetowe Allegro Quote
rufusowa Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Santa w piątek wymiotowała kilka razy...potem w nocy i dopiero w sobotę się napiła wody i nie zwróciła. trochę nią trzęsło :( i nic nie zjadła przez dwa dni :cool1: Co dziwne na całym grzbiecie była zjeżona ale wyglądało ze to sie dzieje niezależnie od jej woli :razz: TZ poszedł do wetki... zmierzyła temperature - w normie....zrobiła zastrzyk (antybiotyk) i dała cos przeciwbólowego. Powiedziała ze nie jest odwodniona i wygląda zdrowo. W niedziele rano Santa nie ruszyła karmy ale patrzyła na nasze jedzenie. Dałam jej banana, bo chciałam zeby zjadła cokolwiek a ryżu nie mielismy w domu. Zjadła banana i troche sie ozywiła :cool3: Kupilismy ryż i ugotowalismy papke - zjadła :multi: a sierść na grzbiecie sie wygładziła :cool3: potem nawet chciała się bawić wiec mysle ze juz nie będzie niespodzianek :cool3: Kasiu ten wet zakłada zwykłe szwy, prawda? Quote
agnieszka32 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 rufusowa napisał(a):Santa w piątek wymiotowała kilka razy...potem w nocy i dopiero w sobotę się napiła wody i nie zwróciła. trochę nią trzęsło :( i nic nie zjadła przez dwa dni :cool1: Co dziwne na całym grzbiecie była zjeżona ale wyglądało ze to sie dzieje niezależnie od jej woli :razz: TZ poszedł do wetki... zmierzyła temperature - w normie....zrobiła zastrzyk (antybiotyk) i dała cos przeciwbólowego. Powiedziała ze nie jest odwodniona i wygląda zdrowo. W niedziele rano Santa nie ruszyła karmy ale patrzyła na nasze jedzenie. Dałam jej banana, bo chciałam zeby zjadła cokolwiek a ryżu nie mielismy w domu. Zjadła banana i troche sie ozywiła :cool3: Kupilismy ryż i ugotowalismy papke - zjadła :multi: a sierść na grzbiecie sie wygładziła :cool3: potem nawet chciała się bawić wiec mysle ze juz nie będzie niespodzianek :cool3: Kasiu ten wet zakłada zwykłe szwy, prawda? Śliczności z niej niesamowite :loveu::loveu::loveu: Cioteczko, nie martw się, z moją sunią po sterylce też nie było dobrze -najpierw przez 6 godz. nie można było jej wybudzić z narkozy, trzęsła się jak osika, później całą noc wymiotowała, przez 3 dni nic nie jadła, dwa dni nic nie piła... A teraz to żre za trzech, żłopie za dwóch i lata jak szalona :evil_lol: Na pewno będzie dobrze, mój wet mówił, że różnie sunie reagują - jedne już po godzinie od zabiegu są jak nowonarodzone, a inne dochodzą do siebie kilka dni... Suńka jest piękna, niezwykłe umaszczenie i to roześmiane pycho :loveu::loveu::loveu: Musi znaleźć cudowny domek :lol: Quote
rufusowa Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 ooo dziękuję Agnieszko za pocieszenie :loveu: widzisz....mało kto pisze ze czasem sunie gorzej dochodzą do siebie... przewaznie piszą ze suka nie zauwazyla ze ma szwy i trzeba ją powstrzymywac przed skakaniem itp ;) widze ze Sara jeszcze gorzej to przeszła niż Santa...musiałaś sie zamartwiać :cool1: Quote
agnieszka32 Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 rufusowa napisał(a):ooo dziękuję Agnieszko za pocieszenie :loveu: widzisz....mało kto pisze ze czasem sunie gorzej dochodzą do siebie... przewaznie piszą ze suka nie zauwazyla ze ma szwy i trzeba ją powstrzymywac przed skakaniem itp ;) widze ze Sara jeszcze gorzej to przeszła niż Santa...musiałaś sie zamartwiać :cool1: Bardzo się martwiłam, bo mi ją kazali zabierać z lecznicy nieprzytomną :angryy:, sami nie byli w stanie jej wybudzić:mad: Po zabiegu zamówiłam wizyty domowe (skroili mnie 6 razy więcej niż normalnie :shake:), bo Sara źle znosi jazdę samochodem, wetka przyjechała tylko z antybiotykiem, bez środka przeciwbólowego, mówiąc, że psy to nie ludzie i nie czują bólu - to po prostu niewyobrażalne :angryy::angryy::angryy:. Mało tego, to zapytała jeszcze, dlaczego Sarunię wysterylizowałam, przecież to taka piękna sunia i śliczne byłyby szczeniaczki :mad: No w głowie się nie mieści, młoda wykształcona kobieta, to tego wet i takie bzdury mówi :shake: Próbowałam ją uświadamiać, ale ona tylko się głupio uśmiechnęła, jakby z jakąś wariatką rozmawiała ... O pomstę do nieba to woła :mad: Nie muszę chyba dodawać, że zmieniłam lecznicę :diabloti: Quote
rufusowa Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 agnieszka32 napisał(a):Bardzo się martwiłam, bo mi ją kazali zabierać z lecznicy nieprzytomną :angryy:, sami nie byli w stanie jej wybudzić:mad: Po zabiegu zamówiłam wizyty domowe (skroili mnie 6 razy więcej niż normalnie :shake:), bo Sara źle znosi jazdę samochodem, wetka przyjechała tylko z antybiotykiem, bez środka przeciwbólowego, mówiąc, że psy to nie ludzie i nie czują bólu - to po prostu niewyobrażalne :angryy::angryy::angryy:. Mało tego, to zapytała jeszcze, dlaczego Sarunię wysterylizowałam, przecież to taka piękna sunia i śliczne byłyby szczeniaczki :mad: No w głowie się nie mieści, młoda wykształcona kobieta, to tego wet i takie bzdury mówi :shake: Próbowałam ją uświadamiać, ale ona tylko się głupio uśmiechnęła, jakby z jakąś wariatką rozmawiała ... O pomstę do nieba to woła :mad: Nie muszę chyba dodawać, że zmieniłam lecznicę :diabloti: :shake: niesamowite...po pierwsze wydaje mi sie dziwne ze wydali Ci ją bez wybudzenia....powinni ją zostawić zeby u nich sie wybudziła a w razie potrzeby odpowiednio zareagować...w domu to co mozna zrobić? :shake: Wcale sie nei dziwie ze zmieniłaś lecznice a co do wetki to sie dziwie... u mnei w lecznicy jest nowy wet - młody od razu po studiach i jak go zapytałam co trzeba robic przy ciązy urojonej to mi powiedział stanowczo "najlepiej, to wysterylizować" :lol: od razu go polubiłam :loveu: ale weci mają rozne pojęcie na ten temat....nie kazdy jest przekonany nawet w dobrych lecznicach :roll: Quote
doddy Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Rufusowa, na drugi raz to się nie po wetach jeździ tylko do mnie dzwoni... :eviltong: Normalnym jest, że pies może wymiotować, że jest wyziębiony i nie chce jeść. Tak niektóre psy reagują i nie trzeba jeździć do weta bo mija się to z celem. Mam nadzieję, że wetka nie dała nic kłócącego się z antybiotykami i środkami przeciwbólowymi otrzymanymi w dniu operacji... Szwy są do zdjęcia po 10 dniach. Quote
rufusowa Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 doddy napisał(a):Rufusowa, na drugi raz to się nie po wetach jeździ tylko do mnie dzwoni... :eviltong: Normalnym jest, że pies może wymiotować, że jest wyziębiony i nie chce jeść. Tak niektóre psy reagują i nie trzeba jeździć do weta bo mija się to z celem. Mam nadzieję, że wetka nie dała nic kłócącego się z antybiotykami i środkami przeciwbólowymi otrzymanymi w dniu operacji... Szwy są do zdjęcia po 10 dniach. TZ był uweta po zastrzyk, o którym rozmawiałyśmy :cool3: przy okazji rozmawiał o dolegliwościach Santy ;) Dzwonił też do Ciebie bo wetki chciały wiedzieć co dostała dzień wcześniej. Masz zapisany jego numer? :cool3: Quote
doddy Posted January 13, 2009 Posted January 13, 2009 No ba! Chyba oczywiste, że... nie mam :evil_lol: Quote
rufusowa Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 doddy napisał(a):No ba! Chyba oczywiste, że... nie mam :evil_lol: tak pomyślałam, ze jakbyś miała, to byś oddzwoniła :evil_lol: Quote
rufusowa Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Kasiu....Allegro Santy zostało usunięte :placz: Quote
andzia69 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 rufusowa napisał(a):Kasiu....Allegro Santy zostało usunięte :placz: dlaczemu???? Quote
rufusowa Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 andzia69 napisał(a):dlaczemu???? no właśnie nie wiem :( chciałam wejść przez link, który jest na poprzedniej stronie i wyświetliło mi się, ze aukcja została usunięta przez pracownika allegro potem jak weszłam przez naszą klase, to strona się wyswietliła :roll: Quote
rufusowa Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 wklejam linka ::: Amstaff ka SANTA szuka prawdziwego domu ::: (530715854) - Aukcje internetowe Allegro Quote
doddy Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Dałam ogłoszenie o Sancie na 23.01. do Oferty warszawskiej z Twoim nr tel cioteczko. ;) Quote
rufusowa Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 doddy napisał(a):Dałam ogłoszenie o Sancie na 23.01. do Oferty warszawskiej z Twoim nr tel cioteczko. ;) czy to znaczy, ze sobota będzie upojna? :evil_lol: Quote
doddy Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Nie wiem jak sobota, ale piątek z pewnością powinien obfitować w stado debili. Quote
rufusowa Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 doddy napisał(a):Nie wiem jak sobota, ale piątek z pewnością powinien obfitować w stado debili. w pracy jestem to sobie pogadam :evil_lol: a tak na powaznie, to martwi mnie brak odzewu w jej sprawie... :-( Quote
rufusowa Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 no cos takiego...dzwonił pierwszy ludz w sprawie Santy! niestety nie z allegro tylko z oferty nie zapytałam czy wie ze suka wysterylizowana.... w kazdym razie nie podobał mi sie jego głos, sposob mowienia...taki zamulony gosc... ale jakos nie dał sie spławić nawet na wiesc o ewentualnej operacji łapy i koszcie tej operacji :mad: :evil_lol: Wrocil z wyjazdu zarobkowego z zagramanicy..... przed wyjazdem miał amstaffa, ktorego zostawił u dziadka i teraz dziadek nie chce oddac, wiec szuka innego :lol: pytalam czy ma zostawic gdyby chcial wyjechac na wakacje a on na to "nie nie na pewno nie będę wyjezdzal...tylko na działke" umowilam sie zeby ja zobaczyl...wstepnie na srode Quote
rufusowa Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 ludzie w sprawie Santy nie dzwonią :-( TZ prosił zebym napisał troche o niej, więc cytuję ;) Santa jest śpiochem- nie wstaje ze mną i nie kręci się tylko leży do momentu gdy mówię jej że idziemy na spacer- wtedy podnosi się, przeciąga i możemy iść:) Troszkę nabrała masy i je jakby chętniej:) W domu pilnuje i szczeka jak ktoś głośniej zachowuje się na klatce Chętnie wita gości i na dzwonek lub domofon reaguje skomleniem Czasami ciągnie na spacerze szew ładnie się zagoił, tylko jeszcze sierść nie odrosła ;) ostatnio jak ją widziałam to była strasznie fajna, przychodziła z zabawką zeby sie z nią potarmosić :) jak chce sie bawić to wydaje sie duzo młodsza i radośniejsza..na spacerze tez jakby odżywa... a poza tym pokazuje tak mało emocji...nie wiem co przeszła w życiu ale to raczej nie były miłe przeżycia :shake: To tego braku mozna sie przyzwyczaić i moj TZ nie widzi w jej zachowaniu nic złego, tylko ja mam porownanie z moimi wylewnymi psami i jeszcze fotki Quote
rufusowa Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 ciemno było i Santa nie chciała pozować ale.. aaa....jeszcze troche relaksujących ;) tereny spacerowe ;) Quote
ewatonieja Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 posiadaczka najpiekniejszego usmiechu czeka na Ciebie Quote
Recommended Posts