Martens Posted December 26, 2008 Author Posted December 26, 2008 Coś na poprawę nastroju, dziś dostałam kolejne fotki szarej suni :) [IMG]http://i302.photobucket.com/albums/nn104/Blackpoint/S6303625.jpg[/IMG] [IMG]http://i302.photobucket.com/albums/nn104/Blackpoint/S6303626.jpg[/IMG] [IMG]http://i302.photobucket.com/albums/nn104/Blackpoint/S6303629.jpg[/IMG] Kiedy te uszyska jej tak urosły? :razz: U mnie w porównanią z Roxi miała malutkie. Quote
Soema Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 :lol::lol: Te uszyska są cudowne :loveu: to ja pomolestuje tych od Roxi o zdjęcia :eviltong: Quote
t_kasiek Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 oj ale sie porobilo z tym kolanem.....mam nadzije, ze sunia ma sie dobrze i jak znajdzie sie domek to ci ludzie nie beda robic zadnych problemow :) a szara sunia ma faktycznie cudowne te uszka :loveu::loveu: Quote
Martens Posted December 28, 2008 Author Posted December 28, 2008 Noga ok, według lekarza za tydzień będę jako tako już chodzić, więc postaram się odwiedzić sunię. Quote
t_kasiek Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 podnosze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Martens Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 23 są sterylki w celestynowie, będziemy szukać transportu który tuż przed tym terminem dostarczyłby ją do mtf zalesie. Oby wtedy była jeszcze przed albo tuż po cieczce... Ja niestety uskutecznia tylko co 2 dzień wycieczki do osiedlowego spożywczaka, ostatnio było tak ślisko, że w ogóle bałam się wyjść z domu nawet o kulach... :shake: Quote
Gosiapk Posted January 8, 2009 Posted January 8, 2009 Byłoby świetnie, gdyby udało się dowieźć na sterylkę. Przy takiej pogodzie lepiej siedz w domu, bo jeszcze drugą noge połamiesz :mad: Quote
Martens Posted January 8, 2009 Author Posted January 8, 2009 Spokojnie, w drugiej mam tylko 75% sprawności stawu w kostce, też sobie kiedyś skręciłam i jak przemęczam to pstryka :p Teraz jest po równo kontuzji z każdej strony :eviltong: Przegrzebuję rzeczy na bazarek dla małej, może i dla innych na coś starczy. Sunia w każdym razie ma się nieźle, TZ zajrzał do niej - nie jest chuda, sierść się błyszczy, mieszka w domu, tylko problem raz z tym, że ona wychodzi na miasto przez "ogrodzenie", dwa że w każdej chwili może dostać cieczki, ale w najgorszym razie zaraz po cieczce zrobi się sterylkę aborcyjną. Quote
mtf zalesie Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 kiedy bedziesz sprawna na tyle aby jezdzic do w-wy/mam na mysli oddanie suki po okresie sterylkowym bo nie chcialabym jechac do makowa/nie widze zeby miala ogloszenia przez kogos robione i o domek po sterylce bedzie trudno,nie jestem normalnie dt i jest to dla mnie klopotliwe wiec chcialabym aby tymczas nie byl dlugi-biore ja bo nikt inny sie nie zglosil ,klikanie na watku to chyba za malo.dt jest bezplatny ,za sterylke zaplace.moze ktos zamiast pytac sie co u psa zrobil by jej ogloszenia Quote
Martens Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Co do mojej sprawności nawet lekarz rozkłada ręce; na pewno będę sprawna kilka miesięcy po drugiej operacji - na tę chwilę może będę mogła w miarę normalnie funkcjonować za kilka tygodni, a może wcale aż do czasu po 2 operacji :niewiem: Jeśli chodzi o odbiór suni po sterylce, jeśli nie będę w stanie sama po nią pojechać, poproszę zdrojkę - przyjeżdżała do nas już raz po psa, zna drogę, więc nie powinno być problemu. Po sterylce mogłaby wrócić do swoich aktualnych właścicieli i można by na spokojnie szukać jej domu; przynajmniej nie będzie się rozmnażać... Z ogłoszeniami się wstrzymywałam ze względu na brak sterylki, ale chyba faktycznie nie ma na co czekać - czy ktoś mógłby zrobić malej allegro? Quote
zulugula Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 [COLOR=black][FONT=Verdana]Martens, czy znasz psice na tyle, żeby udzielić odpowiedzi na te pytania:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- czy boi się wystrzałów petard - jak reaguje?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- czy żyje w zgodzie z innymi psami - nie atakuje ich?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- czy nie niszczy w domu, zachowuje czystość, nie hałasuje?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- czy nie ucieka na spacerach - pilnuje się?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- czy nie jest agresywna w stosunku do ludzi?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]- czy obszczekuje ludzi?[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Ewentualnie jakie są inne problemy?[/FONT][/COLOR] Quote
Martens Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 [COLOR=black][FONT=Verdana]- czy boi się wystrzałów petard - jak reaguje?[/FONT][/COLOR] Na tę chwilę nie wiem, mogę dopytać jak reagowała w sylwestra. [COLOR=black][FONT=Verdana]- czy żyje w zgodzie z innymi psami - nie atakuje ich?[/FONT][/COLOR] W domu są dwa inne psy, żyje z nimi w zgodzie; kiedy była w ciąży warczała, kiedy podchodziły do jej miski, ale bez poważniejszych konfliktów. Obcych psów nie zaczepia, ładnie się wącha; mojej suki się boi, bo na nią warczy, ucieka. Jest raczej nieśmiała, nie atakuje innych psów. [COLOR=black][FONT=Verdana]- czy nie niszczy w domu, zachowuje czystość, nie hałasuje?[/FONT][/COLOR] Czystość zachowuje. Jesli chodzi o hałasowanie, kiedyś pozostałe dwa psy szczekały i wyły pozostawione same w domu, a ona siedziała jak mysz pod miotłą. Żeby coś niszczyła nic mi nie wiadomo, z tego co wiem żaden z psów nie niszczy w domu; pozostałe dwa bardzo jednak hałasują gdy zostaną same. [COLOR=black][FONT=Verdana]- czy nie ucieka na spacerach - pilnuje się?[/FONT][/COLOR] Jest bardzo kontaktowa, na spacerze jako takim z nią nie byłam, ale nieraz spotykałam ją na mieście - pilnowała się mnie i grzecznie bez smyczy wracała ze mną do swojego domu (odprowadzałam ją), nawet zaczekała kiedy stałam w kolejce przy kiosku. [COLOR=black][FONT=Verdana]- czy nie jest agresywna w stosunku do ludzi?[/FONT][/COLOR] Ani śladu agresji. Boi się sama podchodzić do obcych osób, długo trzeba ją zachecać, ale agresji brak, jest uległa i nieśmiała. [COLOR=black][FONT=Verdana]- czy obszczekuje ludzi?[/FONT][/COLOR] Szczeka kiedy ktoś wchodzi na podwórko, ale nie atakuje. Poza podwórkiem właściwie w ogóle nie szczeka, ludzi omija. [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Ewentualnie jakie są inne problemy?[/FONT][/COLOR] Nie ma. Quote
zulugula Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Jeśli możesz, to bardzo proszę o sylwestrowe relacje. Nie chcę nic obiecywać, ale mam fajnego Pana, któremu chcę ją przedstawić :) Quote
mtf zalesie Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 u mnie juz rozpoczety sezon tanich sterylek- mozna zrobic wokol w-wy za pol ceny bez wozenia do schronu Quote
t_kasiek Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 [quote name='zulugula']Jeśli możesz, to bardzo proszę o sylwestrowe relacje. Nie chcę nic obiecywać, ale mam fajnego Pana, któremu chcę ją przedstawić :)[/quote] no to trzymamy po cichu kciuki :) Quote
zulugula Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Nic z tego nie bedzie. Pan się nie odzywa, a wspominał coś o innej suczce :cool1: Quote
Recommended Posts