Jump to content
Dogomania

Obroże, szelki, smycze vol. 1

Chefrenek

Recommended Posts

[quote name='jo_ann']moj sredniaczek tez moze byc pociagowy-z tym, ze mu na to nie pozwalam, ot co. tak po prostu mi przyszlo do glowy, ze jesli jeden pies zrywa tyle sprzetu, to moze lepiej byloby pomoc mu zrozumiec, ze tak sie nie robi-niekoniecznie kupowac kolejna obroze:lol:[/quote]

no moja duza tez nie jest
i ladnie chodzi przy nodze do czasu..gdy zobaczy kota, ptaka itp to ma sieczke w glowie i nie reaguje na nic , wtedy zrywa obroze, smycze teraz juz nie mam nic co mogla by zerwac :diabloti:

[B]diabelkowa[/B] ale sa moje[B] :eviltong::evil_lol:[/B]
zdjec narazie niemam , jak zrobie to wrzuce ale sa swietne[B] :eviltong:[/B]

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

[quote name='Vectra']Norma , oko w oko , już nie będzie taki chojrak :)
tylko jeśli idzie o dzikie watahy psów , to takie spotkania , mogą być tragiczne w skutkach.

Masz podwórko , tam baw się z psem ..... pies nie potrzebuje aż takich przestrzeni , by być szczęśliwym , można mu tak urozmaicić zabawy na podwórku , że będzie miał w zadku pola :evil_lol:
wyjdź z moimi prosiakami na pola :diabloti: będą przeć i tak na podwórko - bo tam jest fajniej , bo tam nie ma zasad , można wszystko , są zabawki , zabawy , zajecie ...
węszenie po zagonach kapusty - nudzi je ;)[/quote]

Zdradź więc sekret tego uwielbienia podwórka :cool3: Mojej suce zabawki i zakopane kości nie wystarczają, a mi brak inwencji twórczej ;)

Żeby nie offować - ja czekam na obrożę od Marty_Aresa w czerwoną kratkę :p

[quote name='Karilka']Suciune jak wykopiesz psa na dwór i ma łazić sam to rzecz jasna -
będzie się nudził. :roll:[/quote]

Bawię się z suką, ale generalnie wszystko sie jej "przejadło" więc szukam nowych pomysłów na zabawy ;)

[quote name='jo_ann']o losie, jakbym miala 3lata chodzic z psem na lince, to bym zabila najpierw jego, potem siebie chyba...:roll:
zeby nie bylo , ze off... czemu tak malo jest dostepnych obrozy RD M...???:roll:[/QUOTE]

przyzwyczaiłabyś się ;)

a ja ciągle marzę o czerwonej wozie w piramidki :shake:

[quote name='gops']no moja duza tez nie jest
i ladnie chodzi przy nodze do czasu..gdy zobaczy kota, ptaka itp to ma sieczke w glowie i nie reaguje na nic , wtedy zrywa obroze, smycze teraz juz nie mam nic co mogla by zerwac :diabloti:
[/quote]

nie ma, ze na nic nie reaguje... zwlaszcza jesli zachowuje sie tak, ze zrywa wszystko po kolei. ale to nie ten dzial. to tak ku przemysleniom :cool1:

Hmn... a ja nie pojmuję co jest takiego złego w wybieganiu psa na lince :-o
Jak kiedyś Atos nie przychodził na zawołanie to biegał na lince i powtarzałam z nim od czasu do czasu na spacerze ( dziwnie to się sformułowało... co parenaście, paredziesiąt minut ) przywołanie a resztę spaceru biegał na lince... O zgrozo ! :roll: to co może na linkę upina się psa, żeby kilka razy powtórzyć do mnie a potem powinno się przepiąć go na krótką smycz i iśc dalej ? ;) Nie rozumiem tego zupełnie... Mój pies wybiegiwał sie na lince i żyje :cool3: a teraz przybiega na zawołanie prawie perfekcyjnie :cool3:

[quote name='Tinka:)']przyzwyczaiłabyś się ;)
[/quote]

na pewno nie, wiem, co mowie:evil_lol: mam diabla i duzo czasu zajelo mi szukanie metody na niego. udalo sie:loveu: teraz mam szczeniaka i kilka spacerow z 10m lina podnosilo mi cisnienie:evil_lol: na szczescie mloda jest bardzo pojetna.

ps. Grey, u ciebie wszystko w porzadku? :lol:

nasze nowe szele ;)
specjalnie dla diabelkowej :evil_lol:

[IMG]http://images48.fotosik.pl/144/eabacbf13af974a6med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images41.fotosik.pl/139/7c30cdf6222dedc3med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images50.fotosik.pl/143/1ef02059b26d108cmed.jpg[/IMG]

Padłem na ryj .
domka chce WYBIEGAĆ raz w tyg psa babci.WYBIEGAĆ a nie szkolić więc bierze 10m linke pies sobie kica to tu to tam i wracają i tyle.Jak będzie trzymała za rączke to nic ją nie poparzy.a pies będzie miał 10m luzu.Dla niego to będzie i tak duża atrakcja.Gdybym raz w tyg wychodził z psami na spacer to byłyby szczęsliwe ,że mogą swobodnie pobiegać.I nie pragnęłyby kontaktu ze mną .

Psa na lince nie wybiegasz na zwykłym spacerku, jeśli nie będziesz go "dreczyć psychicznie" (szkolenie).

Te szelki są bardzo fajne, szkoda, że na mojego za maleńkie.
Tyż polowałam na bazarku ;).

Co do linek:

Mam 10m nową linkę koloru zielonego z czerwonymi ciapkami z małym karabińczykiem.
Mogę komuś za 20zł sprzedać bo mi to potrzebne jak świni siodło.

Feiqned ślicznie mu w nich :loveu:

A ja się ogłoszę że kupię smycz od 1,6 m do 2,4 m żeby nie było dorgo, muszę popracować z Rudą trochę i taka jest mi potrzebna, tak to 20 zł żeby było jakby ktoś miał się pozbyć.

[quote name='moon_light']a co wy tak z tymi szelkami ? :razz:[/quote]

a ja kupiłam Muminowi Rogzy XL szelki i smycz, wzór viva rogz
ale się pochwalimy za miesiąc jakiś bo są na duże :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
ten pasek na plecach jest lekko przydługawy jeszcze :eviltong:

[quote name='diabelkowa']gops brzydko jej ;P loganowi by bylo ladniej ;p[/quote]
:evil_lol:
nie prawda , slicznie jej :eviltong:

[quote name='GameBoy']a ja kupiłam Muminowi Rogzy XL szelki i smycz, wzór viva rogz
ale się pochwalimy za miesiąc jakiś bo są na duże :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
ten pasek na plecach jest lekko przydługawy jeszcze :eviltong:[/quote]

no niezle , Mumin musi urosnac :razz:
moj ulubiony wzorek :loveu:

Stwierdziłam iż Barti dawno nie dostał nic nowego i idę dziś do zoologa kupic mu obróżkę z lupine i halti :loveu:(bo już nie radzę se z nim jak widzi jakiegoś wolnolatającego szczekającego kundelka:roll:) I teraz mam problem gdyż smycze z lupine mi się strasznie nie podobają
Jaka smycz spasuje ładnie z tą obróżką

[IMG]http://i42.tinypic.com/x35lhf.jpg[/IMG]
Czekam na propozycję :diabloti: ZAleży mi aby była ona conajmniej 180 cm długa i nie tak bardzo droga

[quote name='Bartiśkowa_']
Jaka smycz spasuje ładnie z tą obróżką

Czekam na propozycję :diabloti: ZAleży mi aby była ona conajmniej 180 cm długa i nie tak bardzo droga[/quote]
Każda gładka będzie pasować ;) Skoro będzie halti to lepiej z dwoma karabinkami wybrać smyczkę. W zoologiku z pewnością coś wypatrzysz.
P.S. Gdzie się zaopatrujesz? W tym na Farna z morskimi akwa?

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...