gonia66 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='EVA2406']Już mam wstępną zgodę na wizytę. Wieczorem dogadamy szczegóły. Goniu, przygotuj takie krótkie info o Alfiku, żeby Ania mogła mieć wszystko co najważniejsze, bo pan może pytać. Alfiku :loveu:, będzie dobrze, zobaczysz ;)[/QUOTE]Evo bardzoo prosze, abys przekazala, ze czekam na kontakt z ta cioteczka- a jesli niemoze zadzwonic do mnie- podaj mi na PW jej numer- ja zadzwonie:) Panu powiedzialam chyba wszystko, co mozliwe- pan w ogole nie jest tym przejety. Dodam, ze to nie jest sam Poznan- 17 km od Poznania- wiec tym chyba lepiej, ze to mała miekscowoć(zapomnialam nazwy- zaraz sparwdze na mapie- bo pan mi mowil w drodze do szkoly:):) Ale nazwe ulicy pamietam:D Quote
asl Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='gonia66']JUz się nie moglam doczekac, kiedy napisze, wiec pisze na przerwie:) Dzwonilam- wyglada "ze słuchu" obiecująco, naparwde:) Pan zdecydowany, warunki super- domek bez dzieci, dwurodzinny z podwórkiem, panu nic nie przeszkadza, chętny na wizyte przedadopcyjna- nie ma nic przeciwko:) NAwet zaproponowal, zeby ktos, kto sie zna i tłumaczył mi, gdzie w Poznaniu jest schronisko, zeby moze kogos stamtąd:) W Alfiku zakochany, bo 2 lata temu stracil bardzo podobnego pieska, ktorego dopiero opłakali..Nie przeszkadza mu kastracja, nic...W sobote zaprasza- wiec Evo- ja nie pisze do dziewczyn, Ty skontaktuj się ze swoją "cioteczką" od Tozu, i niech dzwoni do mnie koniecznie, jak najszybciej- podam namiary. Moj telefon 793 712 077 Jejjjjjuuuuu..jaka ja jestem ciekawa, co bedzie...:):) Dziewczyny!!!!!!!![/QUOTE] Goniu :) Takie dobre wiadomości :) Wciąż trzymam kciuki :) Quote
EVA2406 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='asl']Goniu :) Takie dobre wiadomości :) Wciąż trzymam kciuki :)[/QUOTE] Trzymajcie, trzymajcie. Do poniedziałku, wtorku będzie coś wiadomo ;) Quote
gonia66 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 [quote name='EVA2406']Trzymajcie, trzymajcie. Do poniedziałku, wtorku będzie coś wiadomo ;)[/QUOTE] Nie..no ja mam nadzieje, ze wczesniej:):) Chociaz jakies wiesci;) Jutro dzownie do ANi, bo dzis ma gości i podam namiary na domek:):) JA juz przebieram nogami z niecierpliwosci- WY pewnie tez:):):) Quote
gonia66 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Dzwonie do cioteczki,żeby podac namiary na pana i umówić na spokanie- ale numer ciągle jest zajety:)To nic, jestem cierpliwa:) JAk się uda połączyć- napisze WAm wszystko:):) EDIT Juz się dodzwonilam, namiary na domek podane:) Ania ma się skontaktowac z domkiem, jak tylko będzie wiedziala i miala dla nas jakies wiesci - kiedy ewentualna wizyta- wszystko Wam napisze, zebyscie nie umarły z niecierpliwosci:p:p(bo ja o krok jestem od "śmierci ze zdenerwowania";) Quote
EVA2406 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Jest mi ogromnie przykro, że muszę Was rozczarować :-(. Pan okazał się człowiekiem , delikatnie powiedziawszy, mało odpowiedzialnym. Otóż jak Ania zadzwoniła do niego, żeby się umówić, on odpowiedział, że rezygnuje z psa, bo ..............................weterynarz powiedział mu, że pies po kastracji staje się bardziej.............................uwaga !!!.....................agresywny.................. poza tym on zrezygnował i już ! Bez komentarza...........................:shake: Alficzku, nie martw się, szukamy dalej. Obiecałam, że byle gdzie nie pójdziesz. Quote
gonia66 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 [quote name='EVA2406']Jest mi ogromnie przykro, że muszę Was rozczarować :-(. Pan okazał się człowiekiem , delikatnie powiedziawszy, mało odpowiedzialnym. Otóż jak Ania zadzwoniła do niego, żeby się umówić, on odpowiedział, że rezygnuje z psa, bo ..............................weterynarz powiedział mu, że pies po kastracji staje się bardziej.............................uwaga !!!.....................agresywny.................. poza tym on zrezygnował i już ! Bez komentarza...........................:shake: Alficzku, nie martw się, szukamy dalej. Obiecałam, że byle gdzie nie pójdziesz.[/QUOTE] Ze co..???:o Aż mi się gorąco zrobiło............:(:( MAtko..a tak dobrze "brzmiał" przez telefon..:( OJ....normalnie mnie żołądek rozbolał w momencie...:( Mialam duże nadzieje....wydawal mi sie taki konkretny.... Coż...musze się jak widac jeszcze dużo nauczyc...zbyt ufna jestem..:(:( Alfiś....a ja już widzialam Cię w tym ogródeczku....:( Kuuuuuuuuuurrrrrrrrrr...de.... Dobrze, ze chociaz masz tutaj tyle kochanych cioteczek,ktore o Tobie pamiętają.... Ale smutne zakończenie dnia..:( Quote
EVA2406 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Goniu, Ania do Ciebie dzwoniła, ale nie odbierałaś. Dlatego do mnie zadzwoniła z tą smutną wiadomością. Quote
gonia66 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 [quote name='EVA2406']Goniu, Ania do Ciebie dzwoniła, ale nie odbierałaś. Dlatego do mnie zadzwoniła z tą smutną wiadomością.[/QUOTE]WIdże własnie, ze jest połączenie..zapomnialam, ze mam wyłączone dźwięki...przepraszam... Kurcze..nie takich wieści oczekiwalam, ale dobrze, ze tak sie stalo- bo skoro to nieodpowiedzialny domek- to nie daj Bóg ALfiś by się im nie spodobal i by go oddali po jakims czasie... Widocznie to nie ten...czekamy dalej...z nadzieją:):) ZApomnialam wczoraj napisac, że do skarpety Alfisiowej wpadło, oprócz dekalarcji miesięcznej, którą juz wysłala wczesniej- 49 zł od kochanej cioteczki Malicji:):) BArdzo, bardzo dziękujemy za serduszko i wsparcie, dzieki ktoremu Alfiś jest bezpieczny na jakis czas:):) Quote
EVA2406 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Ale zbierać dalej, niestety, musimy. A ja już myślałam której biedzie będę mogła następnej pomóc, a tu figa................ Quote
gonia66 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 [quote name='EVA2406']Ale zbierać dalej, niestety, musimy. A ja już myślałam której biedzie będę mogła następnej pomóc, a tu figa................[/QUOTE]JA mialam to samo..jednak stare powiedzenie "nie dzielić skóry na niedźwiedziu" się sprawdza..:( Quote
EVA2406 Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 [quote name='gonia66']JA mialam to samo..jednak stare powiedzenie "nie dzielić skóry na niedźwiedziu" się sprawdza..:([/QUOTE] oj, sprawdza, sprawdza, a Alfik dalej prosi o ogłoszenia i na super domek czeka Quote
malicja Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 o kurcze :-( szkoda, tez sie juz nastawilam,ze Alfik popedzi do domku.. trudno, mam nadzieje ze beda inne telefony :thumbs: Quote
Moria Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Alfik najbardziej nadaje sie do mieszkania, do ludzi np starszych. Nie wymaga dużo spacerów czy ruchu, jest ogólnie czysty w domu, myslę że i sam jakby zostawal w domu nie narozrabialby. Mogliby go miec nawet ludzie nie mający wiele doswiadczenia z psami. Oczywiście jest charakterny i trzeba stanowczo okazywać mu swoje zdanie, bo lubi sie odgryżć, ale tak jak każdy pies musi sie przyzwyczaić. Też już myslałam, że pojdzie do domku. Quote
zuzlikowa Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 [quote name='gonia66']Ze co..???:o Aż mi się gorąco zrobiło............:(:( MAtko..a tak dobrze "brzmiał" przez telefon..:( OJ....normalnie mnie żołądek rozbolał w momencie...:( Mialam duże nadzieje....wydawal mi sie taki konkretny.... Coż...musze się jak widac jeszcze dużo nauczyc...zbyt ufna jestem..:(:( Alfiś....a ja już widzialam Cię w tym ogródeczku....:( Kuuuuuuuuuurrrrrrrrrr...de.... Dobrze, ze chociaz masz tutaj tyle kochanych cioteczek,ktore o Tobie pamiętają.... Ale smutne zakończenie dnia..:([/QUOTE] Nie ma co rozpaczać tylko szukać dalej...na razie pierwsze koty za płoty! ALFIK,nie martw się...DOM NAJWAŻNIEJSZY...ważniejszy od piniędzy, więc dalej ogłoszenia potrzebne... [B]BARDZO PROSIMY POMÓŻCIE JESZCZE POKAZAĆ CHŁOPAKA!!![/B] Alfiku...łepek do góry...zalejemy informacjami i Tobie cały net i jeszcze więcej!!! [B]ZALEJEMY???????...OD NAS TO ZALEŻY![/B] [quote name='Moria']Alfik najbardziej nadaje sie do mieszkania, do ludzi np starszych. Nie wymaga dużo spacerów czy ruchu, jest ogólnie czysty w domu, myslę że i sam jakby zostawal w domu nie narozrabialby. Mogliby go miec nawet ludzie nie mający wiele doswiadczenia z psami. [B]Oczywiście jest charakterny[/B] i trzeba stanowczo okazywać mu swoje zdanie, bo lubi sie odgryżć, ale tak jak każdy pies musi sie przyzwyczaić. [B]Też już myslałam, że pojdzie do domku.[/B][/QUOTE] I dobrze...cudny i charakterny...i jak Isadora podrzuciła- podwójnie inteligentny!!! Pójdzie...pójdzie,ale od naszej determinacji i pomysłowości to zależy... Quote
EVA2406 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 [quote name='zuzlikowa']I dobrze...cudny i charakterny...i jak Isadora podrzuciła- podwójnie inteligentny!!! Pójdzie...pójdzie,ale od naszej determinacji i pomysłowości to zależy...[/QUOTE] Zuzliczku, wrzuć mi link do tego plakaciku Alfowego, bo nie mogę tego drugiego powiększyć. Z tym pierwszym nie miałam problemu, a ten po poprawkach Isadorkowych ;) nie chce się wydrukować powiększony. Quote
gonia66 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 [quote name='EVA2406']Alfiku, szukamy dalej. Dobrej nocki, cudaczku śliczny :lol:[/QUOTE] SZukamy, szukamy...czekamy, czekamy..:):):) FAjnie byloby zobaczyc nowe zdjęcia ALfika:) Juz dawno nie widzialysmy chlopaka, wiec bardzo bym prosila Wiole o nowe fotki:):)JAk naaaaaaajwiecej prosimy:):) Quote
zuzlikowa Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 [quote name='EVA2406']Przyłączam się do prośby Goni :lol:[/QUOTE] Oj,przydałyby się nowe fotki...przydały! Bardzo pomocne są one w ogłaszaniu...a im świeższe tym lepiej...a jeszcze w ruchu...zabawie...z innymi psiurami...TO WŁAŚNIE LUDZISKA NAJLEPIEJ PRZYCIĄGA!!!! Quote
asl Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Szlag mnie jasny trafi jeśli chodzi o zachowanie tego pana. (przepraszam, ale musiałam). Pozory jednak są bardzo mylące. Niepotrzebnie robił nadzieję na fajny domek. Z tym weterynarzem to pewnie skłamał. Wymyślił sobie byle pretekst. No cóż... . Dobrze, że się rozmyślił teraz a nie później... Afliku nadal trzymam kciuki. Quote
gonia66 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 [quote name='zuzlikowa']Oj,przydałyby się nowe fotki...przydały! Bardzo pomocne są one w ogłaszaniu...a im świeższe tym lepiej...a jeszcze w ruchu...zabawie...z innymi psiurami...TO WŁAŚNIE LUDZISKA NAJLEPIEJ PRZYCIĄGA!!!![/QUOTE] Dlatego prosimy i czekamy na duuuzo fajnych fotek..:) Quote
Selenga Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='gonia66']Dlatego prosimy i czekamy na duuuzo fajnych fotek..:)[/QUOTE] Przesadzacie ciotki z tymi zdjęciami. Alf się nie zmienia z miesiąca na miesiąc a zdjęć ma dużo - portretowe i w zabawie, sam i z innymi psiakami, spokojny i rozbiegany, na trawce i na śniegu, ogolony i kudłaty... No chyba żeby go Moria przefarbowała na bruneta, to może byłaby jakaś różnica Wznowione allegro, full wypas: [URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1073091943[/URL] Quote
gonia66 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='Selenga']Przesadzacie ciotki z tymi zdjęciami. Alf się nie zmienia z miesiąca na miesiąc a zdjęć ma dużo - portretowe i w zabawie, sam i z innymi psiakami, spokojny i rozbiegany, na trawce i na śniegu, ogolony i kudłaty... No chyba żeby go Moria przefarbowała na bruneta, to może byłaby jakaś różnica Wznowione allegro, full wypas: [URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1073091943[/URL][/QUOTE] NO ma, ma..ale juz bardzo dawno robione:) A ja bym chciala zobaczyc nowe..no zawsze tak jest na watkach hotelikowych psow, ze sie czeka na foteczki:):) JA bardzo juz czekam w kazdym razie a wiem, ze Wiola czyta watek, bo dzis do mnie dzwonila pytać, jak z oplatami będzie w lipcu.. Nie moglam pogadac za dlugo , bo mialam drugą rozmowe na stacjonarnym, ale poprosilam o kontakt za 2 dni- bo musze wiedziec, czy bede miala kaske na póltora miesiąca..?? Ale tak sobie pomysłalam, ze nie...ja wyjeżdam na miesiąc, ale w miejscu, gdzie przebywam jest kawiarenka inetrnetowa (chyba ze net bedzie odbieral u mnie na laptopie przez wi-fi), i normalnie wpłace w określonym terminie (15-go), bo ja Morii płace za Alfika i za Spajkusia, a u Spajkusia mamy podobna finansowo sytuacje do Alfisia- mamy prawie na styk kasy,ale musze wplacac 2 razy w miesiacu, bo jedna wplata najwieksza przychodzi juz po terminie wplaty..wiec i tak bede musiala wplacic za Spajkusia drugą rate:) wiec musze sobie poradzic z problemem:):)Nie am innej opcji:D Quote
gonia66 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 [quote name='EVA2406']Goniu, ja dzisiaj przelałam[/QUOTE]Wiem wiem Evuś, widzialam, ze pisalas:):) JAk dojda, wpisze na wątek oczywiscie:) Quote
Recommended Posts