__Lara Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 muro tak jak napisałaś, będzie miewał gorsze i lepsze dni. Jeśli chodzi o serce to vetmedin jest bardzo dobrym lekiem, choć na trochę zatrzymuje rozwój choroby serca, ale niestety nie może w zupełności jej zatrzymać :( ja mojego psiaczka leczyłam vetmedinem i trzymałam do końca kiedy już było na tyle źle, że trzeba było podjąć tą straszną decyzję :( a choroba niestety bardzo szybko postępuje, gdy mój psiak w lipcu tego roku ważył 8-9 kg (wyglądał dokładnie tak jak na avatarku), w listopadzie już 6,25kg :( a kiedyś ważył 12kg! wyglądał strasznie...same kości :( choroba serce niestety powoduje w późniejszym okresie ustanie krążenia w łapkach, obrzęk płuc, mój do tego miał bardzo powiększoną wątrobę i się dusił :( właśnie przez to, że serce pompowało za mało krwi i część wątroby była już martwa, dlatego się tak powiększyła :( wydaje mi się, że psiak może jeszcze pożyć w ciepłym domku, który zapewni mu opiekę w ostatnie miesiące/ lata życia. Trzymam za niego mocno kciuki !!!! Quote
muro Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 dzieki Jotka:razz:, nasi znajomi albo zapsieni albo ogolniezazwierzeceni, albo nie chca, bo nie!!:angryy: Quote
muro Posted December 19, 2008 Author Posted December 19, 2008 halooo!!! starszy Pan lubiacy dzieci, koty, psy, suki, swinie morskie i fretki(generalnie kazdego:loveu:) SZUKA DOMUUUU!!!:-( Quote
sleepingbyday Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 marzy nam sie, żeby dziadek, tak jak niejaki psinal, mógl spokojnie w cieple i bezpieczeństwie przeżyć swoje ostatnie chwile. czy to bedzie miesiąc, pół roku, czy rok. Quote
muro Posted December 20, 2008 Author Posted December 20, 2008 dzięki kochane;) aty sleeping spac nie mozesz ? Quote
sleepingbyday Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 muro, mogę, jeszcze jak mogę. tylko mi nie wychodzi.... Quote
muro Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 se sami zrobiliśmy to se sami bedziemy ogladac teraz:p jozin z bazin to , tak sie prezentuję: Quote
sleepingbyday Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 on by sie mógł spokojnie nazywać jozin ;-). oglądnełam se, choc nie robiłam :cool3: Quote
muro Posted December 22, 2008 Author Posted December 22, 2008 dla niego to moze byc i Jozin, gluchota galopujaca... więc...:cool1:;) Quote
Ambra Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 podzwigam z Tob a;) a co ona taki posklejany? Quote
muro Posted December 23, 2008 Author Posted December 23, 2008 bo se jak Jozin kapiel wział:eviltong: a co? ps, to była najbardziej stresujaca kapiel w moim zyciu- chyba w jego tez:crazyeye: Quote
Gosiapk Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 muro napisał(a):to SE sami podniesiemy:cool1: Ja se też podniose, a co! Quote
sleepingbyday Posted December 23, 2008 Posted December 23, 2008 jozin smuteczku, nie daj się.... trzymaj się, wytrzymaj. Quote
muro Posted December 27, 2008 Author Posted December 27, 2008 u staruszka, po staremu:cool1:, namietnie podlewa choinkę:mad:chyba mu sie zdaje ze w lesie jest:evil_lol: Quote
Gosiapk Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Nie... na prawdę sika na choinkę? Rany! :shake: Quote
Ambra Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 byłam wczoraj u dziadzisia w odwiedzinach. To naprawde mościwy staruszek. Tak sie krzata po domku w niewiadomym celu, wyglada jakby był po kilku głębszych i niekomu sie nie narzuca! a ze zdarza mu sie siknąć - to nieukrywajmy - my ludzie tez zaczynamy od pampersów i na nich kończymy - niestety - lata robią swoje;) Muro moge jutro Wam podrzucic kabelek? Quote
muro Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 mozesz,;) taaa, ale pampersow mu oszczedze:) Quote
muro Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 to sobie podniesiemy, bo tylko to nam chyba pozostało:p Quote
muro Posted January 3, 2009 Author Posted January 3, 2009 tak se dziwgniemy - dla formalnosci..............:roll: Quote
Recommended Posts