Koperek Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 [quote name='Reksiu21']Tu nawet malo kto zaglada. Co u suni, jak sie zachowuje?[/quote] Siedzi w boksie ogólnym, więc jak zwykle... Quote
Reksiu21 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Negri, a zeby do Sylwi pojechala, to szans juz niema? Mimo ze paszport wyrobiony? Quote
Koperek Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Reksiu21 napisał(a):Negri, a zeby do Sylwi pojechala, to szans juz niema? Mimo ze paszport wyrobiony? Z tego, co pamiętam to tam były chyba jakieś dzieci, a do takich to bym jej nie dawała:shake: No chyba, że to gdzie indziej... Quote
Reksiu21 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Ja myslalam ogolnie, czy niezabiera.... Ale ona chyba do siebie na DT niebierze, tak mi sie wydaje.. Quote
Negri Posted November 16, 2008 Author Posted November 16, 2008 Sylwia działa w trochę inny sposób niż Reksiu. Ona najpierw znajduje dom a potem zabiera psa. Z niunią będzie ciężko.....:-( Przydało by się DT by suka sie uspokoiła i by ją poznać. Wtedy będzie o wiele łatwiej Quote
Reksiu21 Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Oh zeby, bo skonczy zycie w schronie....:shake: Quote
Reksiu21 Posted December 13, 2008 Posted December 13, 2008 Jakos wszyscy zajeci, nikt sie toba niezajmuje Niuniu...:shake: Quote
Negri Posted December 14, 2008 Author Posted December 14, 2008 Pamiętamy...... tylko już nie wyrabiamy :shake: Quote
Koperek Posted December 14, 2008 Posted December 14, 2008 [quote name='Negri']Pamiętamy...... tylko już nie wyrabiamy :shake: Oczywiście, że pamiętamy!!! ...ale cóż z tego...:-( NIUNIECZKO KOCHANA :placz: :placz::placz: Quote
Reksiu21 Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Psinko, szybko na pierwsza pokazywac sie! Quote
Reksiu21 Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 No to jeszcze raz! (tak bedziemy sobie podnosic, az ja uspia...:-() Quote
kikou Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 bardzo sie boje o te dzikuski...... Niunie, Nore... zeby nie skonczyly jak Tinka.... one nawet nie maja szans na adopcje z ogloszen... one musza isc do domu tymczasowego, ktory wyprowadzi je na porosta.... inaczej....:shake::shake: Quote
Koperek Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Tylko jest jedno "ale" kikou- ja też miałam swoją dzikuskę mieć przez jakiś czas, aż się wyprowadzi. I co? I pozostała...:roll: Bo nadal (a już dwa lata od adopcji) się socjalizuje i nadal są postępy- choć już mniejsze to jednak. Więc jak ktoś mi powie, że z tymi dwiema to będzie trwało szybciej to biorę na DT. Quote
kikou Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 nigdy nie ma gwarancji... ale np Bezka tez uciekala jak szalona przed pielegniarzem...a na spokojnie okazalo sie ze to cudowna psina.... w schronisku chyba do konca ich nie poznamy..... Quote
Koperek Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 [quote name='kikou']nigdy nie ma gwarancji... ale np Bezka tez uciekala jak szalona przed pielegniarzem...a na spokojnie okazalo sie ze to cudowna psina.... w schronisku chyba do konca ich nie poznamy..... Nie, nie- Beza nie była dzikusem- ja tego nie napisałam ani razu, a to że nie chodziła na smyczy to skutek przebywania całe życie na podwórzu. I pisałam gdzies na jej wątku, że zaczęła uciekać przed pielęgniarzem dopiero dobre 2 miesiące po znalezieniu się w schronie- wskutek przebywania właśnie z Niunią w boksie psycha jej się pogorszyła. Na początku było bardzo OK- podchodziła do siatki, do miziania, do pielęgniarza. Niunia jest najcięższym przypadkiem. Nora jest normalna, tylko tak jak wspomniana Naomi- nie wychodzi, bo nie i trzeba jej zrobić foty "na wyciągnięcie" i z ogłoszenia robić nabór. Ona nie jest dzikusem. Quote
Reksiu21 Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Moja podhalanka tez taka byla. Byla juz w gabinecie wet do uspienia, bo dzika, uciekala na boksie, na smyczy sie na ziemie rzucala. U mnie po paru dniach chodzila na smyczy, po tygodniu nauczyla sie czystosci, mimo ze chyba nigdy wczesniej w domu niebyla, i teraz ma kochajaca rodzine, i jest jak nianka do dzieci. Ale to trzeba DT w ktorym mozna jej poswiecic troche wiecej czasu. Tam gdzie jest czupurka, to by bylo dobrze, widac ze DT ma pojecie o psach tego typu. Quote
Negri Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Suka znów ma jechać do Niemiec ;) Tym razem spokojny, doświadczony, starszy Pan. Wie wszystko o suce i się zdecydował. Trzymać kciuki by się udało!!!! Quote
Koperek Posted January 5, 2009 Posted January 5, 2009 [quote name='Negri']Suka znów ma jechać do Niemiec ;) Tym razem spokojny, doświadczony, starszy Pan. Wie wszystko o suce i się zdecydował. Trzymać kciuki by się udało!!!! Tylko pod żadnym pozorem ma jej nie spuszczać ze smyczy, bo ja chyba osiwieję:shake: Pokaż Negri te foty, gdzie NIUNIA jest w obróżce i ładnie sobie siedzi w biurze- ona na prawdę taka jest, tylko się cholernie boi! To co?? Może ją z deka przygotować do wyjazdu i powyprowadzać??:cool3: Quote
Negri Posted January 5, 2009 Author Posted January 5, 2009 Koperku facet wie o wszystkim, jest uświadomiony i decyzje przemyślał. Wie że może napotkać różne problemy. Osobiście myślę, że jest przygotowany na dużo bardziej problemowego psa niż naprawdę jest ale to dobrze ;) Lepiej być zaskoczonym pozytywnie niż negatywnie. A jeśli masz jak ją po wyprowadzać to byłabym baaaaardzo wdzięczna :modla::modla::modla: I wmów jej że faceci są suuuper :evil_lol: Quote
Recommended Posts