Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

muro tak jak napisałaś, będzie miewał gorsze i lepsze dni. Jeśli chodzi o serce to vetmedin jest bardzo dobrym lekiem, choć na trochę zatrzymuje rozwój choroby serca, ale niestety nie może w zupełności jej zatrzymać :( ja mojego psiaczka leczyłam vetmedinem i trzymałam do końca kiedy już było na tyle źle, że trzeba było podjąć tą straszną decyzję :( a choroba niestety bardzo szybko postępuje, gdy mój psiak w lipcu tego roku ważył 8-9 kg (wyglądał dokładnie tak jak na avatarku), w listopadzie już 6,25kg :( a kiedyś ważył 12kg! wyglądał strasznie...same kości :( choroba serce niestety powoduje w późniejszym okresie ustanie krążenia w łapkach, obrzęk płuc, mój do tego miał bardzo powiększoną wątrobę i się dusił :( właśnie przez to, że serce pompowało za mało krwi i część wątroby była już martwa, dlatego się tak powiększyła :( wydaje mi się, że psiak może jeszcze pożyć w ciepłym domku, który zapewni mu opiekę w ostatnie miesiące/ lata życia. Trzymam za niego mocno kciuki !!!!

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

byłam wczoraj u dziadzisia w odwiedzinach. To naprawde mościwy staruszek. Tak sie krzata po domku w niewiadomym celu, wyglada jakby był po kilku głębszych i niekomu sie nie narzuca! a ze zdarza mu sie siknąć - to nieukrywajmy - my ludzie tez zaczynamy od pampersów i na nich kończymy - niestety - lata robią swoje;)

Muro moge jutro Wam podrzucic kabelek?