Pokahontas Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Suczka posiada czip 116421511A nigdzie nie idzie go zidentyfikować, w żadnej bazie nie ma podobnego czipa, prawdopodobnie jest zagraniczny. A to ona: obecnie jest w chorzowskim schronisku. To kilkuletnia naprawdę przesympatyczna sunia. ADRES SCHRONISKA: SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT W CHORZOWIE UL. OPOLSKA 36 41-500 CHORZÓW TEL. /FAX: (0-32) 249 84 52 www.chorzow.schronisko.com w sprawach związanych ze schroniskiem - prosimy pisać na: [email protected] Quote
Pegaza Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 U nas jest ogloszenie ze zaginela suczka fotka jest dosc niewyrazna czarne zdjecie wiec nie wiem czy lapki ma podpalane ponoc nazywa sie Grizly Quote
Pokahontas Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 a jest możliwość żeby ktoś przedzwonił do tych ludzi aby podjechali do schroniska w Chorzowie i zobaczyli małą? albo podaj ten nr tel. Quote
Pegaza Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 jutro jak pojde a bedzie te ogloszenie jeszcze wisiec to odpisze ten numer fona Quote
mala002 Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Zainteresowala mnie ta sunia i sprawdzilam kilkanascie zagranicznych bankow danych, ale niestet bez rezultatu.:shake: Napisalam wiec do belgijskiego banku danych abiec-bvirh z zapytaniem i taka otrzymalam odpowiedz [FONT=Arial]Beste[/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial]Dit is geen chip met landscode, we versturen een mail naar de verschillende europese databanken[/FONT] [FONT=Arial]mvg[/FONT] [FONT=Arial]BVIRH[/FONT] [FONT=Arial]Pb 168[/FONT] [FONT=Arial]BE-1060 Brussel 6[/FONT] [FONT=Arial]Tel : 070/222.445[/FONT] [FONT=Arial]Fax : 070/222.446[/FONT] [FONT=Arial]Website : www.abiec-bvirh.be[/FONT] [FONT=Arial]Info : [email protected] [/FONT] Pozdrawiam Quote
Pegaza Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 ogloszenia znikly wiec chyba sie znalazla Quote
Pokahontas Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 nie wiadomo co to za czip:shake: Quote
mela2 Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Może jednak rozejrzec sie za ogłoszeniami.Moze jakies jeszcze zostało. Być może sunia się znalazła,ale byc moze ktoś zerwał ogłoszenia. Ja niedawno rozwiesiłam ogłoszenia o znalezieniu psa i za 2 dni ich nie było. Może zawołac do małej Grizly. Może zareaguje. Quote
rufusowa Posted November 5, 2008 Posted November 5, 2008 a moze straż miejska ma dostep do wiekszej ilości baz danych? Quote
Pokahontas Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 straż miejska nie ma nawet czytników :shake: Quote
rufusowa Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Pokahontas napisał(a):straż miejska nie ma nawet czytników :shake: :mdleje:nie mam innych pomysłów :placz: Quote
Pegaza Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 znalazlam jeszcze jedno ogloszenie tel podaje 2440942 mam nadzieje ze go dobrze zapamietalam:roll: jak cos to sorki ale sprobowac mozna zapytac czy szukaja suczki.. Quote
dusje Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Przeslalam zapytanie w sprawie tego chipa i otrzymalam taka odpowiedz: Szanowna Pani, W odpowiedzi na Pani zapytanie skierowane do EUROPETNET prosimy o potwierdzenie gdzie obecnie przebywa pies.Czy u osoby prywatnej czy w schronisku. Kiedy dokladnie zostal znaleziony oraz w jakim orientacyjnie jest wieku. Podanie numeru telefonu do miejsca w którym przebywa pies równiez ulatwi nam kontakt. Posiadajac powyzsze dane postaramy sie pomóc w znalezieniu wlasciciela. Z pozdrowieniami Zespól IDENTYFIKACJA.PL Dane suni, miejsce pobytu przeslalam juz wraz z fotka. Moze uda sie jakos namierzyc wlasciciela?:shake: Quote
BlackSheWolf Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 mala002 napisał(a): Napisalam wiec do belgijskiego banku danych abiec-bvirh z zapytaniem i taka otrzymalam odpowiedz [FONT=Arial]Beste[/FONT] [FONT=Arial]Dit is geen chip met landscode, we versturen een mail naar de verschillende europese databanken[/FONT] [FONT=Arial]mvg[/FONT] [FONT=Arial]BVIRH[/FONT] [FONT=Arial]Pb 168[/FONT] [FONT=Arial]BE-1060 Brussel 6[/FONT] [FONT=Arial]Tel : 070/222.445[/FONT] [FONT=Arial]Fax : 070/222.446[/FONT] [FONT=Arial]Website : www.abiec-bvirh.be[/FONT] [FONT=Arial]Info : [email protected] [/FONT] Pozdrawiam yyyy a moglabys przetlumaczyc emaila ? Quote
dusje Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 [FONT=Arial]Dit is geen chip met landscode, we versturen een mail naar de verschillende europese databanken mvg[/FONT] To nie jest chip z kodem kraju. Wysylamy mail do roznych europejskich baz danych. Serdeczne pozdrowienia:lol: Quote
mala002 Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Dusje, wiedzialam, ze sobie poradzicie:p. Nie dostalam jak dotad zadnej odpowiedzi. Wiec pewnie nie znalezli. Ja wyslalam e-mail do Identyfikacji i dostalam taka sama odpowiedz jak Dusie:shake:. Tylko po co im fotka:roll:. http://www.abiec-bvirh.be/Home.asp?lg=_nl Na tej stronie pisze: Elektronische chip : Het nummer van de elektronische chip moet een ISO-nummer zijn van 15 cijfers. Bijvoorbeeld 962052851260321 (Czip ISO teraz tym wszyscy czipuja, 15 cyfrowy) Andere oude structuren : (Stare struktury czipow) [SIZE=2]9 cijfers + A Voorbeeld : 111235271A ( Czip suni) 10 karakters (cijfers of letters) Voorbeelden : 9514076F1C, 7F7ED014F0. (Natomiast te czipy wystepuja czesto w Niemczech) Osobiscie uwazam, ze byla czipowana w Polsce, bo chyba tylko Polacy, czipuja psa, nie rejestrujac w zadnej bazie:shake:. Jesli wlasciciel nie zacznie jej szukac, to marne szanse na odnalezienie go. Quote
Pokahontas Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA ZAINTERESOWANIE SUNIĄ DZIŚ W SCHRONISKU BYŁ TELEFON W SPRAWIE SUNI I OKAZAŁO SIĘ ŻE PRAWDOPODOBNIE DANE WŁAŚCICIELA NA URZĄD MIASTA W TYCHACH:multi: KTOŚ MA WŁAŚCICIELA POWIADOMIĆ Z URZĘDU TRZYMAJCIE WIĘC KCIUKI:thumbs: Quote
mala002 Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Wiem, dostalam dzis taki e-mail Witamy, pragniemy Panią poinformować, iż Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt w Chorzowie, zostało poinformowane, że w posiadaniu danych właściciela psa o numerze mikroczipu 116421511A jest Urząd Miasta w Tychach. Zarówno pracownicy odpowiedniego wydziału Urzędu Miasta jak i Schroniska poprowadzą dalej sprawę, to znaczy powiadomią właściciela o losie jego zwierzęcia. Z serdecznymi pozdrowieniami, Zespół Polskiego Towarzystwa Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt www.identyfikacja.pl :p Quote
Morgan:-) Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Dziewczyny. Skorzystam z okazji i zapytam, bo temat idealny... Gdzie mogę sprawdzić, czy przychodnia weterynaryjna zarejestrowała numer chipu mojego psa w jakiejś ogólnopolskiej bazie danych, ewentualnie gdzie indziej sprawdzać?? W jakiej bazie danych i jak??:oops: Quote
mala002 Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 [quote name='Morgan:-)']Dziewczyny. Skorzystam z okazji i zapytam, bo temat idealny... Gdzie mogę sprawdzić, czy przychodnia weterynaryjna zarejestrowała numer chipu mojego psa w jakiejś ogólnopolskiej bazie danych, ewentualnie gdzie indziej sprawdzać?? W jakiej bazie danych i jak??:oops: Zajrzyj tu Chipowanie - Dogomania Forum i tu http://www.dogomania.pl/forum/f431/bazy-danych-103370/ Jesli chodzi o Polskie bazy to polecam http://www.identyfikacja.pl/ i Międzynarodowa Baza Danych Jesli chcesz sprawdzic to po prostu wystukaj nr czipa, jesli znajdzie to znaczy, ze pise jest zarejestrowany(pojawia sie Twoje dane):p Pozdrawiam Quote
dusje Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Dzisiaj otrzymalam maila o tresci: Witamy ponownie, pragniemy Panią poinformować, iż Schronisko Dla Bezdomnych Zwierząt w Chorzowie, zostało poinformowane, że w posiadaniu danych właściciela psa o numerze mikroczipu 116421511A jest Urząd Miasta w Tychach. Zarówno pracownicy odpowiedniego wydziału Urzędu Miasta jak i Schroniska poprowadzą dalej sprawę, to znaczy powiadomią właściciela o losie jego zwierzęcia. Z serdecznymi pozdrowieniami, Zespół Polskiego Towarzystwa Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt www.identyfikacja.pl Moze tym razem faktycznie cos sie wyjasni Ooo, dopiero teraz zobaczylam wczesniejsze posty. Trzymam kciuki za odnalezienie wlasciciela, a identyfikacja.pl to bardzo solidna firma. Quote
Kora Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 W Tychach, wydali na akcje chipowania 180 tys zloty i jak widac d..a zimna:angryy:. Quote
Morgan:-) Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Qr*&^^%$wa! Sunia zachipowana w marcu i nigdzie jej nie zarejestrowali. Szok! :mad: Zaraz ja zarejestruję gdzie sie da. Quote
Recommended Posts