qeram Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Wychudzona i zaniedbana suka owczarka kaukaskiego przez dwa dni leżała w błocie w rowie. Już nie mogła się podnieść, próbowała się czołgać resztka sił. Po zabraniu do lecznicy okazało się ze oprócz ogólnego wyniszczenia ma jeszcze babeszjozę.Nie dawano jej dużych szans na przeżycie, ale się udało ja uratować. Niestety sierść miała w tak strasznym stanie że trzeba ją było ostrzyc. Wygląda bardzo dziwnie ale jest przekochaną łagodna sunią. Owczarek Kaukaski jest psem typowo podwórzowym ale z powodu ostrzyżenia i ogólnego wyniszczenia nie może przebywać na powietrzu bo marznie. Nawet w domu jak są otwarte okna przykrywam ją kocem bo ma dreszcze. [IMG]http://www.bankfotek.pl/image/147081.jpeg[/IMG] [IMG]http://www.bankfotek.pl/image/147082.jpeg[/IMG] W poniedziałek idziemy do dr. Garncarza zrobic porządek z oczami [IMG]http://www.bankfotek.pl/image/147083.jpeg[/IMG] [IMG]http://www.bankfotek.pl/image/147085.jpeg[/IMG] Bardzo proszę chociaż o DT dla tej suni. Mam u siebie w 40 m mieszkaniu 3 swoje psy i 5 tymczasów. Sunię musiałem zabrać z lecznicy i w domu zaczyna się robić nieciekawie bo nie zabardzo zgadza się z tymczasowym ast-em. Boje sie zostawić ich samych w domu żeby nie było wojny. Ast jest strasznie zazdrosny o inne psy choć tak naprawdę jest bardzo łagodnym psiakiem. Z domu wychodzić muszę, chociaż by do sklepu. Sytuacja jest nieciekawa Wątek Karata na dogo: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/mlody-lagodny-ast-zaniedbany-przez-poprzedniego-wlasciciela-pilnie-szuka-domu-122904/#post11078964[/URL] Quote
Kostek Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 a ja sie bendem klocic ze to bardziej alabajka:loveu: Quote
jagienka42 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 jak suka reaguje na małe szczekające kundelki?i jeszcze jedno jak reaguje na koty?w jakim ona jest wieku? Quote
qeram Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 Sunia ma ok 3-4 lat, w domu mam pieski w różnym wieku i różnego wzrostu. Co prawda szczekających nie ma ale nie zauważyłem niechęci do żadnego oprócz Karata młodego Asta który na nią warczy jak ja głaszczę. mam też kota którego zupełnie ignoruje tak ze nie powinno być problemu Quote
qeram Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 [quote name='Kostek']a ja sie bendem klocic ze to bardziej alabajka:loveu:[/quote] Jak jej odrośnie futro to będzie takim dużym misiem do przytulania. Już teraz przychodzi i daje swoja wielka łapę i prosi żeby ją głaskać :lol: Quote
xmartix Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 jakiej pomocy potrzebuje ona i Ty w związku z tym?? ja mogę porobić ogłoszenia, lecz geram napisz co chcesz w tym ogłoszeniu (czy wszystkie inne informacje które są na wątku starczą?) jak się nazywa? Quote
qeram Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 [quote name='xmartix']jakiej pomocy potrzebuje ona i Ty w związku z tym?? ja mogę porobić ogłoszenia, lecz geram napisz co chcesz w tym ogłoszeniu (czy wszystkie inne informacje które są na wątku starczą?) jak się nazywa?[/quote] Potrzebuje domu tymczasowego lub jeszcze lepiej stałego. Tylko z tym że do puki jej sierść nie odrośnie musi być w ciepłym miejscu, nie na dworze bo marznie. Sunia nazywa się Elza Quote
xmartix Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 rozumiem, więc można porobić ogłoszenia i napisać że szukamy DT a najlepiej DS i że Elza wymaga szczególnej troski brakuje mi jeszcze nr tel geram (ale to na pw) i rano sunia będzie miala trochę ogłoszeń dobranoc;) Quote
jagienka42 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 no to jeszcze pomęcze pytaniami.czy sunia miała kontakt z dziećmi?jak na nie reaguje?czy potrafi zostawać sama w domu na 2,3 godziny bez demolowania?jak z zachowywaniem czystości? Quote
qeram Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 [quote name='jagienka42']no to jeszcze pomęcze pytaniami.czy sunia miała kontakt z dziećmi?jak na nie reaguje?czy potrafi zostawać sama w domu na 2,3 godziny bez demolowania?jak z zachowywaniem czystości?[/quote] Z zachowaniem czystości nie ma problemu. Ja wychodzę z nią o 6, 12, 16 i 20 i nie brudzi. O demolowaniu w ogóle nie ma mowy. Co do dzieci to jeszcze postaram się dziś sprawdzić na jakimś dzieciaku sąsiadów :diabloti: ale nie wydaje mi się zeby był problem, jest naprawdę bardzo łagodna i spragniona kontaktu z człowiekiem Quote
Kostek Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 jak jej futro odrosnie to bedzie Elza z afrykanskiego buszu;) Quote
andzia69 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 dałam ją na ten wątek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/owczarki-kaukaskie-w-typie-mixy-rasy-pokrewne-watek-zbioczy-111911/index12.html#post11083146[/url] Quote
justysiek Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 podnosze, Boze widzisz i nie grzmisz:angryy:jak mozna tak zniszczyc tak pieknego psa:mad::mad::mad: Quote
jagienka42 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 trzymam kciuki za konsultacje jutro u dr.Garncarza:lol: Quote
KWL Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 Czy poza oczami ni ma innych problemów zdrowotnych ? Po bebeszji mogą wystąpić różne problemy zdrowotne. Czy było wykonywane USG może ? DT dla kaukaza, nawet łagodnego to zawsze jest duży problem... Quote
qeram Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 [quote name='KWL']Czy poza oczami ni ma innych problemów zdrowotnych ? Po bebeszji mogą wystąpić różne problemy zdrowotne. Czy było wykonywane USG może ? DT dla kaukaza, nawet łagodnego to zawsze jest duży problem...[/quote] Na razie trzeba ja odżywić bo jest strasznie wychudzona, potem sterylka bo widać że nie dawno miała szczeniaki. Usg chyba miała robione ale jeszcze sprawdzę. dalej zobaczymy. Wiem że o domek dla kaukaza trudno ale na pewno się uda Quote
andzia69 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 [quote name='qeram']Wiem że o domek dla kaukaza trudno ale na pewno się uda[/quote] na pewno się uda - ja bardziej boję się o domek dla astka:-( Quote
qeram Posted October 20, 2008 Author Posted October 20, 2008 [quote name='andzia69']na pewno się uda - ja bardziej boję się o domek dla astka:-([/quote] Domek dla astka juz się kroi. jest jedna rodzina zainteresowana. Co do konsultacji U dr. Garncarza to nie ma wielkiej tragedii. Z powodu zbyt dużego wychudzenia gałki oczne się zapadły w głąb czaszki, ale to się wróci jak tylko sunia przytyje. gałki oczne nie są uszkodzone przez podwijające się powieki.Ewentualna operacja podciągnięcia powiek dopiero jak sunia dojdzie troszkę do siebie i przytyje bo w tym stanie nie było by wskazane usypianie do operacji. Teraz tylko dobre jedzonko i przytycie. Quote
jagienka42 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 no to mamy wspaniałe wieści:lol:dobrze że z oczkami wszystko w porządku :multi: Quote
andzia69 Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 [quote name='qeram']Domek dla astka juz się kroi. jest jedna rodzina zainteresowana. Co do konsultacji U dr. Garncarza to nie ma wielkiej tragedii. Z powodu zbyt dużego wychudzenia gałki oczne się zapadły w głąb czaszki, ale to się wróci jak tylko sunia przytyje. gałki oczne nie są uszkodzone przez podwijające się powieki.Ewentualna operacja podciągnięcia powiek dopiero jak sunia dojdzie troszkę do siebie i przytyje bo w tym stanie nie było by wskazane usypianie do operacji. Teraz tylko dobre jedzonko i przytycie.[/quote] Geram - toż to super wiesci:lol: szansa dla astka:multi: to i sunia będzie miała więcej spokoju:p Quote
xmartix Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=464498949"]uratowana od śmierci suczka owczarka kaukaskiego (464498949) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] jak coś zmienić to piszcie, jak nie to zrobię resztę ogłoszeń Quote
xmartix Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 drobne.centrumofert.pl adopcje.org kupiepsa.pl Quote
qeram Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 Pojadłam, kropelki w oczach zapuszczone i już oczy nie pieką, więc można pospać "snem sprawiedliwego" [IMG]http://www.bankfotek.pl/image/147615.jpeg[/IMG] A domu niech małolaty pilnują. Quote
kari Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 śliczna dziewczynka nawet bez futra... taka bezbronna... Quote
Recommended Posts