martyna. Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 [quote name='martyska']ale co to za różnica.[/quote] :lol::lol: Różnica jest wielka ;) Ja polecam olejki z ALL SYSTEM'u, zamówione mam tez oleje palmowe z ISB - podobno świetne i wydajne ;) Lady Belle ma w swojej ofercie olej norkowy(Lady Oil o ile dobrze pamiętam), wiem, że z powodzeniem używają go do papilotowania. Quote
tigrunia Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Olejek norkowy jak sama nazwa wskazuje jest pochodzenia zwierzęcego więc nie humanitarne było by używanie go również na zwierzaku :cool1: Takie moje zdanie , ale oczywiście każdy robi co uważa.. Quote
duszek01 Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Olejek norkowy niestety nie nadaje się do stalowego wlosa gdyz po pewnym czasie zabarwia go na zolto.Tez nigdy nie uzywalam i uzywac nie bede.Polecam palmowy ,kokosowy o migdalowym tez slyszalam ale jeszcze nie mialam Quote
Zuza i Noddy Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 A co polecacie do natłuszczenia pod papiloty o niezbyt intensywnym zapach i najlepiej, żeby odbudowało i nawilżyło włos? Quote
duszek01 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 olej palmowy o ktorym byla mowa wczesniej ,nie ma w ogole zapachu;) lub kokosowy Quote
tigrunia Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Kokosowy firmy Vulpes strasznie brzydko pachnie :shake: Ale taki ze spożywczaka jest ok :razz: Quote
Zuza i Noddy Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 A migdałowy z Vulpesa próbował ktoś? Quote
ladyyork Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 [quote name='Aurunia'] Ja na początku przewijałam co dziennie. Teraz robię to raz w tygodniu a włosy na kufie przewijam w miarę potrzeb. U mnie pies chodzi w papilotach cały czas. bez jedzie tylko na wystawę.[/quote] Możesz mi zdradzić jak to robisz;) bo u mojej po dwóch dniach nieprzewinięcia papierków filcuje się włos przy skórze i ciężko rozczesać :angryy:(zbiera się bród), a przecież nosi ubranko na papiloty. Quote
tigrunia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 [quote name='Zuza i Noddy']A migdałowy z Vulpesa próbował ktoś?[/quote] Ja próbowałam. Jest dobry, ale chyba lepszy kokosowy :roll: Quote
Zuza i Noddy Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Ale mówisz, ze brzydko pachnie, wolałabym coś o słabym zapachu. Quote
tigrunia Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 [quote name='Zuza i Noddy']Ale mówisz, ze brzydko pachnie, wolałabym coś o słabym zapachu.[/quote] No mi zapach kompletnie nie podszedł :shake: Ale lepiej na włos wpływa niż migdał Quote
g@l@xy Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 naturalny olej kokosowy ma taki charakterystyczny zapach... byle jak pachnie jakby z kokosem nie miał nic wspólnego. Quote
Zuza i Noddy Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 [quote name='tigrunia']No mi zapach kompletnie nie podszedł :shake: Ale lepiej na włos wpływa niż migdał[/quote] A jeszcze spytam czy ten zapach jest ostry i drażniący dla psa czy Jess pasuje, bo mój Nodziak to nie lubi mocnych zapachów. Quote
tigrunia Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 [quote name='Zuza i Noddy']A jeszcze spytam czy ten zapach jest ostry i drażniący dla psa czy Jess pasuje, bo mój Nodziak to nie lubi mocnych zapachów.[/quote] Jess olewa wszystkie zapachy :evil_lol: W sensie, że żaden jej nie przeszkadza :p Tylko ja go znieść nie mogę :shake: Teraz kupuje kokosowy w delikatesach i pachnie kokosem :loveu: Quote
Zuza i Noddy Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Właśnie też pomyślałam o spożywczym, muszę się po sklepach rozejrzeć. Quote
martyna. Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 A powiedzcie, gdzie kupie dobrej jakosci koszulke na papiloty?:) Nie chce zbytnio sztywnej, satynowej bo wtedy ona nawet na lozko wejsc sama nie moze, wiec cos elastyczniejszego :roll: Quote
martyna. Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Dzieki wielkie za szybko odpowiedz :loveu: A jak u nich zamowic, dzwonic czy ze stronki? Quote
tigrunia Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 [quote name='martyna.']Dzieki wielkie za szybko odpowiedz :loveu: A jak u nich zamowic, dzwonic czy ze stronki?[/quote] Zadzwonić, maila napisać zresztą jak dodasz do koszyka to będzie formularz zamówienia ;) Zapytaj o inne wzory moze bo na stronie jest tylko panterka ale inne też mają :razz: Quote
aska_b1 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Mam pytanie: Vita Oil z BioGrooma pod papiloty psika się prosto z butelki czy rozcińcza? Jeśli tak to jaką proporcię robicie? 1:10 czy inną? Quote
ladyyork Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 A po co rozcieńczać, jak psa wysuszysz i chcesz go papilotować to go całego natrzyj ,wczesz preparat grzebieniem by się rozszedł po włosach od nasady po końcówki rozdzielaj wtedy kosmyki i papilotuj;) Quote
mocca_32 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Napiszcie, które gumki Waszym zdaniem są najtrwalsze-bo moje pękają po jednym dniu i 100 szt. które kupiłam po dwóch tyg. mi się kończą. Quote
karkakarka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 Mam ten sam problem z gumkami :roll: Może ktoś polecić jakieś sprawdzone :lol: Quote
Gucci13 Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 my kupywaliśmy z show techa:p w amber house lub w germapolu bo mają duży wybór Quote
Recommended Posts