Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Suczka posiada czip 116421511A
nigdzie nie idzie go zidentyfikować, w żadnej bazie nie ma podobnego czipa, prawdopodobnie jest zagraniczny.
A to ona:

obecnie jest w chorzowskim schronisku.
To kilkuletnia naprawdę przesympatyczna sunia.

ADRES SCHRONISKA:
SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W CHORZOWIE
UL. OPOLSKA 36
41-500 CHORZÓW
TEL. /FAX: (0-32) 249 84 52

www.chorzow.schronisko.com

w sprawach związanych ze schroniskiem - prosimy pisać na:
[email protected]

Posted

Zainteresowala mnie ta sunia i sprawdzilam kilkanascie zagranicznych bankow danych, ale niestet bez rezultatu.:shake:

Napisalam wiec do belgijskiego banku danych abiec-bvirh z zapytaniem i taka otrzymalam odpowiedz

[FONT=Arial]Beste[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]Dit is geen chip met landscode, we versturen een mail naar de verschillende europese databanken[/FONT]
[FONT=Arial]mvg[/FONT]
[FONT=Arial]BVIRH[/FONT]
[FONT=Arial]Pb 168[/FONT]
[FONT=Arial]BE-1060 Brussel 6[/FONT]
[FONT=Arial]Tel : 070/222.445[/FONT]
[FONT=Arial]Fax : 070/222.446[/FONT]
[FONT=Arial]Website : www.abiec-bvirh.be[/FONT]
[FONT=Arial]Info : [email protected] [/FONT]

Pozdrawiam

Posted

Może jednak rozejrzec sie za ogłoszeniami.Moze jakies jeszcze zostało. Być może sunia się znalazła,ale byc moze ktoś zerwał ogłoszenia. Ja niedawno rozwiesiłam ogłoszenia o znalezieniu psa i za 2 dni ich nie było.

Może zawołac do małej Grizly. Może zareaguje.

Posted

Przeslalam zapytanie w sprawie tego chipa i otrzymalam taka odpowiedz:
Szanowna Pani,

W odpowiedzi na Pani zapytanie skierowane do EUROPETNET prosimy o
potwierdzenie gdzie obecnie przebywa pies.Czy u osoby prywatnej czy w
schronisku.

Kiedy dokladnie zostal znaleziony oraz w jakim orientacyjnie jest wieku.

Podanie numeru telefonu do miejsca w którym przebywa pies równiez ulatwi nam
kontakt.

Posiadajac powyzsze dane postaramy sie pomóc w znalezieniu wlasciciela.

Z pozdrowieniami

Zespól IDENTYFIKACJA.PL

Dane suni, miejsce pobytu przeslalam juz wraz z fotka. Moze uda sie jakos namierzyc wlasciciela?:shake:

Posted

mala002 napisał(a):

Napisalam wiec do belgijskiego banku danych abiec-bvirh z zapytaniem i taka otrzymalam odpowiedz

[FONT=Arial]Beste[/FONT]

[FONT=Arial]Dit is geen chip met landscode, we versturen een mail naar de verschillende europese databanken[/FONT]
[FONT=Arial]mvg[/FONT]
[FONT=Arial]BVIRH[/FONT]
[FONT=Arial]Pb 168[/FONT]
[FONT=Arial]BE-1060 Brussel 6[/FONT]
[FONT=Arial]Tel : 070/222.445[/FONT]
[FONT=Arial]Fax : 070/222.446[/FONT]
[FONT=Arial]Website : www.abiec-bvirh.be[/FONT]
[FONT=Arial]Info : [email protected] [/FONT]

Pozdrawiam

yyyy a moglabys przetlumaczyc emaila ?

Posted

[FONT=Arial]Dit is geen chip met landscode, we versturen een mail naar de verschillende europese databanken
mvg[/FONT]

To nie jest chip z kodem kraju. Wysylamy mail do roznych europejskich baz danych. Serdeczne pozdrowienia:lol:

Posted

Dusje, wiedzialam, ze sobie poradzicie:p. Nie dostalam jak dotad zadnej odpowiedzi. Wiec pewnie nie znalezli.

Ja wyslalam e-mail do Identyfikacji i dostalam taka sama odpowiedz jak Dusie:shake:. Tylko po co im fotka:roll:.

http://www.abiec-bvirh.be/Home.asp?lg=_nl
Na tej stronie pisze:

Elektronische chip :
Het nummer van de elektronische chip moet een ISO-nummer zijn van 15 cijfers.
Bijvoorbeeld 962052851260321 (Czip ISO teraz tym wszyscy czipuja, 15 cyfrowy)

Andere oude structuren :
(Stare struktury czipow)

• [SIZE=2]9 cijfers + A
    Voorbeeld : 111235271A ( Czip suni)
  • 10 karakters (cijfers of letters)
    Voorbeelden : 9514076F1C, 7F7ED014F0. (Natomiast te czipy wystepuja czesto w Niemczech)
Osobiscie uwazam, ze byla czipowana w Polsce, bo chyba tylko Polacy, czipuja psa, nie rejestrujac w zadnej bazie:shake:.
Jesli wlasciciel nie zacznie jej szukac, to marne szanse na odnalezienie go.

Posted

DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA ZAINTERESOWANIE SUNIĄ
DZIŚ W SCHRONISKU BYŁ TELEFON W SPRAWIE SUNI I OKAZAŁO SIĘ ŻE PRAWDOPODOBNIE DANE WŁAŚCICIELA NA URZĄD MIASTA W TYCHACH:multi:
KTOŚ MA WŁAŚCICIELA POWIADOMIĆ Z URZĘDU

TRZYMAJCIE WIĘC KCIUKI:thumbs:

Posted

Wiem, dostalam dzis taki e-mail

Witamy,

pragniemy Panią poinformować, iż Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt w Chorzowie, zostało poinformowane, że w posiadaniu danych właściciela psa o numerze mikroczipu 116421511A jest Urząd Miasta w Tychach. Zarówno pracownicy odpowiedniego wydziału Urzędu Miasta jak i Schroniska poprowadzą dalej sprawę, to znaczy powiadomią właściciela o losie jego zwierzęcia.

Z serdecznymi pozdrowieniami,

Zespół
Polskiego Towarzystwa Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt
www.identyfikacja.pl

:p

Posted

Dziewczyny. Skorzystam z okazji i zapytam, bo temat idealny...
Gdzie mogę sprawdzić, czy przychodnia weterynaryjna zarejestrowała numer chipu mojego psa w jakiejś ogólnopolskiej bazie danych, ewentualnie gdzie indziej sprawdzać?? W jakiej bazie danych i jak??:oops:

Posted

[quote name='Morgan:-)']Dziewczyny. Skorzystam z okazji i zapytam, bo temat idealny...
Gdzie mogę sprawdzić, czy przychodnia weterynaryjna zarejestrowała numer chipu mojego psa w jakiejś ogólnopolskiej bazie danych, ewentualnie gdzie indziej sprawdzać?? W jakiej bazie danych i jak??:oops:

Zajrzyj tu Chipowanie - Dogomania Forum i tu http://www.dogomania.pl/forum/f431/bazy-danych-103370/

Jesli chodzi o Polskie bazy to polecam http://www.identyfikacja.pl/ i Międzynarodowa Baza Danych

Jesli chcesz sprawdzic to po prostu wystukaj nr czipa, jesli znajdzie to znaczy, ze pise jest zarejestrowany(pojawia sie Twoje dane):p

Pozdrawiam

Posted

Dzisiaj otrzymalam maila o tresci:

Witamy ponownie,

pragniemy Panią poinformować, iż Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt w Chorzowie, zostało poinformowane, że w posiadaniu danych właściciela psa o numerze mikroczipu 116421511A jest Urząd Miasta w Tychach. Zarówno pracownicy odpowiedniego wydziału Urzędu Miasta jak i Schroniska poprowadzą dalej sprawę, to znaczy powiadomią właściciela o losie jego zwierzęcia.

Z serdecznymi pozdrowieniami,

Zespół
Polskiego Towarzystwa Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt
www.identyfikacja.pl

Moze tym razem faktycznie cos sie wyjasni

Ooo, dopiero teraz zobaczylam wczesniejsze posty. Trzymam kciuki za odnalezienie wlasciciela, a identyfikacja.pl to bardzo solidna firma.