gallegro Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Otrzymałem poważne zapytanie z okolic Krakowa. Jeśli wstępna weryfikacja wypadnie pomyślnie, przekażę domek do dalszej "obróbki" :razz:. Quote
gallegro Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Na pierwszy rzut oka, domek zdaje się być O.K. Nawet bardziej ;). To prawdziwi dogomaniacy, którzy mieli w przeszłości psy, w tym jeden przygarnięty, wyrzucony z samochodu. Wszystkie dożywały u nich późnej starości. Senior rodu prowadzi działalność na terenie posesji, dlatego ktoś zawsze jest w domu. Kto ma najwięcej informacji o suni, które mógłby w rozmowie tel. przekazać zainteresowanym? Państwo są świadomi, że sunia jest po przejściach i to ich nie zniechęca, ale chcieliby wiedzieć już teraz, z czym powinni się liczyć. Interesuje ich m. in. stosunek do obcych i stan jej zdrowia (czy wymaga leczenia?) Red, wytłumacz mi proszę, co dokładnie mówi tytuł wątku? Sunia została pogryziona w lesie, czy już będąc w DT? :roll:. Cz są jakieś widoczne ślady tego pogryzienia? Quote
red Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 No więc sytuacja wyglądała tak: sunia była w lesie ze szczeniakami, koleżanka przeniosła ją bliżej domów, zrobiła gniazdko koło swojego domu, znalazła domki szczeniakom, sunia została. Wzięła ją potem na swoją posesję, ma psa, dużą sukę i trzy koty, no i trójkę dzieci i jeszcze.....męża. Jest zakręcona. Na początku malutka sunia była wystraszona, ustępowała tej dużej. Potem zaczęła się rywalizacja o dominację. Dochodzi do starć, ostatnio duża sunia ją pogryzła i ma szwy na szyi.Mała jest zamykana, ale dobija się i chce na dwór. Dlatego podniosłam alarm, bo ona nie ma szans z tą dużą suczką. Dziewczyna po zagojeniu rany, chce ją odwieźć do schroniska. Dałam jej teraz nadzieję, że może będzie domek, żeby ją powstrzymać. Telefon do niej możesz podać tym ludziom z Krakowa: 0505-141-192 lub stac.048-385-84-75 (p.Ewa). Byłoby cudownie jakby malutka miała już ten własny domek, trzymam kciuki. Quote
red Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Dostałam maila od p.Ewy, sunia znów pogryziona, duża suczka ją gryzie. Dobrze, że zadzwoniła Pani z Krakowa i chce adoptować małą, ale szukamy pilnie transportu do Krakowa. Quote
gallegro Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Red, czy Pani z Krakowa kontaktowała się z tymczasową opiekunką suni? Quote
red Posted November 27, 2008 Author Posted November 27, 2008 Tak, pani z Krakowa kontaktowała się z p.Ewą dzisiaj i jest gotowa przyjąć sunię w każdej chwili, ale musimy znaleźć transport do Krakowa. Jak już pisałam wyżej, sunię znów dopadła ta duża suczka. A ona ma jeszcze szwy na szyi. Musimy ją szybko zabrać, żeby tylko transport się znalazł. Quote
gallegro Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Czy zamieściłaś stosowne info na wątku transportowym? Quote
asiamm Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 na wątku transportowym na miau są m.in. takie oferty: średnio raz w miesiącu "Warszawa - Kraków - Nowy Targ - Kraków - Warszawa (zwierzęta tylko w transporterach) tel. 605937307 (mantra)" "Warszawa - Kraków - Warszawa tel. 501264978 (Keirzontko)" średnio dwa razy w miesiącu "Kraków - Chełm - Kraków przez Sandomierz - Kraśnik - Lublin lub Kielce - Radom - Lublin weekendy (mama007)" i jeszcze post dotyczący niedzieli 30.XI: ogocha Wysłany: Czw Lis 27, 2008 12:36 Temat postu: W najbliższą niedziele będe jechac trasą : okolice Płocka - Łódź - Piotrków Tryb. - Częstochowa - Kraków. Jakby był potrzebny transport to prosze o kontakt na nr 501 3131 857 Quote
Nasturcja Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Mamy transport! Jutro sunia jedzie do nowej Pani i do nowego domeczku! Trzymajcie kciuki, żeby się udało! :multi::multi::multi: Quote
Nasturcja Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Sunia już w nowym domku. Trudno było załatwić transport, ale w końcu się udało. Dziewczyny (sunia i jej nowa właścicielka) były już u weta. Ranki goją się. Jeszcze dwa dni i sunia będzie jak nowonarodzona.;) Quote
red Posted December 1, 2008 Author Posted December 1, 2008 Cudownie, ma swoje miejsce na ziemi, swój własny dom, bądź szczęśliwa maleńka:multi::multi::multi: Quote
kasia_r Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Ale piękne zakończenie :loveu: oby więcej takich dogomaniacy!!! ;) Quote
Recommended Posts