grafi2 Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 U Czarnej wciąż cisza ,nikt się nie zgłasza.Cała okolica zalepiona ogłoszeniami gdzie tylko można.O tymczasie też jeszcze żadnych konkretów, aż wyć się chce.Wciąż szukamy nowych możliwości ale boję się że niedługo się wyczerpią i co wtedy:placz: Quote
majqa Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 grafi2 napisał(a):(...) Wciąż szukamy nowych możliwości ale boję się że niedługo się wyczerpią i co wtedy:placz: Czuję już bezsilność...hm...nie pamiętam, czy dawałyście ogłoszenia w prasie? Quote
grafi2 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 nie w prasie nie dawałyśmy... rozeznam sytuację...myślisz, że w takiej sytuacji to poskutkuje? Quote
majqa Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 grafi2 napisał(a):nie w prasie nie dawałyśmy... rozeznam sytuację...myślisz, że w takiej sytuacji to poskutkuje? Znam parę osób, które są "antynetowe" ;) za to dały dom psom, o których poczytały w prasie. Quote
Arienka Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 A ja dałam jeszcze jedną propozycję Grafi. Po prostu przejść się z Czarną po osiedlach domków jednorodzinnych i dosłownie popytać się ludzi, powiedzieć że została znaleziona, że ma szczepienia. Myślę, że nie wszyscy ludzie czytają ogłoszenia, nie mają czasu żeby szukać psa (np takiego na dworze pilnującego) bo są zbyt leniwi na to, ale jak się przyjdzie z psem pod nos, to może akurat ;) Quote
majqa Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Powiem Ci Arienko, że na to bym nie wpadła, a pomysł jest świetny! Quote
majqa Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 W górę Czarna. Czasu do przymrozków coraz mniej... Quote
Arienka Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 Co do tego spaceru to proponowałabym wybrać jakiś pogodny dzień, kiedy ludzie będą w ogrodach i będą ją widzieli no i w takiej porze dnia kiedy są w domu-najlepiej w weekend :fadein: Quote
grafi2 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 SUPER WIEŚCI. Znalazła się osoba chętna do adopcji Czarnej.Dobre warunki spełnione no i jest to osoba tu z okolicy,więc będziemy mogli mieć suczydło na oku. Dziś wieczorem zawozimy ją do nowego domu, więc trzymajcie mocno kciuki żeby wszystko do końca było OK. Quote
majqa Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Grafi, aż nie wiem, co napisać...więc by nie zapeszczyć "poucieszam się" w duchu i...czekam na raport!!! :lol: Quote
Arienka Posted September 23, 2008 Author Posted September 23, 2008 UU ja lepiej nic nie piszę poza tym ;) Quote
grafi2 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Czarna jest już w swoim nowym domu. Warunki jak dla niej wymarzone, nowi właściciele to świetni ludzie z wielkim sercem dla zwierząt i pojęciem o ich potrzebach. No wręcz z nieba nam spadli.Teraz Czarna wreszcie będzie miała warunki i życie na jakie zasługuje.Za kilka dni[ jak troszkę się oswoi z nowym otoczeniem] odwiedzimy ją i zobaczymy jak sobie radzi,bo dzisiaj to gotowa była jednak za nami biec. :Dog_run: Pan który zaadoptował ją bez problemu zgodził się na takie odwiedziny, tym bardziej nam się serducho raduje,:loveu: to na dziś najważniejsza informacja, więcej dokładnych informacji na temat tego domku wpiszę jutro bo dopiero od niej wróciłam i już muszę szykować się do pracy.:multi: No po takim ekscytującym dniu[ choć długim] to i na nocce w pracy lżej mi będzie. Jeszcze raz dla wszystkich zaangażowanych w sprawę Czarnej OGROMNE DZIĘKI I CAŁUSY ::loveu:JESTEŚCIE WSPANIALI. Quote
majqa Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Trzymam kciuki za powodzenie sunieczki. :loveu: Należało się jej tak dobre zakończenie. Zróbmy tak. Nie wyłączam się z wątku, czekam na kolejne wieści i dopiero za parę dni (wolę na zimne dmuchać), po porozumieniu z Tobą Grafi, pozdejmuję ogłoszenia, te które się da. Quote
majqa Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 To dziś drugie szczęśliwe zakończenie dzisiejszego dnia! :smilecol: Quote
Isadora7 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 grafi2 napisał(a):Czarna jest już w swoim nowym domu. Warunki jak dla niej wymarzone, nowi właściciele to świetni ludzie z wielkim sercem dla zwierząt i pojęciem o ich potrzebach. No wręcz z nieba nam spadli.Teraz Czarna wreszcie będzie miała warunki i życie na jakie zasługuje.Za kilka dni[ jak troszkę się oswoi z nowym otoczeniem] odwiedzimy ją i zobaczymy jak sobie radzi,bo dzisiaj to gotowa była jednak za nami biec. :Dog_run: Pan który zaadoptował ją bez problemu zgodził się na takie odwiedziny, tym bardziej nam się serducho raduje,:loveu: to na dziś najważniejsza informacja, więcej dokładnych informacji na temat tego domku wpiszę jutro bo dopiero od niej wróciłam i już muszę szykować się do pracy.:multi: No po takim ekscytującym dniu[ choć długim] to i na nocce w pracy lżej mi będzie. Jeszcze raz dla wszystkich zaangażowanych w sprawę Czarnej OGROMNE DZIĘKI I CAŁUSY ::loveu:JESTEŚCIE WSPANIALI. Hurrrraaaaa superrrrr Quote
grafi2 Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 co do ogłoszeń to racja ,tak zrobimy.A co do samego wydarzenia to minie trochę czasu zanim przywyknę do tego, że to nie my się już nią opiekujemy. Jej będzie dużo lepiej nawet bez nas tam gdzie przebywa bo to już nie sznurek u drzewa, i wizyta ze spacerem tylko jej właśni ludzie i własny domek. Quote
majqa Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 grafi2 napisał(a):(...) tylko jej właśni ludzie i własny domek Bezapelacyjnie! Quote
majqa Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 grafi2 napisał(a):Czarna jest już w swoim nowym domu. (...). Są jakieś wieści z domku? Jak odnalazła się sunia w nowej rzeczywistości? Quote
grafi2 Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 na dziś jeszcze tam nie byłyśmy. Umówiłyśmy się z panem że wpadniemy za kilka dni w odwiedziny a przez te pierwsze nie będziemy wchodzić jej w paradę bo na pewno i tak tęskni i trudniej będzie jej przywyknąć do nowych ludzi i miejsca. Sama już się nie mogę doczekać tych odwiedzin. Jak tylko dojdą do skutku to wszystko wam napiszę. Quote
grafi2 Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 byłyśmy dzisiaj : czarnula ma się świetnie, jest taka wesoła :loveu: i widać że jej tam dobrze : biega sobie luzem i wygłupia się jak mały szczeniaczek :Dog_run: poznała nas od razu i wylizała każdego do woli. Ach aż się serce raduje jak ona teraz odżyła :sweetCyb: Takie zakończenia to ja rozumiem :multi: Quote
majqa Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Wspaniale! Zdejmować ogłoszenia, czy jeszcze się wstrzymać? Quote
grafi2 Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 zdejmuj. rozmawiałyśmy z nowym panem czarnej i zadowolenie jest wzajemne :lol: Czarna zadowolona z niego a on z niej więc już nie przewidujemy żadnych zmian.Ale wizyty w międzyczasie nikomu nie zaszkodzą;) Quote
Recommended Posts