Tola Posted October 10, 2008 Posted October 10, 2008 Benio ma tylko 10 miesięcy, a już poznał smak bezdomności. Włóczył się ok. 2 miesięcy po jednym z zamojskich osiedli. W nocy spał na trawnikach, w dzień szedł tam, gdzie mógł dostać choćby odrobinę jedzenia, przed deszczem krył się pod balkonami. W przeżyciu pomagały mu dzieci, które odprowadzał do szkoły, a one dzieliły się z nim swoimi kanapkami. Ale pewnego dnia Benio trafił do schroniska i zupełnie nie może odnaleźć się w małej klatce. Wyje całymi dniami, błaga o wypuszczenie. Benio to bardzo wesoły i energiczny psiak, jeszcze właściwie dziecko. Powinien teraz bawić się, biegać i mieć swojego człowieka Kto pomoże odmienić los Benia?
Tola Posted October 10, 2008 Author Posted October 10, 2008 Dzisiaj zabraliśmy Benia do weta, został zbadany i odpchlony. Skóra i uszy w porządku. Szukamy dla Benia DS. Benio w lecznicy
Tola Posted October 11, 2008 Author Posted October 11, 2008 Nikt nie zajrzał nawet do Benia:-( Benio nie podoba się chyba:-( W górę piesiu!
sacred PIRANHA Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Tola napisał(a):Nikt nie zajrzał nawet do Benia:-( Benio nie podoba się chyba:-( W górę piesiu! śliczny piesio, porozsylam fotki....jest mlodziutki...szkoda byloby zmarnowac jego mlodziencza radosc zycia w schronie:shake:
szomiz Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Pies ma u mnie dom tymczasowy. Jest przemiły, przełagodny, przeprzyjazny i lgnie do człowieka. A jako, że młody - spokojnie dostosuje się do zwyczajów nowego właściciela. Mimo młodego wieku na pewno żył w normalnym domu. Reaguje na otwarcie lodówki, usiłuje spać łóżku (właśnie go tego oduczam). I chętniej siedzi w domu niż (w na prawdę dużym) ogrodzie. Mimo, że po przejściach (warczy przez sen) to pies wybitnie towarzyski - do życia z człowiekiem i ew. innymi psami (sie dogadal z moim, 5xwiekszym od niego).
funia Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Beniuśku ,znajdz domek tak dobry jak ten w którym teraz przebywasz...
Tola Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Benio ma się dobrze, jest wesoły, dogaduje sie świetnie z psem Pana Sławka. Tylko jakoś nie pasują mu kury sąsiada:razz:
sacred PIRANHA Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Tola napisał(a): Tylko jakoś nie pasują mu kury sąsiada:razz: bo kury to podstępne zwierzęta są:diabloti:
Poker Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 jak duży jest Benio i ile może ważyć?czy nadaje sie do domu z dziećmi 11 i 9 letnimi? Dzieci wychowane z psami.
Tola Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 Na razie Benio to cienki jak deseczka. Nie wiem ile moze ważyc; 10- 12 kg?
Tola Posted October 17, 2008 Author Posted October 17, 2008 [quote name='Poker']i co? i czekam na odpowiedź :crazyeye: Wyslalam wczoraj info na pv:roll: Kopiuję Benio jest wesołym psem, z pewnoscią nadaje sie do dzieci. Jest zywiołowy, uwielbia zabawy i towarzystwo ludzi. Bardzo zalezy nam na znalezieniu mu domu, bo tymzcas nie moze trwac długo... Benio nie lubi kur:cool3:
Tola Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Benio na Szukaj zwierzaka - http://szukajzwierzaka.pl/Szukajzwierzaka/Przeglądaniezwierzaków/tabid/111/Default.aspx
szomiz Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 sacred PIRANHA napisał(a):bo kury to podstępne zwierzęta są:diabloti: A to wcale nie jest śmieszne. Benek najpier znalazł wszystkie dziury w płocie (załatalim), a następnie nauczył się przeskakiwać przez furtkę. Fakt, niską. 120 cm. Ale ile kur wymordował to inna sprawa. Za te, za które mogłem zapłacić - zapłaciłem. Ale jest (co najmniej) jeden przypadek, że gospodarz nie chce pieniędzy - chce młodą nioskę. Skąd ja na jesieni zdobędę młodą nioskę...
sacred PIRANHA Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 szomiz napisał(a):Ale jest (co najmniej) jeden przypadek, że gospodarz nie chce pieniędzy - chce młodą nioskę. Skąd ja na jesieni zdobędę młodą nioskę... hmm to moze ja popytam u rodziny na wsi,moze ktos co najmniej jedną odstąpi jak ładnie poprosze?
Tola Posted October 23, 2008 Author Posted October 23, 2008 Błagam o pomoc! DT nie chce juz Benia, psu grozi powrót do schroniska:placz:
szomiz Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Tola napisał(a):Błagam o pomoc! DT nie chce juz Benia, psu grozi powrót do schroniska:placz: Nie jest, że nie chce. Jest tak, że nie może.
szomiz Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 sacred PIRANHA napisał(a):o co chodzi?? Nieważne, to było niepotrzebne z mojej strony.
sacred PIRANHA Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 szomiz napisał(a):Chodzi o totalną alienację tak zwanych działaczy. O totalne ignorowanie zgłaszaych problemów. 1 000 zlotych za kojec? Z klimatyzacja ten kojec ma być!?!? Kilka dni na przygotowanie kojca, bo trzeba lać cement/beton? Przy temperaturach schodzacych ponizej 5 st. celciusza? Toz lepiej karmic te psy cementem niz go wylewac bez dodatkow (przez przypadek mam 4 niepotrzebne litry szkla wodnego)... Ale wolontariuszom łykającym 1000 (słownie: tysiąc) za kojec nie wpadnie do głowy, żeby sprawdzić czy ma to sens, a choćby porównać z ceną metra kwadratowego mieszkania. nadal nie wiem o co chodzi:-( jaki kojec za tysiaka?
Tola Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 [FONT=Times New Roman]Benio szuka domu! [/FONT] [FONT=Times New Roman]Dostałam info, ze mam go natychmiast zabierać, nieważne gdzie, jak tego nie zrobię, to Benio zostanie odwieziony do schronu. [/FONT] [FONT=Times New Roman]To młody energiczny pies, wymagający bardzo dużo ruchu. Rozrabia w domu, raz nasikał na łóżko. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie będę odpowiadała na zaczepki. Zainteresowanym odpowiem na pv. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Nikt nie prosi o pieniądze. Tym bardziej nie żąda. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Nie będziemy lać betonu ani cementu. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jak nie można poawanturowac się poprzez maile i tel. to trzeba na forum. [/FONT] [FONT=Times New Roman]A najlepsza pora to wieczór. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Jeśli ta sytuacja będzie trwać poproszę o zamkniecie wątku. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Bardzo proszę wszystkich o pomoc i szukanie domu dla Benia, bo teraz to najważniejsza sprawa. [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT]
Recommended Posts