Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='EVA2406']Już mam wstępną zgodę na wizytę. Wieczorem dogadamy szczegóły.
Goniu, przygotuj takie krótkie info o Alfiku, żeby Ania mogła mieć wszystko co najważniejsze, bo pan może pytać.

Alfiku :loveu:, będzie dobrze, zobaczysz ;)[/QUOTE]Evo bardzoo prosze, abys przekazala, ze czekam na kontakt z ta cioteczka- a jesli niemoze zadzwonic do mnie- podaj mi na PW jej numer- ja zadzwonie:)
Panu powiedzialam chyba wszystko, co mozliwe- pan w ogole nie jest tym przejety. Dodam, ze to nie jest sam Poznan- 17 km od Poznania- wiec tym chyba lepiej, ze to mała miekscowoć(zapomnialam nazwy- zaraz sparwdze na mapie- bo pan mi mowil w drodze do szkoly:):) Ale nazwe ulicy pamietam:D

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gonia66']JUz się nie moglam doczekac, kiedy napisze, wiec pisze na przerwie:)
Dzwonilam- wyglada "ze słuchu" obiecująco, naparwde:) Pan zdecydowany, warunki super- domek bez dzieci, dwurodzinny z podwórkiem, panu nic nie przeszkadza, chętny na wizyte przedadopcyjna- nie ma nic przeciwko:) NAwet zaproponowal, zeby ktos, kto sie zna i tłumaczył mi, gdzie w Poznaniu jest schronisko, zeby moze kogos stamtąd:) W Alfiku zakochany, bo 2 lata temu stracil bardzo podobnego pieska, ktorego dopiero opłakali..Nie przeszkadza mu kastracja, nic...W sobote zaprasza- wiec Evo- ja nie pisze do dziewczyn, Ty skontaktuj się ze swoją "cioteczką" od Tozu, i niech dzwoni do mnie koniecznie, jak najszybciej- podam namiary. Moj telefon 793 712 077
Jejjjjjuuuuu..jaka ja jestem ciekawa, co bedzie...:):)
Dziewczyny!!!!!!!![/QUOTE]

Goniu :) Takie dobre wiadomości :) Wciąż trzymam kciuki :)

Posted

[quote name='EVA2406']Trzymajcie, trzymajcie. Do poniedziałku, wtorku będzie coś wiadomo ;)[/QUOTE]
Nie..no ja mam nadzieje, ze wczesniej:):) Chociaz jakies wiesci;)
Jutro dzownie do ANi, bo dzis ma gości i podam namiary na domek:):)
JA juz przebieram nogami z niecierpliwosci- WY pewnie tez:):):)

Posted

Dzwonie do cioteczki,żeby podac namiary na pana i umówić na spokanie- ale numer ciągle jest zajety:)To nic, jestem cierpliwa:) JAk się uda połączyć- napisze WAm wszystko:):)
EDIT
Juz się dodzwonilam, namiary na domek podane:) Ania ma się skontaktowac z domkiem, jak tylko będzie wiedziala i miala dla nas jakies wiesci - kiedy ewentualna wizyta- wszystko Wam napisze, zebyscie nie umarły z niecierpliwosci:p:p(bo ja o krok jestem od "śmierci ze zdenerwowania";)

Posted

Jest mi ogromnie przykro, że muszę Was rozczarować :-(. Pan okazał się człowiekiem , delikatnie powiedziawszy, mało odpowiedzialnym. Otóż jak Ania zadzwoniła do niego, żeby się umówić, on odpowiedział, że rezygnuje z psa, bo ..............................weterynarz powiedział mu, że pies po kastracji staje się bardziej.............................uwaga !!!.....................agresywny..................
poza tym on zrezygnował i już !
Bez komentarza...........................:shake:

Alficzku, nie martw się, szukamy dalej. Obiecałam, że byle gdzie nie pójdziesz.

Posted

[quote name='EVA2406']Jest mi ogromnie przykro, że muszę Was rozczarować :-(. Pan okazał się człowiekiem , delikatnie powiedziawszy, mało odpowiedzialnym. Otóż jak Ania zadzwoniła do niego, żeby się umówić, on odpowiedział, że rezygnuje z psa, bo ..............................weterynarz powiedział mu, że pies po kastracji staje się bardziej.............................uwaga !!!.....................agresywny..................
poza tym on zrezygnował i już !
Bez komentarza...........................:shake:

Alficzku, nie martw się, szukamy dalej. Obiecałam, że byle gdzie nie pójdziesz.[/QUOTE]
Ze co..???:o
Aż mi się gorąco zrobiło............:(:(
MAtko..a tak dobrze "brzmiał" przez telefon..:(
OJ....normalnie mnie żołądek rozbolał w momencie...:(
Mialam duże nadzieje....wydawal mi sie taki konkretny....
Coż...musze się jak widac jeszcze dużo nauczyc...zbyt ufna jestem..:(:(
Alfiś....a ja już widzialam Cię w tym ogródeczku....:(
Kuuuuuuuuuurrrrrrrrrr...de....
Dobrze, ze chociaz masz tutaj tyle kochanych cioteczek,ktore o Tobie pamiętają....
Ale smutne zakończenie dnia..:(

Posted

[quote name='EVA2406']Goniu, Ania do Ciebie dzwoniła, ale nie odbierałaś. Dlatego do mnie zadzwoniła z tą smutną wiadomością.[/QUOTE]WIdże własnie, ze jest połączenie..zapomnialam, ze mam wyłączone dźwięki...przepraszam...
Kurcze..nie takich wieści oczekiwalam, ale dobrze, ze tak sie stalo- bo skoro to nieodpowiedzialny domek- to nie daj Bóg ALfiś by się im nie spodobal i by go oddali po jakims czasie...
Widocznie to nie ten...czekamy dalej...z nadzieją:):)
ZApomnialam wczoraj napisac, że do skarpety Alfisiowej wpadło, oprócz dekalarcji miesięcznej, którą juz wysłala wczesniej- 49 zł od kochanej cioteczki Malicji:):)
BArdzo, bardzo dziękujemy za serduszko i wsparcie, dzieki ktoremu Alfiś jest bezpieczny na jakis czas:):)

Posted

[quote name='EVA2406']Ale zbierać dalej, niestety, musimy. A ja już myślałam której biedzie będę mogła następnej pomóc, a tu figa................[/QUOTE]JA mialam to samo..jednak stare powiedzenie "nie dzielić skóry na niedźwiedziu" się sprawdza..:(

Posted

[quote name='gonia66']JA mialam to samo..jednak stare powiedzenie "nie dzielić skóry na niedźwiedziu" się sprawdza..:([/QUOTE]

oj, sprawdza, sprawdza, a Alfik dalej prosi o ogłoszenia i na super domek czeka

Posted

Alfik najbardziej nadaje sie do mieszkania, do ludzi np starszych. Nie wymaga dużo spacerów czy ruchu, jest ogólnie czysty w domu, myslę że i sam jakby zostawal w domu nie narozrabialby. Mogliby go miec nawet ludzie nie mający wiele doswiadczenia z psami. Oczywiście jest charakterny i trzeba stanowczo okazywać mu swoje zdanie, bo lubi sie odgryżć, ale tak jak każdy pies musi sie przyzwyczaić.
Też już myslałam, że pojdzie do domku.

Posted

[quote name='gonia66']Ze co..???:o
Aż mi się gorąco zrobiło............:(:(
MAtko..a tak dobrze "brzmiał" przez telefon..:(
OJ....normalnie mnie żołądek rozbolał w momencie...:(
Mialam duże nadzieje....wydawal mi sie taki konkretny....
Coż...musze się jak widac jeszcze dużo nauczyc...zbyt ufna jestem..:(:(
Alfiś....a ja już widzialam Cię w tym ogródeczku....:(
Kuuuuuuuuuurrrrrrrrrr...de....
Dobrze, ze chociaz masz tutaj tyle kochanych cioteczek,ktore o Tobie pamiętają....
Ale smutne zakończenie dnia..:([/QUOTE]

Nie ma co rozpaczać tylko szukać dalej...na razie pierwsze koty za płoty!
ALFIK,nie martw się...DOM NAJWAŻNIEJSZY...ważniejszy od piniędzy, więc dalej ogłoszenia potrzebne...

[B]BARDZO PROSIMY POMÓŻCIE JESZCZE POKAZAĆ CHŁOPAKA!!![/B]

Alfiku...łepek do góry...zalejemy informacjami i Tobie cały net i jeszcze więcej!!!
[B]ZALEJEMY???????...OD NAS TO ZALEŻY![/B]

[quote name='Moria']Alfik najbardziej nadaje sie do mieszkania, do ludzi np starszych. Nie wymaga dużo spacerów czy ruchu, jest ogólnie czysty w domu, myslę że i sam jakby zostawal w domu nie narozrabialby. Mogliby go miec nawet ludzie nie mający wiele doswiadczenia z psami. [B]Oczywiście jest charakterny[/B] i trzeba stanowczo okazywać mu swoje zdanie, bo lubi sie odgryżć, ale tak jak każdy pies musi sie przyzwyczaić.
[B]Też już myslałam, że pojdzie do domku.[/B][/QUOTE]

I dobrze...cudny i charakterny...i jak Isadora podrzuciła- podwójnie inteligentny!!!
Pójdzie...pójdzie,ale od naszej determinacji i pomysłowości to zależy...

Posted

[quote name='zuzlikowa']I dobrze...cudny i charakterny...i jak Isadora podrzuciła- podwójnie inteligentny!!!
Pójdzie...pójdzie,ale od naszej determinacji i pomysłowości to zależy...[/QUOTE]

Zuzliczku, wrzuć mi link do tego plakaciku Alfowego, bo nie mogę tego drugiego powiększyć. Z tym pierwszym nie miałam problemu, a ten po poprawkach Isadorkowych ;) nie chce się wydrukować powiększony.

Posted

[quote name='EVA2406']Alfiku, szukamy dalej.
Dobrej nocki, cudaczku śliczny :lol:[/QUOTE]
SZukamy, szukamy...czekamy, czekamy..:):):)
FAjnie byloby zobaczyc nowe zdjęcia ALfika:) Juz dawno nie widzialysmy chlopaka, wiec bardzo bym prosila Wiole o nowe fotki:):)JAk naaaaaaajwiecej prosimy:):)

Posted

[quote name='EVA2406']Przyłączam się do prośby Goni :lol:[/QUOTE]

Oj,przydałyby się nowe fotki...przydały!
Bardzo pomocne są one w ogłaszaniu...a im świeższe tym lepiej...a jeszcze w ruchu...zabawie...z innymi psiurami...TO WŁAŚNIE LUDZISKA NAJLEPIEJ PRZYCIĄGA!!!!

Posted

Szlag mnie jasny trafi jeśli chodzi o zachowanie tego pana. (przepraszam, ale musiałam). Pozory jednak są bardzo mylące. Niepotrzebnie robił nadzieję na fajny domek. Z tym weterynarzem to pewnie skłamał. Wymyślił sobie byle pretekst. No cóż... . Dobrze, że się rozmyślił teraz a nie później...

Afliku nadal trzymam kciuki.

Posted

[quote name='zuzlikowa']Oj,przydałyby się nowe fotki...przydały!
Bardzo pomocne są one w ogłaszaniu...a im świeższe tym lepiej...a jeszcze w ruchu...zabawie...z innymi psiurami...TO WŁAŚNIE LUDZISKA NAJLEPIEJ PRZYCIĄGA!!!![/QUOTE]
Dlatego prosimy i czekamy na duuuzo fajnych fotek..:)

Posted

[quote name='gonia66']Dlatego prosimy i czekamy na duuuzo fajnych fotek..:)[/QUOTE]
Przesadzacie ciotki z tymi zdjęciami. Alf się nie zmienia z miesiąca na miesiąc a zdjęć ma dużo - portretowe i w zabawie, sam i z innymi psiakami, spokojny i rozbiegany, na trawce i na śniegu, ogolony i kudłaty...
No chyba żeby go Moria przefarbowała na bruneta, to może byłaby jakaś różnica

Wznowione allegro, full wypas:
[URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1073091943[/URL]

Posted

[quote name='Selenga']Przesadzacie ciotki z tymi zdjęciami. Alf się nie zmienia z miesiąca na miesiąc a zdjęć ma dużo - portretowe i w zabawie, sam i z innymi psiakami, spokojny i rozbiegany, na trawce i na śniegu, ogolony i kudłaty...
No chyba żeby go Moria przefarbowała na bruneta, to może byłaby jakaś różnica

Wznowione allegro, full wypas:
[URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1073091943[/URL][/QUOTE]
NO ma, ma..ale juz bardzo dawno robione:) A ja bym chciala zobaczyc nowe..no zawsze tak jest na watkach hotelikowych psow, ze sie czeka na foteczki:):) JA bardzo juz czekam w kazdym razie a wiem, ze Wiola czyta watek, bo dzis do mnie dzwonila pytać, jak z oplatami będzie w lipcu..
Nie moglam pogadac za dlugo , bo mialam drugą rozmowe na stacjonarnym, ale poprosilam o kontakt za 2 dni- bo musze wiedziec, czy bede miala kaske na póltora miesiąca..??
Ale tak sobie pomysłalam, ze nie...ja wyjeżdam na miesiąc, ale w miejscu, gdzie przebywam jest kawiarenka inetrnetowa (chyba ze net bedzie odbieral u mnie na laptopie przez wi-fi), i normalnie wpłace w określonym terminie (15-go), bo ja Morii płace za Alfika i za Spajkusia, a u Spajkusia mamy podobna finansowo sytuacje do Alfisia- mamy prawie na styk kasy,ale musze wplacac 2 razy w miesiacu, bo jedna wplata najwieksza przychodzi juz po terminie wplaty..wiec i tak bede musiala wplacic za Spajkusia drugą rate:) wiec musze sobie poradzic z problemem:):)Nie am innej opcji:D