Paulix Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Wiem, pisałam, że 160 mm występuje tylko u Hero i CS. Quote
sator_k_ Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Mój post tyczył się tego, że wiska szuka fri do 160mm, więc napisałam, że Hero ma również 120 (czyli DO 160). Spokojnie nie nabijam sobie postów powtarzając po kimś ;) Quote
wiska Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 [quote name='sator_k_']Mój post tyczył się tego, że wiska szuka fri do 160mm, więc napisałam, że Hero ma również 120 (czyli DO 160). Spokojnie nie nabijam sobie postów powtarzając po kimś ;)[/QUOTE] ale jakie hero? Bo pisalam do producenta i produkcja hero pup stanela...:( Quote
Paulix Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 [quote name='wiska']ale jakie hero? Bo pisalam do producenta i produkcja hero pup stanela...:([/QUOTE] Chodzi właśnie o Hero Pup, które twoja suka w jedną sesję zamieni w sito. Quote
sator_k_ Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 A to nie wiedziałam, że już ich nie produkują. Quote
roadtonowhere Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Witam.. mam pytanie odnośnie rzucania frisbee na dworze mojemu psu.. Więc o to chodzi, że Czoko w domu ładnie łapie frisbee, bawi się nim itd jednakże na dworze kompletnie nie jest nim zainteresowany.. co zrobić aby na dworze łapał tak ładnie frisbee jak w domu? Quote
dog193 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Mam pytanie co do szarpania się dyskiem. Mamy SofFlite, Jupi generalnie dosyć łatwo się nakręca, ale niezbyt lubi przeciągać się dyskiem. Ma niecałe 6 miesięcy, szarpakiem uwielbia się przeciągać, mógłby godzinami, ale talerzyk trzyma jakby od niechcenia, puszcza praktycznie od razu, nie wiem, czy nie potrafi go utrzymać, czy nie chce. Dodam, że dopiero co zmienił zęby, czy to może być kwestia tego, czy może mu sprawiać dyskomfort? Wydaje mi się, że Sonici, które też mamy (ale jeszcze z psem się nimi nie bawię, chciałam zacząć od SofFlite'a) są bardziej miękkie i przyjazne dla psiego pyska, ale może to tylko wrażenie? Quote
Stevie Rae Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 [B]dog193[/B], Ja też mam dla Kapsla Soft'a, ma on metalowe szczęki, ale podczas przeciągania się dyskiem widzę ślady krwi na frisbee. Quote
dog193 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 No właśnie ja tez zauważyłam krew, ale na mojej ręce ;) Czyli że jak? Nie przeciągać się? To chyba mija się z celem ;) Quote
Unbelievable Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 ja z gramem bardzo mało się przeciągałam bo nie lubił, nie sporawiało mu to przyjemności, więc sobie odpusciłam ;) bo szarpanie to ma być nagroda, on w zamian miał rzut Quote
dog193 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Ale nie lubił w ogóle, czy tylko dyskiem? Bo Jupi się szarpać uwielbia, tylko coś mu talerz nie podchodzi. Quote
Unbelievable Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 [quote name='dog193']Ale nie lubił w ogóle, czy tylko dyskiem? Bo Jupi się szarpać uwielbia, tylko coś mu talerz nie podchodzi.[/QUOTE] tylko dyskiem, księciunio miał za twardo w ząbki ;) jak już się szarpał to tylko odwróconym do góry dnem, łatwiej mu było złapać Quote
dog193 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 No to tak, jak Jupi ;) Kurczę, szkoda by było, bo to świetna forma nagrody, może jeszcze się przekona? Będziemy próbować, troszkę delikatniej ;) Quote
Unbelievable Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 [quote name='dog193']No to tak, jak Jupi ;) Kurczę, szkoda by było, bo to świetna forma nagrody, może jeszcze się przekona? Będziemy próbować, troszkę delikatniej ;)[/QUOTE] próbuj, ja odpuściłam bo mi to do szczęścia potrzebne nie było :diabloti: trudniejsze rzuty nagradzam rollerami albo backhandami Quote
dog193 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 No ja jednak chciałabym się w to troszkę na poważniej pobawić, więc mam nadzieję, że mój delikatny pieseczek się przekona ;) On w ogóle jest wrażliwy, do błota nie wejdzie, nie wspominając o siedzeniu czy warowaniu, na śniegu też za bardzo mu się nie uśmiecha leżeć, to samo na twardym podłożu - najlepiej pieseczkowi rozciągnąć kocyk, wtedy łaskawie posadzi swój kuper ;) Backhandów ja jeszcze nie potrafię :D Rollery już mi całkiem zacnie wychodzą, floatery też coraz lepiej :) Quote
Unbelievable Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 [quote name='dog193']No ja jednak chciałabym się w to troszkę na poważniej pobawić, więc mam nadzieję, że mój delikatny pieseczek się przekona ;) On w ogóle jest wrażliwy, do błota nie wejdzie, nie wspominając o siedzeniu czy warowaniu, na śniegu też za bardzo mu się nie uśmiecha leżeć, to samo na twardym podłożu - najlepiej pieseczkowi rozciągnąć kocyk, wtedy łaskawie posadzi swój kuper ;) Backhandów ja jeszcze nie potrafię :D Rollery już mi całkiem zacnie wychodzą, floatery też coraz lepiej :)[/QUOTE] Do poważnej zabawy szarpanie też nie jest niezbędne Szczur ma to samo :diabloti: nauczy się kłaść na błotku, z moim też dało radę :evil_lol: to najwyższy czas się uczyć :razz: Quote
dog193 Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Niezbędne pewnie i nie, ale bardzo pomocne - szczególnie biorąc pod uwagę, że jestem laikiem ;) Spoko spoko, do backhandów w końcu też dojdę :lol: Teraz szlifuję floatery :eviltong: Quote
Stevie Rae Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 Za to moje toto wgryza się w dysk i nie puszcza, lata w powietrzu, powarkuje i macha ogonem :) O, dog193, widzę że również trenujesz, a jesteś z Bytomia - ja z Mikołowa, może się kiedyś spotkamy na wspólnym treningu? :) Quote
evel Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Szarpanie dyskiem to chyba kwestia bardzo indywidualna. Zu na początku nie chciała się szarpać, jakby nie mogła się przełamać. A w pewnym momencie coś zaskoczyło i teraz się zachowuje jak młody krokodyl czasem :evil_lol: No i różnie psy się szarpią, jedne tylko "muskają" dysk pyskiem (znajoma borderzyna), a Zu robi sieczkę z delikatniejszych dysków :roll: Quote
dog193 Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 No, Jupiś też lubi się szarpać 'na ostro', idzie na całość po prostu ;) Dzisiaj już było ciut lepiej, będziemy ćwiczyć :) Quote
drzalka Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Jeszcze tutaj zapytam, widział ktoś gdzieś dyski Jaws najlepiej w kolorze Tangerine ( półprzezroczysty pomarańcz) ? Zauważyłam że w sklepach z tematu Linkownia rozprzedają Jawzy i trudno je dostać. Znacie może jakieś alternatywne źródła, od "freezbiarzy" ? Quote
Fantowa Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 [quote name='drzalka']Jeszcze tutaj zapytam, widział ktoś gdzieś dyski Jaws najlepiej w kolorze Tangerine ( półprzezroczysty pomarańcz) ? Zauważyłam że w sklepach z tematu Linkownia rozprzedają Jawzy i trudno je dostać. Znacie może jakieś alternatywne źródła, od "freezbiarzy" ?[/QUOTE] [url]http://allegro.pl/hyperflite-dysk-frisbee-jawz-pup-tangerine-i2223290093.html[/url] O taki chodzi? Quote
drzalka Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 Tak jest, jedynie w standardowym rozmiarze :) Quote
wilde22 Posted April 1, 2012 Posted April 1, 2012 cześć, A ja mam pytanie, czy prawie 8letni psiak może brykać z frisbee? Dodam, że ma dobrą kondycję i zdrowie, pies w typie boksera : ) No i oczywiście jak nauczyć go porządnie łapać je, bo kiedyś plastikowe łapał nawet ładnie, teraz gdy kupiłam mu lepsze, gumowe, bardziej miękkie to łapie je raz na jakieś 5-6rzutów. Quote
Recommended Posts