Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Murka']Maja już w domku, a tu... dzwoni Pani w jej sprawie :crazyeye: Zapomniałyśmy cioteczki, że Maja ukazała się w Majowym MP! [/quote]EEEE tam, nie zapomnialysmy, przeciez chyba z MP ma dom Maja. Tam ja Pani Zofia wypatrzyla, o ile mnie pamiec nie myli :oops:

Posted

[quote name='Murka']O rety faktycznie :roll: Już zupełnie tracę poczucie czasu :crazyeye:[/quote]

Póki co chyba na razie nie wrzucamy żadnego psiaka do MP?
No,chyba, że macie ochotę na Grację lub Rufiego, choc osobiście w okolicach wakacji nie wiem, czy to ma wiekszy sens :roll:. Może lepiej skupic sie na ogłoszeniach w necie??

Posted

[quote name='Reno2001']Póki co chyba na razie nie wrzucamy żadnego psiaka do MP?
No,chyba, że macie ochotę na Grację lub Rufiego, choc osobiście w okolicach wakacji nie wiem, czy to ma wiekszy sens :roll:. Może lepiej skupic sie na ogłoszeniach w necie??[/quote]

powiedzcie jak sie załatwia to ogłoszenie w MP ?

Posted

[quote name='modliszka84']powiedzcie jak sie załatwia to ogłoszenie w MP ?[/quote]

My do tej pory wykupowałyśmy to płatne ogłoszenie na końcu czasopisma. Jest ono niestety płatne (koszt to ok 150zł), ale na 3 ogłoszone psy, 2 znalazły nam domki, więc jednak coś to dało.
Jest w srodku MP kącik adopcyjny bezpłatny, ale jak tam się dostac ... nie mam pojęcia :shake:.

Posted

A mnie rozboril ten tekst Pani Zofii "Majunia co ty teraz chcesz być jamnikiem, chcesz mieć takie krótkie nóżki??!!":lol:
Nie czytalam chwile tego watku ale super ze Maja ma taki domek. Teraz to bedzie tylko lepiej:)

• 3 weeks later...
Posted

Dostałam kolejnego MMSa z Mają na pościeli :lol:
Przesłałam paru osobom, może ktoś umieści :razz:
Maja zaklimatyzowała się na dobre, nawet aż za bardzo, bo broni p.Zofii przed córką i szczerzy na nią zęby :crazyeye:

Posted

Moze czas, zeby corka Pani Zofii zaczela nawiazywac blizszy, indywidualny kontakt z Maja np. wspolne spacery, zabawy. Zeby Maja miala nie tylko zaufanie do Pani Zofii, ale tez do drugiej osoby.

Posted

[quote name='Murka']Ale ta Maja to szczęściara... Jeszcze dzisiaj pani ze Śląska dzwoniła w jej sprawie z majowego numeru MP :razz:[/QUOTE]
Moze Emi by sie nadala na miejsce Mai? Tez jest czekoladowa.

Posted

[quote name='Murka']Ale ta Maja to szczęściara... Jeszcze dzisiaj pani ze Śląska dzwoniła w jej sprawie z majowego numeru MP :razz:[/quote]

No proszę. A jednak skuteczne :lol:.

• 5 months later...
Posted

W tym czasie ostanim nieudanych adopcji miły akcent: zadzwoniła dziś do nas Pańcia od Mai żeby poprosić o adres (chce wysłać kartkę świątęczną) i od razu opowiedziała co nieco o Mai. Jest super i kochają ją strasznie. Jest nadal troszkę lękliwa i trochę dziwna, ale p.Zofia się śmieje, że one też są dziwne, więc super się dobrały. Maja w lecie brykała i skakała za motylkami i innymi zwierzątkami, wszystko chce pogonić i z wszystkim bawić. Ale p.Zofia jeszcze boi się ją spuścić ze smyczy, wspominała, że spróbuje za ok. pół roku. Na razie wychodzi z Mają na dłuższej smyczy.
Jedyny mankament jest taki, że Maja pod nieobecność obu pań sika w domu... ale p.Zofia nie robi z tego żadnego problemu, po prostu kładą ręczniki i się tym nie przejmują. P.Zofia mówi, że to nic w porównaniu z tym co wyrabiały psy które miała niegdyś.
Maję w każdym razie bardzo kochają i w życiu by im nie przyszło, aby ją oddawać choćby z powodu tego sikania.

P.Zofia wspomniała, że towarzyszka Mai jest już bardzo wiekowa i gdyby jej zabrakło to będą szukać nowego towarzystwa dla Mai i będą prawdopodobnie prosić mnie o pomoc :)

Posted

[quote name='Ulka18'] Dobrze, ze tak trafila i ze Pani Zofia kocha Majke taka jaka jest. Takich domow nam potrzeba :modla:[/QUOTE]

i to całą masę....
Majeczko Wesołych Świąt ci życzymy i to pewnie pierwszych w twoim pokręconym życiu.....

• 9 months later...
Posted

Doszła do mnie straszna wieść:[B] Maji nie ma już u p. Zofii!!![/B] P.Zofia twierdzi, że oddała ją na wieś (do budy!!!), bo nie nadaje się do mieszkania w bloku...
Ja z p.Zofią nie rozmawiałam jeszcze, ale wcześniej przy każdej okazji mówiliśmy jej, że gdyby coś się działo, to żeby kontaktowała się z nami i Maja zawsze może do nas wrócić! P.Zofia nie poinformowała mnie o żadnych problemach ani o tym, że oddała Maję!
Owszem mówiła, że Maja sika gdy zostaje sama w domu, ale nie robiła z tego problemu, mówiła, że po prostu kładą ręczniki.

Najgorsze jest to, że p.Zofia znalazła już kolejnego psa do adopcji i dziewczyny szukają transportu do niej! A podobno Maja nie jest pierwszym psem, którego p.Zofia oddała bez porozumienia z nikim w inne ręce...

Najważniejsze jest teraz odnaleźć Maję! Wydobyc od p.Zofii informację gdzie jest i w jakich warunkach. Ja mogę do niej zadzwonić, ale nie wiem czy będzie chciała mi powiedzieć (trzeba zakładać najgorszą opcję). Może wysłać tam kogoś na wizytę poadopcyjną? Decydujcie co robić!

Maja w budzie... jestem załamana! :placz:

Posted

Matko, straszna wiadomosc. Tam chyba byla Tanitka na wizycie, moze by sie udalo wydobyc informacje gdzie jest Maja. Mamy obowiazek ratowac Maje.
Jaka suczke bierze ta pani? Trzeba ostrzec te dziewczyny, ktore chca dac jej kolejnego psa.

Posted

Ano, ja byłam. :( Murko dowiedz się na spokojnie telefonicznie, gdzie jest Maja. Ja do tej kobiety mogę podjechać, tylko adresu już nie mam. Blok pamiętam, numeru mieszkania juz nie.

A suka z Pabianic jest u niej dalej?