Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='papillonek']my już mamy hero pup 160 ,ale moja sucz nie lubi plastiku i nie reaguje na niego ;( co myslicie o przyklejenie gąbki i na to materiału,żeby jakoś ją zachęcic?????[/QUOTE]
a z gąbką i materiałem nie będzie to za grube?

• Replies 779
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest papillonek
Posted

[quote name='vege*']a z gąbką i materiałem nie będzie to za grube?[/QUOTE]

No masz racje już i tak jest za grube,a będzie jeszcze gorzej ;/
[COLOR=blue][U][B]Jest ktoś chętny na nowe frisbee?????[/B][/U][/COLOR]

Posted

papillonek - znajoma zwykła mawiać, że niezainteresowanie dyskiem oznacza, iż właściciel nie potrafi psa nakręcić i tu bym się zgodziła. Próbowałaś rollerów? Albo zwinąć dysk w rulon i uciekać psu? Ja mam takiego specyficznego osobnika, że frisbee interesuje się tylko na dworze, w domu ma je gdzieś ;) Nie sprzedawaj od razu, spróbuj znowu się z nią pobawić za parę dni. Dla bardziej zdesperowanych metoda frisbee-miska na jedzenie. Na wszystko jest sposób :)

Posted

[quote name='papillonek']No masz racje już i tak jest za grube,a będzie jeszcze gorzej ;/
[COLOR=blue][U][B]Jest ktoś chętny na nowe frisbee?????[/B][/U][/COLOR][/QUOTE]

mozesz mi podesłać cenę na pw ;)

Guest papillonek
Posted

Voute a myślisz ,że nie próbowałam?ja się dwoiłam i troiłam ,rollery rzucałam setki razy i za każdym razem sama je sobie przynosiłam,a jak mam zwiną w rulon jak to plastik?To frisbee mam chyba półtora tygodnia i tylko raz na początku się z nią szarpałam ,a potem już zobaczyła,że to twarde i koniec.Pozatym to frisbee nie jest dobre jak mówią dla małych psów,a tym bardziej nie wiem jak ma się tym bawi szczeniak !Jest strasznie grube i w porównaniu z możliwością pyska małego psa to ja się soni naprawdę nie dziwię.

Iza zaraz podeślę Ci cenę ;)

Posted

Z tego co czytałam jest to miękki dysk, więc nie powinno być problemu ze zwijaniem. Z resztą nawet plastik da się zwinąć, bo miałam Hero Praxis i wiem.

Posted

papillonek spróbuj najpierw na zwykłym szmaciaku (np nylonowe), żeby pies przyzwyczaił się do kształtu, dopiero stopniowo zmieniaj od szmatki przez gumę do normalnego frisbee. My na początku też nie rzucaliśmy normalnym frisbee, była to... korkowa podkładka na stół i szmaciaki :lol: Ale mała się tak bawiła i teraz szalejemy za normalnym frisbee.

Guest papillonek
Posted

To nie jest miękki dysk,tylko normalny twardy plastik ja sama go nie zwinę ,a co dopiero 3 kilogramowy pies?
Russellko rzucaliśmy podkładkami od pizzy i łapała w locie,myslę ,ze to frisbee jest za szerokie dla niej i ciężo je objąc pyskiem :(

Guest papillonek
Posted

Papu 120? To wykluczone ,tymi mikrusami nie można dobrze rzuca i nie jest węższy ,więc nic nie zmienia :(
Trudno widocznie frisbee to nie jest sport dla mniejszych psów ...

Posted

Tak? ciekawe czy ten york tez to powie ;)
[IMG]http://i1203.photobucket.com/albums/bb381/eltoro104/IMG_5126.jpg[/IMG]

[URL]http://i1203.photobucket.com/albums/bb381/eltoro104/IMG_5136.jpg[/URL]

Na fotach duzy dysk o ile pamietam 235 mm srednica ;)

Posted

Ja widziałam na youtube filmik z jakichś zawodów frisbee, gdzie yorkshire terrier łapał zwykłe dyski o średnicy 235 mm, bodaj były to Hero Xtra. Nie ma rzeczy niemożliwych ;)

Guest papillonek
Posted

Widocznie są ;) Zresztą nie ode mnie to zależy,nie chce się bawic plastikiem to nie,mamy jeszcze inne zabawki :)

Posted

Mój całkiem dobrze sobie radzi z competitionami ale w wersji dla szczeniaków:cool3:Wgniecenia są ale nie przeszkadza to w rzucaniu.;)Ja bym się tak szybko nie poddawała-nie ten dysk to inny...Ale zgadzam się -to trzeba psa nakręcić.Właśnie sprawdziłam-mój pies bez najmniejszego problemu bierze w pynio CS-a i oczywiście ucieka na lóżko żeby spokojnie je pogryźć ale to już inna bajka:evil_lol:Wydaje mi się że nie tu lezy problem.Nie lubi plastiku?Kup szmaciaka:eviltong:albo gumiaka:lol:
Dla potwierdzenia-Franek z gumiaczkiem karlie:lol:
[IMG]http://img12.imageshack.us/img12/127/dsc1188e.jpg[/IMG]

Posted

A ja dzisiaj zauważyłam dziurę w trixie gumowym, kupionym parę miechów temu... ale za taką cenę i tak się dobrze trzymał. Teraz czekam na zwykłe plastikowe "dog chow" Jak się Kleo spodoba to zainwestuję w inne
[B]Agnes[/B], jak dojdzie do Ciebie hero air 235 to napisz, jak się sprawuje, bo następnym razem chciałabym kupić właśnie ten model:)

Posted

Asia kupowałaś gdzieś Dog Chowy? Czy po prostu zwykłe fastbacki? Bo mi bardzo odpowiada kolor Dog Chow'ów (nie mogłam znaleźć białych fastbacków) ale nigdzie nie znalazłam do kupienia

Posted

Kupiłam na bazarku, ale wczoraj się zakończył.
Widziałam gdzieś jeszcze aktualny bazar z tymi frisbee, pamiętam, że były nowe za 15zł, dostępnych kilka sztuk
Jak znajdę to mogę dać linka

Posted

Asia - ja ci mogę na temat Air'ów powiedzieć tyle, że to są całkiem fajne dyski, nieźle latające (jak na kogoś kto nie umie rzucać), świetne do rollerów, ale zbyt długo nie wytrzymały u labradora znajomej - po kilku sesjach zrobiły się dziury i dysk się trochę powyginał, ale dalej lata.

Posted

[B]Russellka[/B], znalazłam ten bazarek, ale już wszytsko wyprzedane [URL="http://www.dogomania.pl/threads/205241-Psie-gad%C5%BCety-na-karm%C4%99-dla-schroniska-w-Radomsku.-Do-10.04"]http://www.dogomania.pl/threads/205241-Psie-gad%C5%BCety-na-karm%C4%99-dla-schroniska-w-Radomsku.-Do-10.04[/URL]
[B]Voute,[/B] dzięki za info:) Jeśli mówisz, że dobre są dla początkujących, to mi się na pewno taki przyda:) Muszę się nauczyć rzucać...
A wiesz, czy nadają się do wody, czy nie toną?

Posted

[quote name='Russellka']Asia kupowałaś gdzieś Dog Chowy? Czy po prostu zwykłe fastbacki? Bo mi bardzo odpowiada kolor Dog Chow'ów (nie mogłam znaleźć białych fastbacków) ale nigdzie nie znalazłam do kupienia[/QUOTE]

A jak kupujesz karme dla psa to nie dostajesz gratis dysku??? U nas tak jest:p
Ja już jeden mam:razz:

Posted

[quote name='Russellka'][B]bordercollie[/B] u mnie psy nie jedzą DogChowa, a ja potrzebuję nie jeden, a kilka dysków ;)[/QUOTE]

No dobrze ale to nie z dog show to są dla aktywnych i różnych psów nie z dog show! Rozumiem ja też potrzebuję wiecej niż jeden ale powoli zbiram jak młoda urośnie bo na razie to gumowym ćwiczymy:)