Aga-33-76 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Ja też podtrzymuję przyszłą niedzielę; wcześniej na bank nie dam rady Quote
malagos Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Mam dobrą wiadomość - miałam telefona sprawie Magii, ale ona już u siebia w domku. Pokazałam pani Wioletcie kilka zdjeć, linków z małymi kudłatymi suczkami. Dzis dostałam maila: [I]Witam,[/I] [I]Wczoraj Rano miałam jechać do Konstancina po Lale, jednak przed wyjściem zadzwoniłam tam i okazało się, że z samego rana ktoś już ją zabrał. Więc zadzwoniłam do Klembowa w sprawie Fruzi (także namiar od Pani). Pojechałam po południu, po czym powiedziano mi, że jej nie ma, już została zaadoptowana. Poszłam więc z nadzieją, że inna sunia podbije moje serce. Jeden z opiekunów wypuścił Bianke.. i teraz śpi sobie już słodko u mnie w swoim koszyku :) Ma totalne ADHD i przodozgryz przez co jest na swój sposób przeurocza. W nocy niestety wyszło na jaw, że ma padaczke. Dostała kilka ataków na wskutek stresu: pociąg, autobus, metro, wszystko obce, nowe, itp. W okolicy jest pare psiaków z padaczką. Nawet ciocia mojej rudej Mokuszki od małego choruje na nią. Dostałam namiary na jej veta i od jutra będziemy się leczyć. Bianka jest młodziutka, jest z sierpnia i to pierwsze jej ataki na "bank" wywołane stresem, tak więc leczenie powinno przejść pomyślnie i szybko. Może tak miało być, że Bianka właśnie do mnie miała trafić :) Jak zrobie jakieś zdjęcia to prześle.[/I] [I]Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za namiary na piesie. [/I] [I]Dzięki Pani przecież mam Bianke z Klembowa :)[/I] W drugim mailu dodaje, że w Klembowie jest miła obsługa i dobre podejście do psów, wielki plus dla nich! Quote
anouk92 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Wow Malagos super wieści!!! Byłam wczoaraj w Klembowie i wiem że poszła do adopcji Wiki i jeszcze jedna sunia ale właśnie nie wiedziałam która. To chyba o tę Biankę chodzi. Malagos proszę bądź w kontakcie z Panią żebyśmy wiedziały co się dzieje ze zdrowiem Bianki. Z małych suczek nie ma też już Tory, a ja cały czas myślę żeby zabrać Malutką do siebie. Nie zostało jej wiele czasu ma zdiagnozowanego raka. Pracuję nad TZ-em, ale ja też staram się zachować zdrowy rozsądek i nie wiem co robić :( Quote
malagos Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Już nawet napisałam do niej, czy może by do Was dołączyła?.. .To młoda osoba, energiczna. Ale jak tylko będę wiedzić o Biance cos nowego, napiszę. Anouk, masz zdjecia tej suni z rakiem? co to za guz, już to lekarz widział? Quote
mala_czarna Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='malagos']Mam dobrą wiadomość - miałam telefona sprawie Magii, ale ona już u siebia w domku. Pokazałam pani Wioletcie kilka zdjeć, linków z małymi kudłatymi suczkami. Dzis dostałam maila: [I]Witam,[/I] [I]Wczoraj Rano miałam jechać do Konstancina po Lale, jednak przed wyjściem zadzwoniłam tam i okazało się, że z samego rana ktoś już ją zabrał. [/I][/QUOTE] :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Czy mogę prosić o więcej informacji?!? Quote
anouk92 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Malutka już u mnie. Nie wytrzymałam i musiałam po nią jechać - pół nocy przez nią nie spałam. Mała jutro będzie miała robioną krew i prześwietlenie i zobaczymy co nam powiedzą wyniki. Ma jednego dużego guza na sutku i kilka mniejszych na pozostałych sutkach. Jest kochana. bardzo domowa - od razu widac że mieszkała w domu - próbuje wskakiwać na fotel ale nie dosięga, wie że w lodówce jest jedzenie ;) Jutro wsawię fotki. Malagos proszę jak będziesz wysyłać gdzieś zdjęcia Fruzi to podawaj namiary na mnie, nie na Klembów. Cieszę się bardzo że Bianka w nowym domku - wszystko dzięki cioteczce Malagos :) Quote
anouk92 Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 Malutka już u mnie. Nie wytrzymałam i musiałam po nią jechać - pół nocy przez nią nie spałam. Mała jutro będzie miała robioną krew i prześwietlenie i zobaczymy co nam powiedzą wyniki. Ma jednego dużego guza na sutku i kilka mniejszych na pozostałych sutkach. Jest kochana. bardzo domowa - od razu widac że mieszkała w domu - próbuje wskakiwać na fotel ale nie dosięga, wie że w lodówce jest jedzenie ;) Jutro wsawię fotki. Malagos proszę jak będziesz wysyłać gdzieś zdjęcia Fruzi to podawaj namiary na mnie, nie na Klembów. Cieszę się bardzo że Bianka w nowym domku - wszystko dzięki cioteczce Malagos :) Quote
AGA35 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 a może i tu mozna cos pomóc [URL]http://www.dogomania.pl/threads/178953-TuptuA-maA-y-szczeniak-pokaleczony-przez-gAE-si-Potrzebny-DS-oraz-karma-kasa-na-weta?p=14010570[/URL] Quote
malagos Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Niestety, p. Wioletta ma zajęte oba weekendy,a le będziemy w kontakcie. Quote
malagos Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Anouk, ale jak Ty tego TŻ przekonałaś?.......... Pokaż sunię, pokaż..... Quote
karol.lola Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 super że Malutka jest u Ciebie:) mam nadzieję że wyniki będą pomyślne. Trzymam kciuki. Quote
mala_czarna Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='Aga-33-76']Nie wiem jak z transportem u 3 x (też wyrażała chęć odwiedzin w Klembowie). Mam (od biedy) 4 miejsca w samochodzie: [B]mala_czarna[/B], [B]3 x[/B] (jeśli nie ma transportu), [/QUOTE] Z moim transportem nic jednak nie wyszło, bo 3 x nie będzie mogła pojechać. Jesli nadal jest miejsce to ja się piszę, a jak nie, to podjadę z Wileńskiego ;) Quote
Aga-33-76 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Ok. mogę Cię odebrać z dworca PKP w Ząbkach ; z Wileniaka pociąg jedzie 6 min. Quote
mala_czarna Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='Aga-33-76']Ok. mogę Cię odebrać z dworca PKP w Ząbkach :)[/QUOTE] O której chcesz w niedzielę podjechać? ;) Umówimy się pewnie na PW, ale już tak wstępnie pytam. Quote
Aga-33-76 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Najlepiej jechać przed południem, póki dobre światło do zdjęć - tak żeby na 11 być na miejscu Quote
anouk92 Posted February 1, 2010 Author Posted February 1, 2010 11 na miejscu jest najlepiej bo póżniej między 13 a 14 jest karmienie. Dajcie zanć kogo zabrać ze stacji z Wołomina. Kao.la też pewnie będzie jechała pociągiem więc fajnie by było żeby się umówiła z mała_czarną i jechały razem i albo je Aga odbierze w Ząbkach albo ja w Wołominie. Zanim pojedziemy do schronu chciałbym żebyśmy się wszystkie spotkały i omówiły taktykę działań. Quote
Aleksa. Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='anouk92']11 na miejscu jest najlepiej bo póżniej między 13 a 14 jest karmienie. Dajcie zanć kogo zabrać ze stacji z Wołomina. Kao.la też pewnie będzie jechała pociągiem więc fajnie by było żeby się umówiła z mała_czarną i jechały razem i albo je Aga odbierze w Ząbkach albo ja w Wołominie. Zanim pojedziemy do schronu chciałbym żebyśmy się wszystkie spotkały i omówiły taktykę działań.[/QUOTE] Ja jak byłam to właśnie na porę karmienia pomagałam. Tak schodzi się od 13 do nawet po 15. Quote
obraczus87 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [url]http://www.dogomania.pl/threads/179156-SZCZENIAKI-w-potrzebie-Pomagamy-maluchom-PomA-A-i-TY[/url] Quote
malagos Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Zapytałam o Biankę, adoptowana 2 dni temu z Klembowa... Oto odpowiedź pani: Witam :( Mam niestety bardzo złą wiadomość :( Ataki się powtórzyły następnej nocy. Przy drugim Mokuszka rzuciła się na Bianke, na szczęście byłam obok i nic jej nie zrobiła. Myślę, że sama nie wiedziała co się dzieje i to było ze strachu.. Wczoraj poszłam z małą do veta. Dostała tabletkę, dzięki której dzisiejszą noc przespała bez ataku, teraz dostała kolejną, także i tej nocy nie powinna mieć napadu. Jednak okazało się, że przy pdaczce nie wolno zwierzakowi szaleć, biegać ogólnie męczyć się. Ona ma ADHD więc nie wiem jak ona będzie funkcjonowała dalej. Do tego stwierdzono, iż ma poważne problemy neurologiczne, zaburzenia, tracenie równowagi i ograniczone pole widzenia. To prawda, bo właśnie ciągle wpada na wszystko, przewraca się. W gabinecie też pare razy w coś uderzyła główką i straciła równowagę. W tym przypadku vet powiedział, że nalepsze rozwiązanie to uśpienie :( Dzwoniłam i rozmawiałam z właścielką azylu i co mam robić w tym przypadku, ponieważ ja prowadzę bardzo aktywny tryb życia (dlatego chciałam zwariowaną suczke) i nawet nie mogę go zmienić ze względu na Mokuszle, ona potrzebuje, jak to seter ogromnie dużo ruchu i w tej sytuacji jeśli małej to wszystko jest wręcz zakazane to muszę ją oddać.. przepłakałam prawie całą dsiejszą noc... Strasznie się z tym czuję, chciałam dobrze, zapewnić jej bardzo aktywne życie, a tu się okazało, że jej życie to spokojne spacery na smyczy ze względu na zaburzenia neurologiczne. Ja w tej sytuacji niestety się nierozdwoje, a Moka nie da rady żyć bez takiej aktywnści, nie mogę jej tego zrobić przecież. Okropnie się czuję z tym :( Jutro mam się spotkać z tą Panią z azylu, ma odebrać Bianke i zapowiedziała leczenie. Oby coś z tego wyszło.. ale szczerze wątpie czy malutka znajdzie odpowiedzialny domek :( Ehh.. ;( Quote
*Gajowa* Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [quote name='*Gajowa*']Mam dwa pytania : Na str.6 psiaków do adopcji jest Beti -sunia kaukazowata, 2 lata , brak zdjęcia. Czy macie może fotke tej suni? Czy to nie jest Sonia, która uciekła z DS w Wesołej - jej wątek : [url]http://www.dogomania.pl/threads/138985-HELP-Sonia-z-Ostatniej-Szansy-uciekA-a-z-nowego-domu-Warszawa-WesoA-a-Zielonka[/url] czy mozecie sprawdzić? na str.8 jest Pamela piękna dwuletnia czarnulka. Czy macie więcej jej zdjęć, informacji o niej ? ?[/QUOTE] Ponawiam swoją prośbę... czy możecie w czasie pobytu w Azylu zrobić parę fotek obu suniom ? Quote
mala_czarna Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='anouk92'] fajnie by było żeby się umówiła z mała_czarną i jechały razem i albo je Aga odbierze w Ząbkach albo ja w Wołominie. [/QUOTE] Na 99% ja umówiona juz jestem z Agą. Podjadę do Ząbek, a Aga mnie stamtąd odbierze :lol: Kwestia dogadania teraz, kto jeszcze chciałby się z nami zabrać. Quote
Aleksa. Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 [quote name='*Gajowa*']Ponawiam swoją prośbę... czy możecie w czasie pobytu w Azylu zrobić parę fotek obu suniom ?[/QUOTE] To może ja napisze jeszcze raz na maila. Już wysłałam.;) Quote
Kinia1984 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 pogadam z siostra jak bedzie mogla jechac to tez przyjade w niedziele z aparatem:) Quote
Recommended Posts