Jump to content
Dogomania

...:::DORA uratowana "majorko-amstaffka" // WAKACYJNIE:::...

Recommended Posts

• Replies 768
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agaga21']rozumiem, że ktoś płynął potem na środek jeziora po boomera? :D[/QUOTE]

Nie, Dora celowo była na lince, że jak widziałam, że boomer daleko odpływa z nią to ją stopowałam i sobie po niego szłam ;)
Nawet nie było to jakieś wybitnie uciążliwe, jezioro bardzo daleko jest stosunkowo płytkie, więc najdalej jak weszłam to do ud!

Posted

To zdjęcie "ala foka" jest moim ulubionym z tegoż wypadu!

Ps: Na wystawie w Sopocie byłam sobie 2 dni, wczoraj zabrałam także Dorę, która to uwaga, uwaga... została mianowana szczeniakiem doga kanaryjskiego, tego jeszcze nie grali ;)
Podeszli Państwo z przecudnie umaszczoną, czyli żółtą z czarną kufą 3 m-czną sunią DC i pytają (wskazując na Dorę) "a ona ile ma?". 8 lat, na co pan: "ale ja poważnie pytam", to poważnie Panu odpowiedziałam dodając, że koło DC kurdupel nie stał.
Ale Państwo fajni, a ich sunia przefantastyczna!

Poza tym Dora sprawowała się perfekcyjnie, miałam trochę obaw, ale naprawdę nie mogę powiedzieć o niej złego słowa. Chodziła bez kagańca, w pełni wyluzowana, nie obczajała psów, nie robiła wrażenia na niej, gdy jakiś obok fikał - naprawdę super! Co więcej nie polowała także na ludzi! Naprawdę wczoraj spisała się na medal!

Posted

[quote name='natalia_aa']To zdjęcie "ala foka" jest moim ulubionym z tegoż wypadu!

Ps: Na wystawie w Sopocie byłam sobie 2 dni, wczoraj zabrałam także Dorę, która to uwaga, uwaga... została mianowana szczeniakiem doga kanaryjskiego, tego jeszcze nie grali ;)
Podeszli Państwo z przecudnie umaszczoną, czyli żółtą z czarną kufą 3 m-czną sunią DC i pytają (wskazując na Dorę) "a ona ile ma?". 8 lat, na co pan: "ale ja poważnie pytam", to poważnie Panu odpowiedziałam dodając, że koło DC kurdupel nie stał.
Ale Państwo fajni, a ich sunia przefantastyczna!

Poza tym Dora sprawowała się perfekcyjnie, miałam trochę obaw, ale naprawdę nie mogę powiedzieć o niej złego słowa. Chodziła bez kagańca, w pełni wyluzowana, nie obczajała psów, nie robiła wrażenia na niej, gdy jakiś obok fikał - naprawdę super! Co więcej nie polowała także na ludzi! Naprawdę wczoraj spisała się na medal![/QUOTE]

:lol: no widzisz ...teraz już wiesz jakiej rasy masz psa ;) ...ty masz przynajmniej DC a ja albo Blabladora albo Majorkę :) ...ta 2ga wersja mi się podoba z tym że zmian w rodowodzie wprowadzać nie będę :lol:

Widać dużo dały te wasze spacery bullomaniaków :cool2:

• 4 months later...
Posted

A oto Dora z piątkowego zlotu w obiektywie Sebastiana (dodam, że na zlocie pobiliśmy niesamowity, wręcz wydawałoby się nieosiągalny rekord - przybyło 41 psów wraz ze swoimi właścicielami, dodam, iż oczywiście towarzyszyły nam psy z gdyńskiego schroniska, więcej info i zdjęć dla zainteresowanych w dziale Spotkań ;))