Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]Murko[/B],
czy to Ty dawalas Majke na poprzednie allegro czy Reno?
Bo ja na pewno dawalam Gacka, Majki nie mam w archiwum aukcji.
Jesli Ty, to moze by dac jej wyroznione allegro, sa srodki na koncie sunki.

Ta kanapa widac ulubiona przez psiaki :p Majka sie na niej zadomowila :cool3:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie boję się co to będzie jak mała podrośnie i zacznie wyrażać swoje ZDANIE :diabloti:
Już to widzę i słyszę: uuuuaaaaaaa, ja nie chcę, żeby ten piesek poszedł do innego domu ;)

Posted

[quote name='Ulka18'][B]Murko[/B],
czy to Ty dawalas Majke na poprzednie allegro czy Reno?
Bo ja na pewno dawalam Gacka, Majki nie mam w archiwum aukcji.
Jesli Ty, to moze by dac jej wyroznione allegro, sa srodki na koncie sunki.

Ta kanapa widac ulubiona przez psiaki :p Majka sie na niej zadomowila :cool3:[/quote]

[B]Ulka[/B], ja nie dawałam Mai na allegro. Ona w ogóle miała allegro? Nie mam pojęcia kto ją wystawiał :roll:

A kanapa jest psia, więc nic dziwnego że ją psy lubią :evil_lol:

Posted

[quote name='Murka'][B]Ulka[/B], ja nie dawałam Mai na allegro. Ona w ogóle miała allegro? Nie mam pojęcia kto ją wystawiał :roll:

A kanapa jest psia, więc nic dziwnego że ją psy lubią :evil_lol:[/quote]

Na allegro ja ja miałam cały czas do adopcji. Teraz po powrocie, fakt, nie wystawiałam jej.
Warto ułożyc jakiś mądry tekst do ogłoszeń. Ja niestety nie jestem w tym mocna :roll:.

Posted

[B]Reno[/B], przecież Ty świetne teksty piszesz :crazyeye:
W przypadku Mai nie wiem za bardzo co pisać, aby przekonać ludzi do jej adopcji i nie zniechęcać tym, że wróciła z adopcji.

Ja skleciłam na prędce jakiś czas temu taki tekst:
[URL="http://www.adopcje.org/adopcja24607.html"]Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierz�ta - oddam kota - oddam psa - adopcja kota - adopcja psa[/URL]

Ale powiedzcie jak to odbieracie?
Bo chyba najlepiej by było wypisać epepeje na temat zalet Mai, może trochę jej historii, a dopiero gdzieś na końcu, że sunia wymaga cierpliwego domu itp. Chociaż to w sumie najważniejsze z wszystkiego... sama już nie wiem. Ale też może odstraszyć. Dlatego ja nie pisałam, że Maja wróciła z adopcji, każdemu i tak się powie przed adopcją, a nikogo nie zniechęci ten fakt do samego skontaktowania się.
Wierzę, że Maja zaklimatyzuje się w nowym domu, potrzeba tylko naprawdę odpowiedniego podejścia (wskazówki od nas) i czasu. Ona np. teraz mimo, że już od jakiegoś czasu pomieszkuje sobie w kuchni, często "zapędza się" na górę do łazienki. Bardzo przywiązuje się do miejsca :shake: Każda zmiana rozwala jej poczucie bezpieczeństwa i poukładany świat... Ale już trochę tych zmian miała, więc może się choć trochę do nich przyzwyczai :razz:

Poza tym Maja, to świetny stróż :evil_lol: ma głos jak doberman :-o W ogrodzie regularnie obszczekuje sąsiadów itp. A jak przy tym jeży grzbiet :razz: robi się dwa razy większa ;) I naprawdę groźnie wygląda.
W domu czuje się mniej pewnie niż w ogrodzie, ale wczoraj nas zaskoczyła. Przyszła sąsiadka z córeczką, zaglądnęła do kuchni, a Maja hop na równe nogi, rozkraczyła się na kanapie i zaczęła szczekać :crazyeye:
Pierwszy raz odezwała się w domu :roll:

Posted

[quote name='Murka'][B]Reno[/B], [B]przecież Ty świetne teksty piszesz[/B] :crazyeye:
W przypadku Mai nie wiem za bardzo co pisać, aby przekonać ludzi do jej adopcji i nie zniechęcać tym, że wróciła z adopcji.

Ja skleciłam na prędce jakiś czas temu taki tekst:
[URL="http://www.adopcje.org/adopcja24607.html"]Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierz�ta - oddam kota - oddam psa - adopcja kota - adopcja psa[/URL]

Ale powiedzcie jak to odbieracie?
Bo chyba najlepiej by było wypisać epepeje na temat zalet Mai, może trochę jej historii, a dopiero gdzieś na końcu, że sunia wymaga cierpliwego domu itp. Chociaż to w sumie najważniejsze z wszystkiego... sama już nie wiem. Ale też może odstraszyć. Dlatego ja nie pisałam, że Maja wróciła z adopcji, każdemu i tak się powie przed adopcją, a nikogo nie zniechęci ten fakt do samego skontaktowania się.
Wierzę, że Maja zaklimatyzuje się w nowym domu, potrzeba tylko naprawdę odpowiedniego podejścia (wskazówki od nas) i czasu. Ona np. teraz mimo, że już od jakiegoś czasu pomieszkuje sobie w kuchni, często "zapędza się" na górę do łazienki. Bardzo przywiązuje się do miejsca :shake: Każda zmiana rozwala jej poczucie bezpieczeństwa i poukładany świat... Ale już trochę tych zmian miała, więc może się choć trochę do nich przyzwyczai :razz:

Poza tym Maja, to świetny stróż :evil_lol: ma głos jak doberman :-o W ogrodzie regularnie obszczekuje sąsiadów itp. A jak przy tym jeży grzbiet :razz: robi się dwa razy większa ;) I naprawdę groźnie wygląda.
W domu czuje się mniej pewnie niż w ogrodzie, ale wczoraj nas zaskoczyła. Przyszła sąsiadka z córeczką, zaglądnęła do kuchni, a Maja hop na równe nogi, rozkraczyła się na kanapie i zaczęła szczekać :crazyeye:
Pierwszy raz odezwała się w domu :roll:[/quote]

heheh, czasami mi się zdarza ...kiedy mam wenę ...:cool3:
No dobra, może na weekendzie wysilę moje szare komórki i napiszę coś mądrego i ruszającego serca. Muszę przemyślec ...
Fotek jest masa, więc choc z tym nie ma problemów ;).

Posted

[B]Reno[/B], ale super allegro :crazyeye::loveu::Rose:

Nie wiem tylko jak z tym odwiedzaniem suni w hoteliku, boję się, że to może odstraszyć potencjalnych chętnych. Chyba nikt się na to nie zdecyduje i nie wiem czy to cokolwiek zmieni w nastawieniu Mai do ewentualnego przyszłego domku. Ona nie tylko przywiązuje się do ludzi ale też miejsca. Więc zmiana i tak pozostanie zmianą. Ciarki mnie przechodzą na myśl o jej ponownej adopcji, ale nie mamy wyjścia! Maja musi się przełamać :mad:

Posted

[quote name='Murka'][B]Reno[/B], ale super allegro :crazyeye::loveu::Rose:

Nie wiem tylko jak z tym odwiedzaniem suni w hoteliku, boję się, że to może odstraszyć potencjalnych chętnych. Chyba nikt się na to nie zdecyduje i nie wiem czy to cokolwiek zmieni w nastawieniu Mai do ewentualnego przyszłego domku. Ona nie tylko przywiązuje się do ludzi ale też miejsca. Więc zmiana i tak pozostanie zmianą. Ciarki mnie przechodzą na myśl o jej ponownej adopcji, ale nie mamy wyjścia! Maja musi się przełamać :mad:[/quote]

Poradźcie więc co pisac? Ja sama nie wiem, jak rozwiązc sprawę Mai. Ja wiem, ze ona przywiązuje sie również do miejsca. Spróbuje coś zmienic na ogłoszeniu.

Już zmieniłam.

Posted

Dzisiaj dzwoniła do mnie pani w sprawie Mai :roll: ktoś jej podesłał jej na maila kandydaturę wraz z innymi psami. Powiedziałam jak z Mają jest, pani jest aż z Będzina (Śląsk). Transport to nie problem, tylko adopcja musi być 1000 razy przemyślana, bo ja nie chcę drugi raz Mai odbierać :shake: Pani bierze pod uwagę kandydaturę Mai, ma też inne psiaki do obdzwonienia. Jak coś, to się odezwie.

A tymczasem Maja zrzuca zimową sierść, skutkiem tego wszędzie Mai jest pełno... najwięcej oczywiście na kanapie, której nie nadążamy sprzątać :diabloti:
[IMG]http://img201.imageshack.us/img201/7756/majaa.jpg[/IMG]

[IMG]http://img15.imageshack.us/img15/5538/majaa1.jpg[/IMG]

Posted

Takie krótkowłose piesy strasznie linieją, trzeba wyczesywać najlepiej mokrą rękawicą albo lekko na mokro. Bo odkurzacz chyba nie wchodzi w gre przy lękliwej Mai.

Posted

Mija miesiąc od powrotu Mai, więc robię rozliczenie:

[B]Stan na 4 luty wynosił 725,70 zł[/B]

[B]Koszty:[/B]
300 zł hotelowanie
6 zł ogrzewanie
[B]Razem: 306 zł[/B]

725,70 zł - 306 zł = 419,70 zł
[COLOR=Red][B]Stan konta na 5 marzec wynosi + 419,70 zł.

[/B][COLOR=Black]Państwo z Sulejówka nic nie wpłacili niestety na Maję, ale przy odbiorze Mai przekazali worek karmy z wyższej półki, smakołyki, porządną automatyczną smycz, obróżkę, butelkę feromonów. Zapomniałam o tym napisać z wrażenia po powrocie Mai.[/COLOR][/COLOR]