Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, tylko niektóre rasy są tam opisywane chyba poraz setny :mad:

Ale całkiem podoba mi się ten nowy cykl w PP, "odpowiedzialne rozmnażanie" :) Takie lekkie i przystępne i może dotrze do ludzi którzy rozmnażają swoje kundelki chociaż są ich tłumy w schronach.

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='grrrond'] sluchajcie, kiedyś już gdzieś rozmawialiśmy o tym, że przydaloby się w MP poruszanie jakichś bardziej egzotycznych ras, mniej znanych niż york czy spaniel... może jakieś maile? co o tym myślicie? tak tylko rzucam, bo ja bym chętnie poczytała więcej o np. pumi :roll: [/quote]
no przeciez w aktualnym MP jest artykuł o chorwackim owczarku :loveu:

pozdrawiam

Posted

[quote name='grrrond']sluchajcie, kiedyś już gdzieś rozmawialiśmy o tym, że przydaloby się w MP poruszanie jakichś bardziej egzotycznych ras, mniej znanych niż york czy spaniel... może jakieś maile? co o tym myślicie? tak tylko rzucam, bo ja bym chętnie poczytała więcej o np. pumi :roll:[/quote]
No tak, ale żeby był artykuł o Pumi to musi być takowy pies w Polsce, a z tego co sie orientuje to ni ma.
Poza tym, przecież zawsze dają artykuł o psach znanych, popularnych i o tych mało znanych- przeciez było o Hispzańskich psach dowodnych, puli, barbetach, papilonach itd.

Posted

[quote name='justys95']papilony są b.znane...na tej wystawie dzisiejszej (w Krk-owie oczywiście) było ich multum ;)[/quote]

A ja nigdy na żywo nie widziałam papilona , yorka to rzut okiem, beagla też nie spotkałam..:placz: :placz:

Posted

Iza- ja nigdy nie widziałam nażywo żadnego charta, aż nie pojechałam na wystawę ;)
Co do papilonów- to robia sie coraz popularniejsze, ale do niedawna tak nie było ;)

Posted

tak, macie rację, że trzeba by było mieć przedstawiciela danej rasy w polsce... więc pewnie nic by z tego nie wyszło...cieszę się, że chorwat w tym numerze :evil_lol: , ale jednak nadal ubolewam, że zazwyczaj jak jest poruszana jakas rzadsza rasa, to tak pobieżnie... może kiedyś ;) no to dogomaniacy sprowadzamy egozotyczne rasy :mad: :lol: !

a i jeszcze jedna rzecz mi się nie podoba: pod rasą główną jest rubryczka z taką wyprawką dla danej rasy. hmm chyba nie rozumiem celu, przeciez kazdy pies potrzebuje miski, smyczy i posłania... a to jakiego rozmiaru to już się chyba w sklepie dobiera... uważam to trochę za bezcelowe.

ale skrytykowałam ;)

Posted

[quote name='grrrond']a i jeszcze jedna rzecz mi się nie podoba: pod rasą główną jest rubryczka z taką wyprawką dla danej rasy. hmm chyba nie rozumiem celu, przeciez kazdy pies potrzebuje miski, smyczy i posłania... a to jakiego rozmiaru to już się chyba w sklepie dobiera... uważam to trochę za bezcelowe.[/QUOTE]No właśnie...jakby to było raz, dwa, trzy...ale nie! Co miesiąc prawie taka sama wyprawka! Ja i tak tego nie czytam...już lepsze są te reklamy hodowli ;)

Posted

[quote name='grrrond']tak, macie rację, że trzeba by było mieć przedstawiciela danej rasy w polsce... więc pewnie nic by z tego nie wyszło...cieszę się, że chorwat w tym numerze :evil_lol: , ale jednak nadal ubolewam, że zazwyczaj jak jest poruszana jakas rzadsza rasa, to tak pobieżnie... może kiedyś ;) no to dogomaniacy sprowadzamy egozotyczne rasy :mad: :lol: !

a i jeszcze jedna rzecz mi się nie podoba: pod rasą główną jest rubryczka z taką wyprawką dla danej rasy. hmm chyba nie rozumiem celu, przeciez kazdy pies potrzebuje miski, smyczy i posłania... a to jakiego rozmiaru to już się chyba w sklepie dobiera... uważam to trochę za bezcelowe.

ale skrytykowałam ;)[/quote]

Wiesz....forsa..:mad:

Guest Agata_B
Posted

[quote name='justys95']No właśnie...jakby to było raz, dwa, trzy...ale nie! Co miesiąc prawie taka sama wyprawka! Ja i tak tego nie czytam...już lepsze są te reklamy hodowli ;)[/quote]
Zgadzam się ;)

Guest Agata_B
Posted

[quote name='*Iza*']A ja nigdy na żywo nie widziałam papilona , yorka to rzut okiem, beagla też nie spotkałam..:placz: :placz:[/quote]Ja bardzo lubię Papillonki :) To jedna z moich ulubionych ras. Beagla widziałam dziesiatki razy, moja ciocia takiego ma.
Yorka rzut okiem? :-o Nie głaskałaś nigdy? :-o
Moja znajoma ma 8 yorków (pseudohodowla), taka pani mieszkająca około 1 km odemnie tez ma yorka. Prawie codziennie ją widzę i głaskam yoreczka. Do tego jeszcze przyjeżdzają ludzie którzy mają yorki :)

Posted

[quote name='Agata_B']Ja bardzo lubię Papillonki :) To jedna z moich ulubionych ras. Beagla widziałam dziesiatki razy, moja ciocia takiego ma.
Yorka rzut okiem? :-o Nie głaskałaś nigdy? :-o
Moja znajoma ma 8 yorków (pseudohodowla), taka pani mieszkająca około 1 km odemnie tez ma yorka. Prawie codziennie ją widzę i głaskam yoreczka. Do tego jeszcze przyjeżdzają ludzie którzy mają yorki :)[/quote]

Tzn. jak byłam na wystawie to widziałam yorki.Ale one wyglądały jakby były na jakiś środkach uspokajających. Spały tylko, nawet podnieść się nie chciały. Babka wystawiająca te psy była ze Słowacji i nie kazała głaskać ich.
U mnie w mieścinie nie ma żadnego yorka,beagla....
Psów rasowych jest może z 3 na krzyż..:shake:
Akurat sąsiedzi mają;)

Posted

[quote name='grrrond']tak, macie rację, że trzeba by było mieć przedstawiciela danej rasy w polsce... więc pewnie nic by z tego nie wyszło...cieszę się, że chorwat w tym numerze :evil_lol: , ale jednak nadal ubolewam, że zazwyczaj jak jest poruszana jakas rzadsza rasa, to tak pobieżnie... może kiedyś ;) no to dogomaniacy sprowadzamy egozotyczne rasy :mad: :lol: ! [/QUOTE]
Moze za jakiś czas bedzie chorwat w Polsce... :evil_lol:

Ludzie nauczcie się pisać rasy psów! lab[COLOR="Red"]R[/COLOR]ador, coc[COLOR="Red"]K[/COLOR]er spaniel

Posted

[quote name='justys95']Ale off...Boże, ale off...:diabloti:[/quote]

:diabloti: :diabloti:

To pisz coś co nie jest offem :lol:

Ma może ktoś numer 5/2006, mogłby mi ktoś przeskanować artykuł o Cairn terrierach? Proszę..:lol: