Asior Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 oooj nasłuchali się ci ludzie w schronisku, nasłuchali.. Pani Małgosia miała używanie :diabloti: ale oni jeszcze się oburzyli... jak wogóle możemy się ich czepiać.. No ale cóż wymagać od patologii :roll: Mam nadzieje, zę ta gromadka dzieci , którą posiada, odpłaci jej w przyszłości pięknym za nadobne.. i mam nadzieje, ze nie wychowa ich na takich potworów, jakimi są oni... Quote
j3nny Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 no teraz mamy takie czasy, w ktorych oddaje sie starszych schorowanych rodzicow do szpitala i wyjezdza na wakacje, jakie szanse na dobre traktowanie maja zatem psiaki? Mimi miala szczescie, ze ja oddali:) Quote
Marta Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 No,lepiej żeby ją trzymali na polu...:mad:Ale mam z maleńką małe kłopoty (może nie kłopoty ale nie jestem z tych rzeczy zadowolona);załatwia się na dywan i ciągle chce pilnować chomików ,które są w kuchni.Nie wiem co mam z tym zrobić? Quote
j3nny Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 od początku tak sika czy dopiero teraz? może to jakaś infekcja? a może, skoro mieszkała na polu, to po prostu nie jest nauczona czystości? nie wiem co w przypadku chomików:shake: Quote
Asior Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Marta napisał(a):No,lepiej żeby ją trzymali na polu...:mad:Ale mam z maleńką małe kłopoty (może nie kłopoty ale nie jestem z tych rzeczy zadowolona);załatwia się na dywan i ciągle chce pilnować chomików ,które są w kuchni.Nie wiem co mam z tym zrobić? to pewnie przez to, zę ją rozłączyli z maluchami jak tylko trafiła do schronu :( Moze myśli, ze to jej dzieci?? Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Marta napisał(a):No,lepiej żeby ją trzymali na polu...:mad:Ale mam z maleńką małe kłopoty (może nie kłopoty ale nie jestem z tych rzeczy zadowolona);załatwia się na dywan i ciągle chce pilnować chomików ,które są w kuchni.Nie wiem co mam z tym zrobić? Napewno chomików pilneje dlatego że mysli ze to sa jej dzieci. Co do sikania to faktycznie jezeli nie sikala na poczatku to moze oznaczac ze jest przeziebiona . Czy cos juz wiadomo? Martusiu napisz bo sie wszyscy martwimy. Quote
Marta Posted November 17, 2008 Posted November 17, 2008 Foksia i Dżekuś napisał(a):Napewno chomików pilneje dlatego że mysli ze to sa jej dzieci. Co do sikania to faktycznie jezeli nie sikala na poczatku to moze oznaczac ze jest przeziebiona . Czy cos juz wiadomo? Martusiu napisz bo sie wszyscy martwimy. Pani wet mówi że jest zdrowa,ja myśle że to przez to że ona się u mnie nauczyła wychodzić o określonych porach,bo jak czasami musze dłużej zostać w szkole to ona po protu nie wytrzymuje.A co do chomików to pani doktor,ja mama chciała się umówić na wizytę w lecznicy,słyszała przez telefon jak Mimi szczeka na chomiki,zauważyłam też że się oblizuje przy chomikach,ale nie wiem,w każdym bądź razie panie mówi że ona może chce je zjeść:placz: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Marta napisał(a):Pani wet mówi że jest zdrowa,ja myśle że to przez to że ona się u mnie nauczyła wychodzić o określonych porach,bo jak czasami musze dłużej zostać w szkole to ona po protu nie wytrzymuje.A co do chomików to pani doktor,ja mama chciała się umówić na wizytę w lecznicy,słyszała przez telefon jak Mimi szczeka na chomiki,zauważyłam też że się oblizuje przy chomikach,ale nie wiem,w każdym bądź razie panie mówi że ona może chce je zjeść:placz: martusiu mam nadziej ,ze jednak mimi nie chce zjesc chomiczkow ale na wszelki wypadek daj je w bezpieczne miesjce zeby nie mogla sie do nich dostac.;) A co teraz nowego u mimi Quote
Ank@ Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 Mi się zdaje, że nie tyle zjeść co zaspokoić swój instynkt łowiecki - chce je upolować. Gdyby takiego chomika złapała to pewnie nie wiedziałaby co zrobić i chomik by uciekł. Mój pies ma silnie rozwinięty instynkt łowiecki, dlatego też ćwiczyłam z nim, żeby nie przyszło mu do głowy, że chomik to coś na co się poluje, biega i szczeka. Wydawałam mu komendę 'siad' (wcześniej już w 100% przećwiczoną !!!! pod względem czasu, rozproszenia i odległości) i najpierw stawiałam klatkę z chomikiem na podłodze w zasięgu wzroku psa. Pies siedzi w jeden pozycji - OK - dostaje smakołyk. Później klatka była coraz bliżej psa, w końcu Fred mógł ją powąchać. CAŁY CZAS PIES BYŁ W POZYCJI SIAD I DOSTAWAŁ NAGRODY ZA DOBRE ZACHOWANIE. Następnie ( po kilku dniach ćwiczeń) puściłam chomika po pokoju, w zasięgu wzroku psa. Pies siedzi w jednej pozycji. Jeśli jest grzeczny - smakołyk. Jeśli nie chomik ląduje w klatce. Z Fredem takie ćwiczenia to niecały tydzień pracy. Teraz chomik może spokojnie wędrować po psie, obok psa i gdzie chce i Fred na niego nawet nie spojrzy. Quote
Marta Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Ja wypuściłam chomiki w kulach po domu i Mimi zaczęła za nimi biegać i gryźć im te kule,ale nic się nie stało,dałam chomiki do osobnego pokoju :p,ale ona nie dawała za wygraną i chciała otworzyć drzwi,ale na szczęście jest malutka i jej się nie udało a chomiki było spokojne i bezpieczne:eviltong:. Quote
j3nny Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 oj ta mimi:) cieszę się, że wszyscy cali i zdrowi włącznie z chomikami:) Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Co nowego u Mimi .slyszlam ze sie jej przytylo:loveu: Quote
Marta Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Tak,ale pani weterynarz mówi że nie jest w ciąży :eviltong: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Marta napisał(a):Tak,ale pani weterynarz mówi że nie jest w ciąży :eviltong: to cale szczescie ,tylko w takim razie jej nie przekarmiajcie:loveu: Quote
Marta Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Dobrze,ale ona i tak nie chce jeść za dużo :sabber: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Marta napisał(a):Dobrze,ale ona i tak nie chce jeść za dużo :sabber: przyjelam zaproszenie na stronke Mimi, bardzo ladna :multi::multi: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 17, 2008 Posted December 17, 2008 Zdrowych Wesoych ŚWIAT I Szczesliwego Nowego Roku dla calej rodzinki :tree1::tree1: Quote
Marta Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Dziękuje w imieniu wszystkich,ale nie wiem czy będą wesołe bo Mimi zaczęły się tworzyć guzki :shake: i pani weterynarz mówi że to nowotwór :placz: Quote
Asior Posted December 18, 2008 Author Posted December 18, 2008 noszzz cholera, na święta takie wieści :-( Quote
Marta Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 :placz: ale mam nadzieje że niezłośliwy :placz: Quote
j3nny Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 na pewno nie, ja mocno trzymam kciuki za Mimi Quote
iwonamaj Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Ja też trzymam kciuki za Mimi, będzie dobrze! I życzę miłych, radosnych i pogodnych świąt dla całej Rodzinki:tree1:. Quote
Recommended Posts