Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cieszę się:loveu:
Z kotami bywa róznie,zanim moja kocica zaakceptowała Zuzię-boksię:evil_lol:, to musieliśmy chronić psa , bo kocica jeżdziła jej na karku i rozwalała biedne, plaskate pysio.
Teraz jest pakt o nie agresji:evil_lol:

• Replies 959
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
jeśli koty nie są w domu, a pies będzie na smyczy i w kagańcu na czas wyjscia poza "niebezpieczny" teren to pewnie się da przyzwyczaić go choc do widoku kotów:razz:

qrcze ale on chyba nie potrafi :shake: chodzić w kagańcu

jak jechał do hoteliku to próbowałysmy mu założyc kaganiec bo o Fionkę się bałam (jechały jednym autem) to zrywał go nie bacząc na nic
jednak kaganiec był za mały i za ciasny - może dlatego

Posted

Kobitki ! szok:crazyeye:. Dzieciaki nie mogą zasnąć z wrażenia."Kiedy będzie piesek"
A o koty sie nie martwie bo to parapetowe koty,jednak z mężem doszliśmy do wniosku że wstawimy fotel dla Napka pod okno w kuchni żeby uniknąć wybicia szyby.
Mam nadzieje że szybko załatwimy formalności i Napek będzie sie mógł wylegiwać u dzieciaków na wyrku.( zapowiedzieli że śpi z nimi:placz:)

Posted

:lol::lol::lol::lol: jaka jestem szczęśliwa słysząc takie relacje z domu!!!!
a jeszcze nawet psa nie macie:evil_lol: a ja już się cieszę!!!napalm mieszkał kiedyś z dziećmi i na pewno mu się spodoba miejsce w łóżeczku, żeby tylko nie było wojny z którym dzieckiem ma spać!;)

Posted

[quote name='najdekanna']Kobitki ! szok:crazyeye:. Dzieciaki nie mogą zasnąć z wrażenia."Kiedy będzie piesek"
A o koty sie nie martwie bo to parapetowe koty,jednak z mężem doszliśmy do wniosku że wstawimy fotel dla Napka pod okno w kuchni żeby uniknąć wybicia szyby.
Mam nadzieje że szybko załatwimy formalności i Napek będzie sie mógł wylegiwać u dzieciaków na wyrku.( zapowiedzieli że śpi z nimi:placz:)

jak czekałam na wyjazd po Fionkę to sama (stara baba) spać nie mogłam wiec dzieciakom się nie dziwię

a jeżeli chodzi o spanie ... nie płacz Aniu troje dzieci razem w pokoju to super alternatywa ... gorzej jak nowe dziecko będzie wolało lulać z rodzicami :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

byłam u veta i już wszystko wiem

ma kase państwową na sterylizację dwóch suczek i dziesięciu kotek ... psa w ramach tej kasy zrobić nie moze

gdybym przywiozła Zeuska do niego - koszt kastracji 50 zł
ale nie wiem czy skóra warta wyprawki - bo nawet jezeli w Bogatyni chcą np 100 zł to P.Marek ma Bogatynie praktycznie pod nosem a ja musiałabym jechać tam wziąć Zeuska przywieźć tu i odwieźć no i wrócić a to za bajurę jakieś 40 zł wyjdzie czyli razem prawie 100

może w takim razie poprosimy P.Marka zeby dowiedział się o kastrację w Bogatyni tak na cito ... może w takim układzie Zeusek spędził by już święta z rodzinką :razz:

gdyby szwy były rozpuszczalne a kastracja np środa, czwartek to może nawet Państwo przyjechali by w czasie weekendu ... tylko czy to nie za szybko ? ... ale nastepny weekend to już świeta

Posted

mysle ze zrobie przelew za Napalma za pol miesiaca pobytu w hotelu czyli 200zl a z kastracja sie umowie z Panem Markiem jak tylko sie do niego dodzwonie.
Zaraz zaktualizuje wplaty i wyplaty naszych chlopakow.

Posted

Rozmawialam z Panem Markiem. Robie mu przelew za pol miesiaca. Jego weterynarz wyjechal na tydzien ale jestesmy umowieni na jutro na telefon o 10-tej i zobaczymy kiedy kastracje bedzie mogl wykonac drugi weterynarz z Bogatyni.

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Rozmawialam z Panem Markiem. Robie mu przelew za pol miesiaca. Jego weterynarz wyjechal na tydzien ale jestesmy umowieni na jutro na telefon o 10-tej i zobaczymy kiedy kastracje bedzie mogl wykonac drugi weterynarz z Bogatyni.

jeżeli ktoś bierze pod uwagę to co piszę to jezeli trzeba, tą kastrację za 50 zł mozna zrobić u veta mojej Fionki - tyle że raczej Pan Marek musiałby z nim przyjechać bo w tygodniu ja nie dam rady - pracuje i dopiero ok 17 jestem w domu, mogłabym dopiero w sobotę a....
dzisiaj rozmawiałam z Anią i gdyby w tygodniu zrobiony był zabieg (i szwy rozpuszczalne) to na weekend gotwi są przyjechać po Zeuska i zabrać go do domu

Posted

ja wiem że P.Marek doliczy koszt paliwa ... chodziło mi o to czy vet bogatyński zrobi kastracje np w środe tak żeby Zeusek do domu mógł pojechać w niedzielę np i jeżeli koszt będzie np 100 to wiadomo że lepiej zrobić zabieg tam znaczy w Bogatyni

Posted

fioneczko, pewnie jutro będziemy wszystko wiedzieć co aga i pan marek ustalą.nie wiemy czy opłaca się jechać tak dlaeko z napalmem do kastracji, ponieważ pan marek też pewnie koszty paliwa sobie doliczy i wyjdzie na to samo.
aga, zapytaj go jutroo koszt zabiegu to będzie wiadomo którą opcję wybrać.

Posted

rozmawiałam dzisiaj z P.Markiem
sterylka w Bogatyni tak jak podejrzewałam kosztuje 100 zł czyli nie opłaca się jechać do Zgorzelca bo wyjdzie podobny koszt (no może trochę taniej)

jutro postara sie ustalić jak najszybszy termin zabiegu .. a wiec moze Zeusek pojedzie w czasie weekendu do domu :cool3:

Posted

Fioneczko o ktorej rozmawialas z panem Markiem? Bo ja rano i mi powiedzial ze najwczesniej w poniedzialek bedzie kastracja no chyba ze znalazl jeszcze innego weta ze powiedzial ze moze uda sie wyciac jajeczka wczesniej.
Byloby super jesli Zeusik bylby w domku juz na weekend.

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Fioneczko o ktorej rozmawialas z panem Markiem? Bo ja rano i mi powiedzial ze najwczesniej w poniedzialek bedzie kastracja no chyba ze znalazl jeszcze innego weta ze powiedzial ze moze uda sie wyciac jajeczka wczesniej.
Byloby super jesli Zeusik bylby w domku juz na weekend.

rozmawiałam już po Twoim telefonie - wytłumaczyłam P.Markowi że im szybciej wykastrowany będzie Zeusek tym szybciej może jechać do domu ... P.Marek powiedział że jutro dowie sie o zabieg i postara sie zrobić to tak zeby mały na święta już w domku był

Posted

:multi::multi::multi: czyli Napalmek jajeczne święta spędza bezjajecznie w domku :evil_lol:

To zostaje nam na miejscu tylko Roki , moją wpłatę wrzucam jutro skoro Napalmek jedzie to będzie na Rokiego