Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 584
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani update
Pani Ela była u mnie w sobotę , zapakowałam jej samochód darami z W-wy , karmą od pani Ewy od buldożków z W-wskiego Ursynowa, kołdrami, kocami, garkami od Julii z W-wy, dzięki wielkie też Agusi , Domie i Maxowi którzy pomagaja przy zbiórce !!!
Dziękuję też za deklaracje pomocy od Pani z Rawy Mazowieckiej, i z Poznania (poszukujemy tansportu dla 15 kg karmy na trasie Poznań - W-wa lub Poznań - Łódź)
OGROMNE WIELKEI PODZIĘKOWANIA DLA pracowników warszawskich firm STARLINK i STARCOM za przekazanie ponad 120 kg karmy !!!!!!!!!!!
kocyków, poduszeczek dla piesków!!!! JEŚTEŚCIE WIELCY!!!!! Zdjęcia z przekazania karmy wkrótce jak tylko transport z W-wy dojedzie do Łodzi do p.Eli.

przypominam o FB http://www.facebook.com/event.php?eid=204562249583189

Posted

Uwaga!!!

Dziewczyny, uruchomcie kontakty.
Dzwoniła do mnie p. Ela, roztrzęsiona na max. :-(
Wyadoptowała komuś sunię Dorę do Torunia. Sunia uciekła. Błąka się któryś dzień (o ile zrozumiałam chyba czwarty z rzędu).
Do właścicielki nie zdążyła się przywiązać, czyli ta jej nie złapie.
Ktoś widział sunię, już się słaniała (pewno z upału).
Potrzebna jest pomoc na terenie Torunia i skontaktowanie się osób chętnym pomóc
z p.Elą. Ja podałam p.Eli namiar na ilon_n.

Posted

wiem o suni jest od dawna watek na dogo
http://www.dogomania.pl/threads/208666-ZAGINONA-szara-sunia-ok-TORUNIA-Lubicz-G%C3%B3rny-widziana-w-okolica-KORBI-28-V-2011

na FB http://www.facebook.com/event.php?eid=106741439415375

szczegóły i updaty na FB non stop i jeszcze jedno
sunia została adpotowana nie przez "kogoś" tylko przez osobę bardzo zaufaną i od lat pomagająca pani Eli na "codzień"
to zaufana osoba i teraz potrzebuje pomocy jestem z nią w stałym kontakcie w razie jakby coś nr tele do niej i do mnie na FB

bardzo potrzebni ludzie do pomocy w szukaniu mniej wiecej (na ta chwile ) wiadomo w której okolicy (lasy niedaleko Młyńca, Krobii, Lubicza Górnego- /ok. Torunia) - lesie jest sunia z opisów ludzi ktrzy widzieli ją rano ok 9-10 jest oszołomiona i bardzo osłabiona obawiam się że może to być udar słoneczny. Nie znam nikogo z okolic dlatego tym bardziej prosze o rozgłaszanie wątku suni zarówno na dogo jak i na FB

Posted

[quote name='Aman Varda']wiem o suni jest od dawna watek na dogo
http://www.dogomania.pl/threads/208666-ZAGINONA-szara-sunia-ok-TORUNIA-Lubicz-G%C3%B3rny-widziana-w-okolica-KORBI-28-V-2011

na FB http://www.facebook.com/event.php?eid=106741439415375

szczegóły i updaty na FB non stop i jeszcze jedno
sunia została adpotowana nie przez "kogoś" tylko przez osobę bardzo zaufaną i od lat pomagająca pani Eli na "codzień"
to zaufana osoba i teraz potrzebuje pomocy jestem z nią w stałym kontakcie w razie jakby coś nr tele do niej i do mnie na FB

bardzo potrzebni ludzie do pomocy w szukaniu mniej wiecej (na ta chwile ) wiadomo w której okolicy (lasy niedaleko Młyńca, Krobii, Lubicza Górnego- /ok. Torunia) - lesie jest sunia z opisów ludzi ktrzy widzieli ją rano ok 9-10 jest oszołomiona i bardzo osłabiona obawiam się że może to być udar słoneczny. Nie znam nikogo z okolic dlatego tym bardziej prosze o rozgłaszanie wątku suni zarówno na dogo jak i na FB
O wątku nie wiedziałam, to raz, zwłaszcza, że nie jest od dawna a raptem od 29.05.2011.
Dwa, nie wiem, czy wie o nim p.Ela, bo ucieszyła się, że wrzucę info na zbiorczy założony przez Medor.
Nie wiem również czemu szukała u mnie pomocy skoro poszukiwania już trwają. Zrobiłam, co mogłam na tę chwilę, czyli podałam numer do ilon_n z Torunia.

Co do reszty sprostowania, zakładam, że komuś się przyda, mnie ono jest zbędne. Bardzo zaufana, czy nie, od lat pomagająca p.Eli czy nie, dla mnie to ktoś, a w określeniu "ktoś" nie widzę niczego uwłaczającego ktosiowi. Być może inaczej bym to sformułowała, gdyby tak właśnie tę osobę przedstawiła/ opisała mi p.Ela. Tak się jednak nie stało i nie spędzi mi to snu z powiek.

Posted

bron boże nie miałam zamiaru Cie atakowac sprostowanie moim zdaniem było potrzebne bo nie chciałabym bardzo aby ktokolwiek pomyślał że pies trafił "gdziebądz" i nieodpowiedzialny wlasciciel go zgubił , otóż nie suczka zniknęła z balkonu na parterze przwdopodobnie wyskoczyła pokonując również murek któy dzielił teren wokół balkonu z osiedlem. a brak 100% przepływu informacji wynika z tego że Patrycja (właścicielka) jeżdzi szuka wydzwania gdzie sie da daje ogłoszenia do gazet, tv, okleja coo sie da ze mną wisi na tel i zdarza sie ze w tym amoku nie wrzystkie info trafiają do p.Eli. wątek jest od 29-05-2011 22:49 bo sunia zaginęła dzień wczesniej i wstawiła gdzie się dało jak tylko sie o tym dowiedziałam Tak czy siak na wagę złota osoby do pomocy w szukaniu i za każdy kontakt bede ogromnie wdzięczna !
Także jesli w jakiś sposob poczułaś się urażona to przeprazam nei miałam takiego zamiaru - powróćmy już do wątku głównego prosze

Posted

Dziwnie mi się zrobiło jak przeczytałam Twój wpis ale zdecydowanie nie ma o czym mówić. Uznajmy sprawę za wyjaśnioną.

Coś mi się jeszcze przypomniało.
P.Eli chodził po głowie kontakt z tamtejszymi myśliwymi, chodziło jej o psy tropiące. Mam mieszane uczucia, czy to najlepszy pomysł.
Mam nadzieję, że podzieliła się tym pomysłem z Ilon, bo kto jak nie ona może mieć orientację, czy to gra warta świeczki. Z kolei podałam p.Eli namiar do Ilon, bo o ile pamiętam Ilon to TOZ. Czy Ty masz Amando jakiś kontakt z Ilon? Podesłać jej link do wątku, który podałaś tutaj, czy może zostało to już zrobione?

Posted

Kochane zajrzyjcie na wątek suni - jest update Aga pomoga Patrycji widziały sunię
pies tropiący już obgadałam ze szkoleniowcami itp raczej sie nie sprawdzi ( włąsnei dowiedziałąm sie że był użyty pies wczoraj na niewiele się zdał :( )poza tym jak się okazuje namierzenie suni to już nie kłopot problem że jest w takim " szoku" ze nawet do właśiccielki nei chce podejsc PILNIE POSZUKUJEMY klatki pułapki (większej niż kocia) bo sunia jest do kolana to chyba bedzie jedyny sposób na złapanie jej

update:
Kochani właśnei rozmawiałam z Patrycja - włescicielką niusy bede miała koło 11:00 na razie dobre info jest takie że w nocy w burzę ok 23:00 widziała sunię i nie jest z nią tak źle jak mówili ludzie mniej więcej wiadomo w jakim obszarze się porusza niestety jest tak oszołomiona że na widok ludzi ucieka gdzie pieprz rośnie - jedyna szansa złapani ado klatka pułapka

• 2 months later...
  • 3 weeks later...