Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja też nie mam najlepszych opinii jeśli chodzi o klinikę na SGGW..
Może teraz ścięgno nie jest aż tak uszkodzone, tzn jest naderwane w niewielkim stopniu? Mój tato miał naderwane ścięgno zginacza palca u ręki i lekarz kazał unieruchomić na 3 tygodnie - samo się zrosło. Ale wiadomo, że psa nie unieruchomisz zwłaszcza, że łapka jest wciąż obciążana przy chodzeniu.
Ale może nie będzie tak źle, skoro lepiej to wygląda niż wtedy ;)

• Replies 7.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

o tym myslalam, ze moze sciegno jest troche uszkodzone. Tylko wlasciwie nie wiem jak sie z nia "obchodzi", czy pozwalac biegac czy nie...Ona juz ma 3 tyg biegania w plecy:shake: Ciagle lazi na smyczy:-(
Co do SGGW...bardzo mi pomogli z poprzednia suka nie raz nie dwa, sterylizacja tez tam byla przeprowadzona u Azy, nie narzekalam do pewnego momentu...Ale ja do nich mam 10 min samochodem co nie jest bez znaczenia (w takich sytuacjach)

Posted

[quote name='Agnes']
Aza ma prawdopodobnie uszkodzone sciegno w kolejnym palcu w kolejnej lapie, chodzi o przeciety palec na piatkowym spacerze. Nie mam pewnosci, bo to moja "diagnoza", ale to jak uklada sie palec i to, ze nie pracuje pazurem na to wskazuje:-(
)[/QUOTE]
O, matko, wszystkie badziewia lgną do tej suczy...

[quote name='Agnes']Mam go dosc, akwarium mam (nie to oczywiscie) od 10 lat i chce sobie zrobic przerwe. Za jakis czas zaloze malutkie krewetkarium, zupelnie inna bajka.[/QUOTE]
Pewnie! Krewetki smaczniejsze od ryb;)

pzdr.

Posted

Same ciekawe rzeczy jak zwykle:evil_lol: Aza po malu wraca do formy, poki co interesuja ja nornice na polu niz bieganie za pilka, wiec jej nie mecze. Poczekam na podloze i zaczniemy smigac przy rowerze:lol:

Posted

U nas te "kupy" przy ulicy zbieraja, przynajmniej widzialam jak zbierali. Na polu juz sympatycznie, ale mnie to nie cieszy, wolalabym normalna zime i brak kleszczy na jakis czas...

Posted

Tak, coraz wiecej wpisow jest [url]http://www.dogomania.pl/threads/105349-Alarm!!!-Kleszcze!!!/page52[/url] z Warszawy. Zakroplilam dzis Aze fiprexem :)

Posted

Mi to teraz wszystko jedno:evil_lol: Sucz i tak zakroplona:diabloti:
Sniegu troche mamy, ale bez szalu, wole biala otuline niz bloto i codziennie mycia psa po spacerze:lol:

Nie chwalilam sie jeszcze publicznie, ale sucz wazy 39,5 kg czyli nie dosc ze nie przytyla to schudla:cool3: Zrzucila lacznie 5 kg odkad sie wzielam za jej wage:multi: I juz tak moze zostac:diabloti:

Posted

[quote name='Agnes']Mi to teraz wszystko jedno:evil_lol: Sucz i tak zakroplona:diabloti:
Sniegu troche mamy, ale bez szalu, wole biala otuline niz bloto i codziennie mycia psa po spacerze:lol:

Nie chwalilam sie jeszcze publicznie, ale sucz wazy 39,5 kg czyli nie dosc ze nie przytyla to schudla:cool3: Zrzucila lacznie 5 kg odkad sie wzielam za jej wage:multi: I juz tak moze zostac:diabloti:[/QUOTE]
Nonono... Gratulacje:crazyeye::loveu: Tak trzymać!
Jeszcze parę kilo zrzuci w Wińcu;) A moja będzie wyglądać jak anorektyczka:roll:

Posted

Fot brak, checi brak, pogody brak (ale z tym czasami mozna sobie poradzic ;) ) Moge dac zalegle (mocno zalegle) zdjecia Dufflowo-spacerowe:lol:

[IMG]http://img593.imageshack.us/img593/3650/dsc3481copy.jpg[/IMG]

[IMG]http://img87.imageshack.us/img87/1261/dsc3490copy.jpg[/IMG]

[IMG]http://img194.imageshack.us/img194/4325/dsc3484copy.jpg[/IMG]

[IMG]http://img218.imageshack.us/img218/8519/dsc3486copy.jpg[/IMG]

Lapka dobrze, wszystkie lapki dobrze, ale dwa palce sa walniete na 100%. Widze jak podnosi lape z przecietym ostatnio palcem i wbija mi wszystkie palce w reke oprocz tego jednego ktory jest prosto:shake:

Wracamy z Azowa do aportow;) Juz jest lepiej, dwa ostatnie dni rewelacyjnie biegala, nakrecila sie i widac, ze sprawia jej to frajde. Na tyle na ile moze oczywiscie, nie mecze jej dlugo, bo zdaje sobie sprawe z tego ile ma lat i jakie ma problemy zdrowotne.

Karma z serii senior chyba tez jej sluzy, bo wcina drugi worek i glownie dzieki temu waga dalej na odpowiednim "poziomie";)

I tyle...ja nadal szukam pracy, mialam wstepna propozycje, jednak to kawal drogi i jeszcze nie wykonalam tego ostatecznego telefonu do nich:roll:

Posted

Mloda czy nie to kwestia "osobnicza" ;) Ma 7 lat, na tak duzego psa to juz nie jest "byleco" ;) Przede wszystkim po niej widac wiek. Ale wybor na seniora padl z zupelnie innego powodu. Adulty najczesciej sa zbyt tluste, lighty zbyt "jalowe" tzn nie maja w sobie prawie nic, seniory natomiast sa po srodku ;) Akurat