Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj zabrałam Wegę ze schroniska i zawiozłam do niezawodnej, kochanej Karoliny i naszej Joo, na tymczas. Przerażona malizna bardzo, momentalnie wywala sie brzusiem do góry.

Mam nadzieję, że wielkie serce i ciepło Karoliny oraz opieka Joo sprawią, iż Wega otworzy się na świat.
W każdym razie już nie zamarza.
W tygodniu bęzie sterylizowana i szukamy domku dla maleństwa, wielkośco ratlerka.

Posted

Mamy już wieści. Wega - nieśmiała i taka nie wiedząca co robić uczy się wszystkiego od Joo rezydentki. Pierwszy spacerek był koszmarny - ale już teraz mała drepce dzielnie na szeleczkach razem z koleżanką. Zrobiła już nawet pierwsze siusiu na spacerku - bo dotąd w domu.
Ale przede wszytskim spi jak nieprzytomna - chyba wreszcie w cieple odsypia zmarznięcia i strach.
Karolina zwykle dokonuje cudów z naszymi tymczasowiczkami - wierzę że i Wega będzie jak inny piesek.
I caly czas szukamy domku - pilnie. Bo ten tymczas jest taki potrzebny.
Dla kolejnych biedaków.

Posted

Ale to piękne. Dzięki. Wega w sercach.

A wieści są świetne. I wesołe. Wega małpio naśladuje Joo. Joo siusia, Wega siusia, Joo koopka, Wega koopka. Joo sie otrząsa - Wega też. Nauczyła się ładnie koło nogo chodzić na smyczy. Zaczyna bawić się z Joo.
Jak wszyscy wychodzą z domu, grzecznie i cicho zostaje, nie może odespac tych zimnych okresów, teraz jest dobrze.

To był idealny dom dla niej, z innym psem.
Szukamy domku na stałe.
W czwartek zawożę sunię na sterylkę. Jest juz po pierwszej cieczce więc ciachniemy małą.

Posted

Gosiu, to,że nie piszę, nie oznacza wcale, że nie czytam ;-). Bo czytam i bardzo się cieszę, że Wegunia może w cieple odsypiać zimne, smutne dni spędzone w boksie :-).

Posted

Bardzo się cieszę,że z Wegusią wszystko w porządku i tak szybko się aklimatyzuje.Jak już będzie podleczona po sterylce to trzeba będzie ostro wziąść się za szukanie DS,jest taka śliczna że na pewno komuś zmięknie serce.Powodzenia w czwartek:thumbs:Ważne że dzięki Tobie kolejna bieda zaczęła nowe życie.:loveu:

Posted

Nasza malizna już po sterylce. Odpoczywa w ramionach Karoliny i czeka na domek.
Dzisiaj znów ja widziałąm - coraz ładniejsza, pachnąca czysta i taka radosna. Już nie jest wystraszonym maluchem.
Poznała od Joo zasady porządklu w domu i wypadki zdarzają się bardzo rzadko.

Pomóżcie nam szukać domu - kolejne sunie potrzebują Karolinowego tymczasu, choćby na czas sterylek.
Mamy 3 sunie w kolejce - Mone, Mufkę i Sonię.

Posted

Bardzo się cieszę że u Wegusi wszystko w porządku i że po mału dochodzi do siebie:loveu:.Jest młoda to jest szansa ,że z czasem wymarze z pamięci to co było złe i znowu bedzie pogodną,pełną radości suczką.A Państwo którzy adoptowali Norkę nie mają jakiś znajomych,którzy pozazdrościli Im suczki i też chcieliby jakąś mieć:evil_lol:Jest taka masa psów,że zaczyna mi brakować pomysłów na domy.:shake: