Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na pierwszy rzut oka, domek zdaje się być O.K. Nawet bardziej ;).
To prawdziwi dogomaniacy, którzy mieli w przeszłości psy, w tym jeden przygarnięty, wyrzucony z samochodu. Wszystkie dożywały u nich późnej starości.
Senior rodu prowadzi działalność na terenie posesji, dlatego ktoś zawsze jest w domu.
Kto ma najwięcej informacji o suni, które mógłby w rozmowie tel. przekazać zainteresowanym?
Państwo są świadomi, że sunia jest po przejściach i to ich nie zniechęca, ale chcieliby wiedzieć już teraz, z czym powinni się liczyć.
Interesuje ich m. in. stosunek do obcych i stan jej zdrowia (czy wymaga leczenia?)

Red, wytłumacz mi proszę, co dokładnie mówi tytuł wątku?
Sunia została pogryziona w lesie, czy już będąc w DT? :roll:.
Cz są jakieś widoczne ślady tego pogryzienia?

Posted

No więc sytuacja wyglądała tak: sunia była w lesie ze szczeniakami, koleżanka przeniosła ją bliżej domów, zrobiła gniazdko koło swojego domu, znalazła domki szczeniakom, sunia została. Wzięła ją potem na swoją posesję, ma psa, dużą sukę i trzy koty, no i trójkę dzieci i jeszcze.....męża. Jest zakręcona. Na początku malutka sunia była wystraszona, ustępowała tej dużej. Potem zaczęła się rywalizacja o dominację. Dochodzi do starć, ostatnio duża sunia ją pogryzła i ma szwy na szyi.Mała jest zamykana, ale dobija się i chce na dwór. Dlatego podniosłam alarm, bo ona nie ma szans z tą dużą suczką. Dziewczyna po zagojeniu rany, chce ją odwieźć do schroniska. Dałam jej teraz nadzieję, że może będzie domek, żeby ją powstrzymać. Telefon do niej możesz podać tym ludziom z Krakowa: 0505-141-192 lub stac.048-385-84-75 (p.Ewa). Byłoby cudownie jakby malutka miała już ten własny domek, trzymam kciuki.

Posted

Dostałam maila od p.Ewy, sunia znów pogryziona, duża suczka ją gryzie. Dobrze, że zadzwoniła Pani z Krakowa i chce adoptować małą, ale szukamy pilnie transportu do Krakowa.

Posted

Tak, pani z Krakowa kontaktowała się z p.Ewą dzisiaj i jest gotowa przyjąć sunię w każdej chwili, ale musimy znaleźć transport do Krakowa. Jak już pisałam wyżej, sunię znów dopadła ta duża suczka. A ona ma jeszcze szwy na szyi. Musimy ją szybko zabrać, żeby tylko transport się znalazł.

Posted

na wątku transportowym na miau są m.in. takie oferty:

średnio raz w miesiącu
"Warszawa - Kraków - Nowy Targ - Kraków - Warszawa (zwierzęta tylko w transporterach) tel. 605937307 (mantra)"

"Warszawa - Kraków - Warszawa tel. 501264978 (Keirzontko)"

średnio dwa razy w miesiącu
"Kraków - Chełm - Kraków przez Sandomierz - Kraśnik - Lublin lub Kielce - Radom - Lublin weekendy (mama007)"

i jeszcze post dotyczący niedzieli 30.XI:
ogocha
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 12:36 Temat postu: W najbliższą niedziele będe jechac trasą : okolice Płocka - Łódź - Piotrków Tryb. - Częstochowa - Kraków.
Jakby był potrzebny transport to prosze o kontakt na nr 501 3131 857

Posted

Sunia już w nowym domku. Trudno było załatwić transport, ale w końcu się udało. Dziewczyny (sunia i jej nowa właścicielka) były już u weta. Ranki goją się. Jeszcze dwa dni i sunia będzie jak nowonarodzona.;)