irysek Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 ja mam w podpisie, tylko trzeba podlinkowac. (jedyny taki banerek na dogo, mam go tylko ja, sama robilam). jesli jest kiepski to napisz, zmieni sie na jakies aktualniejsze zdjecia np... :multi: Quote
Martali Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 Irysku, banerek jest śliczny! Niestety nie bardzo wiem jak go sobie wstawić.. :oops: Mam wspaniałą wiadomość! Przekochana młoda sunia Morelka znalazła domek!! :multi: Przed chwilą dzwoniłam do Pani Wandy, żeby podpytać o psiaki i taka cudowna wiadomość! Zulka jeszcze w Przytulisku, czeka na szczęście. Quote
irysek Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 sliczny ake i tak go bede zmieniac na zdjecia pieskow aktualnych. podlinkuje i wtedy ci powiem jak go przekleic. super, ze sunka ma dom. szkoda, ze na watku nie ma ostatnimi dniami zywej duszy oprocz nas :roll: super czyli ze strony juz 3 psiaki mozna usunac. tylko kiedy to ktos zrobi :roll: a co u pani wandy? co mowila? czego teraz potrzebuje? hasiu nadal u niej? jakies nowe pieski ci polecila do pokazania na dogo i szukania domow? Quote
Martali Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 Nie chciałam Pani Wandzie zabardzo zawracać głowy (jak zawsze zabiegana :shake:), ale tak: P. Wanda potrzebuje puszeczki i jedzonko dla kotków bo ma trochę chorych.. O Hasia nie pytałam, jak będę to zapytam. Zulka i jej kolega czarny szczeniaczek nadal szukają domku. Zulke juz mamy ogłaszać (i ogłszamy) a tem drugiemu zrobię fotki jak będę w Przytulisku. Okej, to jak zrobisz banerek to ja jestem chętna ;) Quote
Poker Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 HUUUURAAAAAAAAAA:multi::multi::multi:,że Morelka ,cudna sunia ma przed zimą domek.A skąd domek się dowiedział o niej? Quote
Poker Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 dawajcie Zulkę,to jej zamiast Morelki zrobię ogłoszenie do 4 Wyborczych. Quote
Martali Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 [quote name='Poker']dawajcie Zulkę,to jej zamiast Morelki zrobię ogłoszenie do 4 Wyborczych. Super Pokerku! :p Zdjęcia są w tym wątku http://www.dogomania.pl/forum/f28/dwie-cudowne-sunie-szukaja-domu-przyborowko-123706/ i tam jest też krótki opis Zuleńki. A to ogłoszenie, które zrobiła Iwa - myślę, że może coś się z tego przydac do Wyborczej :) Gdy myślimy o psie - jakie skojarzenia nam przychodzą do głowy?jakie obrazki widzimy oczami wyobraźni? Czyż nie są to wizje śmiesznych psich zabaw z ukochaną maskotką, szaleńczej gonitwy z patyczkiem po parku czy ogrodzie, długich spacerków z nosem przy ziemi i szeroko otwartymi, poznającymi dopiero otaczający świat, oczami czy też dokazywania z napotkanymi czworonożnymi przyjaciółmi? Czyż nie jest to obraz psiego łebka nadstawionego człowiekowi do głaskania, wiernych psich oczu, czy pełnej miseczki i psa śpiącego spokojnie w swoim posłanku? Niestety - nie wszystkim pieskom jest dane tak żyć. Również i dla naszej Zulki jest to obcy świat. Zulka spędza swą młodość w zamkniętym boksie schroniska, wegetując z dnia na dzień. Marnuje się - pozbawiona psich radości i kontaktu z człowiekiem. Zulka jest młodą i bardzo urodziwą suczką. Jak przystało na młodego, zdrowego psa jest energiczna i bardzo wesoła. Zuleczka jest bardzo spragniona miłości i bliskości człowieka uwielbia ona wtulać się w czyjeś ramiona i być noszona na rękach. Zulka przebywa w Przytulisku u Pani Wandy w Przyborówku koło Szamotuł niedaleko Poznania. Czy znajdzie się ktoś kto pokaże Zulce, że psi świat nie musi tak wyglądać, że życie ma także inne radosne oblicze. Kontakt w sprawie adopcji - tel. 511819130 Quote
Martali Posted November 2, 2008 Author Posted November 2, 2008 Już niedługo(ok. 16 listopada) rozpocznie się głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc w listopadzie. Pomyślałam, że dodam instrukcje już teraz żeby można ją już przesyłać znajomym, rodzinie :-D 31 października zakończyło się głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc w październiku. Od 1 do ok. 16 listopada można zgłaszać schroniska, które będą brały udział w edycji listopadowej. 16.11 na www.krakvet.pl zostanie utworzona ankieta na której będzie można oddawać głosy na schroniska do 30 listopda. Prosimy o oddawanie głosów na Przytulisko P. Wandy w Przyborówku! A to instrukcja głosowania: 1. Rejestrujesz się tu: http://www.krakvet.pl/forum/profile.php?mode=register 2. Odbierasz e-mail aktywacyjny i aktywujesz konto - klikasz na zawarty w nim link. 3. Logujesz się i wtedy głosujesz w dostępnej już ankiecie: Po kliknięciu na link w e-mailu przeniesiesz się na forum krakvetu. Tam musisz kliknąć link do góry "Zaloguj się by sprawdzić wiadomości" podając swoją nazwę użytkownika i hasło. Przeniesie Cię do Twoich prywatnych wiadomości, więc musisz kliknąć na "Forum www.krakvet.pl Strona Główna". Na forum wybierasz Forum "www.krakvet.pl" i temat "Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - listopad 2008". Zaznaczasz "Przytulisko P. Wandy w Przyborówku koło Poznania" klikasz pod ankietą "Wyślij". Prosimy pamiętać że trzeba wziąć udział w ankiecie - nie wystarczy sam wpis na forum! Za wszystkie głosy OGROMNIE DZIĘKUJEMY! Rejerstracja naprawdę nie trwa dlugo! Pomóżcie!! Głosowanie rozpocznie się ok. 16 listopada, więc można już zacząć namawiać rodzinę i znajomych. :cool3: Quote
Poker Posted November 2, 2008 Posted November 2, 2008 Iwy ogłoszenia są świetne,ale do Wyborczej za długie.Coś z niego wykorzystam. A czy ruda sunia i piesio,sunia ONka i ta po sterylce nadal są u pani Wandy? Bo nie wiem czy im ogłoszenia ponawiać. Pisałaś,że jakaś sunia onka poszła do DS. Quote
Martali Posted November 3, 2008 Author Posted November 3, 2008 Poker napisał(a):Iwy ogłoszenia są świetne,ale do Wyborczej za długie.Coś z niego wykorzystam. A czy ruda sunia i piesio,sunia ONka i ta po sterylce nadal są u pani Wandy? Bo nie wiem czy im ogłoszenia ponawiać. Pisałaś,że jakaś sunia onka poszła do DS. Nie kojarzę o jakie pieski Ci chodzi.. najlepiej zadzwoń do P. Wandy i z zapytaj. ;) Quote
Magdina Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 super!dziękujemy za pomoc z ogłaszaniu. Wczoraj rozmawiałam z P.Wanda i wszytkim dziękuje!Niestety psów przybywa z każdym dniem a za oknem coraz zimniej.. Quote
Weronia Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 Martali napisał(a):Podnoszę, podnoszę.. a może znajdzie się osoba, któraby zrobiła banerek Przyborówkowy? ślicznie proszę.. :p (ja nie umiem robić banerków..:oops:) banerek już dawno zrobiła Neczka. jest na wątku ogólnym Przyborówka w poście 1 i na str.27. Quote
Weronia Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 [quote name='Martali']To ja hopnę do góry to wspaniałe Przytulisko! I może napiszę co jest potrzebne pieskom (może ktoś będzie robił porządki w domu..^^) Gdyby ktoś mógł i zechciał pomóc Przytulisku, potrzebne jest tam prawie wszystko. Przede wszystkim żywność dla psiaków: -karma sucha i mokra -ryż, makaron, kasza oraz: -stare koce, kołdry, poszwy i ręczniki na posłania dla zwierząt -miski i stare garnki -środki czystości -lekarstwa i środki opatrunkowe -smycze, obroże, zabawki (mogą być używane) - gazety szare (nie na kredowym papierze) i wiele innych rzeczy.. A może ktoś z dogomaniaków chciałby wirtualnie zaadoptować psiaka z Przytuliska? szczegóły na stronie internetowej Zwierzaki u Wandy Martali, w przytulisku przede wszystkim są potrzebni ludzie do pomocy fizycznej. Wczoraj do 12 w nocy siedzieliśmy myjąc garnki i robiac jedzenie. W przeciwnym wypadku P.Wanda robiłaby to wszystko sama pewnie do 5 nad ranem.. Tam przede wszytskim potrzebne sa ręce do pracy. Quote
Martali Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Tak, wiem pomoc fizyczna jest bardzo potrzebna.. pani Wanda pracuje i pracuje.. chciałabym jakoś niedługo pojechać do Przytuliska (może w ten weekend).. Quote
Martali Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Oo, mam świetną wiadomość co do pomocy dla Przytuliska (niestety nie fizycznej). Mam nadzieję, że w tym tygodniu uda się mojemu wujkowi lub jego znajomemu podrzucić parę dużych worków jedzonka dla psiaków. Juz podałam numer do P. Wandy - umówią się na jakiś dzień i godzinę. To jedzonko pojechałoby do Przyborówka :lol: Mam nadzieję, ze wszystko się uda - będę informować. Quote
Poker Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 dziewczyny,czy zauważyłyście może w Przyborówku psa, a najlepiej sunię w typie setera irlandzkiego? Mam domek . Quote
Martali Posted November 5, 2008 Author Posted November 5, 2008 Poker napisał(a):dziewczyny,czy zauważyłyście może w Przyborówku psa, a najlepiej sunię w typie setera irlandzkiego? Mam domek . Może Weronika coś wie? Ja nie kojarzę takiego, ale nie długo będę w Przytulisku to się podpytam. Quote
Magdina Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 Zapytam dzisiaj P.Wande bo ja nie widziałam ale tyle psów przybywa ,że można sie pogubic Quote
Brysio Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 witam! chętnie poogłaszam Zulkę i inne pieski, ale musze miec o nich jak najwięcej informacji:) Quote
Martali Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Brysio napisał(a):witam! chętnie poogłaszam Zulkę i inne pieski, ale musze miec o nich jak najwięcej informacji:) Witaj ;) Fajnie, że pomożesz bo ogłaszania mnóstwo. Na razie dam info. o Zulce. Młodą sunią szukającą domu jest Zulka - przebywa w Przytulisku Pani Wandy w Przyborówku. Zulka jest energicznym, przekochanym szczeniaczkiem. Uwielbia być noszona na rękach. Jest spragniona kontaktu i zabaw z człowiekiem. Czeka na właściciela, który pokocha ją a także tego, którego będzie mogła obdarzyć swoją szczerą, psią miłością. :loveu: Zdjęcia Zulki i inne info. na jej wątku: http://www.dogomania.pl/forum/f28/dwie-cudowne-sunie-szukaja-domu-przyborowko-123706/ Ogłoszenia Zulki : Zwierz�ta. Zulka - psie dziecko za kratami Zulka - psie dziecko za kratami / Psy > Pozosta�e - Pozna� Zulka - psie dziecko za kratami - Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne Gdy my�limy o psie - jakie skojarzenia n / bli�ej nieokre�lona ;-) / Adopcja psa. Og�oszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Zulka - psie dziecko za kratami ojej.pl Zulka - psie dziecko za kratami Zulka - psie dziecko za kratami - Og�oszenia adopcyjne zwierz�t - Przygarnij Zwierzaka - Adopcje zwierz�t Quote
Martali Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Magdina napisał(a):Zapytam dzisiaj P.Wande bo ja nie widziałam ale tyle psów przybywa ,że można sie pogubic Pani Magdo, to jeśli Pani może to proszę podpytać P. Wande co mam kupić za pieniądze z bazarku, co jest najbardziej potrzebne? Lekarstwa? (jesli tak to jakie?) karma? obroże? smycze? czy coś innego? Rozmawiałam z Panią Wandą i mówiła, że mam kupić puszeczki z jedzonkiem dla chorych kotków, ale z mmoich bazarków jak na razie uzbierało się 62 zł (a jeszcze może dojść 20 zł) więc kupiłabym coś jeszcze, tylko nie wiem co. Z góry dziękuję i pozdrawiam :p Quote
Brysio Posted November 6, 2008 Posted November 6, 2008 nowe ogłoszenia ZULKI:):) zwierzaki.cafeanimal.pl/ZULKA,11004 www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/?akcja=pokaz&id=415 www.zoonet.pl/Oferty/iID=1151/ www.mojpupil.pl/gielda_zwierzat www.znajda.org.pl/component/option,com_adsmanager/page,show_ad/adid,644/catid,2/Itemid,2/ czworonogi - Ogłoszenia - Psy - Zulka - psie dziecko za kratami zwierzeta.low.pl/og509904.htm animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=18531 www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,1871,Lw==.html www.mammisia.pl/?misio/zwierzeta_oferowane/85 www.e-zwierzak.pl/oddam/0,1,0,1,0,0/1079/ Quote
Martali Posted November 6, 2008 Author Posted November 6, 2008 Super, Brysio! Dziękujemy ogromnie! :p Jak będą kolejne psiaki do ogłaszania to dam Ci znać. :lol: Quote
Magdina Posted November 7, 2008 Posted November 7, 2008 Martali napisał(a):Pani Magdo, to jeśli Pani może to proszę podpytać P. Wande co mam kupić za pieniądze z bazarku, co jest najbardziej potrzebne? Lekarstwa? (jesli tak to jakie?) karma? obroże? smycze? czy coś innego? Rozmawiałam z Panią Wandą i mówiła, że mam kupić puszeczki z jedzonkiem dla chorych kotków, ale z mmoich bazarków jak na razie uzbierało się 62 zł (a jeszcze może dojść 20 zł) więc kupiłabym coś jeszcze, tylko nie wiem co. Z góry dziękuję i pozdrawiam :p Po 1: Jak tam ze mnie Pani??? :) Magda jestem:) Po 2:co do bazarku to odpisałam na forum przytuliska-najpotrzebniejsza jest karma sucha i puszki skoro Wanda tak mówi pozdrawiam Quote
Recommended Posts