Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super, Kago mi mówiła że były przygody ;)[quote name='Kinia1984']Myszka? dom u znajomych, u mamy kolegi, kobita umyła podlogi na przyjazd Myszki a to myszke powinno sie umyc przed wejsciem do domu hihi:)[/QUOTE]

Posted

a ja przypomnę o bazarku dla psiaków z Klembowa :) zbieramy na karmę....

[url]http://www.dogomania.pl/threads/218337-Pe%C5%82na-miska-dla-psiak%C3%B3w-z-Klembowa-do-dnia-08.12.2011r.-ZAPRASZAMY[/url]

Posted

[quote name='Kinia1984']niedługo zacznie jeść marchewki i cukier w kostkach :D[/QUOTE]

cukru nie dostaje, ale jak nikt nie patrzy wyjada musli koniom z wiaderek a marchewki kradnie do zabawy :evil_lol:

Posted

[quote name='malvaaa']sunia adoptowana... też mam problem ze zdjęciami, połowy nie widzę...[/QUOTE]

Bardzo się cieszę :lol: mam nadzieję, że dobrze trafiła. Nie mogłam przestać myśleć o niej.... teraz u mnie się rozluźniło i chciałam ją zabrać przed zimą.
Co sie stało ze zdjęciami na drugim wątku ?

Posted

To jest watek o schronie w Klembowie ..tak ? to dlaczego tak ważna informacja nie jest podana na wątku ?
"Nastała zima a w naszym Azylu zapanowała ciemność z powodu odcięcia prądu (zaległość 24 000zł ) . Obecnie mamy 350 piesków i 12 kotów i jest to sytuacja nie do wyobrażenia sobie .Jak można było do tego dopuścić ?
Brak bieżącej wody ,światła ,ogrzewania , brak możliwości do przygotowywania posiłków tragedia !!!!!!!
Bardzo prosimy wszystkie organizacje oraz osoby którym nie jest obojętny los tych zwierząt o pomoc w adopcjach aby zapewnić im ciepły kąt i dach nad głową ."

Teraz to naprawdę będzie tam tragedia ,przecież były petycje ,była zbiórki pieniężne ,zbiórka karmy i ostatnio zbiórka słomy ....i to wszystko na nic ...:-(
Koty jeżeli nie ma tam ogrzewania zginą ..już dziś czytałam ,ze w innym miejscu ,koty zamarzaja w baraku bo nie ma prądu
Czy są jakies postanowienia ,ktoś sie zwrócił chociaż o pomoc dla kotów do organizacji ,Fundacji ....?

Posted

kasiek to zadzwon do klembowa i dowiedz się o koty i im pomoz...
watek jest wolontariuszy z klembowa a nie zarządu Klembowa, my im pomagamy z adopcjami i ewentualnie w zbiorce karmy czy jak ostatnio słomy, ale to kropla w morzu, na 4 dni idzie im ok. 600 kg karmy...wiec nasza pomoc jest znikoma...jest nas garstka...

Posted

To ,ze ja zadzwonię do schronu w sprawie kotów nic nie zmieni ...bo nie mam co z nimi zrobic ,nikt mi nie weźmie kota bez fotki ,pewnie nie odrobaczonego ,nie szczepionego .....moje bezdomne jakoś udało mi sie wyadoptować ale łatwo nie było i to były kociaki i raczej odrobaczane ,niektóre szczepione ...potrzebne było zaangażowanie wielu osób
no własnie sama piszesz garstka osób ...garstka osób nie jest w stanie prawie nic zrobic jak tam jest tak dużo zwierzaków i wszystkiego brak :shake:
To co teraz je czeka ....broniłyście tego schronu ,a teraz widać jak to się kończy ,jak sa błędne decyzje ...takiej sumy nikt nie zbierze i nikt nie zapłaci to jasne ...

Posted

Otisek mój były tymczasowicz jest teraz lwem kanapowym

[IMG]https://picasaweb.google.com/118086851000088957375/Otis?authkey=Gv1sRgCNLXyPTux4r3Dw#5683354027127674402[/IMG][IMG]https://picasaweb.google.com/118086851000088957375/Otis?authkey=Gv1sRgCNLXyPTux4r3Dw#5683354027127674402[/IMG][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-Tj7fiNLgRFY/Tt9UYD-7FiI/AAAAAAAABXQ/bN7pJyS_Wbc/s640/P1050695.JPG[/IMG]

Posted

[quote name='kasiek.']To ,ze ja zadzwonię do schronu w sprawie kotów nic nie zmieni ...bo nie mam co z nimi zrobic ,nikt mi nie weźmie kota bez fotki ,pewnie nie odrobaczonego ,nie szczepionego .....moje bezdomne jakoś udało mi sie wyadoptować ale łatwo nie było i to były kociaki i raczej odrobaczane ,niektóre szczepione ...potrzebne było zaangażowanie wielu osób
no własnie sama piszesz garstka osób ...garstka osób nie jest w stanie prawie nic zrobic jak tam jest tak dużo zwierzaków i wszystkiego brak :shake:
To co teraz je czeka ....broniłyście tego schronu ,a teraz widać jak to się kończy ,jak sa błędne decyzje ...takiej sumy nikt nie zbierze i nikt nie zapłaci to jasne ...[/QUOTE]

ty jak zwykle masz jakoś problem , proponuje ci pojechać do ludzi którzy to prowadzą , pogadaj zaproponuj pomoc..... My robimy tyle na ile jesteśmy w stanie zrobić , w zeszłym tygodniu dzięki pomocy dogamaniaczek wyjechało 5 psów , jest bazarek na karmę i właśnie sie skończył na słomę wiec jakaś pomoc z naszej strony dla psów jest za światło niestety płacić nie będziemy masz ochotę to zrób zbiórkę właśnie na ten cel , i przestań w końcu nas osądzać do diabła ciężkiego bo zaczynasz przynajmniej mnie wpieniać .....

Posted

zapraszam na wątek " cegiełkowy " Karma dla klemboszczaków
[url]http://www.dogomania.pl/threads/218337-Pe%C5%82na-miska-dla-psiak%C3%B3w-z-Klembowa-do-dnia-08.12.2011r.-ZAPRASZAMY/page4[/url]

Posted

[quote name='AGA35']ty jak zwykle masz jakoś problem , proponuje ci pojechać do ludzi którzy to prowadzą , pogadaj zaproponuj pomoc..... My robimy tyle na ile jesteśmy w stanie zrobić , w zeszłym tygodniu dzięki pomocy dogamaniaczek wyjechało 5 psów , jest bazarek na karmę i właśnie sie skończył na słomę wiec jakaś pomoc z naszej strony dla psów jest za światło niestety płacić nie będziemy masz ochotę to zrób zbiórkę właśnie na ten cel , i przestań w końcu nas osądzać do diabła ciężkiego bo zaczynasz przynajmniej mnie wpieniać .....[/QUOTE]
No własnie napisałam ,ze nie mam propozycji pomocy w tej sytuacji , i wiem ,ze takiej sumy sie nie zbierze ,ze zapłacić ten rachunek ...wyciągnięte 5 psiaków przy ilosci 350 sztuk jakos nie robi na mnie wrażenia ....
a osadzać będę ,bez względu na to czy to sie komuś podoba czy nie ....pomoc w schronie który jest źle zarządzany ,a ten chyba taki jest ...nie wystarcza .Zgłosiło sie do mnie kiedyś 5 osób do pomocy w schronisku ,przekazałam kontakt ,ale chyba żadna nie została przyjęta z tego co ja wiem ,chciałam kiedys na moim wydarzeniu na fb robić zbiórkę finansową w sprawie pomocy ..chyba każdy pamięta jaka była reakcja ....w skrócie i nie dosłownie (nie nie ma potrzeby ,żebyś nam pomagała ..).dlatego wycofałam tamtą propozycję

Posted

dla mnie 5 piesków w ciągu tygodnia to jest duże osiągnięcie i jestem bardzo wdzięczna wszystkim cioteczkom które czynnie pomagały bo jak widać z TAKIEJ POMOCY SĄ REZULTATY ;-):multi:

Posted

jak nie masz nic ciekawego do zaoferowania to po co się mądrzysz...? myslisz że to co piszesz w czymś pomaga?
I jakie 5 osob mialo się zglosic i do kogo, podaj nazwiska ?
oczywiscie to pytanie retoryczne bo wiem że i tak to Twoja kolejna zmyślona historia...
i Twoim zdaniem nie powinno się pomagać źle zarządzanemu schronowi a co psy są temu winne dokladnie 350 sztuk?

Posted

[quote name='Kinia1984']jak nie masz nic ciekawego do zaoferowania to po co się mądrzysz...? myslisz że to co piszesz w czymś pomaga?
I jakie 5 osob mialo się zglosic i do kogo, podaj nazwiska ?
oczywiscie to pytanie retoryczne bo wiem że i tak to Twoja kolejna zmyślona historia...
i Twoim zdaniem nie powinno się pomagać źle zarządzanemu schronowi a co psy są temu winne dokladnie 350 sztuk?[/QUOTE]
No i tu sie mylisz ...nazwiska podawałam do Kago ,chyba nikt nie mysli ,ze ja przechowuje wszystkie wiadomości ,które dostaję...pisałam tu o tych osobach ,na tym wątku to było dawno ,nazwisk nie pamiętam ,bo ja ich nie znałam ,tylko pisały do mnie i prosiły o kontakt ,kontakt zawsze przekazywałam ...no tak psy nic nie sa winne ,ze sie znalazły w takim miejscu