Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze raz dziękuję Iwa! Na pewno się suni poszczęści z taką ilością pięknych ogłoszeń! :) Ja będę jeszcze ogłaszała szczeniaczka - Zulkę. Wspaniała psina :loveu:

Pozdrawiam!

• Replies 216
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wysłałam ogłoszenia Morelki do 4 regionalnych Wyborczych:poznań,Wrocław,Łódź i Szczecin,niestety,Zieloną Górę i Gorzów Wielkopolski mi odrzuciło.

Posted

bylam 4 dni w ruścu, czyli w tym drugim przytulisku pani wandy. ale najpierw odwiedzilam przyborowko. i tak:

apaszka ma dom.

jamniczka nie jest do adopcji, bo jak to pani wanda mowi, jest juz u niej 10 lat i nie chce jej zmieniac otoczenia.

szczeniak oczko, mial bielmo na oku i byl chory, ale ozdrowial i teraz jest jak najbardziej do adopcji, zdrow jak rybka.

mam kilka zdjec pieskow z przyborowka. ale nie wiem czy tu wklejac czy od razu do osob zajmujacych sie adopcja danych ras.
mam huszczaka, malamuta i sznaucerka miniaturke/sredniego.

no i oczywiscie kilka zdjec majkela, ale to wkleje juz na jego watek.
zaloze tez watek ruśca. bo tego chyba jeszcze nie ma, a tam czeka okolo 100 psow. (w sob jeden znalazl dom)

sama do przyborowka zawiozlam jednego. po drodze na stacji w koscianie, zajechalam, zeby chwile ze znajomym panem pogadac i pokazal mi malego czarnego pieska. powiedzial, ze wyrzucony itd. po dlugich pertraktacjach z pania kierwoniczka stacji i po tel do pani wandy, zapakowalam go do auta i teraz czeka na adopcje. ale z tego wszystkiego nie zrobilam mu chyba zdjecia (policja nas zlapala za brak swiatel).

ale kto bywa w przyborowku niech spyta pania wande o tego malego czarnuszka, ktorego przywiozla w czwartek ula i pokaze pewnie. jesli moglabym prosic o zrobienie mu kilku zdjec. po zebach widac, ze to mlody psiak. widac, ze troche zaniedbany. na glowie mial kleszcza i siersc taka nedzna. chyba zle jadl.

Posted

Irysku, myślę że te zdjęcia możesz wstawić również tutaj, moze akurat komuś wpadną w oko? (:

Czy znajdzie się osoba, która będzie mogła mi pomóc przy ogłaszaniu suni - Zulki? Jest to szczeniaczek, bardzo przyjazna, lgnie do ludzi, jest pieszczoszkiem i uwielbia byc noszona na rękach :loveu:

To jej zdjęcia:

Posted

A to Oczko, jak już Irysek pisał psiaczek miał chore oczko. Na szczęście już po wszystkim - zdrowiutki i szuka domciu, staje się piękniejszy z dnia na dzień. J[FONT=Calibri]est bardzo przyjazny, jest wesoły i energiczny. Szuka właściela, który go pokocha i wybiega na spacerze. :loveu:[/FONT]
[FONT=Calibri][/FONT]

Posted

irysek napisał(a):
bylam 4 dni w ruścu, czyli w tym drugim przytulisku pani wandy. ale najpierw odwiedzilam przyborowko. i tak:

apaszka ma dom.

jamniczka nie jest do adopcji, bo jak to pani wanda mowi, jest juz u niej 10 lat i nie chce jej zmieniac otoczenia.

szczeniak oczko, mial bielmo na oku i byl chory, ale ozdrowial i teraz jest jak najbardziej do adopcji, zdrow jak rybka.

mam kilka zdjec pieskow z przyborowka. ale nie wiem czy tu wklejac czy od razu do osob zajmujacych sie adopcja danych ras.
mam huszczaka, malamuta i sznaucerka miniaturke/sredniego.

no i oczywiscie kilka zdjec majkela, ale to wkleje juz na jego watek.
zaloze tez watek ruśca. bo tego chyba jeszcze nie ma, a tam czeka okolo 100 psow. (w sob jeden znalazl dom)

sama do przyborowka zawiozlam jednego. po drodze na stacji w koscianie, zajechalam, zeby chwile ze znajomym panem pogadac i pokazal mi malego czarnego pieska. powiedzial, ze wyrzucony itd. po dlugich pertraktacjach z pania kierwoniczka stacji i po tel do pani wandy, zapakowalam go do auta i teraz czeka na adopcje. ale z tego wszystkiego nie zrobilam mu chyba zdjecia (policja nas zlapala za brak swiatel).

ale kto bywa w przyborowku niech spyta pania wande o tego malego czarnuszka, ktorego przywiozla w czwartek ula i pokaze pewnie. jesli moglabym prosic o zrobienie mu kilku zdjec. po zebach widac, ze to mlody psiak. widac, ze troche zaniedbany. na glowie mial kleszcza i siersc taka nedzna. chyba zle jadl.

Wyslij fotki do mni ena maila i umieściemy je na stronie przytuliska. A jakies psy oprócz Apaszki znalazły dom? bo trzeba wtedy zaaktualizowac strone

Posted

oprocz tych dwoch wyzej wymienionych do domu pojechal w sobote z rusca, pies onkowaty mlody z kojca ze stodoly, taki szaro bury, przytulinski. wiekowo ma tak max 2 lata.

a w pon dziewczyny z trzcianki zabraly stara babulenke z ogromnym guzem, ale to juz z przyborowka.

czyli ostatnio 4 pieski trafily w lepsze warunki :lol: super.
tak czy siak trzeba walczyc nadal o domy dla reszty...

Posted

super, zaraz zamieśscimy to na stronce. Irysku jak możesz to zerknij na strone przytuliska i powiedz ,które 2 psiaki z galerii pojechały do domku to zaraz o tym napisze!

Posted

Martali napisał(a):
Magdina, wiem że Apaszka znalazła dom oraz amstaffka Saba. :lol:

tak o Apaszce wiem a wczoraj sie zgłosiła Pani ,która chciała ją wirtualanie zaadopotowac:) ale wybrała juz innego psiaka

Posted

zadzwon do pani wandy i spytaj, przejrzalam ta strone z psiakami i nie znalazlam a ni tej suni z guzem ani tego pieska wilkowatego z rusca.

nie wiem czy na tej stronie sa tez psy z rusca? czy tylko z przyborowka?
apaszke mozesz juz usunac z pierwszej strony :) bo ja poznalalam hihi

z tego co widze to na stronie nie ma calej masy psiakow... mam na mysli te z rusca...

Posted

Magdina napisał(a):
tak o Apaszce wiem a wczoraj sie zgłosiła Pani ,która chciała ją wirtualanie zaadopotowac:) ale wybrała juz innego psiaka

O, fajnie że ktoś sie wirtualną adopcją zainteresował. Jakiego pieska ta Pani zaadoptowała wirtualnie? :)

Wiadomo co u Apaszki? Może udałoby się jakoś załatwić zdjęcia z nowego domku.. jest jakiś kontakt do tej osoby, która Apaszkę zabrała do domciu?

Posted

Magdina napisał(a):
Może by tak psiaki umieścic w jakis gazetach? w Moj Pies co miesiąc można przedstawic psa do adopcji. Trzeba sie rozglądnąc ,razem łatwiej cos wymyślec:)

Ja sie rozejrzę :) W gazecie "Mój pies" ogłoszenie można by dać.. ale do działu z adopcjami czy ogólnie w ogłoszeniach?

Posted

Już niedługo(ok. 16 listopada) rozpocznie się głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc w listopadzie. Pomyślałam, że dodam instrukcje już teraz żeby można ją już przesyłać znajomym, rodzinie :D

31 października kończy się głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc w październiku.
Od 1 do ok. 16 listopada można zgłaszać schroniska, które będą brały udział w edycji listopadowej.
16.11 na www.krakvet.pl zostanie utworzona ankieta na której będzie można oddawać głosy na schroniska do 30 listopda.
Prosimy o oddawanie głosów na Przytulisko P. Wandy w Przyborówku!

A to instrukcja głosowania:

1. Rejestrujesz się tu: http://www.krakvet.pl/forum/profile.php?mode=register

2. Odbierasz e-mail aktywacyjny i aktywujesz konto
- klikasz na zawarty w nim link.
3. Logujesz się i wtedy głosujesz w dostępnej już ankiecie:
Po kliknięciu na link w e-mailu przeniesiesz się na forum krakvetu.
Tam musisz kliknąć link do góry "Zaloguj się by sprawdzić wiadomości"
podając swoją nazwę użytkownika i hasło.
Przeniesie Cię do Twoich prywatnych wiadomości,
więc musisz kliknąć na "Forum www.krakvet.pl Strona Główna".
Na forum wybierasz Forum "www.krakvet.pl"
i temat "Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - listopad 2008".
Zaznaczasz "Przytulisko P. Wandy w Przyborówku koło Poznania" klikasz pod ankietą "Wyślij".
Prosimy pamiętać że trzeba wziąć udział w ankiecie - nie wystarczy sam wpis na forum!

Za wszystkie głosy OGROMNIE DZIĘKUJEMY! Rejerstracja naprawdę nie trwa dlugo! Pomóżcie!!

Głosowanie rozpocznie się ok. 16 listopada, więc można już zacząć namawiać rodzinę i znajomych. :cool3:

Posted

To ja hopnę do góry to wspaniałe Przytulisko!

I może napiszę co jest potrzebne pieskom (może ktoś będzie robił porządki w domu..^^)

Gdyby ktoś mógł i zechciał pomóc Przytulisku, potrzebne jest tam prawie wszystko. Przede wszystkim żywność dla psiaków:

-karma sucha i mokra
-ryż, makaron, kasza

oraz:

-stare koce, kołdry, poszwy i ręczniki na posłania dla zwierząt
-miski i stare garnki
-środki czystości
-lekarstwa i środki opatrunkowe
-smycze, obroże, zabawki (mogą być używane)
- gazety szare (nie na kredowym papierze)

i wiele innych rzeczy..

A może ktoś z dogomaniaków chciałby wirtualnie zaadoptować psiaka z Przytuliska? szczegóły na stronie internetowej Zwierzaki u Wandy