Wściekła Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 PIES, KTÓRY CHCIAŁ UJRZEĆ SŁOŃCE... Jest pies, wabi się Whiski. Pies, który nigdy nie biegał, który nigdy nie czuł trawy pod łapami i ciepłych promieni słońca na grzbiecie… Życie Whiska jest smutne i zawsze takie było, od lat żyje zamknięty w małym boksie, od góry dach z blachy, od dołu beton, nic więcej… Pies patrzy zza krat na toczące się gdzieś dalej życie, ale do niego rzadko kto zagląda. Życie do niego nie zachodzi… Od lat pusta egzystencja, od lat wpatrzone gdzieś daleko oczy… To smutna historia psa, o którym świat zapomniał, spisał go na straty… Moim marzeniem zawsze było, aby Whiski mógł wyprostować łapy, aby mógł pobiegać - pierwszy raz w swoim życiu. Marzyłam, że zanim zamknie oczy spotkają go jeszcze chwile szczęścia. Miałam nadzieję, że zamykając je kiedyś na zawsze nie będzie widział krat i betonu, a zieloną trawę, niebo, motyle… Myślałam, że to utopia… ALE UDAŁO SIĘ!!! PO LATACH ZNALAZŁAM MIEJSCE, GDZIE WHISKI BĘDZIE SZCZĘŚLIWY! Znalazłam osobę, która przyjmie go pod „swój dach” i zaopiekuje się nim. To prawdziwy CUD! Whiski będzie żył w stadninie koni pod lasem, będą drzewa i trawa, będą ptaki i motyle, będzie WSZYSTKO….. Do JEGO szczęścia brakuje tylko jednego małego kroku – musimy zbudować mu wybieg! Materiał na budowę wybiegu będzie kosztował ok. 2-2,5 tys. zł (potrzebna jest siatka ogrodzeniowa i słupki stalowe oraz cement na szalunek). Dlatego BARDZO PROSZĘ O POMOC wszystkich ludzi o wrażliwym sercu, proszę o pomoc tych, których przejął los tego smutnego stworzenia… Liczy się każda złotówka! Mam nadzieję, że nie zostawicie mnie bez odpowiedzi. I Whiski też ją ma…. Whiski prosi o pomoc na YOUTUBIE: YouTube - Pies, który chciał ujrzeć słońce - pomoż mu! ALLEGRO – aukcja cegiełkowa dla Whiska: Pies który chciał ujrzeć Słońce-CHARYTATYWNA (444632481) - Aukcje internetowe Allegro Informacja z dnia 12. 09 (piątek) - uzbieraliśmy już 700 zł, brakuje jeszcze 1500. PROSIMY POMÓŻCIE!!! Jesteśmy już tak blisko... Konto, na które można wpłacać pieniądze: Fundacja Viva! ul. Kopernika 6/8 00-367 Warszawa Kredyt Bank S.A VI o/Warszawa 53 1500 2080 1220 8000 0100 0000 z dopiskiem "Whiski” Quote
scarlet Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 oj ważne podnoszę poproszę o zrobienie banerka :) Quote
Wściekła Posted September 11, 2008 Author Posted September 11, 2008 Dzięki, a jakie parametry banerka, bo nigdy nie robiłam... Jaka wielkość i ciężar pliku? I jak Ci go przesłać? Quote
scarlet Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 ja już przesłałam link do dziewczyny, ktora robi takie banerki - jak tylko mi odpisze to go tu wrzucę :) Quote
Wściekła Posted September 11, 2008 Author Posted September 11, 2008 Super, bardzo dziękuję w imieniu Whiskiego:lol: Quote
scarlet Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 nie ma za co trzeba ten wątek powiększyć bo zginie w tłumie :) Quote
beam6 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Stawiam się na zaproszenie :) i poooodnoszę Quote
pixie Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 ja mam pytanie w jakim regionie bedzie / jest ta stadnina moze miejscowo bedzie latwioej uzyskac sponsorow na tego typu przedsiewziecie moze ktos bedzie chcial mogl sfinansowac moze ma siatke materialy budowlane podalabym region w tytule i np BUDUJEMY WYBIEG Quote
danka1234 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Melduje się,oczywiscie przyłącze się do pomocy Whiskiemu, Podajcie jeszcze raz link do allegra cegiełkowego,w ten podany nie można wejść. Musi być taki link; http://www.allegro.pl/show_item.php?item=434589588 Quote
Olga132 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 kto robił ten filmik? niby fajny ale tak na prawdę nic z niego nie wynika - gdybym w pierwszym poście nie przeczytała o co chodzi to z tego filmiku bym się nie dowiedziała.... czemu nie można poprzeplatać tych slajdów które się wyświetlają tekstem z pierwszego postu. Tekst jest ładny i gdyby go troszeczke skrócić (bo ludzie nie lubią za długo czytać) to apel na końcu filmiku będzie bardziej przekonywujący. przepraszam za te słowa krytyki (tym bardziej, że sama bym nie potrafiła takiego pokazu zrobić) ale postawcie sie w sytuacji kogos kto oglada tylko na youtubie ten film i po zobaczeniu go ma zdecydować czy wpłacic pieniadze czy nie. Nie wpłaci bo nie wie dlaczego trzeba zbudowac psu wybieg . gdyby sie udało na slajdach to zmieścić: Życie Whiska jest smutne i zawsze takie było, od lat żyje zamknięty w małym boksie, od góry dach z blachy, od dołu beton, nic więcej… Pies patrzy zza krat na toczące się gdzieś dalej życie, ale... Życie do niego nie zachodzi… Od lat pusta egzystencja, od lat wpatrzone gdzieś daleko oczy… To smutna historia psa, o którym świat zapomniał, spisał go na straty… Moim marzeniem zawsze było, aby Whiski mógł pobiegać - pierwszy raz w swoim życiu. Marzyłam, że zanim zamknie oczy spotkają go jeszcze chwile szczęścia. Miałam nadzieję, że zamykając je kiedyś na zawsze nie będzie widział krat i betonu, a zieloną trawę, niebo, motyle… UDAŁO SIĘ!!! PO LATACH ZNALAZŁAM MIEJSCE, GDZIE WHISKI BĘDZIE SZCZĘŚLIWY! Whiski będzie żył w stadninie koni pod lasem, będą drzewa i trawa, będą ptaki i motyle, będzie WSZYSTKO…..Do JEGO szczęścia brakuje tylko jednego małego kroku – musimy zbudować mu wybieg!Materiał na budowę wybiegu będzie kosztował ok. 2-2,5 tys. zł i na końcu ten slajd o wpłatach... Quote
scarlet Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Olga nie przepraszaj!!!!!!!!!!! wszystkie uwagi cenne jak złoto :) Quote
danka1234 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 scarlet napisał(a):Olga nie przepraszaj!!!!!!!!!!! wszystkie uwagi cenne jak złoto :) Super że tak odbieracie uwagi i podpowiedzi bo to wyjdzie na dobre psiaczkowi.;) Quote
scarlet Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 no dla mnie to oczywiste - korzystam z uwag kogoś bardziej doświadczonego :) A co do teksut to mi się podoba - treściwy i łapie za serducho a potem slajdy - np. jakieś smutne zdjęcia psiaka ze smutną melodią w tle - to można w power point zrobić i wrzucić na neta Quote
LadyS Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 Również melduję się z zaproszenia i ponawiam prośbę pixie - napiszcie w jakim regionie leży stadnina? I jakie konkretnie materiały są Wam potrzebne do budowy wybiegu? Ja się na tym nie znam, ale tata koleżanki ma składy budowlane, poza tym ludziom często zostają jakieś materiały - warto skorzystać. Quote
scarlet Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 hi hi hi ja to mam nosa-wiem kogo zapraszać na wątek :D Quote
Slomka22 Posted September 11, 2008 Posted September 11, 2008 ja podniose i bede dumac jak pomoc Quote
Wściekła Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Stadnina jest koło Piaseczna. Wczoraj napisała do mnie dziewczyna, że ma gratis materiały budowlane i to właśnie z Piaseczna!!! Będę zaraz do niej dzwonić i wszystkiego się dowiem! Dzięki dziewczyny, porozsyłajcie proszę ten apel gdzie się da! Może znacie strony internetowe, o których ja nie mam pojęcia... Dzisiaj chcę jeszcze poznajdować strony o owczarkach kaukaskich, o jakiś hodowlach itp. i wysłać do nich prośbę o wsparcie.... Quote
Wściekła Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 Potrzebne materiały budowlane to siatka ogrodzeniowa stalowa o wys. 1,5 m, do tego słupki stalowe i cement. Żebyście nie myślały, że nie wpadło mi do głowy, żeby poprosić kogoś o materiały, obdzwoniłam kilkadziesiąt hurtowni z materiałami, nikt nie chciał pomóc! Nic za darmo! Odnośnie filmiku to ja go robiłam, ale niestety już nie mogę go zmodyfikować, ja zrobiłam prezentację w Power Poincie ale nie mam programu do przekształcania prezentacji z Power Pointa na odpowiedni format, który można zamieszczać na youtubie, robił mi to kolega, który wyjechał na parę dni. Ale obok filmiku na youtubie po prawej stronie w zakładce "więcej" jest wszystko opisane o co chodzi i jest link do forum. Na ostatnim slajdzie filmu też jest link do forum, więc myślę że jak ktoś będzie chciał pomóc to zajrzy...przynajmniej mam taką nadzieję... Quote
Wściekła Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 [quote name='danka1234']Melduje się,oczywiscie przyłącze się do pomocy Whiskiemu, Podajcie jeszcze raz link do allegra cegiełkowego,w ten podany nie można wejść. Musi być taki link; http://www.allegro.pl/show_item.php?item=434589588 Powiedz mi jak mam to zmienić? Jak wchodzę w edycję pierwszego postu, klikam tą ikonkę z łączem internetowym i wklejam tam adres to nic się nie zmienia, dalej jest nieaktywny:???: Quote
Recommended Posts