Tosia2 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Czyli mamy 170zł już dla mamuni !!! :multi::multi::multi: Jesteście wielkie !!! ...jeszcze 130zł ..... Czy ktoś ma kontakt telefoniczny do Mysza1? Wyjechała ale po powrocie ma pomóc, miała też jakąś dziewczynę mogaca zabrac na tymczas malucha..... ps. Co do szczeniaka... Jak wiadomo niektórym trafiły do nas dwa maluszki mix Husky.... Od kilku dni chorują, przy czym brązowooka suczka juz jest ok ale ta z niebieskim oczkiem gasnie.... Podejrzewali najpierw wirus i w tym kierunku była leczona, potem parvo, ale 2 testy wyszły ujemnie... Dziś rano dopiero wyszła Babeszja....... Do 3rano moja mama była przy niej na sggw a od rana chodzi zapuchnięta...... :( Skoda gadać.... Treba działac z tymi maluchami.... Tamte preszły przez schronisko włąsnie to dokładnie które czekałoby te 5 malców... i tamte były w kociarni a jednak je złapało.... Wiem ze jak trafia do schronu to będzie ich ostatnia droga.... Quote
Abrakadabra Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Dołożę te 130 zł. Podajcie mi nr konta. Dzwoniłam do Ajlii - jej mąż mógłby pomóc w transporcie do Pati całej rodzinki. Jeśli Mysza1 wróci i da radę wykombinować jakieś sensowne lokum ja mogę z powrotem przewieźć je do Warszawy i tutaj na miejscu szukać im domków. Niestety Ajlii nie odbiera. Napisałam jej wiadomość na PW. Czekam na odpowiedź. Ja dzisiaj nie mogę pomóc w transporcie. Quote
dorota412 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Ale 35zl mialo byc za mamusie z dziecmi, czy sama mamusie, bo juz nie wiem? Chyba za cala gromade. Przez miesiac moze znajda sie dla nich domy, a jak nie to bedzimy kombinowac kase Quote
maggiejan Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Czy wszystkim osobom, które deklarowały wpłaty wysłać konto na pw? Quote
Tosia2 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Ojej..... Widzicie....ciągle jakieś trudne decyzje... 300zł to hotelik dla suni na miesiąc. Dla szczeniaków to dodatkowo koszt 750zł.... :( Masakra.... Może udałoby sie jednak po sztuce umieścić w DT a mamusie w hoteliku??? Nie damy rady finansowo... Quote
Olena84 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Faktycznie miało być 35 złote, 10 złote za mamusie i po 5 na malucha. Quote
Tosia2 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Póki co mamy 170zł, czyli hotelik dla całej rodinki na 4, prawie 5 dni..... a to bez szans żeby znaleść domy.... :( Strasznie żałuję ze nie mamy jak sie skontaktowac z Myszą1 bo byłoby wiadomo, na ile moze pomóc....:-( Quote
Tosia2 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 maggiejan napisał(a):Czy wszystkim osobom, które deklarowały wpłaty wysłać konto na pw? Będę wdzięczna jeśli to zrobisz... Musimy wiedziec ile realnie pieniędzy sie uzbiera... Quote
Abrakadabra Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Tosia2 napisał(a):Póki co mamy 170zł, czyli hotelik dla całej rodinki na 4, prawie 5 dni..... a to bez szans żeby znaleść domy.... :( Strasznie żałuję ze nie mamy jak sie skontaktowac z Myszą1 bo byłoby wiadomo, na ile moze pomóc....:-( Przecież pisałam na poprzedniej stronie, że wpłacę 130. Quote
Tosia2 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 OJEJ!!! Prepraszam najmocniej.... Nie zauważyłam Twojego wpisu... :oops: Bardzo serdecznie dziękuję, naprawdę z całego serca!!! Czyli na hotelik dla mamy mamy na cały miesiac..... Chorobcia, tylko co z glutkami.... No bo niby można to potraktowac jako 10 dni ghotelu dla mamy i małych.....ale wtedy trzeba pamiętać o odrobaczniu i szczepieniach co przy 5 szt znów daje ogromną kwotę..... Rany, choć 3 a najlepiej 4 poszły do róznych DT.... Ile by to zmieniło....:( Napiszę jeszcze pw do Myszy, a nóż może odczyta.... Quote
maggiejan Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Wysłałam na pw nr konta, gdyby ktoś jeszcze chciał wpłacić to proszę o kontakt na pw. Quote
Tosia2 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Dziekuję baaardzo ! :) Moze wspólnymi siłami jakos sie uda.... Kolejna zimna noc na kartonie.....oby już ostatnia.... :( Isadorko, moze zmień jednak tytuł na coś w rodzaju "Mała SUNIA i DZIECI na KARTONIE przy ULICY! DT póki jeszcze żyją! " ...o ile się zmieści....:oops: Quote
Abrakadabra Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 [quote name='Tosia2']Dziekuję baaardzo ! :) Moze wspólnymi siłami jakos sie uda.... Kolejna zimna noc na kartonie.....oby już ostatnia.... :( Isadorko, moze zmień jednak tytuł na coś w rodzaju "Mała SUNIA i DZIECI na KARTONIE przy ULICY! DT póki jeszcze żyją! " ...o ile się zmieści....:oops: Mamy już trochę kasy - napiszcie szybciutko czy jadą dziś cała rodziną, bo Ajlii może je zawieźć do Pati. Musi tylko wiedzieć kiedy. Quote
mysza 1 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 A zatem, jednego szczeniaczka może wziąc na tymczas dziewczyna, kontakt do niej ma Agnieszka2 z dogo. Co do wzięcia szczeniorków- dla ich bezpeiczeństwa powinno sie je zabrać na parę dni gdziekolwiek- do Gameboy do środy. Teraz to już poniedziałek, to nie wiem czy to ma sens. Pisałam, ze byc moze mozemy wziąć dwa do lecznicy- sprawdziłam i szanase na to są marne, jest okropne przepełnienie i już kilka szczeniąt, meksyk. Poza tym to są koszty, a ja niestety nie dam rady ich pokryć. Znowu trzebaby zbierać. Czy naprawdę nikt nie może dac tymczasu, choćby jednemu? Quote
ajlii Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Abrakadabra, jak dzwoniłaś, to ja z psem na spacerze byłam... Tak jak deklarowałam - mąż może przewieźć sunię i szczeniaki we wskazane miejsce. Dobrze gdyby ktoś mógł pożyczyć kontener dla niej - my mamy tylko duże koszyki dla szczurów (szczeniaki się zmieszczą). I nie chodzi tu o zabrudzenie samochodu, tylko o bezpieczeństwo ich w podróży. Możemy jechać po szczeniaki dzisiaj, albo jutro max. do godziny 16 (mąż na noc do pracy idzie). Nie wiem tylko czy dzisiaj nie zamknieta posesja (było o tym w którymś poście). Osobiscie wolałbym w dzień jechać, łatwiej sunię znaleźć i złapać - ale dostosuję się do Waszej decyzji. Czekam więc na instrukcje :) Quote
mysza 1 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Myslę, że zabranie ich do Pati na chwilę obecną to najlepszy pomysł, jeden mógłby jechać na tymczas do tej dziewczyny od Agnieszki2. Quote
baffi2 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Rozumiem że ta dziewczyna 'od Agnieszki' nie chce pieniędzy za DT szczeniorka? No więc mamusia i jeden szczeniak już mają 'zaklepane' miejsca..? A czy pati nie mogłaby chociaż jednego malucha przetrzymać? Wypisuje do osób z mapy pomocy dgm a nóż ktoś moglby chociażby w ciepłym garażu przetrzymać któregoś malucha :roll: Quote
ajlii Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Znikam zająć się zwierzyńcem. Mam w tej chwili pod opieką kilkadziesiąt szczurów, chomiki i psa... Mój numer telefonu wysłałam Tosi2, ma go też Abrakadabra - jakby co dzwońcie. Im szybciej będzie podjeta decyzja tym lepiej - miejsce, czas itp... Quote
Abrakadabra Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 mysza 1 napisał(a):Myslę, że zabranie ich do Pati na chwilę obecną to najlepszy pomysł, jeden mógłby jechać na tymczas do tej dziewczyny od Agnieszki2. Też tak myślę. Tylko trzeba uprzedzić Pati. Quote
Abrakadabra Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 baffi2 napisał(a):Rozumiem że ta dziewczyna 'od Agnieszki' nie chce pieniędzy za DT szczeniorka? No więc mamusia i jeden szczeniak już mają 'zaklepane' miejsca..? A czy pati nie mogłaby chociaż jednego malucha przetrzymać? Wypisuje do osób z mapy pomocy dgm a nóż ktoś moglby chociażby w ciepłym garażu przetrzymać któregoś malucha :roll: Ja już wysłąłam e-maila do Pani z Babic. Czekam na odpowiedź. Quote
mysza 1 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Asiaf1 zaraz zadzwoni do znajomej, moze uda sie je umieścic w przytulisku w Milanówku- wszystkie z mamą. Quote
Isadora7 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Zmieniłam tytuł. Tosia trzeba było dzwonić zrobiłabym to wcześniej. Quote
mysza 1 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Za duży ten banerek dla mnie:shake: Quote
Abrakadabra Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Pamiętajcie proszę, że Ajlii i jej mąż mogą zająć się transportem. Czy ktoś jej odpowiedział? Quote
Recommended Posts