Martali Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Jeszcze raz dziękuję Iwa! Na pewno się suni poszczęści z taką ilością pięknych ogłoszeń! :) Ja będę jeszcze ogłaszała szczeniaczka - Zulkę. Wspaniała psina :loveu: Pozdrawiam! Quote
Poker Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 wysłałam ogłoszenia Morelki do 4 regionalnych Wyborczych:poznań,Wrocław,Łódź i Szczecin,niestety,Zieloną Górę i Gorzów Wielkopolski mi odrzuciło. Quote
Magdina Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 super!!trzeba pomóc P.Wandzie bo psiaków coraz więcej Quote
irysek Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 bylam 4 dni w ruścu, czyli w tym drugim przytulisku pani wandy. ale najpierw odwiedzilam przyborowko. i tak: apaszka ma dom. jamniczka nie jest do adopcji, bo jak to pani wanda mowi, jest juz u niej 10 lat i nie chce jej zmieniac otoczenia. szczeniak oczko, mial bielmo na oku i byl chory, ale ozdrowial i teraz jest jak najbardziej do adopcji, zdrow jak rybka. mam kilka zdjec pieskow z przyborowka. ale nie wiem czy tu wklejac czy od razu do osob zajmujacych sie adopcja danych ras. mam huszczaka, malamuta i sznaucerka miniaturke/sredniego. no i oczywiscie kilka zdjec majkela, ale to wkleje juz na jego watek. zaloze tez watek ruśca. bo tego chyba jeszcze nie ma, a tam czeka okolo 100 psow. (w sob jeden znalazl dom) sama do przyborowka zawiozlam jednego. po drodze na stacji w koscianie, zajechalam, zeby chwile ze znajomym panem pogadac i pokazal mi malego czarnego pieska. powiedzial, ze wyrzucony itd. po dlugich pertraktacjach z pania kierwoniczka stacji i po tel do pani wandy, zapakowalam go do auta i teraz czeka na adopcje. ale z tego wszystkiego nie zrobilam mu chyba zdjecia (policja nas zlapala za brak swiatel). ale kto bywa w przyborowku niech spyta pania wande o tego malego czarnuszka, ktorego przywiozla w czwartek ula i pokaze pewnie. jesli moglabym prosic o zrobienie mu kilku zdjec. po zebach widac, ze to mlody psiak. widac, ze troche zaniedbany. na glowie mial kleszcza i siersc taka nedzna. chyba zle jadl. Quote
Martali Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 Irysku, myślę że te zdjęcia możesz wstawić również tutaj, moze akurat komuś wpadną w oko? (: Czy znajdzie się osoba, która będzie mogła mi pomóc przy ogłaszaniu suni - Zulki? Jest to szczeniaczek, bardzo przyjazna, lgnie do ludzi, jest pieszczoszkiem i uwielbia byc noszona na rękach :loveu: To jej zdjęcia: Quote
Martali Posted October 27, 2008 Author Posted October 27, 2008 A to Oczko, jak już Irysek pisał psiaczek miał chore oczko. Na szczęście już po wszystkim - zdrowiutki i szuka domciu, staje się piękniejszy z dnia na dzień. J[FONT=Calibri]est bardzo przyjazny, jest wesoły i energiczny. Szuka właściela, który go pokocha i wybiega na spacerze. :loveu:[/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] Quote
Magdina Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 irysek napisał(a):bylam 4 dni w ruścu, czyli w tym drugim przytulisku pani wandy. ale najpierw odwiedzilam przyborowko. i tak: apaszka ma dom. jamniczka nie jest do adopcji, bo jak to pani wanda mowi, jest juz u niej 10 lat i nie chce jej zmieniac otoczenia. szczeniak oczko, mial bielmo na oku i byl chory, ale ozdrowial i teraz jest jak najbardziej do adopcji, zdrow jak rybka. mam kilka zdjec pieskow z przyborowka. ale nie wiem czy tu wklejac czy od razu do osob zajmujacych sie adopcja danych ras. mam huszczaka, malamuta i sznaucerka miniaturke/sredniego. no i oczywiscie kilka zdjec majkela, ale to wkleje juz na jego watek. zaloze tez watek ruśca. bo tego chyba jeszcze nie ma, a tam czeka okolo 100 psow. (w sob jeden znalazl dom) sama do przyborowka zawiozlam jednego. po drodze na stacji w koscianie, zajechalam, zeby chwile ze znajomym panem pogadac i pokazal mi malego czarnego pieska. powiedzial, ze wyrzucony itd. po dlugich pertraktacjach z pania kierwoniczka stacji i po tel do pani wandy, zapakowalam go do auta i teraz czeka na adopcje. ale z tego wszystkiego nie zrobilam mu chyba zdjecia (policja nas zlapala za brak swiatel). ale kto bywa w przyborowku niech spyta pania wande o tego malego czarnuszka, ktorego przywiozla w czwartek ula i pokaze pewnie. jesli moglabym prosic o zrobienie mu kilku zdjec. po zebach widac, ze to mlody psiak. widac, ze troche zaniedbany. na glowie mial kleszcza i siersc taka nedzna. chyba zle jadl. Wyslij fotki do mni ena maila i umieściemy je na stronie przytuliska. A jakies psy oprócz Apaszki znalazły dom? bo trzeba wtedy zaaktualizowac strone Quote
Martali Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Magdina, wiem że Apaszka znalazła dom oraz amstaffka Saba. :lol: Quote
irysek Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 oprocz tych dwoch wyzej wymienionych do domu pojechal w sobote z rusca, pies onkowaty mlody z kojca ze stodoly, taki szaro bury, przytulinski. wiekowo ma tak max 2 lata. a w pon dziewczyny z trzcianki zabraly stara babulenke z ogromnym guzem, ale to juz z przyborowka. czyli ostatnio 4 pieski trafily w lepsze warunki :lol: super. tak czy siak trzeba walczyc nadal o domy dla reszty... Quote
Magdina Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 super, zaraz zamieśscimy to na stronce. Irysku jak możesz to zerknij na strone przytuliska i powiedz ,które 2 psiaki z galerii pojechały do domku to zaraz o tym napisze! Quote
Magdina Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Martali napisał(a):Magdina, wiem że Apaszka znalazła dom oraz amstaffka Saba. :lol: tak o Apaszce wiem a wczoraj sie zgłosiła Pani ,która chciała ją wirtualanie zaadopotowac:) ale wybrała juz innego psiaka Quote
irysek Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 zadzwon do pani wandy i spytaj, przejrzalam ta strone z psiakami i nie znalazlam a ni tej suni z guzem ani tego pieska wilkowatego z rusca. nie wiem czy na tej stronie sa tez psy z rusca? czy tylko z przyborowka? apaszke mozesz juz usunac z pierwszej strony :) bo ja poznalalam hihi z tego co widze to na stronie nie ma calej masy psiakow... mam na mysli te z rusca... Quote
Martali Posted October 28, 2008 Author Posted October 28, 2008 Magdina napisał(a):tak o Apaszce wiem a wczoraj sie zgłosiła Pani ,która chciała ją wirtualanie zaadopotowac:) ale wybrała juz innego psiaka O, fajnie że ktoś sie wirtualną adopcją zainteresował. Jakiego pieska ta Pani zaadoptowała wirtualnie? :) Wiadomo co u Apaszki? Może udałoby się jakoś załatwić zdjęcia z nowego domku.. jest jakiś kontakt do tej osoby, która Apaszkę zabrała do domciu? Quote
Martali Posted October 30, 2008 Author Posted October 30, 2008 Założyłam osobny wątek Morelce i Zulce z Przyborówka Dwie cudowne sunie szukają domu! Przyborówko. Mam też pytanie, czy ktoś kto był w Ruścu, mógłby napisać koło jakiej dużej miejscowości to jest? Quote
irysek Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Wągrowiec, Kcynia, Wapno troche dalej Budgoszcz. Quote
Martali Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 irysek napisał(a):Wągrowiec, Kcynia, Wapno troche dalej Budgoszcz. Dziekuję za informacje :) Quote
Magdina Posted October 31, 2008 Posted October 31, 2008 Może by tak psiaki umieścic w jakis gazetach? w Moj Pies co miesiąc można przedstawic psa do adopcji. Trzeba sie rozglądnąc ,razem łatwiej cos wymyślec:) Quote
Martali Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Magdina napisał(a):Może by tak psiaki umieścic w jakis gazetach? w Moj Pies co miesiąc można przedstawic psa do adopcji. Trzeba sie rozglądnąc ,razem łatwiej cos wymyślec:) Ja sie rozejrzę :) W gazecie "Mój pies" ogłoszenie można by dać.. ale do działu z adopcjami czy ogólnie w ogłoszeniach? Quote
Martali Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Już niedługo(ok. 16 listopada) rozpocznie się głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc w listopadzie. Pomyślałam, że dodam instrukcje już teraz żeby można ją już przesyłać znajomym, rodzinie :D 31 października kończy się głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc w październiku. Od 1 do ok. 16 listopada można zgłaszać schroniska, które będą brały udział w edycji listopadowej. 16.11 na www.krakvet.pl zostanie utworzona ankieta na której będzie można oddawać głosy na schroniska do 30 listopda. Prosimy o oddawanie głosów na Przytulisko P. Wandy w Przyborówku! A to instrukcja głosowania: 1. Rejestrujesz się tu: http://www.krakvet.pl/forum/profile.php?mode=register 2. Odbierasz e-mail aktywacyjny i aktywujesz konto - klikasz na zawarty w nim link. 3. Logujesz się i wtedy głosujesz w dostępnej już ankiecie: Po kliknięciu na link w e-mailu przeniesiesz się na forum krakvetu. Tam musisz kliknąć link do góry "Zaloguj się by sprawdzić wiadomości" podając swoją nazwę użytkownika i hasło. Przeniesie Cię do Twoich prywatnych wiadomości, więc musisz kliknąć na "Forum www.krakvet.pl Strona Główna". Na forum wybierasz Forum "www.krakvet.pl" i temat "Głosowanie na schronisko, które otrzyma pomoc - listopad 2008". Zaznaczasz "Przytulisko P. Wandy w Przyborówku koło Poznania" klikasz pod ankietą "Wyślij". Prosimy pamiętać że trzeba wziąć udział w ankiecie - nie wystarczy sam wpis na forum! Za wszystkie głosy OGROMNIE DZIĘKUJEMY! Rejerstracja naprawdę nie trwa dlugo! Pomóżcie!! Głosowanie rozpocznie się ok. 16 listopada, więc można już zacząć namawiać rodzinę i znajomych. :cool3: Quote
Martali Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 To ja hopnę do góry to wspaniałe Przytulisko! I może napiszę co jest potrzebne pieskom (może ktoś będzie robił porządki w domu..^^) Gdyby ktoś mógł i zechciał pomóc Przytulisku, potrzebne jest tam prawie wszystko. Przede wszystkim żywność dla psiaków: -karma sucha i mokra -ryż, makaron, kasza oraz: -stare koce, kołdry, poszwy i ręczniki na posłania dla zwierząt -miski i stare garnki -środki czystości -lekarstwa i środki opatrunkowe -smycze, obroże, zabawki (mogą być używane) - gazety szare (nie na kredowym papierze) i wiele innych rzeczy.. A może ktoś z dogomaniaków chciałby wirtualnie zaadoptować psiaka z Przytuliska? szczegóły na stronie internetowej Zwierzaki u Wandy Quote
Martali Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Pieski z Przytuliska Pani Wandy szukają domciu!! Quote
Martali Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Cudna sunia owczarka niemieckiego (nie znam imienia) ma mniej niż 3 lata. Quote
Martali Posted October 31, 2008 Author Posted October 31, 2008 Prosimy o pomoc w ogłaszaniu psiaków! Quote
Martali Posted November 1, 2008 Author Posted November 1, 2008 Podnoszę, podnoszę.. a może znajdzie się osoba, któraby zrobiła banerek Przyborówkowy? ślicznie proszę.. :p (ja nie umiem robić banerków..:oops:) Quote
Recommended Posts