Jump to content
Dogomania

Bernardynka Nuka - po resocjalizacji u Ksery - ma dom dzięki Patii

Recommended Posts

• Replies 109
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

z ogłoszenia z gumtree:

Od: [email protected]
piękny pies szukam takiego właśnie mieszkam w krakowie ale na ruczaju gdzie jest mnóstwo terenów do spacerów z psem nadodatek moja rodzina mieszka niedaleko krakowa i ma duzy ogród gdzie mogłby biegać

Niestety to odpowiedź na stare ogłoszenie gdzie był dopisek, że jest jeszcze szczeniak. Ale mam nadzieję, że to jednak dot. suczki.
Ew. gdyby gość chciał szczeniaka to na dogo założę wątek.

Posted

Tak, bardzo potrzebne. Dziękujemy! Suka zaprzyjaźniła się z Kserą, za którą chodzi krok w krok. W stosunku do nowych osób jest jednak nieufna. Najlepiej by było gdyby nowy opiekun zapoznał się z psem w czasie przedadopcyjnych wizyt u Ksery, tak żeby pies stopniowo nabył do niego zaufania.

Posted

a czy ktoś będzie się kontaktował z osobą z ogłoszenia ?
do kogo ew. telefon podać?
dałam ten podany w pierwszym poście, ale gość odpisał na maila :cool3:

Posted

Wysłałam mail do ludzi z tego ogłoszenia. Dziękuję! W ogłoszeniach podaj prosze taki numer: 604 933 031 albo ten, który był w pierwszym poście (nie wiem dlaczego czasami znika).

Posted

Wielkie, wielkie dzięki. Tekst może taki:

Szczeniaki bernardyna wyglądają jak nieporadne, pluszowe misie. Może dlatego tak dużo osób chce je mieć. Z pluszowych misiów szybko wyrastają jednak duże psy, kosztowne w utrzymaniu, wymagające przestrzeni i uwagi. Po podrośnięciu Nuka trafiła na łańcuch. Przesiedziała na nim prawie całe 3-letnie życie. Trudno się dziwić, że straciła zaufanie do ludzi. Dopiero teraz odzyskuje je w psim hotelu w Krakowie. Nuka początkowo jest nieufna ale jeśli lepiej kogoś pozna bardzo mocno się przywiązuje.

Jeśli chcesz adoptować Nukę skontaktuj się z nami:

[email protected]

604 933 031

Zastrzegamy sobie prawo wyboru najlepszego domu dla Nuki. Przeprowadzamy kontrole przed i poadopcyjne. Najlepiej byłoby, gdyby Nuka znalazła dom w Krakowie lub okolicach.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Nikt nie pyta o ślicznotkę? Nuka niestety nie chce się przekonać do nikogo poza mną, jeżeli ktokolwiek inny otworzy jej boks nie wyjdzie, siedzi w budzie i czeka na mnie, jak ja wejdę to wybiega i szaleje. Nie dobrze, że tak długo czeka :roll:.

• 2 weeks later...
Posted

Frotka napisał(a):
Opróżniłam. Ktoś się do mnie odezwał w sprawie Nuki mailem. To do Ciebie? Przesłałam Kserze. Ludzie wyglądają sensownie.

I są bardzo sensowni, a Nuka już pewnie im po łóżku skacze :multi:.