Od-Nowa Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 moloska ;) ale chyba nic z tego nie wyjdzie ... czytałam na jej wątku Quote
anndzia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Od-Nowa napisał(a):uch, dowlokłam się po pracy wreszcie :roll: widzę,że tu nastroje dopisują szampańskie :cool3: skarbonka piękna :loveu: mamy serce nie może być tak twarde. Ale oczywiście nic na siłę. Jeżeli Mama nie zgodzi się na psa to się tego nie przeskoczy. Rok temu miałam na tymczasie koteczkę, która bardzo zainteresowała się jedna rodzina. Gdy wszystko już było ustalone i owa rodzina przyjechała... synek i ojciec kotką zachwyceni a Mama robiła dziwne miny... i mówiła,że to już nie jest taka kuleczka itd. Kicia miała 3 miesiące raptem... Ale jej "chłopcy" kocinką zauroczeni i zdecydowali,że zabierają. i co? następnego dnia kotka wróciła. Mamusia oddała. Nie piszę tego broń Boże,że na przykład Twoja mama tak postąpi. To tylko przykład na to,że NA SIŁĘ Się NIE DA!! a jeżeli Twoja Mama tak samo jak Ty zakocha się w Birmie to będzie to najpiękniejsza rzecz jaka mogła Birmusię spotkać ;) Moja mama koocha psy, chociaż czasami sama nwet o tym nie wie (świadczy o tym jej zachowanie w stosunku do psa mojej siostry :lol: ) . Wystarczy, że jakiś pies zacznie się do niej łasić, ta zaraz go smyra za uchem i mówi, jaki to on piękny :evil_lol: . A do Birmy musi się po prostu przekonać, ja mówię "Birma", a ona "Sajgon" (pies mojej siostry) :lol:. A tata? On to ma dopieo kontakt z psami. Sajgon go uwielbia! Wy tu zaraz poznacie całą moją rodzinę i ich życiorysy :lol: Quote
anndzia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Wiecie co? Jakby Birma żeczywiście miałaby zamieszkać u mnie (a nic nie wiadomo, niestety :shake: ) to bym jej zostawiła jej dotychczasowe imię :cool3: Ładne i dające się usłyszeć z daleka :PP Quote
brjagata Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Ty tu już planujesz, widze. :cool3: I dobrze. ;) Trzymamy kciuki, trzymamy! :evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 hehe,świetna robota Betelku :loveu::loveu: Quote
anndzia Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Piękny, bo to pyszczek Birmusi, a jak :lol: Quote
betel Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Birmo, miłych snów o nowym dobrym domu jeszcze przed zimą!!!:roll: Quote
Od-Nowa Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Jutro pokseruję kilka plakatów bo te które powiesiłam kilka dni temu chyba "odleciały" z pomocą mieszkańców :mad: Quote
erka Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Anndzia, cieszymy się,że pokochałaś Birmę:lol:, ale musisz wiedzieć,że to wulkan energii. Naprawdę nie wiem, jak ona by się zachowywała w mieszkaniu:roll:, u nas jest cały czas na działce. Z pewnościa musiałaby zostawać kilka godz. sama w domu, nikt nie da gwarancji, że czegoś nie zniszczy, a co wtedy? Myślałyśmy o domu z ogrodem dla niej, żeby mogła w razie czego zostawać na zewnątrz pod nieobecnośc domowników. Quote
ewelinka_m Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 www.psy.pl www.drobne.centrumofert.pl www.kupiepsa.pl www.ale.gratka.pl Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Warszawa Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Kraków Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Wrocław ogłoszenia drobne > ojej.pl Ogłoszenia Kupię Sprzedam Darmowe bezp�atne og�oszenia drobne baza og�osze� zwierz�ta komputery internet telefony agd rtv narz�dzia cafeanimal.pl - społeczność miłośników zwierząt Bezpłatne ogłoszenia 4lapy - czyli nasze psy ,pieski, pieseczki, psiaczki Og�oszenia bezp�atne,og�oszenia turystyka -domy,grunty,dzia�ki,dzialki,motoryzacyjne,darmowe,pilne,pracy,kupna i sprzeda�y ogłoszenia drobne > ojej.pl Og�oszenia ► owi.pl - og�oszenia w internecie, og�oszenia praca, darmowe, drobne, oferty pracy, sprzedam, kupi�, zamieni�, anonse aleokazja.pl Ogłoszenia Krakow - bezpłatne ogłoszenia w Krakowie - nieruchomości, praca, usługi i inne Sklep zoologiczny - karmy dla kotów, karmy dla psów, karma sucha i puszki. Najtańszy internetowy sklep zoologiczny, dostawa w Warszawie. Adopcja psa. Og�oszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Przygarnij Zwierzaka - Adopcje zwierz�t - Og�oszenia adopcyjne Adopcja zwierząt, kupię, sprzedam, oddam, znalezione, hodowla - E-zwierzak.pl Interpress Og�oszenia Og�oszenia - WP.PL Og�oszenia praca, og�oszenia nauka - darmowe og�oszenia biznes psy, koty, hodowla czworonogi - Home www.znajda.org.pl - beta - Og�oszenia - Spacer z psem? Niech Tw�j pies pozna inne psy i pieski ! Schroniska dla zwierz?t - Przygarnij.pl Darmowe ogłoszenia, zwierzęta, psy, koty, zdjęcia naszych pupili tapety na pulpit ze zwierzętami ŚwiatPrzyrody.pl - zwierzęta, psy, koty, ogłoszenia, fauna, przyroda, zdjęcia zwierząt, filmy ze zwierzętami, informacje o zwierzętach, hodowle, zdjęcia przyrodnicze OG�OSZENIA ZWIERZ�TA: PSY, KOTY, KONIE.. SPRZEDAM Zwierz�ta Og�oszenia Psy koty p�azy gady ptaki gryzonie weterynarz :-: Lecznica Ma�ych Zwierz�t :-: Zbigniew Mozga Mammisia.pl - Ogłoszenia o zwierzętach. Wszystkie zwierzęta. Oddam, sprzedam, kupię, zamienię! http://www.petsy.pl/ Ogłoszenia Warszawa - bezpłatne ogłoszenia w Warszawie - nieruchomości, praca, usługi i inne Gablota - Og�oszenia Darmowe Terazkrakow.pl - Praca, Og�oszenia, studia w Krakowie, nieruchomo�ci Krak�w, Katalog Firm :evil_lol: Quote
Od-Nowa Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 :lying::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::modla::mdleje::mdleje::mdleje: bardzo bardzo wielkie buziaki za to :buzi::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
anndzia Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 erka napisał(a):Anndzia, cieszymy się,że pokochałaś Birmę:lol:, ale musisz wiedzieć,że to wulkan energii. Naprawdę nie wiem, jak ona by się zachowywała w mieszkaniu:roll:, u nas jest cały czas na działce. Z pewnościa musiałaby zostawać kilka godz. sama w domu, nikt nie da gwarancji, że czegoś nie zniszczy, a co wtedy? Myślałyśmy o domu z ogrodem dla niej, żeby mogła w razie czego zostawać na zewnątrz pod nieobecnośc domowników. No właśnie miałam się o to spytać,jak zachowywałaby się w mieszkaniu.... Wręcz czytasz w moim myślach. Birma musiała by zostawać sama ok. 7h, ale mój tata dość często ma na druą zmiane, więc to by się skróciło do ok. 2h ... Ale jakby robiła demolkę w domu, to by się mama denerwowała, nasz ś.p. kundelek Sonia regularnie wkradała jej się do szafy i rozszarpywała jej nowe ubrania.... Moja mama lubi grzeczne psy. Nie wiem, nie wiem jak to będzie :shake: Umie chodzić na smyczy? Umie może jakieś komendy? Nie ucieka, gdy się ją spuści ze smyczy? Moglibyście mi jej tu cały czas nie chwalić, a npisać mi tutaj na co ewentualnie miałabym się przygotować :mad: Quote
brjagata Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 A nie myślałyście o jakimś DT dla Birmy? Przynajmniej na jakiś czas.. Sprawdziłoby się parę rzeczy związanych z jej charakterkiem. ;) Quote
anndzia Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Agathee napisał(a):A nie myślałyście o jakimś DT dla Birmy? Przynajmniej na jakiś czas.. Sprawdziłoby się parę rzeczy związanych z jej charakterkiem. ;) Popieram :cool3: Quote
betel Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Myśleć , to cały czas myslimy , ale znaleźć DTdla dorosłego psa jest bardzo trudno, w grę wchodziłby tylko płatny hotel , lecz tam też psy przebywają w boksach , więc zamienił stryjek siekierkę na kijek:cool1:. Gdyby była taka możliwośc Birma już dawno byłaby w DT. Quote
Od-Nowa Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Moglibyście mi jej tu cały czas nie chwalić, a napisać mi tutaj na co ewentualnie miałabym się przygotować :mad: to co pisałyśmy o niej to szera prawda! Chwalimy bo jest za co. A co do tego jak będzie się zachowywać w domu trudno powiedzieć, gdyż cały czas przebywa na działce. W Kielcach i okolicy sytuacja psia jest beznadziejna (zapraszam na poczytanie wąku Kieleckiego) miejsc gdzie można przetymczasować psy jest jak na lekarstwo! nawet jak sa to mocno zapsione i decydują się na przyjecie tylko takich przypadków które nie mają szansy na nic... Nie wiem czy udałoby się znaleźć tymczas dla niej, młodej zdrowej na dłuższy czas skoro nie udaje się go znaleźć na choćby 2 dni, gdy chodzi o sukę po sterylce. Wiecej o chcarakterze Birmy napisze pewnie Ewelinka i Erka, ja nakreśliłam jak to wygląda od strony organizacyjnej.... Quote
Od-Nowa Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 wolny dzień :cool3: czas dla rodziny Quote
betel Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Birama na gości czeka i wypatruje z daleka a tu nikt nie zagląda sunia się smuci i wątek smutno wygląda.:shake: Birma nadal bezdomna:-(:-(:-( Quote
anndzia Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 [quote name='betel']Birama na gości czeka i wypatruje z daleka a tu nikt nie zagląda sunia się smuci i wątek smutno wygląda.:shake: Birma nadal bezdomna:-(:-(:-( Ja zaglądałam i to chyba z 5 razy :cool3: Quote
Od-Nowa Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 na dobranoc podniosę jej wątek, może jakiś nocny marek szuka przyjaciela :lol: Quote
Recommended Posts