Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeju i ta druga tez wyglada na ciezarna masakra one moge wydac na swiat nawet 16 maluchow razem :(

A w ktorym miejscu jest to dzikie wysypisko przy jakie ulicy, ja sie wprawdzac bede na Muchobor D. i nawet nie wiedzalam ze sa wysypiska dziekie .

Zgadzam sie z ulv, ze w schronisku nic dobrego je nie czeka, ale DT dla nich to cud. Nie ma kompletnie pomyslu

• Replies 626
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sorki za powyzsze :-)

1 (19).JPG | mszpinek | Fotki, Zdj�cia, Obrazki Fotosik.pl
1 (16).JPG | mszpinek | Fotki, Zdj�cia, Obrazki Fotosik.pl
1 (13).JPG | mszpinek | Fotki, Zdj�cia, Obrazki Fotosik.pl
zdj�cie.jpg | mszpinek | Fotki, Zdj�cia, Obrazki Fotosik.pl
do miejsa gdzie znajdują się sunie najlepiej dojechać od ul. Mokronoskiej. Skręca się w taką polną betonową drogę. Jak pisałam wcześniej możemy tam zaprowadzić jeśli ktoś by chciał je odwiedzić :-) Mniejsza, czarna sunia bardzo cieszy się na widok człowieka. Aż tańczy z radości. Większa niestety trzyma duży dystans, nie okazuje emocji, jest bardzo smutna i ostrożna.

Posted

zdjęcie drugiej suni

pamiętam jak szukaliśmy domu dla maksa koczującego przy drodze...był duży odzew niestety domek znalazł trochę później...ale za to jaki!:loveu:
może w ogłoszeniach trzeba podkreślać ze psy życią na śmietnisku....

Posted

Śliczne są te sunie! Jedna posokowiec, a druga rottkowiec:loveu: Obie jakoś dziwnie grubaśne:shake:- to prawda- STERYLKA!!!!!!!!!!

Tylko co- zrobią ją w schronie i gdzie je później?? Znów na śmietnik?? SZLAG BY TO!:angryy::placz:

Posted

[quote name='Koperek']Śliczne są te sunie! Jedna posokowiec, a druga rottkowiec:loveu: Obie jakoś dziwnie grubaśne:shake:- to prawda- STERYLKA!!!!!!!!!!

Tylko co- zrobią ją w schronie i gdzie je później?? Znów na śmietnik?? SZLAG BY TO!:angryy::placz:

ten posokowiec to mi ogara przypomina a rottkowiec gonczego smalandzkiego:)

takie rasowce i na smieciach!
trzeba szybko DT szukac....albo hotelik-ja moge jedynie jakies 50 zl /msc zadeklarowac...i bazarki,

Posted

A mi się tak wyobraża, że nie jest to dobre miejsce, aczkolwiek jakieś jest! Chyba tam ich nikt nie nęka i nie gania, więc może i nie mają tak źle! Według mnie najważniejsze teraz jest OSWAJANIE, żeby nadawały się do wydania ludziom i jednocześnie puszczenie MASY OGŁOSZEŃ! Jak pójdzie w parze jedno z drugim to jakiś cel osiągniemy.

Ja mogę podjeżdżać raz na tydzień i karmić suczki (co prawda nie bardzo mam czym, ale jakiś makaron ciepły, czy cuś...). Jak zdeklaruje się jeszcze jedna osoba to przynajmniej głodne chodzić nie będą, a w oswajaniu też noga nie jestem i może coś by z tego wyszło.

KTO POMOŻE??

Cholernie daleko ode mnie- ale cóż...:roll:

Posted

No ale sterylka wiąże się z DT..:roll: przynajmniej powinna.. Przeraża mnie ta myśl ile tam musiało być szczeniąt.. i znowu trzeba masę pieniędzy, musimy szybko myśleć... Bo jakaś cieplejsza buda też by sie przydała, jeśli tam zostaną :/

Posted

Soema napisał(a):
No ale sterylka wiąże się z DT..:roll: przynajmniej powinna.. Przeraża mnie ta myśl ile tam musiało być szczeniąt.. i znowu trzeba masę pieniędzy, musimy szybko myśleć... Bo jakaś cieplejsza buda też by sie przydała, jeśli tam zostaną :/

a jakis tani hotelik lub platny DT? nie wiem juz sama,moze ktos zadeklaruje wplaty na hotel lub DT .ja moge 50zl wysylac

Posted

ale co znaczy tu wysterylizowac??
rodzą się inne pytania kto psy złapie? CO po złapaniu? Gdzie sunie mialy by pojechac? Gdzie się je wysterylizuje i kto się zajmie po sterylizacji , przeciez one muszą po zabiegu za jakis tydzien jechac do weta, co w tym czasie?

Posted

Witam!
Koperek bardzo się cieszę że mogłabyś je odwiedzać. Odkąd załozyłam wątek jesteśmy z mężem u nich codziennie. Puki co mamy blisko ale za ok miesiąc przeprowadzamy się na Sępolno więc jesli do tego czasu tam zostaną przydało by się zeby ktoś nam pomagał, my raz - dwa razy w tygodniu moglibyśmy jeździć.Ta mała czarna oswoić się da bez problemu :-) Transport po wrocławiu też zapewniamy, mamy auto. Jakby się dom stały znalazl dalej to też podwieziemy. Co do złapania ich to większy problem. Pieniążki jakieś niewielkie też możemy zadeklarować. Trzeba próbować może się uda

Posted

monika na razie nie mam żadnych wieści
Goska " tu " czyli w okliicy , np Wrocław
padły już jakieś deklaracje finansowe , jeśli byłby DT wtedy moze by nazbierac na sterylke i opiekę w klinice przez kilka dni

Posted

Witam!
Byliśmy dziś u suń i spotkalismy tam starszego Pana, zbiera tam złom itp. Dobrze zna pieski dają mu się głaskać, przy okazji czarna suńka dała się też pogłaskać mojemu męzowi :-) Pieski nie są dzikie tylko boją się obcych. Według tego Pana mieszkają tam już 4 lata. Czarna to Kuleczka, na drugą sunię woła Ruda. Kuleczka ma ok 8-9 lat, Ruda jest młodsza. Ponoć jeszcze jakas kobieta je odwiedza i przywozi też jedzenie czasami. Kiedyś był pomysł zeby psy złapac i uśpić po tym jak zostały tam same, ale jednak tak się nie stało. Fajnie by było gdyby nie musiały tam spędzic reszty życia... No ale już wiemy że nie trzeba ich oswajać tylko po prostu poznać :-) To cudne pieski są

Posted

to dobrze ze jest ten Pan on by pomogl je złapac w razie czego.
jeszcze jakie koszty warto się dowiedziec są.
z deklaracji finansowych:
monika083: 50 zl
stellak proszę napisz iel bys mogla co miesiac placic ale na stale dopoki domku sunie nie znajda?

tak patrze, moze przeoczylam, ale więcej deklaracji nie widzę. Trzeba zmianic tytul ze zbierana jest kasa na sterylkę i hotelki.

Posted

ale DT to na cito potrzebny,ja zaczne wplacac pieniadze pod koniec miesiaca ,bo teraz jestem calkowice splukana:oops:

fajnie,ze sunie takie kochane,bardziej oswojine beda mialy wieksze szanse na dom,