Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Poker']nikt nie zagląda do Majkela , więc pisze tu
jedna z dogomanek podsunęłą ciekawą myśl w sprawie Majkela.
Trzeba znaleźć jakąś szkołe dla psich behawiorystów i poprosić o pomoc.
Słuchacze potrzebują"materiału"do nauki.Może ktoś z nich mógłby w jej ramach wziąć Majkela na DT i popracować nad nim.
Znacie takie szkoły ,osoby?To może dać psy szansę.

wiem, ze w Gliwicach funkcjonuje cos takiego jak program Lira, ktory polega na tym, ze wolontariusze pod okiem instrukotorow pracuja nad psami aby je przystosowac do adopcji. tu masz linki:

www.dogomania.pl/forum/f98/program-adopcyjny-gliwice-40941/

„Program Lira” to autorski program pomocy psom schroniskowym. Jego twórcą jest Jacek Gałuszka, prowadzący szkołę „Wesoła łapka” w Gliwicach. Program ten, ma na celu wyszkolenie psów w zakresie podstawowego posłuszeństwa, co zwiększa ich szansę na adopcję. Osoby pracujące z psami ze schroniska, objęte są również szkoleniem, w zakresie oceny predyspozycji psychicznych psów przeznaczonych do adopcji. Osoby uczestniczące w szkoleniu, będą mogły zdobytą wiedzę wykorzystać w praktyce dla dobra zwierząt i ludzi, którzy będą je mieć pod opieką.

Nazwa programu powstała na cześć kochanej suczki Liry, zabranej przez Jacka Gałuszkę z naszego schroniska. Obecnie suczka ma wspaniały dom i kochającą rodzinę. Jej historia opisana jest na blogu (Dziennik - LIRA SIAD! - czyli wychowywanie schroniskowej suczki)

www.wesolalapka.pl/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=28&Itemid=91

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hallo,

A tak Martali z ciekawosci pytam...Lazurek bardzo mi sie podoba,ma takie ladne,niespotykane umaszczenie:loveu:
Mam nadzieje,ze nowy domek bedzie dla niego bardzo dobry...:multi:

Pania Wande mialam okazje poznac osobiscie.Jest wspaniala,cudowna osoba o wielkim sercu:loveu::loveu:,o czym wszyscy doskonale wiemy...
W zeszlym roku przewozilam kilka pieskow z Przyborowka do Poznania na zabiegi,miedzy innymi Muszke,ktora znalazla juz domek i Balbinke-starsza,czarna suczke.

Jestem zainteresowana adopcja wirtualna:lol:,tylko jest jeden problem:roll:
Przebywam obecnie za granica i nie bede mogla przyjezdzac do mojego pupila:loveu: i wychodzic na upragnione spacerki...:-(:-(
Myslalam o takim onkowatym,ktory ma problemy z chodzeniem i lubi bardzo pieszczoty(nie moge go znalezc na stronie ,,psy do adopcji"),a takze o Maksiu i Zabce...
Ciezko podjac mi decyzje,poniewaz najchetniej to wszystkie bym przygarnela...:crazyeye::crazyeye:

Ktory Waszym zdaniem najbardziej potrzebuje adopcji wirtualnej i czy to ma sens skoro nie moge przyjezdzac do psinki?????

Posted

Podpytam dzisiaj Wandy,ktory psiak najbardziej potrzebuje pomocy . Te starszawe pieski i tak chodza sobie luzem po schroniku wiec nic sie nie stanie jak na spacer nie pojda:) Fotki psiaka podsyłamy wirtualnemu opiekunowi zeby miał pewnosc ze z pieskiem jest ok, piszemy co słychac itp:) Psiakow jest do wyboru do koloru-niestety:shake:

Posted

Ten cudowny szczeniak Murzynek trafił do Przytuliska 13 grudnia. Urodzony jesienią 2008 r. (podejrzewamy że w październiuku). Jest kochany, przytulaśny, jeszcze się boi - nie powinnien siedzieć w schronisku! Mam nadzieję, że głoszeniami Murzynka zajmą się nasze wirtualne wolontariuszki z KPWoZ. :cool3: Szukamy najlepszego domu dla szczeniaka!

Posted

Martali,wlasnie o nim myslalam...Biedaczek ma problemy z chodzeniem i lubi byc bardzo miziany...Mysle,ze psinka ma jakies imie,poniewaz on oznacza owczarek niemiecki.
Ok,przenosze sie na watek staruszkow...;)pozdrawiam

Posted

Agata,Sonia napisał(a):
Martali,wlasnie o nim myslalam...Biedaczek ma problemy z chodzeniem i lubi byc bardzo miziany...Mysle,ze psinka ma jakies imie,poniewaz on oznacza owczarek niemiecki.
Ok,przenosze sie na watek staruszkow...;)pozdrawiam

no wlaśnie on się ON nazywa ;)

Posted

KPWOZ nie spi nadal :) Narazie dzieki Monice, Wiktorii, Amelce i Izie ogloszenia maja: Podusia, Filipek, wyzelka (ta,ktora miala allegro,ponoc znalazla dom,to prawda?), jamnisia szorstkowlosa i Murzynek. Murzynka konczymy oglaszac jutro, tak samo jamnisie. prosimy o nastepne psiaki do oglaszania,idzie nam coraz szybciej.Oby skutecznie!

Posted

banerek jest przepiękny.Martwi mnie tylko,że rusiec jest zapomniany.
Może zrobić drugi banerek dla Ruśca ,oba zmniejszyć,żeby sie mieściły.

Posted

Odwiozłam dzisiaj Zulkę do nowego domu! :multi: Pani jest przemiła, mają domek z ogródkiem a okolica to mnóstwo lasów na długie spacery z pieskiem.
Pani kupiła Zulce miseczki, przysmaki, jedzonko i uszykowała posłanie.
Zulka od razu polubiłą sowją nową rodzinkę - z wzajemnością. Sunia tuliła się do nowych właścicieli, bawiła, biegała, siadała na kolana i była naprawdę szcześliwa a pod koniec wskoczyła na kanapę. :loveu: Nowi właściciele suni marzyli o piesku i już nie mogli się Zuleczki doczekać. Mają też podejście do psiaków bo ich rodzina ma psy a Pani domu wychowywała się z psami. ;)

Posted

HURA :multi::multi::multi::multi:,brawo Martali ,brawo Zulka i nowi państwo :multi:
Jest jakaś szansa na wiadomości o d nowej rodziny?
Umowa adopcyjna podpisana? Co pani Wanda na to,że troszkę psiaków idzie do domków?

Posted

Poker napisał(a):
HURA :multi::multi::multi::multi:,brawo Martali ,brawo Zulka i nowi państwo :multi:
Jest jakaś szansa na wiadomości o d nowej rodziny?
Umowa adopcyjna podpisana? Co pani Wanda na to,że troszkę psiaków idzie do domków?

Umowa podpisana, opłata za pieska to 25 zł na schronisko a Pani dała 50 zł! :loveu: Będą informacje z domku na pewno, jutro napiszę do Pani a za tydzień będę dzwonić (i moze będą nawet zdjęcia.. :razz:). Nowi Państwo są super, Pani Wanda wiadomo cieszy się ogromnie, że pieski idą do domu - ale ciągle przychodzą nowe.. :shake: