Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od-Nowa napisał(a):
uch, dowlokłam się po pracy wreszcie :roll:
widzę,że tu nastroje dopisują szampańskie :cool3:

skarbonka piękna :loveu: mamy serce nie może być tak twarde.
Ale oczywiście nic na siłę. Jeżeli Mama nie zgodzi się na psa to się tego nie przeskoczy.
Rok temu miałam na tymczasie koteczkę, która bardzo zainteresowała się jedna rodzina. Gdy wszystko już było ustalone i owa rodzina przyjechała...
synek i ojciec kotką zachwyceni a Mama robiła dziwne miny... i mówiła,że to już nie jest taka kuleczka itd. Kicia miała 3 miesiące raptem...
Ale jej "chłopcy" kocinką zauroczeni i zdecydowali,że zabierają.
i co?
następnego dnia kotka wróciła. Mamusia oddała.

Nie piszę tego broń Boże,że na przykład Twoja mama tak postąpi.
To tylko przykład na to,że NA SIŁĘ Się NIE DA!!

a jeżeli Twoja Mama tak samo jak Ty zakocha się w Birmie to będzie to najpiękniejsza rzecz jaka mogła Birmusię spotkać ;)

Moja mama koocha psy, chociaż czasami sama nwet o tym nie wie (świadczy o tym jej zachowanie w stosunku do psa mojej siostry :lol: ) . Wystarczy, że jakiś pies zacznie się do niej łasić, ta zaraz go smyra za uchem i mówi, jaki to on piękny :evil_lol: . A do Birmy musi się po prostu przekonać, ja mówię "Birma", a ona "Sajgon" (pies mojej siostry) :lol:. A tata? On to ma dopieo kontakt z psami. Sajgon go uwielbia!

Wy tu zaraz poznacie całą moją rodzinę i ich życiorysy :lol:

Posted

Wiecie co? Jakby Birma żeczywiście miałaby zamieszkać u mnie (a nic nie wiadomo, niestety :shake: ) to bym jej zostawiła jej dotychczasowe imię :cool3: Ładne i dające się usłyszeć z daleka :PP

Posted

Anndzia, cieszymy się,że pokochałaś Birmę:lol:, ale musisz wiedzieć,że to wulkan energii. Naprawdę nie wiem, jak ona by się zachowywała w mieszkaniu:roll:, u nas jest cały czas na działce.
Z pewnościa musiałaby zostawać kilka godz. sama w domu, nikt nie da gwarancji, że czegoś nie zniszczy, a co wtedy?

Myślałyśmy o domu z ogrodem dla niej, żeby mogła w razie czego zostawać na zewnątrz pod nieobecnośc domowników.

Posted

www.psy.pl
www.drobne.centrumofert.pl
www.kupiepsa.pl
www.ale.gratka.pl
Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Warszawa
Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Kraków
Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Wrocław
ogłoszenia drobne > ojej.pl
Ogłoszenia Kupię Sprzedam
Darmowe bezp�atne og�oszenia drobne baza og�osze� zwierz�ta komputery internet telefony agd rtv narz�dzia
cafeanimal.pl - społeczność miłośników zwierząt
Bezpłatne ogłoszenia
4lapy - czyli nasze psy ,pieski, pieseczki, psiaczki
Og�oszenia bezp�atne,og�oszenia turystyka -domy,grunty,dzia�ki,dzialki,motoryzacyjne,darmowe,pilne,pracy,kupna i sprzeda�y
ogłoszenia drobne > ojej.pl
Og�oszenia ► owi.pl - og�oszenia w internecie, og�oszenia praca, darmowe, drobne, oferty pracy, sprzedam, kupi�, zamieni�, anonse
aleokazja.pl
Ogłoszenia Krakow - bezpłatne ogłoszenia w Krakowie - nieruchomości, praca, usługi i inne
Sklep zoologiczny - karmy dla kotów, karmy dla psów, karma sucha i puszki. Najtańszy internetowy sklep zoologiczny, dostawa w Warszawie.
Adopcja psa. Og�oszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa
Przygarnij Zwierzaka - Adopcje zwierz�t - Og�oszenia adopcyjne
Adopcja zwierząt, kupię, sprzedam, oddam, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl
Interpress Og�oszenia
Og�oszenia - WP.PL
Og�oszenia praca, og�oszenia nauka - darmowe og�oszenia biznes
psy, koty, hodowla
czworonogi - Home
www.znajda.org.pl - beta - Og�oszenia -
Spacer z psem? Niech Tw�j pies pozna inne psy i pieski !
Schroniska dla zwierz?t - Przygarnij.pl
Darmowe ogłoszenia, zwierzęta, psy, koty, zdjęcia naszych pupili tapety na pulpit ze zwierzętami
ŚwiatPrzyrody.pl - zwierzęta, psy, koty, ogłoszenia, fauna, przyroda, zdjęcia zwierząt, filmy ze zwierzętami, informacje o zwierzętach, hodowle, zdjęcia przyrodnicze
OG�OSZENIA ZWIERZ�TA: PSY, KOTY, KONIE.. SPRZEDAM
Zwierz�ta Og�oszenia Psy koty p�azy gady ptaki gryzonie
weterynarz :-: Lecznica Ma�ych Zwierz�t :-: Zbigniew Mozga
Mammisia.pl - Ogłoszenia o zwierzętach. Wszystkie zwierzęta. Oddam, sprzedam, kupię, zamienię!
http://www.petsy.pl/
Ogłoszenia Warszawa - bezpłatne ogłoszenia w Warszawie - nieruchomości, praca, usługi i inne
Gablota - Og�oszenia Darmowe
Terazkrakow.pl - Praca, Og�oszenia, studia w Krakowie, nieruchomo�ci Krak�w, Katalog Firm

:evil_lol:

Posted

:lying::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::mdleje::mdleje::mdleje:
bardzo bardzo wielkie buziaki za to :buzi::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

erka napisał(a):
Anndzia, cieszymy się,że pokochałaś Birmę:lol:, ale musisz wiedzieć,że to wulkan energii. Naprawdę nie wiem, jak ona by się zachowywała w mieszkaniu:roll:, u nas jest cały czas na działce.
Z pewnościa musiałaby zostawać kilka godz. sama w domu, nikt nie da gwarancji, że czegoś nie zniszczy, a co wtedy?

Myślałyśmy o domu z ogrodem dla niej, żeby mogła w razie czego zostawać na zewnątrz pod nieobecnośc domowników.

No właśnie miałam się o to spytać,jak zachowywałaby się w mieszkaniu.... Wręcz czytasz w moim myślach.
Birma musiała by zostawać sama ok. 7h, ale mój tata dość często ma na druą zmiane, więc to by się skróciło do ok. 2h ... Ale jakby robiła demolkę w domu, to by się mama denerwowała, nasz ś.p. kundelek Sonia regularnie wkradała jej się do szafy i rozszarpywała jej nowe ubrania.... Moja mama lubi grzeczne psy. Nie wiem, nie wiem jak to będzie :shake:
Umie chodzić na smyczy? Umie może jakieś komendy? Nie ucieka, gdy się ją spuści ze smyczy? Moglibyście mi jej tu cały czas nie chwalić, a npisać mi tutaj na co ewentualnie miałabym się przygotować :mad:

Posted

Agathee napisał(a):
A nie myślałyście o jakimś DT dla Birmy? Przynajmniej na jakiś czas.. Sprawdziłoby się parę rzeczy związanych z jej charakterkiem. ;)

Popieram :cool3:

Posted

Myśleć , to cały czas myslimy , ale znaleźć DTdla dorosłego psa jest bardzo trudno, w grę wchodziłby tylko płatny hotel , lecz tam też psy przebywają w boksach , więc zamienił stryjek siekierkę na kijek:cool1:.
Gdyby była taka możliwośc Birma już dawno byłaby w DT.

Posted

Moglibyście mi jej tu cały czas nie chwalić, a napisać mi tutaj na co ewentualnie miałabym się przygotować :mad:

to co pisałyśmy o niej to szera prawda! Chwalimy bo jest za co.
A co do tego jak będzie się zachowywać w domu trudno powiedzieć, gdyż cały czas przebywa na działce.
W Kielcach i okolicy sytuacja psia jest beznadziejna (zapraszam na poczytanie wąku Kieleckiego) miejsc gdzie można przetymczasować psy jest jak na lekarstwo! nawet jak sa to mocno zapsione i decydują się na przyjecie tylko takich przypadków które nie mają szansy na nic...

Nie wiem czy udałoby się znaleźć tymczas dla niej, młodej zdrowej na dłuższy czas skoro nie udaje się go znaleźć na choćby 2 dni, gdy chodzi o sukę po sterylce.

Wiecej o chcarakterze Birmy napisze pewnie Ewelinka i Erka, ja nakreśliłam
jak to wygląda od strony organizacyjnej....

Posted

[quote name='betel']

Birama na gości czeka i wypatruje z daleka
a tu nikt nie zagląda sunia się smuci
i wątek smutno wygląda.:shake:

Birma nadal bezdomna:-(:-(:-(

Ja zaglądałam i to chyba z 5 razy :cool3: