Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aha dla twojej wiadomości xD..:
-Pozwolenie rodziców:JESt
-Miejsce do spania:JEST
-Codzienne spacerki:ZAOFEROWANE
-Wklejanie fot co 2 dni:ZROBIONe xD..

Z tego co wyczytałam lubi inne psy tak się składa ,ze mam kundelka Ciapek się nazywa xD..

• Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oczywiście ,ze tak jest bardzo śliczną sunnią ;))..Mieszkam w Wężyskach (Lubuskie).Jest to strasznie daleko od waszej mijescowości ale dla tej psinki pujdę na koneic świata!! xD..Wracam ze szkoły wcześnie mam czas na odrobienie lekcii i ide z moim psiakiem na 3 godz. spacerek ;**...
Potem wracamy do domku spuszczam go i ćwiczymy sztuczki...:)
Powinni się zaakceptować ciapek to mił gość xD. HeHeHe a więc kocham zwierzęta,bardzo lubie mojego własnego pies lubie wręcz kcoham!! Ma już ons woje lata 4 ;**

Posted

właśnie przeczytałam wątek, który założyłaś w dziale przygarnę psa.
Chciałaś najpierw psa, dlaczego zmieniłaś zdanie?
wyczytałam też o braku ogrodzenia, to niestety jest konieczne

Posted

myślę,że nie tak dawno.
W każdym razie o adopcji tak czy owak z osobą koordynująca Kieleckie adopcje muszą rozmawiać Twoi rodzice. Bo to oni będą prawnymi opiekunami.
Konieczne jest również podpisanie umowy adopcyjnej i wizyta przedadopcyjna.

ponieważ erka, odpowiadajaca za adopcje kieleckie uległa wypadkowi muszę się skonsultować z dziewczynami na kogo podać Ci numer.
napiszę później, chyba,że Ewelinka mnie uprzedzi

Posted

Ancia bardzo się cieszę, że to właśnie Birma wpadła Ci w oko, aczkolwiek uprzedzam, że czeka Cię wieeele pytań;)

W związku z powyższym mam na początek kilka pytań:
jakie warunki oferujesz Birmie? czy będzie mieszkała w domu czy na zewnątrz?
co będzie w sytuacji gdy jednak Birma nie dogada się z Twoim psem?
czy zgadzasz się na ewentualną wizytę przedadopcyjną u Ciebie w domu?
i dlaczego taka nagła zmiana, wcześniej uparcie twierdziłaś, że chcesz psa "bo są łatwiejsze w prowadzeniu" ...?

Posted

Ancia się na dogo nawet pojawia, ale jak widać na postawione pytania nie zamierza odpowiedzieć :razz:

no cóż powiem szczerze, że coś czułam że to się tak skończy.

Niemniej jednak Birma szuka nieustannie tego jedynego i wyjątkowego domku!
Ostatnio nam przyprawiła nie lada kłopot, :razz: ale wszystko się dobrze skończyło.

Posted

Oj chciałabym, żeby znalazła domek.
A co do "żartów nastolatek" to dodam, że ja naprawdę chciałam Birmie dać domek. Niestety w pewnym momencie okazało sie, że nie ma szans.
Nadal proszę o psa, ale takiego bezdomnego wezmę sobie chyba dopiero w swoim dorosłym życiu... Teraz mam małe sznanse na "rasowca" z pseudohodowli... Na rodowodowego muszę sobie popracować w wakacje.
Birma! Zrobię ci reklamkę na moim blogu!

EDIT:
Birma ma ogłoszenie na moim blogu. Dziennie wchodzi na niego ok. 50 osób, ale postaram się dzisiaj zwiększyć oglądalność :) Może ktoś ją wypatrzy :)

Posted

anndzia dlaczego chcesz wspierać pseudohodowców?
lepiej co miesiąc odłożyć pieniążki i uzbierać na rasowego
lub rozejrzeć się na dogo.. tu coraz więcej jest psiaków w typie rasy, ba zdarzają się nawet i rodowodowe :-(

Posted

Teraz mam małe sznanse na "rasowca" z pseudohodowli... Na rodowodowego muszę sobie popracować w wakacje.

anndzia zastanów się co piszesz... Na wątku Miodowego Misia mówłaś,że w tym roku kupujecie Tollera. Chcesz tollerka z pseudohodowli??
poczytaj sobie o pseudohodowlach.... i nie tylko z punktu nabijania kasy cwaniakom ale przede wszystkim dla przyszłego zdrowia Twojego psa a co za tym idzie i środków. Kupisz psa za 300 a wsadzisz 10x więcej za leczenie.
a tego czy kupisz tam psa który będzie choć w typie rasy nie masz nigdy.
farbją szczeniaki i inne cuda robią. czasmi suka jednej rasy zostanie pokryta przez psa drugiej. Nawet wczoraj poznałam psa kupiongo z takiej "hodowli", która miała i labki i goldeny... czy muszę mówić co się okazało gdy szczeniaczek beżowy podrósł?? że to mix obu tych ras.
tak więc jak nie stać Cię na rasowego przygarnij ps który marzy o domu.
a jak chcesz jakiegoś z miłości do rasy to odłuż na porządną hodowlę.