Justa Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Ja też nie mam najlepszych opinii jeśli chodzi o klinikę na SGGW.. Może teraz ścięgno nie jest aż tak uszkodzone, tzn jest naderwane w niewielkim stopniu? Mój tato miał naderwane ścięgno zginacza palca u ręki i lekarz kazał unieruchomić na 3 tygodnie - samo się zrosło. Ale wiadomo, że psa nie unieruchomisz zwłaszcza, że łapka jest wciąż obciążana przy chodzeniu. Ale może nie będzie tak źle, skoro lepiej to wygląda niż wtedy ;) Quote
Agnes Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 o tym myslalam, ze moze sciegno jest troche uszkodzone. Tylko wlasciwie nie wiem jak sie z nia "obchodzi", czy pozwalac biegac czy nie...Ona juz ma 3 tyg biegania w plecy:shake: Ciagle lazi na smyczy:-( Co do SGGW...bardzo mi pomogli z poprzednia suka nie raz nie dwa, sterylizacja tez tam byla przeprowadzona u Azy, nie narzekalam do pewnego momentu...Ale ja do nich mam 10 min samochodem co nie jest bez znaczenia (w takich sytuacjach) Quote
Asiaczek Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='Agnes'] Aza ma prawdopodobnie uszkodzone sciegno w kolejnym palcu w kolejnej lapie, chodzi o przeciety palec na piatkowym spacerze. Nie mam pewnosci, bo to moja "diagnoza", ale to jak uklada sie palec i to, ze nie pracuje pazurem na to wskazuje:-( )[/QUOTE] O, matko, wszystkie badziewia lgną do tej suczy... [quote name='Agnes']Mam go dosc, akwarium mam (nie to oczywiscie) od 10 lat i chce sobie zrobic przerwe. Za jakis czas zaloze malutkie krewetkarium, zupelnie inna bajka.[/QUOTE] Pewnie! Krewetki smaczniejsze od ryb;) pzdr. Quote
Agnes Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Same ciekawe rzeczy jak zwykle:evil_lol: Aza po malu wraca do formy, poki co interesuja ja nornice na polu niz bieganie za pilka, wiec jej nie mecze. Poczekam na podloze i zaczniemy smigac przy rowerze:lol: Quote
Asia&Kleo Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 U Was chociaż już tego śniegu nie ma... A u nas- chodniki jeszcze skute lodem;/ I kupa brudnego czarnego śniegu Quote
Agnes Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 U nas te "kupy" przy ulicy zbieraja, przynajmniej widzialam jak zbierali. Na polu juz sympatycznie, ale mnie to nie cieszy, wolalabym normalna zime i brak kleszczy na jakis czas... Quote
Asia&Kleo Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Taaa.... Chcesz Azie nowy kubraczek założyć i sprawdzić, jak działczy:evil_lol: Quote
Agnes Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Chce!:placz::placz::placz::diabloti: Quote
gops Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 ale Cie Asia szybko rozgryzla! :evil_lol::lol: Quote
Katerinas Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 [quote name='Agnes']wolalabym normalna zime i brak kleszczy na jakis czas...[/QUOTE] oj tak... ja też. Cieszę się, że Aza wraca do formy :) Quote
Agnes Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Tak, coraz wiecej wpisow jest [url]http://www.dogomania.pl/threads/105349-Alarm!!!-Kleszcze!!!/page52[/url] z Warszawy. Zakroplilam dzis Aze fiprexem :) Quote
Agnes Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 Chyba nie, skoro mamy +9...No chyba, ze jeszcze przyjda porzadne mrozy ale -5 to im niewiele zrobi... Quote
Asiaczek Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Jednak dobra, mroźna zima nie jest taka zła! Przynajmniej kleszcze wytępi... Pzdr. Quote
Asia&Kleo Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Helow;) Jak u Was z pogodą? U nas właśnie panuje śnieżyca:roll: I wczoraj też padało eh... Kleszczaki jeszcze się nie pojawiły i chyba się nie szykują na powrót:lol: Quote
Agnes Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Mi to teraz wszystko jedno:evil_lol: Sucz i tak zakroplona:diabloti: Sniegu troche mamy, ale bez szalu, wole biala otuline niz bloto i codziennie mycia psa po spacerze:lol: Nie chwalilam sie jeszcze publicznie, ale sucz wazy 39,5 kg czyli nie dosc ze nie przytyla to schudla:cool3: Zrzucila lacznie 5 kg odkad sie wzielam za jej wage:multi: I juz tak moze zostac:diabloti: Quote
Asia&Kleo Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 [quote name='Agnes']Mi to teraz wszystko jedno:evil_lol: Sucz i tak zakroplona:diabloti: Sniegu troche mamy, ale bez szalu, wole biala otuline niz bloto i codziennie mycia psa po spacerze:lol: Nie chwalilam sie jeszcze publicznie, ale sucz wazy 39,5 kg czyli nie dosc ze nie przytyla to schudla:cool3: Zrzucila lacznie 5 kg odkad sie wzielam za jej wage:multi: I juz tak moze zostac:diabloti:[/QUOTE] Nonono... Gratulacje:crazyeye::loveu: Tak trzymać! Jeszcze parę kilo zrzuci w Wińcu;) A moja będzie wyglądać jak anorektyczka:roll: Quote
Agnes Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Nie, moja juz niech nie chudnie ;) Lepiej za chudy niz za gruby, wiec sie nie martw waga Cleo ;) Quote
Katerinas Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 Gratulacje wagi :) :multi: Tak trzymać! Quote
zaba14 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 haloo, gdzie nowe świetne foty? ;) jak łapka Azy ?? Quote
Agnes Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Fot brak, checi brak, pogody brak (ale z tym czasami mozna sobie poradzic ;) ) Moge dac zalegle (mocno zalegle) zdjecia Dufflowo-spacerowe:lol: [IMG]http://img593.imageshack.us/img593/3650/dsc3481copy.jpg[/IMG] [IMG]http://img87.imageshack.us/img87/1261/dsc3490copy.jpg[/IMG] [IMG]http://img194.imageshack.us/img194/4325/dsc3484copy.jpg[/IMG] [IMG]http://img218.imageshack.us/img218/8519/dsc3486copy.jpg[/IMG] Lapka dobrze, wszystkie lapki dobrze, ale dwa palce sa walniete na 100%. Widze jak podnosi lape z przecietym ostatnio palcem i wbija mi wszystkie palce w reke oprocz tego jednego ktory jest prosto:shake: Wracamy z Azowa do aportow;) Juz jest lepiej, dwa ostatnie dni rewelacyjnie biegala, nakrecila sie i widac, ze sprawia jej to frajde. Na tyle na ile moze oczywiscie, nie mecze jej dlugo, bo zdaje sobie sprawe z tego ile ma lat i jakie ma problemy zdrowotne. Karma z serii senior chyba tez jej sluzy, bo wcina drugi worek i glownie dzieki temu waga dalej na odpowiednim "poziomie";) I tyle...ja nadal szukam pracy, mialam wstepna propozycje, jednak to kawal drogi i jeszcze nie wykonalam tego ostatecznego telefonu do nich:roll: Quote
zaba14 Posted January 22, 2011 Posted January 22, 2011 super fotki ;) ile Aza ma latek? że wcina seniora? ;) toż to młoda psica :) Quote
Agnes Posted January 22, 2011 Author Posted January 22, 2011 Mloda czy nie to kwestia "osobnicza" ;) Ma 7 lat, na tak duzego psa to juz nie jest "byleco" ;) Przede wszystkim po niej widac wiek. Ale wybor na seniora padl z zupelnie innego powodu. Adulty najczesciej sa zbyt tluste, lighty zbyt "jalowe" tzn nie maja w sobie prawie nic, seniory natomiast sa po srodku ;) Akurat Quote
Recommended Posts