Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziekuje wam wszystkim, ja bym jednocześnie prosiła, zeby każdy kto chce wpłacić pieniążki deklarował sie tutaj na watku lub u mnie na pw.
Bo nie chce przez przypadek pomylić nicków i wysłac numer konta tam gdzie nie potrzeba;)

A i zaraz Reksio będzie miał wyróznione allegro. Trzeba szukac domku;)

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gamoń']Mam opakowanie Spironolu 100 tabl i 2 opakowania Essentiale forte
Na jaki adres mam wysłać paczkę?
pozdr Mały Gamoń
Myśle, ze najlepiej do schroniska.

SPOŁECZNE SCHRONISKO DLA ZWIERZĄT TOZ "FAUNA"
IM. ŚW FRANCISZKA Z ASYŻU

ul. Bujoczka
41-700 Ruda Śląska

dzięki za pomoc:loveu:

Posted

Co z Rexem???

Juz piszę

Vetmedin się dziś skończył, wczoraj byliśmy u weterynarza

Konieczne jest EKG a RTG klatki piersiowej by zobaczyć w jakim stanie jest serce, Rexiu cierpliwie wczoraj zniósł jazdę samochodem i grzeczie zachowywał się u weterynarza.

Od juta jest na leku Digoxin na serce i jeszcze jakieś 2 inne 2 razy dziennie po 1 tabletce.

Konieczne sa obserwacje jak Rex raguje ina inne TAŃŚZE leki jak oddych czy więcej pije czy kaszle W schronisku nie ma możliwości tego zaobserwować ponad 350 psów codziennie czeka by je nakarmic by im posprzątać Napradę wszyscy bardzo się starają ale opieka prawidłowa opieka nad Rexem nie jest możliwa.

Pozatym rokowania są takie na już robimy EKG I RTG pies dostaje leki na miesiąc czasu po tym okresie badania muszą być powtórzone by zobaczyć co się zmieniła jak leczenie wpływa na psa.

Pies z chorym sercem w takim wieku jak REX może pożyć kilka lat ciesząc się życiem ale potrzeba tu systematycznego podawania leków robienia badań i obserwacji.

Jeżeli Rex tak samo dobrze będzie czuł się na leku Digoxin który kosztuje 7 zł to uważam że nie ma sensu miesięcznie wydawać na lek Vetmedin 150 zł ale by to zauważyć potrzebna jest obserwacja Rexa gdzie w schronisku jest to nie możliwe.

Posted

Digoxin to już jest niestety totalne gówno. Trzeba by było go codziennie monitorować, bo on się kumuluje w tkankach i raz jest uwalnine mniej raz więcej, a czasem więcej może doprowadzić do zgonu. Ogólnie juz żadnych preparatów z naparstnicy się nie stosuje, ani u ludzi ani u zwierząt. Można by było jeszcze mu metazydynę dołaczyć bo zwiększa kurczliwość serca i nie koliduje z innymi lekami. Przepraszam ze się wymądrzam ale w tej chwili tylko tyle mogę poradzić... :-(
a i jak bierze furosemid to tzreba by było na badaniach krwi poziom potasu zbadać...
Mały G.

Posted

Popieram Justynę. Reks w schronisku, nawet przy wielu chęciach i wspaniałej opiece - nie ma szans :-(
Wiem coś o tym bo Gamoń brał identyczny zestaw leków, identyczne objawy. Codziennie byliśmy u weta i niestety.. udało miu się przedłużyć życie o miesiąc
REKSIU potrzebuje domu, chociaż tymczasowego :shake:

Posted

Jedyne co mogę dodać to to, że będą wszyscy sie starać i robić co się da dla dobra Reksa,ale przy braku pracowników ,olbrzymiej liczby napływających zwierząt,(wiele zwierząt przyszło teraz w ciężkim stanie),to może niewystarczyć:-(,REKS PILNIE POTRZEBUJE DOMU,ABY TO LECZENIE MIAŁO SENS ...

Posted

Doszło 15 zł od BAGIRA@SARA dziękujemy:loveu:

Dajcie Reksowi choćby DT:-( To uroczy psiak na pewno nie sprawi problemu.
W schronisku nie ma szans, a przeciez chore serce to jeszczenie wyrok, on moze jeszcze doskonale funkcjonować, ale przy dobrym, dokładnym leczeniu.

Posted

Byłam dzisiaj u Reksia. Humor mu raczej dopisywał. Wesoło się ze mną przywitał. Zrobił z ulubionym pracownikiem klika kroków po schronisku i położył się spać. ;)

Posted

Lek który teraz Reks dostaje nic nie daje:-(

Vetmedin musiałby dostawać 3 razy dziennie, co daje jakies 250 zł na miesiac:-( Nie mamy tyle kasy:-(
Póki nie uzbieramy takiej kwoty Reks będzie dostawał ten tańszy lek.
Pomóżcie:placz:

A to rachunek za tą poprzednia wizyte u weta

a to wyniki badań