Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='halcia']Chce wiedziec wczesniej,obiecałam takiemu chłopakowi wycieczke do schronu....[/quote]
No niedziele bo mówiłam Wam, że jest święto Wniebowzięcia NMP i będzie ruch. Na marginesie dobrze, że mnie nie ma w Częst. bo tam się teraz modlą i modlą. A apogeum z kilka dni :roll:

A mam pytanie. Czy macie może w domu taką wolną tablicę korkową?
Bo z tymi kropelkami można ocipieć :placz: A tak to bym miała jak w szpitalu, mogłabym odhaczyć na czymś takim.
Właśnie jesteśmy w trakcie 2 zakraplania :roll:

Posted

Byłam z Matyldą u wetki i dała jej zastrzyk. Tak jeszcze mnie dobiła. Bo powiedziała, że małe szanse ma na adopcję bo brzydka, niemłoda, chora.
Powiedziała, że stany zapalne mogą się pojawiać, i że może to usunięcie oka nie niebyło złym pomysłem.

Posted

[quote name='Miśka84']Byłam z Matyldą u wetki i dała jej zastrzyk. Tak jeszcze mnie dobiła. Bo powiedziała, że małe szanse ma na adopcję bo brzydka, niemłoda, chora.
Powiedziała, że stany zapalne mogą się pojawiać, i że może to usunięcie oka nie niebyło złym pomysłem.[/quote]
Dla mnie Parówa jest piękna, i gdybym nie była zazwierzęcona na maksa, to wogóle nie przerażałaby mnie jej choroba, a odnośnie wieku to już wogóle tych obiekcji nie kumam, to jest idealna kumpela dla spokojnego, starszego człowieka, wierzę, że znajdzie dom.
Były jakies koszty??

Odnośnie ruchu w sobotę, zakładam sie o każda sumę, że będzie spokój na drodze. Nie wiem , czy pamiętacie, że w Boże Ciało jechałam do schronu- żywego ducha nie było, a jak wracałam to juz tez się porozłazili, więc nie bałabym sie podróży.;)

Posted

[quote name='halcia']Ja tez chyba za sobota,ale zobaczymy co Miska na to/uzaleznia od wizyty mamy/[/quote]
Dobra moze byc sobota. Zapomnialam o mamie :roll: Jutro ma kontrole to bedzie wiadomo.
Bylam z nimi na godzinnym marszobiegu. Barowa dala rade, kolacje spalila. :roll:
Wetka nic nie wziela.
Ku.... Barowy byla taka o :shake: chyba ten baton niejest dla niej dobry.
Ale wala deszczem :placz:

Posted

[quote name='halcia']Przy swojej figurze duzo jesc nie musi,byle cos dziubneła....[/quote]
Taka mala puszka starcza nam na 3, 4 posilki. Baton miala od niedzielnej kolacji do dzisiejszego sniadania.

Posted

[quote name='halcia']Ja baton mam z 10 dni,tylko ja dodaje do suchej.[/quote]
Ja jej kroilam na plasterek to on mial pare cm i do miski na mniejsze kawalki
wzdaje mi sie ze to mala porcja byla nawet myslalam czy nieza malo

Posted

Zastrzyki miały być 3 po 1 cm ( w strzykawce ) czyli jutro 3 ostatni, potem przechodzisz na antybiotyk w tabletkach ( 2x dziennie po pół tabletki co 12 godz. )

Te batony to takie zdradliwe są, jak jej nie służy to odstaw, moja Maja miała po tym tez sra...więc nie dawałam, zawieziemy je do schronu i już. Jak nie masz jej co dać to Ci jutro zrobię znów jakieś zakupki, albo kup sama to co Mati lubi a ja Ci oddam kasę.;)

Posted

Miska ta sama wetka jak zaniosłam do niej Albina, kilkanaście lat temu chciała go uśpić i wydarła na mnie paszczę, że pies nadaje się tylko do uśpienia i jak mogłam kupić konającego psa ...?!?!?! Dla niej jedynie rasowce są ciekawe ... szkoda słów.

Żył kilkanaście lat, w świetnym zdrowiu i zachwycał ... nie przejmuj się jej gadaniem. Matyśka jest cudowna :) i to nie tylko moje zdanie - Gutek uważa tak samo :D

Posted

[quote name='majuska']Jak nie masz jej co dać to Ci jutro zrobię znów jakieś zakupki, albo kup sama to co Mati lubi a ja Ci oddam kasę.;)[/quote]

mam 100zł na Matyśkę za kolczyki z perełką od albiemu to może majuska wpadniesz do mnie i zagospodarujesz....:razz:

Posted

A ja bym jej dawała to co nie lubi....jak bedzie głodna to zje,a jak bedzie wybrzydzac to schudnie,na czym wszystkim zalezy,a z drugiej strony jest dzielna przy tych zabiegach...jak nie nagradzac....

Posted

Miśka pisała, że oko coraz lepsze. Pora się wziąć za super wypasione ogłoszenia wszędzie gdzie tylko się da, ona nie może do schronu wrócić.....:shake:

Może ta kasa na ogłoszenia niech pójdzie, co? Może do Mojego Psa, reszte dołożymy , jakąs zbióreczke sie zrobi....

Posted

[quote name='majuska']
Może ta kasa na ogłoszenia niech pójdzie, co? Może do Mojego Psa, reszte dołożymy , jakąs zbióreczke sie zrobi....[/quote]
Ja bym dała tą kasę na ogłoszenia :roll:
Matyśkę w nocy troszkę przeczyściło. Rano coś mi waliło w jednym pokoju ale się spieszyłam i nie szukałam teraz znalazłam :roll:
Baton odstawiam. Została mi jeszcze Majuskowa puszka i dziś kupiłam za kasę od Albiemu dużą puszkę i jedną mniejszą. Byłam w rossmanie bo tam najtaniej.
Muszę jeszcze polecieć do apteki i kupić strzykawkę i igłę.

Posted

A byłam dziś w przelocie u Albiemu w robocie i wyszło na to, że ja chyba głodzę Barówę :roll:
Zwiększę troszkę porcje :oops:
A bo wcześniej zapomniałam. Nowa obroża Barówy jest prześliczna :)