Jump to content
Dogomania

...:::DORA uratowana "majorko-amstaffka" // WAKACYJNIE:::...

Recommended Posts

• Replies 768
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 months later...
Posted

Dawno nas tu nie było, ale czasu brak ;)

Jakiś miesiąc temu byłyśmy sobie z Dorą na urlopie w Polańczyku. Jako, że wybrałyśmy się tam we wrześniu przywitała nas błoga cisza i przepiękna pogoda. Zdecydowałam się na podróż pociągiem i pksem, Dora podróż zniosła niemalże perfekcyjnie a to od nas, bagatela 800km w jedną stronę.

W Polańczyku wynajęłyśmy domek, wokół przepiękny ogród. Właścicielka przesympatyczna a i Dora przeszczęśliwa. Przebywanie na ogrodzie tak jej się spodobało, iż nasz poranny rytuał wyglądał następująca; siusiu, kupka, śniadanko pies, śniadanko pańcia, a potem: "pańcia wypuść mnie już" ;)

Po górach nie chodziłyśmy, wybór świadomy i przemyślany. Dorowe łapy mogłyby nie dać rady. A chodziło o to by i ona i ja byłyśmy zadowolone. Cały tydzień więc, jaki tam spędziłyśmy był dość spokojny, ale wypełniony tym, co Dora kocha najbardziej, czyli pływanie i leżenie w trawie. Ja niewątpliwie zregenerowałam tam siły, towarzysząca temu miejscu cisza i spokój pozwoliła nawet na przeczytanie książki... Żal było wracać.

Zdjęć mam sporo, dziś wrzucę tylko trochę, może jutro uporam się z resztą.

Podróż wyglądała tak ;)

Domek i ogród, który miałyśmy do dyspozycji wprawiał w błogi nastrój...

• 2 weeks later...