Jump to content
Dogomania

Filo- przerazone psie dziecko, drży na sam widok człowieka... Ma dom!!!

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wszystko o nim jest na pierwszej stronie wątku.Po wypadku nic mu nie dolega,nie kuleje,nic nie jest do leczenia.To co mu dolega to strach,ale bez cienia agresji.Po prostu ucieka przed człowiekiem.Ja nie odpuszczam,wiec go w końcu łapie i tulę.Wtedy jakby sie uspokajał i z niedowierzaniem przyjmuje pieszczoty.Niosłam go tez spory kawałek na rekach,nie wyrywał sie,grzecznie znósł to niesienie/z tym,ze Kierownikowi złapać sie nie dał i piszczał,więc być może cos złego przezył od mężczyzny/Z odrobiną czułosci i dobrego jedzonka/a lubi sobie pojesć/psiak szybko zaakceptuje domek.Psiak ma ok 8-9m-cy i znajduje się w schr.w Orzechowcach k/Przemyśla.Przebywa w boksie 53.

Posted

Ojej:shake: jeśli ciotki nie piją na umór z radości po weekendzie to znaczy, że Mikołaj Cię przeoczył i zapomniał przynieść Ci domek...ten jedyny, najwierniejszy, kochający do końca... Jak mogłeś Mikołaju...:shake:

Posted

Czy ma ktoś możliwość wziąć go na tymczas nawet płatny ? Bez tego on nie ma szans na lepszy stan psychiczny, domowe warunki zaraz by go nauczyły ,że nie ma czego się bać. Czy w schronisku ma częsty kontakt z wolontariuszami.
Popytajcie , pomyślcie, zorganizowałybyśmy jakąś zbiórkę pieniędzy na jego utrzymanie.
Jak on sobie radzi wśród innych zwierząt, czy ich też się boi, czy przy nich jest bardziej odważny ?
Tego typu bidulki są nadzwyczaj bliskie mojemu sercu. Wiem z doświadczenia,że przy odrobinie naszego wysiłku mogą odzyskać równowagę.

Posted

W schronisku niestety wolontariusze bywają nie często, zwłaszcza ostatnio...:shake:
DT, to oczywiście byłoby najlepsze rozwiązanie, tylko skąd takowy wziąć... ? :-(

Posted

Filo,mały-duzy Filo,kto ci dzieciaku pomoże?My jestesmy coraz rzadziej dzień krótki,kawał drogi...remont drogi Rz-w - Łańcut ,tez mocno wydłuża czas dojazdu.