Jump to content
Dogomania

Kraków-Aria juz zdrowa i szczesliwa w swoim wspanialym domu:):)

Recommended Posts

• Replies 246
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem co ta Aria sobie ubzdurała. Od dwóch dni zaczęła sobie obgryzać pazurki w tej sztywnej łapce. Jest w ogóle pytanie, czy ona ma w tej łapce czucie. Bo te paznokietki sobie obgryza aż do krwi i wcale nie przestaje. Już ma nawet podpuchnięte opuszki od tego wiecznego obgryzania.
A teraz nawet Amiga zaczyna ją wylizywać w tym miejscu. Mam nadzieję, że przy takiej ilości antybiotyków, które Aria dostawała nie wywiąże się tam jakaś wredna infekcja:shake:

Posted

Trzymajcie, trzymajcie - wątek sobie przejrzałam. Usiłuje sobie przypomnieć jak sie nazywał ten drugi fajny ortopeda.....co to z Bejem tam jezdziałam. Ona to Degórska, a on kurde mi z głowy wyleciał. Skleroza panie........

Nic to - jutro przyjdę to opowiem:-). Ciocia Bianka, nie chce z 10 kociaczków na podchowanie?hę?.........uśmiechnęła się przymilnie......Misieek ma ze 30......można by wesprzeć dziewczynę

Posted

Neigh napisał(a):
Trzymajcie, trzymajcie - wątek sobie przejrzałam. Usiłuje sobie przypomnieć jak sie nazywał ten drugi fajny ortopeda.....co to z Bejem tam jezdziałam. Ona to Degórska, a on kurde mi z głowy wyleciał. Skleroza panie........

Nic to - jutro przyjdę to opowiem:-). Ciocia Bianka, nie chce z 10 kociaczków na podchowanie?hę?.........uśmiechnęła się przymilnie......Misieek ma ze 30......można by wesprzeć dziewczynę

Ciocia Bianka bierze 12 świnek na tymczas :evil_lol:

Posted

BIANKA1 napisał(a):
Ciocia Bianka bierze 12 świnek na tymczas :evil_lol:

Co to jest 12 świnek.......miałam 7:-). Tak czy siak.......do świnek kociaczki baaaaaaaaardzo pasują. Bardzo, dodała stanowczo:-)

Posted

Neigh napisał(a):
Co to jest 12 świnek.......miałam 7:-). Tak czy siak.......do świnek kociaczki baaaaaaaaardzo pasują. Bardzo, dodała stanowczo:-)
Jasne , ale mam kociaka na tymczasie bez szczepień .

Posted

AMIGA napisał(a):
No to trzask prask - jedna wizyrta u weta i kociak będzie zaszczepiony. I wtedy................hmm nic nie mówie, nic nie mówię

Dobrze mówisz, dobrze mówisz:-) I jak jużtak sobie radośnie odjechałam od wątku głownego.......to bardzo proszę przypomnieć Agamice, że mamy takiego piknego onkowatego Lotnika pokrzyczkowego.......za te wszystkie wizyty i inne tam takie.......jakby ktoś chciał onka.......pamiętajcie o tym bidulu, dooooobra?

Posted

Z tą łapką coś się musi dziać skoro Aria ją skubie. Może ją mrowić albo drętwieć :roll: Bez powodu by chyba jej nie masakrowała :shake:
Ja w Warszawie polecam cudownego fachowca (chirurg, ortopeda) - dr Janicki :loveu:

3mam za wizytę!

Posted

Ja sobie tak myslałam, że ona skubie wszystko, co da się skubać! Przeskubała już dwie pary szelek, wszelkie możliwe buty i wszystko, co jest twarde. I myślałam, ze skubie pazurki, bo się nadają do skubania. A do innych łapek się nie zabiera, bo by ją bolało to skubanie.
Teraz łapka jest aż lekko podpuchnięta. Co gorsze, to i Amiga się przystawia do lizania tej biednej łapki. Wczoraj jechałam do hotelu, więc miało mnie nie być kilka godzin w domu. Zawinęłam więc Arii tę łapkę bandażem. Ale oczywiście bandaż stał się wspaniałą dłuuuuuuuuuugą zabawką ciągnącą się za Arią po podłodze :evil_lol:

Posted

Dzisiaj się z nią wybieram - narazie do mojej osiedlowej wetki. Zobaczę, co ona powie. Aria jest cały czas na antybiotykach, więc jakas infekcja chyba nie powinna się rozwijać :-o

Posted

Infekcja to pewnie nie. Ale tak sobie myślę, że Aria rośnie i może ta łapka nie nadąża za całością czy coś i stąd jakieś reakcje bólowe czy w każdym razie niemiłe odczucia. Może wetka coś powie mądrego.

Posted

Ufffffffffff jestem już po rozmowie z Neigh :loveu: wielkie dzięki za wizytę przedadopcyjną.
I jestem tez po rozmowie z panem z Warszawy - potencjalnym panem Arii
Generalnie rzecz biorąc, to jestem kompletnie głupia nadal. Ale w końcu chyba zdecyduję się oddać temu panu Arię.
Największym problemem dla nas było to, że pan się opierał przed zmianą lecznicy, o której Neigh ma nie za dobrą opinię. Ale po rozmowie ze mną pan się zgadza na nasze propozycje (oprócz SGGW, gdzie sam studiował i uważa, że tam psiaczki nie mają zbyt dobrej opieki).
No i problemem było dla nas też to, że Aria znajdzie się w malutkim mieszkanku, gdzie wiele rzeczy będzie dostępnych dla jej zębów. Ale pan jest na to nastawiony i wręcz nawet się cieszy, że może coś mu się uda jakoś Arii podsunąć (np buty, kórych on nie lubi, a Żona nie pozwala wyrzucić, bo są jeszcze dobre :lol:)
Pan się zgadza na wizytę poadopcyjną.
Teraz tylko jest problem z przewiezieniem Arii. Ale to jest sprawa do dogrania. Pan się nawet zaofiarował, że po nią przyjedzie, ale mysli jechac pociągiem, bo po pierwsze primo - ona ma chorobę lokomocyjną, to pewnie jazdę pociągiem lepiej zniesie, a po drugie primo - pociąg jest wg pana z gumy i łatwiej jest posprzątac po psie.